Jump to content
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt

nishizawa

Члан
 • Број садржаја

  2750
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  14

Репутација активности

 1. Волим
  nishizawa got a reaction from Драшко in Хришћански поглед на вантелесну оплодњу   
  Лако је рећи...
  Нешто си ти ту, пријатељу, гадно побркао...
  А ја мислио да је мсисао брака заједничко узрастање ка Царству Небеском...
  Небрига за здравље и нечелење болести нису одраз православности и подвига, већ нездравог непријатељства према телу, и стране су Православљу колико и Оригенизам и Манихејство...
 2. Волим
  nishizawa got a reaction from drvce in Идентитет форумаша   
  Моје име је Брендон Волш, и ја сам алкохоличар.
   
  http://www.youtube.com/watch?v=f7N7MZvQzvk
 3. Волим
  nishizawa got a reaction from Џуманџи in Ziloti by Vukman Cejovic   
  Е, имам ја један предлог за вас патриЈоте којима је Православље само изговор за шовинизам. Зашто лепо не формирате своју патриЈотску цркву, па се тамо лепо до миле воље спрдајте и са Јеванђељем, и са теологијом, и са чиме год хоћете. Ево, символ вере би могао да вам гласи овако (написан патриЈотским правописом, на срБском језику):
  Верујем да су срби народ најстарији, и да нас сви други народи мрзе и оће да нас униште зато што нам завиде на томе, осим руса, који нас воле зато што смо браћа.
  Верујем да је Радован караџић исихаста, и да је слободан милошевић бранијо Србију у хагу. И да је прави србин само онај који говори србски, а не српски. И да су педери болесници које треба побити.
  Верујем да су Борис Тадић и Ђинђић криви што смо изгубили рат на Косову, и мрзим њих, папу и масоне, који су творци завере против васколиког србског народа. И хрвате, и шиптаре, и милогорце, и словенце, и енглезе, и французе, и американце. И Вука караџића, који је створијо једначење сугласника по звучности, и осталу граматику, у намери дуништи србство. И педере.
  Верујем да је истина увек оно што је супротно ономе што кажу они педери са бе92, и да и њих све треба протерати из Србије. И да су сви они који мисле да је погрешно и нехришћански тући жене и педере, сатирати непријатеље отачаства и који неверују дасе Светом Василију цепају чарапе хипи-православци и педери.
  Чекам да Путина прогласе за цара, па дасе ујединимо са русима, и на***мосе мајке свима, и шиптарима, и американцима, и европи, и педерима за оно што су нас бомбардовали.
  Славим славу, и нерадим на петку пред недељу.
  И верујем да постоји нека виша сила.
  Амин.
 4. Волим
  nishizawa got a reaction from Debora in Ко стоји иза овога?   
  Први пут чујем. А да будем искрен - баш ме брига...
  Вера се не чува параноичним клиповима, него тиме што ћемо је боље упознати. Далеко је више штете Православљу нанело незнање и непознавање најосновнијих ствари које се тичу самог Православља, него сви римокатолици и све секте заједно...
 5. Волим
  nishizawa got a reaction from Лапис Лазули in Када голотиња престаје бити уметност а када почиње бити саблазан?   
  Свима онима који на свет гледају црно-бело свака уметност је увек била извор подозрења, нелагоде и нерешива енигма...
 6. Волим
  nishizawa got a reaction from Џуманџи in Како сведочити веру: Одговорност свештенства-едукација, лаика-одмерена реч, став без присиле, свих-добар пример, ...још нешто?   
  Колико сам ја схватио, нико овде није ни помињао повратак на староставно и прво хришћанско живљење. Да те не знам, можда их помислио да си неко ко у целу причу није упућен, и ко је тек од скора у њу ушао. Овако, пре бих рекао да се малко фолираш, или просто тераш инат...
  Свима је јасно да је Црква у кризи - кризи идентитета. Другим речима - Црква се све више претвара у нешто што је све, само не Црква. А ми никако да се договоримо око тога шта је то што би Црква требало да буде - ако су нас године форумашења нечему научиле, научиле су нас томе колико су различити начини на које људи схватају шта је заправо Црква, и шта би она требало да буде.
  Прича коју су у последњих пар десетина година покренули неки теолози, која је код нас у најопштијем смислу названа Литургијска обнова, а касније и Новотарство, је све само не тежња за повратком на прво и староставно - већ тежња за повратком изгубљеног идентитета.
  Суперишка.
  Да смо били паметни па да смо се тог правила држали од почетка, не бисмо се морали петљати са оноликим Васељенским Саборовањима, борбом против јереси, расколима и другим смарањима...
  Где нам је памет била да се лепо препустимо да нас вода носи...
  ...али смо, како видим, на одличном путу да овај идеал ипак ускоро остваримо.
  Људи имају прилике да тада виде само још једног занатлију који је дошао да им из џепа истера неку кинту а да ништа конкретно не промени на боље у њиховим животима. Потенцијални верници који након ритуала свећења водица постану заиста верници, то учине само упркос, а никако захваљујући оваквим формалностима.
  Наравно да народ није руља, и наравно да ни ми нисмо неки хришћани, али није у томе поента - Црква (би требало да) је савршена упркос несавршенству хришћана. А она све више престаје то да буде, и то не због наше моралне искварености и недостатка ревности, већ услед тога што је сама прихватила да буде оно што не сме да буде - да иде на квантитет уместо на квалитет, на масовну површност уместо у дубину, да се ослања на друштвени положај и политичку моћ уместо на своју унутрашњу снагу и интегритет, и штошта још...
  Тиме што ћемо бити оно што и треба да будемо - со свету, а не свет. И нема то везе са манастирима, тога има свуда, само што се не препознаје.
  Ма како да не.
  Првих десет векова се нису ни бавили скоро ни са чим другим него силном теологијом и филозофирањем. Тек су у последње време теологија и филозофија изашле на лош глас, и почеле да се употребљавају више као погрдне речи, од када је затуцаност, бахатост и параноичност почела да бива мера побожности и православности.
  Ух, каква грешка...
  Нема ничег новијег на овом свету од хришћанства. А нису хришћани ни тада успели зато што су били нешто ново односу на оно што је тада постојало, него зато што су били нешто суштински другачије од свега другог што је постојало.
  А данас нема мисије зато што се све више претварамо у исто оно безнађе и бесмисао које људе окружује на сваком кораку - само у другом паковању...
 7. Волим
  nishizawa got a reaction from Џуманџи in Оче, ја никада не радим на празник!   
  Ма да. Најбоље да, за сваки случај, више ни не једем грожђе. Боље и то него да се Бог наљути на мене што једем грожђе у мају па да ми кућу удари гром.
  А могао бих, као Флендерс, да почнем да једем само кошер - за сваки случај...
 8. Волим
  nishizawa got a reaction from Јелена011 in Manastir Ilinje - otac Isaija   
  Добро, бре, људи, шта ви мислите, зашто ја тупим тастатуру по овом форуму - да бих вас одвукао у јерес, да вам помутим веру, да вас слажем и обманем, или да вам објасним ствари које не знате, и укажем на ствари у којима грешите?!
  И да ли је могуће да стварно верујете да причам ствари онако напамет? Ја, истина, не волим да се гађам светоотачким цитатима да бих доказао оно што тврдим - верујем да је сама снага њихових аргумената сасвим довољна свакоме ко има иоле здравог разума да својом главом закључује, и смирења да расуђује. Зар стварно мислите да је ишта од онога што тврдим на овој, или било којој другој теми, моја измишљотина, и да није утемељено на искуству Светих Отаца и Цркве?
  Знам да је данас најнормалнија ствар у СПЦ да се више верује свакој баби или сваком полуурачунљивом калуђеру него нама, да се усудим да употребим ту реч, теолозима. Мене, да будем искрен, заиста не занима шта је рекао отац Јоил или шта је рекла баба Курана или ко је висио са плафона - оно што говорим су основне ствари које се тичу Православне вере, посведочене од стране неких од најумнијих и најсветијих људи из историје Цркве, и које, ако се погрешно схвате, могу имати јако озбиљне последице.
  Уосталом, ако не верујете мени, можда ћете поверовати догмтици Светог Јустина Поповића:
 9. Волим
  nishizawa got a reaction from geronymo in Хомосексуалац пред Путиром!?   
  Колико и свако други ко се искрено бори са својим страстима.
 10. Волим
  nishizawa got a reaction from Рапсоди in Маша и медвед   
  За русофилски расположене родитеље - тротално кул цртаћ: Маша и медвед...


 11. Волим
  nishizawa got a reaction from Дијана. in Muramasa - trolovanje kao način online postojanja   
  Иако заиста поштујем твој избор и твоје право да будеш атеиста, не могу а да ти не кажем да је ово о гушењу љубави према некоме са киме се не слажеш по питању религиозности, по мом мишљењу, далеко глупље од свега што си на овој теми набројао да неки верници (за које не спорим да су будале) раде...
 12. Волим
  nishizawa got a reaction from Svetlost svetu in Да ли је могуће спасити се а не бити ни у браку ни у монаштву?   
  Мислим да ствари посматраш са погрешне стране...
  Не може се живот живети тако што ћеш да осмислиш некакав концепт, па макар тај концепт био и хришћански, па онда покушавати да живот укалупиш у тај концепт. Живи свој живот корак по корак, и покушавај да свој живот на сваком од тих корака оплемениш својом вером, уместо да га у њу затвориш, и стићи ћеш већ тамо где треба да стигнеш...
 13. Волим
  nishizawa got a reaction from w.a.mozart in Постојим, али нисам.   
  Мислим да мислим, дакле мислим да постојим.
  - Емброуз Бирс -
 14. Волим
  nishizawa got a reaction from Драшко in Разговор о рају и паклу у православљу   
  РАЈ И ПАКАО
  Дошао неки бахати самурај код Зен учитеља да му овај објасни шта су то Рај и Пакао.
  Учитељ га одмери и рече му: - Слушај, ти си једна обична будала и ја немам времена да се бакћем са идиотима као што си ти.
  Самурају се у тренутку лице изобличи од беса. Он потеже катану и замахну да посече учитеља, а овај му у том тренутку рече – Е видиш, ТО је Пакао.
  Самурај се у тренутку скамени када је схватио шта је учитељ хтео да му каже. Дубоко постиђен, он врати катану у корице и поклони се учитељу до земље.
  Е, а ТО је Рај – рече учитељ.
 15. Волим
  nishizawa got a reaction from Драгана Милошевић in Шта сањате ?   
  Када се каже да не треба обраћати пажњу на снове, мисли се, као што Александар рече, на то да не треба умишљати да нам се Бог или неки светитељ тим путем јавља, као ни да их не треба тумачити као некакве поруке од Бога, или директна упутства која се тичу нашег духовног живота.
  С друге стране, неки од снова - они најупечатљивији и они који на нас оставе јак утисак, могу нам указати на неке од психолошких проблема који нас муче, и могу се протумачити као поруке које нам шаље наша подсвест.
  Наравно, снови се не тумаче помоћу бапских сановника, већ уз помоћ некога ко се у ту проблематику разуме - на пример, психолога...
 16. Волим
  nishizawa got a reaction from Богдан_ in Најбоље музичке обраде   
 17. Волим
  nishizawa got a reaction from Драшко in Posao u prosvjeti danas DA/NE - Glasanje   
  Сваки посао има своје лоше и добре стране, и није сваки посао за свакога...
  Али, ако бих покушао да сумирам целу причу, то би изгледало отприлике овако:
  Лоше стране рада у просвети
  1. Рад са децом/тинејџерима - од којих су све већи број њих, из године у годину, све дрскији, неваспитанији и незаинтересованији, и за које треба имати челичне живце. Овоме у прилог иду све луђи закони који максимално везују руке наставницима, а дају све већу слободу ђацима. На тај начин се сваки просветни радник који жели да савесно обавља свој посао ставља у ситуацију да тиме ради на своју штету.
  2. Немогућност напредовања - оно што си првог дана, то си и оног кад одеш у пензију.
  3. Папирологија - које има сваке године све више, и која је, ако ти још увале и старешинство, смртно досадна, и уме да одузме огромне количине времена - поготово на крају полугодишта и школске године. За вероучитеље ово помножити са 2.
  4. Све је теже наћи посао - поготово се наставници који предају општеобразовне предмете суочавају са тенденцијом да се фонд њихових предмета све више и више смањује, и да се пребацују међу изборне предмете.
  Добре стране рада у просвети
  1. Рад са децом/тинејџерима, од којих су неки тако дивна деца, и тако ти се завуку под кожу, да их заволиш као своју рођену, а са некима од њих оствариш дивна пријатељства, и останеш у контакту са њима и након што заврше школу. Осим тога, ко уме да се повеже са њима на прави начин, има приступ неисцрпном извору животне енергије која заиста уме да подмлади човека.
  2. Пристојно радно време и распусти - мада сама настава није једина обавеза наставника. Ту су и седнице, већа, секције, комисије, и гомила других глупости. Ипак, и поред свега тога, далеко је боље него рад од 9 до 5.
  3. Пристојна плата - мада би, наравно, могла да буде и боља.
  4. Нема шефа - иако у школи постоје директори, заменици и сл, они немају скоро никакав уплив у посао наставника, што је изузетно повољно за свакога ко има проблем са ауторитетима (као, нпр, ја).
  Мени је, све у свему, посао у просвети тотално ОК, и не бих га мењао осим у случају неке преке потребе.
 18. Волим
  nishizawa got a reaction from Nena Sneza in Ширите добре вибрације   
  Испратио сам још једну генерацију матураната.
  Успео сам да на време прикупим сва потребна документа и предам захтев за упис деце у јаслице.
  Славио други рођендан моје ћерке.
 19. Волим
  nishizawa got a reaction from Никола Поповић in Ово вреди прочитати! Лична карта ЖРУ-а   
  Савршено.
 20. Волим
  nishizawa got a reaction from Vesna Milovic in Црнац, баба и трудница (истинита прича)   
  Преносим са профила једне пријатељице (ако она лаже мене, и ја лажем вас):

  "Београд, ту скоро, догађај из јавног превоза...

  Аутобус број 16, шест сати поподне, шпиц, сви се враћају кући, лудница.

  Један од путника који удобно седе је црнац, неодређених година.

  Аутобус стаје на стајалишту, улази жена, трудна је, што се лако види,
  носи пуне торбе, једна баба и још неколико људи.

  Црнац, видевши трудну жену:
  - Изволите, седите - љубазно јој, на солидном српском, нуди место и устаје.

  У том тренутку аутобус креће, а она баба, видевши у магновењу
  слободно место, јурну на исто, одгурну трудну жену и брзо
  ускочи у столицу. И седи тако она, сва срећна што је "освојила" празно
  место, кад јој црнац љубазно рече:

  - Опростите, али ја сам уступио место овој госпођи јер је трудна и
  изгледала је уморно. Мислим да се вама ништа лоше неће догодити ако још мало будете стајали, а њу пустите да седне.

  На то баба одговара:

  - Не знам из којег сте племена младићу, али овде, у овој цивилизованој земљи уступа се место старим и болесним женама, а не младим и здравим!"

  Црнца је очигледно наљутила ова расистичка примедба па је лепо и
  изразито "љубазно" одговорио старој госпођи:

  - Не знам из којег сте села ви госпођо, али у мом се селу такве старе и заједљиве бабе једу за вечеру!

  Кажу да је реакција у аутобусу била неописива..." ))
 21. Волим
  nishizawa got a reaction from Интегра in Starac Kleopa   
  Иако смо исту ову причицу имали пре пар месеци на форуму, нећу је брисати будући да мислим да је прави тренутак да се опет и опет подсетимо ових речи:
 22. Волим
  nishizawa got a reaction from Jace Jerimoth in Идентитет форумаша   
  Моје име је Брендон Волш, и ја сам алкохоличар.
   
  http://www.youtube.com/watch?v=f7N7MZvQzvk
 23. Волим
  nishizawa got a reaction from Mini Mi in Идентитет форумаша   
  Моје име је Брендон Волш, и ја сам алкохоличар.
   
  http://www.youtube.com/watch?v=f7N7MZvQzvk
 24. Волим
  nishizawa got a reaction from LISA in Идентитет форумаша   
  Моје име је Брендон Волш, и ја сам алкохоличар.
   
  http://www.youtube.com/watch?v=f7N7MZvQzvk
 25. Волим
  nishizawa got a reaction from Лапис Лазули in Идентитет форумаша   
  Моје име је Брендон Волш, и ја сам алкохоличар.
   
  http://www.youtube.com/watch?v=f7N7MZvQzvk

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...