Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

carjunaka

Члан
 • Број садржаја

  23
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

1 Пратилац

О carjunaka

 • Ранг
  Почетник
 • Рођендан 01/01/1

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ђе није нормално браЦки, тако тисе прича касе народ приводи у Цркву, разумијеш, треба им дати станове и по 1500 еура плата, а не у ону бетонску зграду на Врачару дасе бачају паре!
 2. Не потврђује то него каже супротно, каже да велики храмови немају функцију у Цркви што наравно није истина. Не знам ко то "инсистира" на великим храмовима и шта то значи. Колико великих храмова тренутно гради СПЦ? Позерски је комплет цео наступ, као гледа мудро у даљину, направио премудар израз лица, рука у џеп да се види да је опуштен тип, и сољење памети целој Цркви која вековима гради храмове. Цркви требају духоносци, прави мисионари и светитељи, а не теолози-позераши. Мисија Цркве је да шири Јеванђеље, да проповеда Царство Небеско, а не да удомљује теологе са малим станчићима који, елем, никога не приводе Цркви него пискарају и полемишу сами за себе, као нека секта. Везе теолози са народом немају, нити њихова теологија. Направила се једна интелектуална вештина од теологије за ужи круг људи, и сад још Црква треба да их за то чашћава становима. Као не могу катихете и теолози да приводе људе Цркви из малих станова, ма иди бегај…
 3. Не капирам зашто сметају велики храмови? "Овако без духовне и преподобне позе верника, критички о вери и СПЦ промишља теолог Благоје Пантелић" - извињавам се, али ова рука у џепу и поглед у даљину, шта је друго него позирање.
 4. Одговор је врло једноставан, можда га ви из Србије само слабије размијете, јер просто постоје извјесне културолошке разлике. Наиме у Црној Гори је језик доста асоцијативнији, говори се више у пренесеном значењу. Е сад да појасним шта је рекао, говорио је о живој води коју добијамо у Цркви, и са друге стране о перспективама изван Цркве, када нам је јелте "небо затворено", онда нам је скупа вода и хероин лош и никав... другим ријечима пошто немамо живу воду, онда жеђ (назовимо то духовном жеђу) гасимо мртвим водама, тј. замјенама за благодат која нам се у Цркви изобилно даје, а каже да је та вода скупа не зато што је некаква чесмуша скупа, него те лажне замјене за живу воду, па то одмах конкретизује врло јасним примјером хероина (зато узима тако екстремни примјер да буде врло јасан). Дакле: ЖИВА ВОДА - БЛАГОДАТ У ЦРКВИ насупрот лажна вода - хероин Овакво асоцијативно изражавање је врло често у Црној Гори, надам се да вам је сада јасно и ово што је отац Говорио. Поздрав.
 5. Свети ава Јустин о митарствима https://svetosavlje.org/dogmatika-pravoslavne-crkve-tom3-2/61/
 6. Пи... Куд им Ђуровић не посла преводе на Сабор, сад мора да постимо, аооо што се ради људи...
 7. Ђуровићу шта се ложиш, реко Критски сабор да се пости Апостолски пост...
 8. Јер кад познаше Бога, не прославише га као Бога, нити му захвалише, него залудјеше у својим умовањима, и потамње неразумно срце њихово; Говорећи да су мудри, полудјеше, И замијенише славу бесмртнога Бога подобијем смртнога човјека и птица и четвороножних животиња и гмизаваца. Зато их предаде Бог у жељама њихових срца у нечистоту, да се бешчасте тјелеса њихова међу њима самима; Који замијенише истину Божију лажју, и више поштоваше и послужише твари него Творцу, који је благословен у вијекове. Амин. Зато их предаде Бог у срамне страсти. Јер и жене њихове претворише природно употребљавање у противприродно, А исто тако и мушкарци оставивши природно употребљавање жена, распалише се жељом својом један на другога, мушкарци са мушкарцима чинећи срам, примајући на себи одговарајућу плату за своју заблуду. И како не марише да познају Бога, предаде их Бог у покварен ум да чине што је неприлично. - Рим 1:21-28
 9. Ако је то психолошки поремећај (условно речено) онда заправо можеш. Не тако што ћеш рећи еј од сад те ово не узбуђује а ово да, већ уклањањем психолошког узрочника, као и за било који психолошки поремећај.
×
×
 • Create New...