Jump to content

Volim_Sina_Bozjeg

Члан
 • Број садржаја

  23118
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  27

Последњи трофеј

Volim_Sina_Bozjeg је имао/ла садржај са највише реакција!

9 Пратилаца

О Volim_Sina_Bozjeg

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

50556 посетилаца

Volim_Sina_Bozjeg's Achievements

 1. E vidi vladike nisu upućene, već samo mi forumaši. Pa da.
 2. Mnogi bitni ljudi su ga uvek videli kao svojeg. Vladika David o njemu govori da je umetnik i vrsni teolog. A tada je još uvek bio u Rimu.
 3. @Zoran Đurović Tačno je. Svi su tad govorili da se svetiš.
 4. Zato što Bog već zna istoriju unapred. Ovde vidimo da Bog čini pokret prema čoveku prepoznavajući ga kroz kompletnu istoriju. Ti citati su i poslužili Maksimu kad govori da nam je početak u eshatonu sa Bogom.
 5. Strah od bola i smrti, ne može se rešiti učenjem o besmrtnoj duši i nekakav pogled na svet starih Jelina. Taj strah se leči vaskrsenjem Gospodnjim. Apostol Pavle nije govorio o besmrtnoj duši, već je ispovedao vaskrslog Hrista, koji nas čini istinski slobodne i pravi od nas sinove Božje. Na Liturgiji su svi pre nas i oni što se nisu ni rodili. Savršeno jasna slika da mi sada i ovde već imamo i predukusavamo Carstvo Božje koje je i pre vremena i posle vremena, dakle večna sadašnjost. Sv. Maksim Ispovednik govori da je sve počelo iz eshatona i sve se završava tamo. Dakle jedna kontra logika da je početak tu u istoriji. Zato smo i predodređeni da budemo Telo i to jesmo. Što ne znači da si u životu ravnodušan.
 6. Pa mnogi su već sklopili pakt sa djavdjavom. Ne bi ni prišli Bogu da im on bilo šta kaže. Svaki pokajani će od Boga čuti Da. I opet dolazimo do toga da je u svim pitanjima potrebna slobodna volja i pokret prema Drugome. Za mene je Duh Sveti danas i te kako tu. Moramo da razgovaramo kako to Bog sve oprašta a to nije samo gumica koju nosi sa sobom već je u pitanju jedan veliki pokret. Žao mi je što ne osećaš slobodu. Mene ona uvek vodi i njome činim pokret neprekidno prema Drugome.
 7. Jesmo ako se pogleda iz eshatološke perspektive, što je najlepše opisivao sv. Maksim Ispovednik. Liturgijski život tako vidi Telo Hristovo, gde smo mi ne samo članovi već istinski udovi Tela.
 8. Pa naravno da je bila predodređena i pripremana u neprikosnovenog slobodi. I to je dokazala kad je rekla Bogu, evo sluškinje tvoje. To što je pripremana ne znači da je bila bez svoje čvrste slobode. Imaš mnoge tučene i silovane koji nisu činili zla. Tako da ni u prvom i drugom slučaju vidimo da pravilo ne postoji.
 9. Postoje razna učenja. Bog je apsolutni i jedini slobodan po prirodi, zato čovek teži da bude slobodan po blagodati kao što je Bog po prirodi. Slobodna volja je bila temelj Božjeg ovaploćenja tj. Marija je u slobodi pristupila sjedinjenju sa Bogom, kao i što su kasnije to isto učinili i apostoli, pa i svi mi. Svi se slažu sa tim da je predodređenje stvaranje slobodnog bića, koji ide sa Bogom i u Bogu. Neki su svoju slobodu ukinuli živeći bez Hrista, dok je to onima koji žive u Hristu neshvatljivo. Dakle kad god se govori o slobodi svi je vežemo za slobodu Boga koji je stvorio sve nas da bi bio u nama i mi u njemu. Nema predodređenost zla, čak ni djavdjav nije predodređen kao takav, već je predodređen kao anđeo.
 10. Bog je stvorio čoveka a taj čovek je bez volje Božje u slobodnoj volji postao bezbožnik. Kao što je stvorio čoveka koji je u slobodnoj volji pošao Hristu u zagrljaj. Bog sve za se stvara ali neki ne žele njemu u zagrljaj.
 11. Headball2 ubi me igrica, prosto mi je svakodnevnica.
×
×
 • Креирај ново...