Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

Volim_Sina_Bozjeg

Члан
 • Број садржаја

  22328
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  25

Последњи трофеј

Volim_Sina_Bozjeg је имао/ла садржај са највише реакција!

11 Пратилаца

О Volim_Sina_Bozjeg

 • Ранг
  Инвентар форума
 • Рођендан Јануар 1

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

47168 посетилаца

Расположење

 • незадивљено
 • Тренутно се осећам незадивљено
 1. Ja više po Hristovim rečima: Ištite najpre Carstvo Nebesko a sve drugo će vam se dodati. Eto maštam i fantaziram.
 2. Mislim na nebesko carstvo, za to carstvo se molimo i za bližnje. Nije Isus nevidljiv ali Carstvo jeste i kako Apostol kaže kad je bio vaznesen na nebo : to uho ne čuje niti oko vidi. To Carstvo je nešto najuzvišenije što postoji i pre i posle vremena.
 3. To je sve normalno ali mi se molimo za ono što uho ne čuje i oko ne vidi.
 4. @Hadzi Vladimir Petrovic lepo si to složio.
 5. Pavle je svestan svoje slabosti zato veruje u blagodat a ne u svoju moć. Zato ja govorim da se naša priroda uzdiže popunjava sa Hristom (blagodaću). Tako da nije samo trpljenje muka u pitanju, već cela predaja svog bića (prirode) Hristu, kako bi bila potpuna.A žrtva Hristova na krstu i Vaskrsenje sveto daje smisao i krunu oboženja sve tvorevine. Kroz Hrista je sve postalo, tako da se ništa ne može odvojiti od Hrista. Pogotovo ne smatram da Apostolska epizoda govori samo o trpljenju u stradanju kao da je jedna poruka prosečnog duhovnika.
 6. Dobro da me sećanje služi. Sad bi dodao Apostola kome se dade žalac i dok je molio Hrista, rekao mu je da je dovoljna blagodat koja mu je data. Dakle vidimo, da Hristos po ovoj jednačini pokreće prirodu čoveka uspostavlja je prema rajskom stanje i obožava je (upotpunjuje) Vaskrsenjem Hristovim.
 7. Ta stvar nije za kokice, već se raspravljalo o njoj. Neki razlog sigurno postoji, da li je to određivanje patrijarhu gde mu je mesto ili nešto drugo ja ne bi znao kao što to znaš ti. Zato postavljam pitanje. Gledao sam neke komentare na tu temu, ne mogu vam opisati mržnju prema patrijarhu, koju je pokrenuo taj poziv. Amfilohije koristi medije i kad on preko medija pozove nekog, to je već u narodu zvaničan poziv i on to zna. Patrijaršija je izdala posle toga zvanično saopštenje primorana pisanjima po nekim medijima.
 8. To bi bilo palo stanje, vreme kad su Adam i Eva isterani iz raja i ostali bez blagodati.
 9. Морамо да припазимо шта је то "природно" из више разлога, први је тај што ми гледамо из пале природе па ваља различити шта је палост и какав је вид наше личне запалости у грјех Ne znam tačno koji svetitelj, mislim da je Maksim Ispovednik povezuje prirodu sa blagodaću pa pravi jednačinu priroda=blagodat.
 10. Vi očigledno ne volite ljude koji žele mir Zoranu sa Bogom i ujedno žele mir Vl.Amfilohiju sa Bogom. Ne znam ali mene o.Zoran do sada nikada nije slagao u vezi vladika kako ti to nazivas u mnozini. Druga je stvar sa trenutnim dešavanjima u CG, ja sam tu bio jasan, Zoran je rekao da ne može otkrivati izvore a ja ako primecujes ne dajem Amine ili dislajkove na ovu temu. Jedino što mu želim je mir jer ovo prevazilazi moja saznanja, kao što Amfilohiju želim mir. Ranije sam se uključivao u rasprave pogotovo teološke prirode a znanje iz teologije u mnogome mogu zahvaliti profesoru Djurovicu.
×
×
 • Креирај ново...