Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

Ведран*

Члан
 • Број садржаја

  8068
 • На ЖРУ од

 • Број дана (победа)

  101

Everything posted by Ведран*

 1. Ваш одговор мени који сте управо написали сте четири пута изменили у неколико минута. Можда ће још бити измена. Не знам. Али ОК, само желим да вам кажем да сам примио одмах к знању ваш одговор који је гласио: @Ведран* Нећемо изменити твоју реч, знаш коју... Ако ти не одговара, можеш да идеш са Поука. Ако наставиш да нам претиш, бићеш банован. Админ тим. Захваљујем што сте ме удстојили одговора. Збогом.
 2. Господине уредниче (чије име за сада нећу да поменем) и господо извршитељи! @Поуке.орг инфо Ја још чекам да исправите моје текстове које сте самовољно фалсификовали. Моје име и даље стоји написано на садржају текста који сте ви изменили, и који није мој. То сте учинили без мога одобрења, па чак и без мога знања ("иза леђа"), и на тај начин у јавности лажно представљате оно што сам ја писао. Сада сваком новом читаоцу који дође на тему и прочита насумично поруке остаје утисак да је неколико нас, укључујући и мене писало непристојне речи које почињу са словом "к". Што везе са истином нема. Ово представља клевету на мене коју сте ви директно починили својим неоправданим поступком. Подсећам вас да су ове ствари кажњиве по закону. И подсећам вас да је ово трећа моја уљудна порука вама да грешку исправите. А такође вам напомињем да је познато да сте претходне две поруке прочитали, и о њих се оглушили, за шта постоје докази. Што представља додатну околност. Према томе, саветујем вам и још једном молим, да моје фалсификоване поруке вратите у њихово првобитно стање.
 3. Ви немате никакав повод за безобразлук према мени. Ја мислим да вам га нисам дао? Нити имате право да нас овде сврставате у кланове. Уколико ви размишљате по линији кланова, и не можете да се ослободите чопорског менталитета, то не значи да су други људи такви. Према томе ово је потпуно непримерено као што би било непримрерно да ја вама кажем "ви и ваш вођа" па сад изаберите (Вучић, Ђилас, Максим, Трамп, или било ко други). Не мислим! без "о" (једнина и без наводника!) Знам да иза вашег не стоји ни домаћица ни студент. И да вас подсетим. Ви сте овде мене први прозвали. Два пута, у некој драматизацији разочарења у моје писање, без да сте, и након мога позива да то урадите, конкретно навели у чему је проблем. Изгледа да је лакше драмити него аргументовано разговарати. Ако је то случај онда мене заобиђите, и са вашим непримерним инсинуацијама о клановској припадности, и са вашом драматизацијом мога писања.
 4. Видим да имате потешкоће да разумете суштину реченога. Да бих био сигуран да није до мене, да нисам био недоречен, покушао сам неколико пута да објасним. Ја више од тога не могу да помогнем.
 5. Оче, уз сво дужно поштовање, не знам с којим циљием ово радите? Да ли због провокације, или стварно баш толико не капирате? У Ђуровићевом ТЕКСТУ овога нема! Па размислите чија љубав или можда злоба је слепа? Ви сте изабрали да форсирате ту тему извлачећи из порука речи, крикикујући легитимне изразе, и успут се срамотећи. А сам текст их не садржи нити их је садржавао, а он је тема.
 6. У међувремену се Драбинко напола раскајао што је напустио канонску Цркву и отишао к расколницима. Јер, вели, да можда не би ни прешао да је знао каква је ситуација. Лукавац покушава да се клацка да види на коју ће страну пукнути тиква. Можда и он видео како се код нас лако пишу "покајна писмо", па се мисли, вреди покушати. https://spzh.news/ru/news/62190-ijerarkh-pcu-aleksandr-jesli-by-znal-obo-vsem-ne-poshel-by-na-sobor
 7. Зашто ме ова два момента уопште не изненађују? У смислу да их управо "Жељка" помиње. А није писала о "млаћењу папирима" тајних служби?
 8. Данил памфилијски (егзарх Вартоломејев) ОПЕТ стигао у Украјину. Овај пут да спашава Думенка "Епифанија" од оца му дуовног Денисенка "Филарета".
 9. Не оснивај клуб пророка!! Јер ће одмах опозиЦИЈА основати клуб оних који прогањају пророке, као и оци њихови! Па ће бити, једне избише, друге убише, а треће камењем засуше.
 10. Део у коме елаборира ову тачку је јако занимљив. Зато што Денисенко овде тврди да никаква права Цариград није имао над Кијевом, све до тренутка док се "Кијев" (иако у својој расколничкој фракцији) није самовољно покорио ЦП, насупорт тврдњи ЦП да је Кијев увек био у саставу ЦП.
 11. Настављамо серијал. У главној улози - Денисенко. У споредним улогама - споредни ликови. 4. Хоће да униште "Кијевски Патријархат" кажу нама то не треба ... да ли ви знате што ви радите, ви рушите то што сте створили! 5. Да није било "Кијевског Патријархата" не би било никаквог томоса. 6. Они нама кажу да треба укинути "КП" да би нас признали. А нико од осталих Цркава не признаје "УПЦ" ни као "Кијевски Патријархат" ни као "Митрополију". 7. Неки наши архијереји иступају против онога што су створили, против "Кијевског Патријархата" 8. Ми смо добили томос као "Кијевска Митрополија", и ми се захваљујемо "Васељенском Патријарху" ... али ми нисмо задовољни с тим...ми ћемо стварати КП 9. Рекао вам је представник васељенског патријарха архиепископ Данил "Васељенски Патријарх није против статуса Кијевског Патријархата, али да би се то питање поставило ... треба се објединити... створити једну Цркву", зато наш задатак јесте ујединити све православље у једну цркву. 10. Гркокатоличка црква се нада на то да буде уздигнута на статус патријархата. И шта ће онда бити? Тада ће у Украјини бити московски патрјархат, и оглашаваће се име московског патријарха по целој Украјини, спомињаће гркокатоличког патријарха Свјатослава, а кијевског патријарха нема! Нема! Да ли је то разумно? 30 година смо се борили за ставарање КП, а сад хоћемо да се расформирамо. 11. Ми ништа друго не тражимо, али своје не дамо! 12. 1992 г. сам говорио да ће томоса бити, и данас имамо томос. А да ли сте веровали да ће бити томоса 1991.г.? Нисте. А сад вам кажем биће Украјинска Црква и Патријархат признати од свих. @Zoran Đurović @Vladan :::. @Trifke има ли још ко? - види број 12 - колега пророк! 13. Договор је био да ћу ја управљати "црквом" у земљи, а "Епифаније" ће је представљати у иностранству. И треба да се држимо договора! 14. Ја не верујем у то да ће васељенски патријарх нама одузети томос, не верују у то, зато што би ...то био удар по самом васељенском патријарху. 15. Пре објединитељног сабора митрополит Емануил ми је рекао: Ви сте сада у саставу КП, а када добијете томос ви ћете бити аутокефална црква, и можете да се управљате како хоћете. 16. Према томе, објединитељни сабор је био не сабор украјинске цркве него сабор цариградске патријаршије и зато њиме није руководио кијевски патријарх него представник цариграда. 17. Епифаније - прича како он уважава патријарха и томе слично, то су само речи, а дела су другачија. 18. Да сам знао шта ће се десити ја не бих подржао кандидатуру Епифанија! А да се ја за њега нисам борио на сабору он не би био предстојатељ. 19. Ја сам веровао и предсенику и Епифанију, а они су ме преварили. 20. Да се нисмо ушли у састав цариградског патријархата, цариградски патријарх не би имао права да нас позове на сабор ни да нам да томос. То је био разло зашто смо пристали. 21. О Епифанију - истина је да он не управља него с њим управљају. Он сам ми је рекао, не зависи све до мене. А шта то значи? Да имају неке силе које желе нешто што ти не желиш? THE END
 12. А што је најлуђе од свега о. Зоран у тексту уопште није ни поменуо "карање". Нема! Уопште! Ни једном. О. Небојша је то унео у расправу приписујући о. Зорану да користи тај термин (иначе, још једном, библијски, за оне који нису читали, или спорије капирају), са неком својом агендом, у јефтином покушају дискредитације.
 13. Па није ни Зоран Ђуровић. Нити било ко други. Него је поп Небојша од тога направио тему. А Уредништво у свом бесловесном зилотизму "забранило срамотне изразе" које нико живи није употребио. Нечија неписменост, у томе смислу и верска (Св Писма), или нечија ограниченост у смислу познавања само уличног речника, не може бити разлог за малтретирање других.
 14. То и јесте моја поента. Они су то иза леђа свима урадили и изван сваког разума. Јер сада ће неко доћи и прочитати како су Ведран и други писали неке срамне речи које почињу са "к". И док други пишу анонимно ја не пишем тако. И сад неки анонимни уредник, иако сви знамо ко је шеф, мени фалсификује поруке и приређује непријатне ситуације. Апсолутно недопустиво! А "сто пута" до сада сам их молио, сугерисао, предлагао, да када интервенишу буду транспарентни, а они су све те молбе и предлоге редовно брисали, чак ме и бановали јер ништа не може да им се каже. А они са имунитетом могу да фалсификују ствари. Па не може господо. Извините. Поред тога не могу чудом да се начудим да су управо на библијском термину одлучили да се срамоте. Као да Св Писмо видели нису!
 15. Пошто су @Поуке.орг инфо пристни на теми. А праве се да не виде. Подсећам их још једном, да очекујем. 1. исправку 2. извињење
 16. Милојков! Јел ово неки твој утисак? Или си са анализом наше свести и посвести дошао до закључка? Ево, да те обавестим, из прве руке. Да је Максим Онуфрије, и да се поздравио са Думенком, ја бих га похвалио, а не спалио.
 17. Уредништво! Зашто сте ми интервенисали у поруку без да сте ми то рекли? Немате право да фалсификујете моје речи! Срам вас било! Одакле мени гранција да сутра нећете било шта да исправите по сопственом нахођењу и да ме уведете у ситуацију да морам да се браним за изречено, а да то нисам рекао. За вашу болесну имагинацију је карање саблажњив термин. Да вам кажем нешто. Ја до својих касних тинејџерских година нисам ни знао за то уличарско тумачење речи "карање" јер је у моме речнику од малена реч карање носила изворно значење које и има у српском језику. И дан данас то има. Ово је болест! Али и ствар која је кажњива по закону. Јер ви немате никакво прво да моје речи преправљате по својој жељи. Шта сте ви умислили? Очекујем да поруку (и друге ако се их дирали!) вратите у првобитно стање, као и извињење што сте фалсификовали моје поруке.
 18. Имаш ли ти шта паметно да кажеш на тему? Озбиљно. Осим што се пренемажеш око сасвим легитимног библијског израза "карање", пропитујеш о мозаичним портретима из студентских дана, (не)служењу војске, и слично. Шта је следеће? Питаћеш зашто Ђуровић није показао сведочанство петог разреда основне школе? Отвори тему "каштигање Ђуровића" па изволи. Ето ти још један израз.
×
×
 • Креирај ново...