Jump to content

Тихон

Члан
 • Број садржаја

  665
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Тихон

 • Ранг
  Наш човек
 • Рођендан 09/06/1973

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Први фртаљ

Скорашњи посетиоци профила

15137 посетилаца
 1. У време студија, деведесетих година прошлог века, најважнија литература на Филозофском факултету у Новом Саду, а везана за средњовековну српску историју је била Историја српског народа у издању Српске књижевне задруге. У другом тому наведене књиге, на странама 36 до 46 је обрађен Косовски бој. Тај део је написао Раде Михаљчић. Нигде се по имену, још мање по презимену, не помиње Обилић; једино у извештају Константина Философа у загради стоји име Милош. Превод је Лазара Мирковића; не знам да ли и у оригиналу на српскословенском стоји Милош. Што се тиче горе наведених извора у вези са Ми
 2. Какав маскенбал на води: Турци - сунити, Азери - шиити, Јермени - дохалкидонци...
 3. Негде фебруара - марта месеца се ја сетим да би ваљало опрскати воће. Узмем црвено уље, зађем по башти, окупам и вишње, и трешње, и брескве, и нектарине, и кајсије... И после пола сата падне киша. Ипак, први пут после неколико година смо пробали брескве и нектарине. Сваке претходне године би их уништио смотавац. Ничим их нисам прскао, до копривом. Да, имамо и малине и купине, смокве и бадеме, лешнике и крушке. Малине и купине никад ничим не прскам, смокве су неуништиве, а јабуке и крушке сам гледао да буду неке отпорне аутохтоне сорте. Претпрошлог пролећа сам посадио и једну
 4. Џаба, млада је већ била удавана. Тешко да ћемо да можемо, једног лепог дана, на то да се вадимо.
 5. Додамо ли још да АВ и Арнаути нису потписали идентичан документ, а каубоји веле да нико са њима ништа није потписао, испада да је свака страна потписала нешто са самом собом (или пак предсобљем).
 6. Што више погледам на ту столицу, све ми се више чини да је била број мања. Намерно.
 7. Ово му дође као Турски устав из 1838, само што сад никоме не пада на памет да абдицира.
 8. А што бих ја било кога у США подржавао? Зар је тако тешко признати да се овде нешто продаје за бубреге?
 9. Јасно је мени да од Хезболаха, хомосексуалаца и 5Г мреже зависи како Косово, тако и Метохија. Јасно је мени да и Трамп и Бајден вичу: Удри моја милицијо! И још штошта ми је јасно, ал' није лепо да напишем.
 10. Дарко Ристов Ђого - Косово између "проблема" и Завјета За мене је кључна реченица: "Ако желимо да преживимо, ми немамо право на редукцију сврховитости живота на баналност оног политичког."
×
×
 • Креирај ново...