Jump to content

Фарисеј

Теолог
 • Број садржаја

  643
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Фарисеј

 • Ранг
  Наш човек
 • Рођендан Јануар 1

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ма хајте молим Вас... шта ми напричасте. Баталите тај мазохизам у коме уживате, Опасан је и православни гуруизам.
 2. Зашто си ми украо профил слику и идеју ?! Тужићу те међун. суду правде за отимање интелектуалистичких праваца !

  1. Andre Williams

   Andre Williams

   Баш је глупо кад ти неко мазне "оригиналну" идеју. :)

 3. Ne mogu da nadjem ovu fotomonatzu sa macevima iz Rata Zvezda ...
 4. Треба ми информација у вези црквенословенског језика. Када је тачно настао, где (руска редакција?), да ли је био икада говорни језик (руса?). Пожељне су и фус-ноте ако су доступне. Хвала!

 5. Пре свега има слободе и слободног изражавања мишљења на форумима ( не свим!).
 6. Од самог почетка се на Светосавље.орг форсира протестански дух неповерења према јерархији и хушкања народа против исте. Бог нека нас сачува секташког менталитета и паметовања у празно "о.Љубе" и екипе. На њиховм сајту се управо гаје и штанцају артемијевци. Они тамо пливају, много има је лепо када им ова екипа чеша уши конспирацијама. Тамо се брчкају. Овај "отац" и слични њему оваквим паштвилама упумпавају зилотску псеудо-духовност код обичне светине која нема озбиљан критички приступ и уместо да је одмори и да духа мира ови вајни духовници обремењују светињу жељну научне фантастике и
 7. Па кад се већина овде пронашла у наслову теме. И ја сам до сада упознао много свештеника који чешће размишљају о новцу него о Христу. Мислим да је у питању проблем саме (личне) духовности.... Такви свештеници (професионалци,жречеви ...) мисле да потпуно извршавају своју службу тиме што обављају опела, парастосе, венчања и крштења... и њих ништа друго не интересује. Тамо где је money тамо су први. Једноставно, у нашој Цркви, као што једном рече еп. Ракита, ПОСТОЈЕ ДВЕ ГРУПЕ СВЕШТЕНИКА. СВЕШТЕНИЦИ КОЈИ ЖИВЕ З А ЦРКВУ И СВЕШТЕНИЦИ КОЈИ ЖИВЕ О Д ЦРКВЕ!
 8. Не свиђају ми се ови манифести "пост-теолога"... Јер некако има лош осећај да ће ти "пост-теолози" кроз десет година постати и "пост-хришћани". П.С. Пост-теолози (читај, они који су се овердозирали теологијом и животм, и све им је постало једна велика-мала ништина).
 9. Ne, najsmešniji su takvi popovi kao što si ti koji ne vide nikakav problem u Crkvi ... Sve im je super i kul, a teologija ima dodje kao nešto potpuno suvišno i nepotrebno u Crkvi.
 10. А без Светога Саве ништа ... 301 Можда када би бише помињали Христа не би били расколници и расколничког менталитеа ?! (Празнославље.орг)
 11. Па, да то је тај патетични стил по коме је познат о Љубо, пун расколничког духа и као што исправно рече о. Иван "квази-теологије" ... а није ни чудно, ако знамо да је русо-носталгично обојена сва та идеологија. Много језуистко-схоластичке (-шупље) аргументације у његовом писању. Типа : "ја сам много паметан, зато што нисам, јер ме они нападају, а екуменски дух влада у Београдској патријаршији"... Трус-трас-труц...
×
×
 • Креирај ново...