Jump to content

nk404

Члан
 • Број садржаја

  9
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Репутација активности

 1. Волим
  nk404 је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 2. Волим
  nk404 је реаговао/ла на Juanito у Тема јасна из прве поруке   
  Старо, али врхунско. 
   
   
 3. Волим
  nk404 је реаговао/ла на Ненад Р. у Пчеларство   
  Користим Митак (активна супстанца амитраз) и оксалну киселину у зимском периоду.
  Оксална киселина је најновије и најбоље срество у сузбијању варое.
  Најбоље је срество из разлога што вароа није стекла отпорност и обара вароу која је стекла отпорност на друга срества. 
 4. Волим
  nk404 је реаговао/ла на Архимандрит Сава Јањић у Питајте о. Саву Јањића, Игумана манастира Дечани   
  Од најранијих времена Црква верује да ван Цркве нема спасења. Зато је Православна Црква вековима водила жестоку борбу за очување чистоте своје вере, исповедници су и мученици често и живот полагали да би сачували верност Христу и његовој истини. Богу је, међутим, све могуће и можемо лично да се надамо да ће и они који нису из разних разлога упознали Христа бити спашени, али морамо да знамо да то неће бити по њиховим погрешним учењима или због тога што нема разлике између Цркве и јереси, већ по неизрецивој милости Божијој која све што је створено жели да преведе у вечно постојање.
  Божији судови су изнад нашег разума и за нас није добро да судимо ко ће се спасти, а ко неће, јер узимамо на себе оно што није наше. Оно, међутим, што смо дужни јесте да чувамо своју веру као најисправнији и најсигурнији пут спасења. Данас живимо у времену релативизовања истине и опште охладнелости срца. Многи су изгубили страх Божији и о највећим тајнама говоре срцем који није обрезан Духом Светим. Тајна Христова је тајна Цркве и васцела твар је позвана да се оцркви и да све кроз Цркву тј. Христа уђе у вечну заједницу са Богом Оцем. Дух Свети целу творевину усмерава и упућује ка том циљу. Бог је због тога и створио свет да би све сјединио у Христу и увео у вечно-битије. 
  Велика опасност погрених учења и веровања јесте у томе што она фалсификују истину Христову и чине да они који им следују лаж прихватају за истину, а истину исмевају или одбацују те постају страни Духу Светоме и плен демонима. Ово је велика опасност и зато су они који свесно одбацују или мењају истину коју смо наследили од апостола и Светих Отаца много ризикују. Јеретике треба са љубављу саветовати и упућивати да њихово учење није потпуно и да имају недостатке које мора да исправе и врате се у заједницу Католичанске Цркве Православне.
  Све у овоме свету у вечно постојање ће ући једино кроз Христа и начин нашег живота, наша веровања у великој мери одређују како ћемо тај сусрет са Христсом доживети и да ли ћемо у њему препознати нашег Спаситеља и Бога или не. У овоме свету смо сарадници Божији у спасењу свега, а понајвише треба да се трудимо у свом животу не улазећи у судове Божије и будући удео других људи, да не бисмо погрешили и сами изгубили заједницу са Богом.
 5. Волим
  nk404 је реаговао/ла на Ненад Р. у Пчеларство   
  Пчеларство ( или апикултура , од латинске речи apis - пчела ) је врста пољопривредног занимања  која подразумева гајење и искоришћавање медоносне пчеле у кошницама за добијање директних или индиректних користи . Место где се узгајају пчеле назива се Пчелињак.

  Пчелар добија директне користи у бављењу пчеларством у следећим производима : прополис , матични млеч , мед , восак , полен , пчелињи отров .

  Око 80 посто свих биљних врста пчела опрашује . Скоро све биљке које ми користимо у исхрани опрашује пчела . 

  Директну корист које имају пчелари од пчела је јако мало у односу какву корист има друштво у опште.

  У задње време пчела је све угроженија и све више страда . У неким земљама пчеле страдају више од 50 % на годишњем нивоу .

   

  Препостављам да и на овом форуму има људи који су пчелар или их то интересује па сам решио да отворим ову тему .

  Пчеларство током историје је уско повезано и са нашом вером , јер добар део манастира има своје пчелињаке .

  Све што вас интересује о Пчеларству питајте и ако знам радо ћу одговорити. 6. Волим
  nk404 је реаговао/ла на Лидија Миленковић у Тема јасна из прве поруке   
 7. Волим
  nk404 је реаговао/ла на Gresni rab Boziji у Свети Амброзије Милански о редовном причешћивању   
  Ako ne postoji priprema za pricesce zasto onda Pravoslavna Crkva od nas trazi da postimo ?
  Ja bi prvi voleo da potrcim da se pricestim Svetim Hristovim tajnama bez ikakve pripreme
  Zar to nije najlakse?! Sto bi se mucio posteci, citajuci molitve i stideci se pred duhovnikom na ispovesti dok ispovedam grehove?
  Jel to tako moze kod vas u Rimu?
  Kod nas u Srbiji jos nesme bez posta...
  Zasto je onda Sveti Justin Celiski ucio narod u svojoj besedi koja i dan danas moze da se cuje i na internetu. "Ocisti svoje srce da primis Gospoda u cisto svoje srce", i kaze jos "Ko se nedostojno pricescuje udara samar Gospodu Isusu Hristu"... 
  A sveti Nikolaj Zicki nas je ucio da pre svakog Pricesca moramo prvo da se ocistimo pokajanjem, postom, molitvom, ispovescu, pa kad uzmemo blagoslov od svestenika tek onda pa da se pricestimo...
  Da ne citiram mnoge druge svete oce nase i pomesnih crkava..
  E sad kako onda prici tek tako i pricestiti se kad nas oni koji su bili utvrdjeni u veri i postali Sveti Oci Crkve uce da treba obavezna priprema i ociscenje pre Svetog Pricesca..?
 8. Волим
  nk404 је реаговао/ла на Лазар у Crkva i cenovnik - наплаћивање свештеничких услуга   
  Када је већ неко поменуо водицу, да и ја нешто кажем о томе. Када код нас свешетник када свети водицу он толико брзо изађе из куће да нема шансе да му дам било какве паре за то што је урадио (чак се и те паре унапред припреме, познавајући ситуацију ). Онда морам да јурим овог што је дошао са њим да му дам паре и то буде најчешће у дворишту. И да, цјену колико се даје нико није тачно поставио чак није ни тражио паре, него ту важи она народна када сви дају дајем и ја.
 9. Волим
  nk404 got a reaction from RYLAH in Валамски јеромонах целивао руку Путину (видео)   
  kladili se kaluđeri da ne smije da celiva Putina u ruku, a ovaj se primio.
 10. Волим
  nk404 got a reaction from Ведран in Валамски јеромонах целивао руку Путину (видео)   
  kladili se kaluđeri da ne smije da celiva Putina u ruku, a ovaj se primio.
×
×
 • Креирај ново...