Jump to content

Ведран*

Члан
 • Број садржаја

  8068
 • На ЖРУ од

 • Број дана (победа)

  101

Последњи трофеј

Ведран* је имао/ла садржај са највише реакција!

6 Пратилаца

О Ведран*

 • Ранг
  Инвентар форума
 • Рођендан Јануар 1

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Contact Methods

 • Website URL
  https://sozercanje.wordpress.com/ па кликни контакт

Скорашњи посетиоци профила

4668 посетилаца
 1. У међувремену се Драбинко напола раскајао што је напустио канонску Цркву и отишао к расколницима. Јер, вели, да можда не би ни прешао да је знао каква је ситуација. Лукавац покушава да се клацка да види на коју ће страну пукнути тиква. Можда и он видео како се код нас лако пишу "покајна писмо", па се мисли, вреди покушати. https://spzh.news/ru/news/62190-ijerarkh-pcu-aleksandr-jesli-by-znal-obo-vsem-ne-poshel-by-na-sobor
 2. Зашто ме ова два момента уопште не изненађују? У смислу да их управо "Жељка" помиње. А није писала о "млаћењу папирима" тајних служби?
 3. Данил памфилијски (егзарх Вартоломејев) ОПЕТ стигао у Украјину. Овај пут да спашава Думенка "Епифанија" од оца му дуовног Денисенка "Филарета".
 4. Део у коме елаборира ову тачку је јако занимљив. Зато што Денисенко овде тврди да никаква права Цариград није имао над Кијевом, све до тренутка док се "Кијев" (иако у својој расколничкој фракцији) није самовољно покорио ЦП, насупорт тврдњи ЦП да је Кијев увек био у саставу ЦП.
 5. Настављамо серијал. У главној улози - Денисенко. У споредним улогама - споредни ликови. 4. Хоће да униште "Кијевски Патријархат" кажу нама то не треба ... да ли ви знате што ви радите, ви рушите то што сте створили! 5. Да није било "Кијевског Патријархата" не би било никаквог томоса. 6. Они нама кажу да треба укинути "КП" да би нас признали. А нико од осталих Цркава не признаје "УПЦ" ни као "Кијевски Патријархат" ни као "Митрополију". 7. Неки наши архијереји иступају против онога што су створили, против "Кијевског Патријархата" 8. Ми смо добили томос као "К
 6. Па не може у томе смислу, по величини, али може у смислу да СПЦ неће признати ту алокефалију, и да ћете онда и даље имати ПОА и ту нову Вартоломеју потчињену цркву која никад неће бити "македонска". А затим је неће признати ни МП, а можда (вероватно) ни други. Нарочито не након Украјине. Тако да ћете опет бити у расколу, али расколу друге врсте, и у "вечној" потчињености Фанару.
 7. Па лепо би било. Мада ако вам Барт буде давао своју алокефалију онда ће бити Украјина.
 8. Нема корист, него има штету. Али ви до сада нисте показали да сте зрели. Какву корист имате од тога што остајет у расколу кад је било јако близу решења више пута, па сте због политике више волели раскол него да се вратите у окриље Цркве. До сада би имали аутокефалију 10 пута и звали бисте се Македонска Православна Црква.
 9. Потруди се да поживиш, па ћеш видети. Него што да се мислиш за 10 година унапред. Ниси Владика да мислиш унапред. Доста је свакоме дану зла својега.
 10. Тако је. Фанар не даје аутокефалије. То треба свима да је јасно. А коме није, тај је "изгорео по главе"
 11. Будући да је Ана поменула овај разговор код Марића. Ево га.
×
×
 • Креирај ново...