Jump to content

Ведран*

Члан
 • Број садржаја

  8068
 • На ЖРУ од

 • Број дана (победа)

  101

Последњи трофеј

Ведран* је имао/ла садржај са највише реакција!

6 Пратилаца

О Ведран*

 • Рођендан Јануар 1

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Contact Methods

 • Website URL
  https://sozercanje.wordpress.com/ па кликни контакт

Скорашњи посетиоци профила

4900 посетилаца

Ведран*'s Achievements

Инвентар форума

Инвентар форума (9/9)

17.5k

Форумска репутација

 1. У међувремену се Драбинко напола раскајао што је напустио канонску Цркву и отишао к расколницима. Јер, вели, да можда не би ни прешао да је знао каква је ситуација. Лукавац покушава да се клацка да види на коју ће страну пукнути тиква. Можда и он видео како се код нас лако пишу "покајна писмо", па се мисли, вреди покушати. https://spzh.news/ru/news/62190-ijerarkh-pcu-aleksandr-jesli-by-znal-obo-vsem-ne-poshel-by-na-sobor
 2. Зашто ме ова два момента уопште не изненађују? У смислу да их управо "Жељка" помиње. А није писала о "млаћењу папирима" тајних служби?
 3. Данил памфилијски (егзарх Вартоломејев) ОПЕТ стигао у Украјину. Овај пут да спашава Думенка "Епифанија" од оца му дуовног Денисенка "Филарета".
 4. Део у коме елаборира ову тачку је јако занимљив. Зато што Денисенко овде тврди да никаква права Цариград није имао над Кијевом, све до тренутка док се "Кијев" (иако у својој расколничкој фракцији) није самовољно покорио ЦП, насупорт тврдњи ЦП да је Кијев увек био у саставу ЦП.
 5. Настављамо серијал. У главној улози - Денисенко. У споредним улогама - споредни ликови. 4. Хоће да униште "Кијевски Патријархат" кажу нама то не треба ... да ли ви знате што ви радите, ви рушите то што сте створили! 5. Да није било "Кијевског Патријархата" не би било никаквог томоса. 6. Они нама кажу да треба укинути "КП" да би нас признали. А нико од осталих Цркава не признаје "УПЦ" ни као "Кијевски Патријархат" ни као "Митрополију". 7. Неки наши архијереји иступају против онога што су створили, против "Кијевског Патријархата" 8. Ми смо добили томос као "Кијевска Митрополија", и ми се захваљујемо "Васељенском Патријарху" ... али ми нисмо задовољни с тим...ми ћемо стварати КП 9. Рекао вам је представник васељенског патријарха архиепископ Данил "Васељенски Патријарх није против статуса Кијевског Патријархата, али да би се то питање поставило ... треба се објединити... створити једну Цркву", зато наш задатак јесте ујединити све православље у једну цркву. 10. Гркокатоличка црква се нада на то да буде уздигнута на статус патријархата. И шта ће онда бити? Тада ће у Украјини бити московски патрјархат, и оглашаваће се име московског патријарха по целој Украјини, спомињаће гркокатоличког патријарха Свјатослава, а кијевског патријарха нема! Нема! Да ли је то разумно? 30 година смо се борили за ставарање КП, а сад хоћемо да се расформирамо. 11. Ми ништа друго не тражимо, али своје не дамо! 12. 1992 г. сам говорио да ће томоса бити, и данас имамо томос. А да ли сте веровали да ће бити томоса 1991.г.? Нисте. А сад вам кажем биће Украјинска Црква и Патријархат признати од свих. @Zoran Đurović @Vladan :::. @Trifke има ли још ко? - види број 12 - колега пророк! 13. Договор је био да ћу ја управљати "црквом" у земљи, а "Епифаније" ће је представљати у иностранству. И треба да се држимо договора! 14. Ја не верујем у то да ће васељенски патријарх нама одузети томос, не верују у то, зато што би ...то био удар по самом васељенском патријарху. 15. Пре објединитељног сабора митрополит Емануил ми је рекао: Ви сте сада у саставу КП, а када добијете томос ви ћете бити аутокефална црква, и можете да се управљате како хоћете. 16. Према томе, објединитељни сабор је био не сабор украјинске цркве него сабор цариградске патријаршије и зато њиме није руководио кијевски патријарх него представник цариграда. 17. Епифаније - прича како он уважава патријарха и томе слично, то су само речи, а дела су другачија. 18. Да сам знао шта ће се десити ја не бих подржао кандидатуру Епифанија! А да се ја за њега нисам борио на сабору он не би био предстојатељ. 19. Ја сам веровао и предсенику и Епифанију, а они су ме преварили. 20. Да се нисмо ушли у састав цариградског патријархата, цариградски патријарх не би имао права да нас позове на сабор ни да нам да томос. То је био разло зашто смо пристали. 21. О Епифанију - истина је да он не управља него с њим управљају. Он сам ми је рекао, не зависи све до мене. А шта то значи? Да имају неке силе које желе нешто што ти не желиш? THE END
 6. Па не може у томе смислу, по величини, али може у смислу да СПЦ неће признати ту алокефалију, и да ћете онда и даље имати ПОА и ту нову Вартоломеју потчињену цркву која никад неће бити "македонска". А затим је неће признати ни МП, а можда (вероватно) ни други. Нарочито не након Украјине. Тако да ћете опет бити у расколу, али расколу друге врсте, и у "вечној" потчињености Фанару.
 7. Нема корист, него има штету. Али ви до сада нисте показали да сте зрели. Какву корист имате од тога што остајет у расколу кад је било јако близу решења више пута, па сте због политике више волели раскол него да се вратите у окриље Цркве. До сада би имали аутокефалију 10 пута и звали бисте се Македонска Православна Црква.
 8. Потруди се да поживиш, па ћеш видети. Него што да се мислиш за 10 година унапред. Ниси Владика да мислиш унапред. Доста је свакоме дану зла својега.
 9. Тако је. Фанар не даје аутокефалије. То треба свима да је јасно. А коме није, тај је "изгорео по главе"
 10. Будући да је Ана поменула овај разговор код Марића. Ево га.
×
×
 • Креирај ново...