Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

Давид

Члан
 • Број садржаја

  193
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Давид

 • Ранг
  Интересује се
 • Рођендан Новембар 26

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Јесу. Вучић јесте по много чему оригиналан. Али не по свему. С тим да је Стаљин умро пре више од пола века. А Вучић делује данас.
 2. Што би рекао наш Председник а пренео Ђорђе Вишекруна: није битно ко за кога гласа, већ ко броји гласове.
 3. Треба разликовати политичку подељеност и егзистенцијално питање. Нама је тренутно питање егзистенције и виталних националних интереса угрожено. Друштво. Систем. Држава је криминализована. Лично мислим да су Вучићу дани одбројани. Смениће га или опозиција или његови изнутра. И после толико нанете штете није ни битно шта ће се десити са њиме јер је питање шта ће се десити са нама и ко ће га наследити. Али за почетак он мора да оде. Измена: Мислим, ако народ схвати зашто је отишао. Или оде због народа, онда је то добро. Ако не, онда само идемо даље у спиралу.
 4. https://istorijabl.weebly.com/uploads/9/8/3/5/9835868/vaso_glusac_istina_o_bogumilima.pdf Одлична расправа на тему Богумила Др Глушца. Препоручујем свима који су заинтересовани за ову тему. И волео бих да још неко прочита како бисмо дискутовали даље.
 5. Дакле, ипак се може десити да новинар буде нападнут у овој земљи (и да страда) а да "главни човек" који је све осмислио не буде иза решетака иако мислимо да знамо ко је то наредио. Стога, браћо, будите опрезни! Каква порука. Па новинари изволите, пишите слободно!
 6. Бранити Ђиласа је наразумно. Бранити Вучића је неразумно на квадрат јер је отишао још даље у велеиздаји. Бранити Вучића нападањем Ђиласа на теми за критику Вучића је... Па, процените већ сами.
 7. Да, могуће, мада је прекидао доста и питао за туђа мишљења, мсм није жена кренула на улицу да скупља мишљења већ он. :P Aли кључ за сваку анкету данас:
 8. И водитељ је поприлично напоран. Покајао се кога је питао...
 9. Ти и ја смо им и платили. Мислиш да овај новац није из буџета директно или индиректно? Волим и ја Русију, и сматрам да никаква проруска машинерија није постојала. То ме чак и погађа што је Путин стављен у тај контекст. Хајде да скупим 125000 људи на фору Путина, а саветници су ми били Тони Блер, Ђулијани и Гузенбауер. Зато и мислим да је дошло до злоупотребе те српско-руске љубави. То је за мене порука: Путине, можда ниси задовољан са мном, и мислиш да су ми одбројани дани, али нека те не збуне ти протести, ја имам подршку грађана, види колико људи стоји иза мене. Можда ја нећу сачувати Косово, али имам подршку народа! То је једна могућа опција. Волео бих да прочитам неку анализу о целој ситуацији. То бих више ценио од убеђивања да су се људи скупили спонтано ради Путина. Колико, 100 аутобуса. Да не лицитирам сад по други пут. Не виђамо то први пут. Неозбиљне су такве тврдње.
 10. Не нисам се жалио на то шта медији преносе. Да ли преносе церемонију или не. Мислио сам на оно што на крају крајева ми овде расправљамо и извлачимо као најбитније. Шта да причамо о медијима који интервјуишу човека који је одгојио Пашу. То је замлаћивање. Што се тиче Косова Путин је рекао: Србија одлучује, ми је подржавамо, Албанци праве провокације, мора да се поштује 1244. Ништа ново. И неће Руси бити већи Срби од Срба. Искрено сам убеђен да рецимо Путин није одушевљен Вучићем. Али би било каква његова потенцијална изјава у том смеру, за мене била неприхватљива јер то јесте мешање у унутрашње ствари. Међутим сад треба сконтати шта се ту заиста дешава на вишем нивоу. Зашто Вучић приноси 125000 људи на улице Београда. Кажу неки наслови, никад већи скуп од Газиместана. Дакле, циљ је био да се то представи што грандиозније. Као да Путин не зна да има протеста по БГ. Па нису Руси веверице. Можеш да дезинформишеш сиротињу по Србији, али не можеш Русију. Шта је хтео Вучић са тиме је посебно питање, и уопште не кажем да знам одговор на то. Али када погледамо у перспективи задњих посета. Посета Русији без заједничке конференције. Тамо се Вучић слика са опремом за снимање. Али ајде, то да не коментаришемо. Тренутна посета Путина је била најављивана за Новембар, десила се тек сад у Јануару. Лично сам мало изненађен, али не сумњам да Путин зна шта ради. И одговор нам неће доћи анализирајући улице по БГ. Затим је била посета Француској, где је добио почасно место тамо неки ђ ред. После Макрон отказао посету. Мени су то сигнали да Вучић неуспешно покушава да добије подршку. Од Меркел, Путина и Макрона. Можда му је Путин дао сад нову шансу.
 11. Taко је. Не би рецимо фабрика Тигар послала 3 аутобуса. Мислим да би се запослени сами организовали, узели 4 буса, повели и породице и отишли да виде Путина. Јесте ви некада били на периферији? Даље од Београда. Знате ли с колико новца људи састављају крај с крајем. Колико километара иду неки људи са села да би радили у фабрикама за 300е по цео дан у просторијама без прозора. Не виде белог дана. Ово је наравно селективан пример. Али што би рекао онај сељак у време пилећег грипа "ало госпођо". И знам, из прве руке, да тај процес одабира деце за екскурзију није био "добровољан". То читава партијска апаратура. Уигран систем. Тако се освајају и локални избори у пуне сви митинзи. Ако пратите мало процуреле информације из СНС-а видећете да су и сами својевремено приметили проблем да им се људи по испоруци на место разиђу на све стране. Али очигледно су Срби навикли још од КП-а да функционишу тако. Па нам је то можда и нормално. Једна странка, па ко се боље снађе. Лов у мутном. Не може свима бити добро али хајде да ја будем у оних 20% ком је добро.
 12. По чему? По организацији и медијској промоцији. Је л` се правиш само наиван или шта? Збуњен сам. Ко је организовао 100 аутобуса? Ко је делио дневнице? Од чијих пара су дељене те дневнице, да није од страначких? Ко је људима дао слободан дан, да није странка? Шта пише на транспарентима? 1 од 300 милиона. Опрости, али шта који ђаво то значи? Сад треба да се правим луд да не видим да је то контра-митинг. Дан раније или пар дана била годишњица убиства Оливера Ивановића. Па људи моји, како можеш мирно гледати на то лицемерство, љуби му сина у главу а вамо штити убице (није доказано, слажем се, али мућните мало главом). И онда користи посету Путина да направи митинг подршке себи, а ето и Путину. Па као стидљиво каже нису они због мене. А овамо довезао пола Србије. О чему причамо? То може да поверује неко ко не живи у Србији, или гледа само Пунк па нема ни појма да је окупљање представљено као одговор на протесте који трају већ недељама. Рачунам да ми нећете сада пребацивати да подржавам Ђиласа, линч, силовање и насиље. И Ђилас је из криминогене средине и не бих га опет гледао у позицији моћи. Али СНС је успео да их превазиђе. И само се питам чиме је купио људе да их слепо прате и слушају. Оно што овде изостаје од свих слика церемонија и поклона: Шта је са Косовом? Шта је са Хуманитарним центром у Нишу, рецимо? Па ништа. Важније је да причамо је л` сме СНС да направи фешту у граду о Путиновом "трошку". А та два питања су много важнија, по мени, од инвестиција. Јер су дугорочно важнија. Какав народ таква власт. Да, то стоји. Није власт пала са неба. И наша је одговорност што је таква власт, слажем се. Ипак мислим да то не значи да треба климнути ушима и помирити се са тиме. Медијска манипулација никад није била тако јака. Медији као медији нису били никад толико моћни. Није баш ни народ у предности у односу на медије. Најпаметнији човек са погрешним улазним информацијама доћи ће до погрешних закључака. Али да има играња на ниске страсти, и да се то прима код народа, има. И та корелација је очигледна. Али да бисмо дошли до боље власти морамо променити себе, а да бисмо то урадили морамо назвати ствари правим именом.
×
×
 • Креирај ново...