Jump to content

Mиљан Танић

Члан
 • Број садржаја

  2288
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  3

Everything posted by Mиљан Танић

 1. Na koje živote utiče? I kakve to veze s verom u vaskrsenje ima? Vi ljudi ste generalno opsednuti stvarima koje veze s verom i vama samima nemaju. U tekstu sam sasvim jasno razgraničio ko se u Crkvi šta pita. Mi koji se ne pitamo ništa, nas se ne tiče i tačka. Evo, idi na sednicu Sinoda pa pokušaj da utičeš na neku odluku. Za mene se ova rasprava ovde završava. Nemam potrebu da se vrtim u krug.
 2. Da li sam ja vladika? Nisam. Jesam li im ja dodelio? Nisam. Eto kako. Brkaš članstvo u Telu Hristovom i Crkvu firmu. A lepo sam objasnio.
 3. Ako ne živimo od te firme, ako ne radimo za nju, ako ne ide iz našeg džepa, ne, ne tiče nas se. U tekstu sam i jasno napisao da itekako znamo ko raspolaže imovinom Crkve, a ko ne. No, poenta svega jeste da ordenje nije versko pitanje i da se suviše bavimo time, pridajući mu značaj koji nema. Doduše, to radimo sa svakom pojavom.
 4. Заправо сам хтео да кажем да не погодим комшијама аутомобиле На Карабурми и нема нешто лимузина
 5. Па да сам хтео да напишем све, имена, презимена, земљу, написао бих. Сад сам морао да бацим поглед куда је беше представник (високи, наравно) пребачен. Хоћу рећи следеће: шта год да се нађе католицима, увек ће се тога наћи и код нас. Зато не журимо с бацањем камења.
 6. Само онако да бацим бомбу, кад већ ми бацамо бомбе на друге... Пре пар година, министарство спољних послова примило је допис/жалбу министарства спољних послова једне братске нам земље због буке/нереда због журки које су се одржавале у резиденцији/стану/штавећ представника наше Цркве у тој земљи... дакле министарство писало министарству, не директно СПЦ, што је испао још већи блам. Сад је ваљда тај беше премештен, по обичају, на неко боље место, с правом влашћу... Мислим, кад већ упиремо прстом, ај' прво у своје двориште да упремо.
 7. Миљан Т. ти је рекао да се не сећа у ком контексту је то рекао, нити да је то бог зна какав јавни рад, то је мој приватни подкаст. А и оно што сам ја писао нису клеветања, све је документовано, све се зна. А Миљан опет није никог именовао, нити ће. Ко зна, зна. Ти ако имаш неки навод (мада не видим какве везе та реченица има с темом), дај тачан навод па да растумачимо шта је луди Миљан уопште хтео да каже.
 8. Што би рекао +Атанасије, ово је тако незнавено. Педофили, некрофили, зоофили врше радњу над неким ко не може да пружи сагласност за исту. Стварно се увек зачудим кад неко иоле нормалан, способан да мисли, може да меша те ствари.
 9. Плаћа ме лоби у СПЦ. Да скренем пажњу с арондације епархија.
 10. Поново, то је лако у теорији. Кад људима зависе животи од њихових одлука, нормално је да вичемо на њих. Чек, писаћу једног дана о проблемима које сам имао због јавне критике Двери... не може све одједном.
 11. Ја сам најобичнија педерчина. Живим с мачком. Де, де, смири се, наводимо само примере за егзегезу проблема.
 12. Па мирна је и зато што сам ја лично ту. Није људима баш пријатно некоме у лице (бар то био екран) свашта да кажу. Људи су лепо васпитани, то раде иза леђа Али јесте, ситуација је боља много него ономад с Артемитима. Ја и даље не знам да ли ти зезаш.
 13. Е, али реци то онима који једу хлеб од те исте СПЦ. Лако је то све у теорији, теологији, шта је Црква ово оно, стање на терену је нешто друго. Поновићу оно што смо овде расправљали кад је поп Перановић убио оног наркомана. "СВИ СМО МИ КРИВИ БРАЋО". Па нисмо сви криви. Зна се ко у Цркви наређује и одлучује. Нисам га ја ни рукоположио, нити му дао да се бави наркоманима. Посебно га нисам ја примио кад је отеран из Црне Реке да ради у шабачкој епархији... Тако да оно, лако је причати о теолошкој теорији Цркве, али стање на терену, посебно за оне чија егзистенција зависи од Ње... нешто је сасвим десето и то не смемо губити из вида нипошто.
 14. Не знам да ли се зезаш или си озбиљан, али ево и Ђуровић је читао транскрипте преписке тог попа и чланица форума, а и познате су сеансе му на Скајпу (помињао сам), тако да оно.
 15. Имаш код мене на блогу текст о расправи с новинарком Пинка, која је постала позната пошто је Митровићу написала отворено писмо због кашњења плата и потлачености, о промени имена Иво по падежима. Тад сам дефинисао појам „надменост незнања“ (тако некако се зове и текст). Наиме, људи који су у тако неким заблудама сопственог незнања у 99 % случајева су ужасно тврдоглави и неће прихватити никакву сугестију да ето, можда 2+2=4. И то је једноставно увредно и мучење када човек упорно покушава да им скрене пажњу, они истрају у своме. Дакле, нема сврхе. Кажеш му онда грубље. Упорно је у таквим дискусијама - ето, било да је језик, било медицина, симптоматично да те особе тврде нешто мимо граматике/медицине, ти им наведеш тачке из Правописа и Граматике /Медицинска становишта, који доказују да они нису у праву, а они кажу ТО ЈЕ СВЕ ПОЛИТИЧКИ! И шта онда? Како даље водити расправу? Ја кад рекох идиот, нисам мислио треба му рећи хеј, идиот си. Али "извини, не оперишемо истим подацима и истим вредносним системом, појмовником, што је претпоставка за дијалог, те не можемо даље да причамо". А и повремено "немаш појма" је лековито. А и о каквој љубави можемо на форуму да говоримо? Па побогу, странци смо једни другима у храму, где стојимо једни поред других, а камоли овде где се већина крије иза псеудонима. Не може ту да постоји не знам каква љубав. Љубав је само лична. Али уљудност мора да постоји. Но, А и О дискусије је баратати чињеницама, те ако ниси на нивоу саговорника, наравно да ће да те одстране. Наведох већ пример.
 16. Да ли је Христова смрт на крсту и васкрсење логично? Да ли је љубав као појава логична?
 17. Све је то лепо и фино, али принцип СПЦ је следећи: Буди ти шта хоћеш и ради шта хоћеш, само немој да признаш јавно. Дакле нема "кај се и не чини то", јок. Чини ти шта хоћеш, само ћути и све је ок. А то је оно лицемерје до неба. А све док се то не реши, немају право да суде људима ван мантије, а поготово људима ван Цркве. То немају(мо) право никако.
 18. Ваљда. Мада ја, кад о овоме причам у шаљивим дебатама или на стендап наступима, кад их имам, кажем да ја нисам никакав аутохомофоб, него обични хомофоб. Ја, наиме, себе веома волим, и волим и што сам геј, шта ћу, лепо ми је, али мрзим све остале.
 19. Идиотима који мисле да је 2+2 = 5 не дозвољавамо да дискутују равноправно, несврсисходно је. То не значи да их не волимо и хоћемо да их убијемо, далелко било. Но, једноставно, не може свако на сваку тему да равноправно дискутује с неким ко зна боље, а притом хоће још да буде умишљен и надмен у свом незнању и инсистира да је 2+2 = 5. Имам баш једног познаника у геј свету који хоће упорно са мном о хришћанству, а о истом ама дибидус појма нема. Никад ниједну књигу теолошку није пипнуо, и он би мене да учи шта Црква учи, а шта не. Па не може бато. И онда каже да сам нетолерантан и аутохомофоб. Ја кажем иди ти онда лепо неком астрофизичару па поушај њему да солиш памет из његове области, па кажи то је моје људско право, па да видимо шта ће да ти каже. То је то. Једноставно.
 20. Па шта мислиш што сам навео баш тај случај?
 21. Ајде ајде, па и на Саборима Васељенским, а и овим нашим локалним, кофе лете редовно. Није то ништа ново.
×
×
 • Креирај ново...