Jump to content

laetitia

Члан
 • Број садржаја

  213
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Posts posted by laetitia


 1. Наравно, али је истинита и она изрека "кога су змије уједале, и гуштера се плаши" :)

  Приметила сам, ево, сад да наведем лични пример, да, када неки мушкарац крене да "опипава терен", да види каква су моја очкеивања, крене са питањима или констатацијама : " теби треба неко ко ће да прихвати твоју децу", "е,мој друг би био добар отац твојој деци" ... да би видели како ћу реаговати :)

  Хаха и шта му кажеш ''не, треба ми неко ко неће прихватити моју децу''?

  Логично је да ако заволи тебе, заволеће и њих. Наравно, зависи од његових намера.


 2. Ти си требао том монаху да кажеш да си атеиста, и он да је то знао, не би никада пристао да крсти дете без кума, јер ти ниси кум. Тј, кум си, ал само на папиру, а не оно што истински кум представља, духовног оца, који треба да сведочи за кумче пред Богом, и да пази на њега, да буде добар човек, да га чува у цркви, да не залута изван цркве.

  Како ово изгледа у пракси? Тј. како неко може мене да чува у цркви и да пази да не залутам ван цркве?


 3. То би значило да си суштински Србин. Исто као када би отишао у Енглеску остао би суштински Србин. Исто као када би српску бебу усвојили Енглези, она би била суштински Енглез. Или када би Енглез дошао у Србију, остао би суштински Енглез, са енглеском културом, великим делом начином говора, са разним особинама које је покупио као свој генотип средине. Ено ти га Тимоти Бајфорд :)

  Поента приче није да је нација биолошка категорија, него да хомосексуализам то није.

  И даље не разумем. Шта значи то да сам ја суштински Српкиња? Коју особину имам а коју немају људи других националности? Уопште се не осећам као Српкиња, па покушавам да схватим шта то значи. А ти ниједног тренутка то ниси објаснио, мислим, првенствено због тога, што објашњења ни нема, зато се и вртимо у круг.

  Дакле, шта значи суштински бити Србин и како се то испољава?


 4. Ајд прочитај поново, па пиши. Рекао сам СУШТИНСКИ. А шта то значи? Колко год да се ти трудио да се осећаш као Американац, знаћеш да си Србин, ма колико ти Срби смрдели и ма колико се од Срба гадио. Што се мене тиче, буди Папуанац, буди и Џедај, али то не мења оно што ти у суштини јеси.

  Не разумем, ако би ти неко доказао да си као беба усвојен из Енглеске, ти би заправо схватио да се цео живот суштински осећаш као Енглез? Или си се осећао као Србин, а сада ће то сазнање потпуно да промени оно што ти јеси?

  Које су то суштински различите особине које имају Срби и нико више и које их разликују од свих других националности?


 5. Мало је чудно писати песму (о) ономе ко је у суседној соби...што не значи да нема поезије о браку, можда се само изговара усмено или испољава без речи...тј. моје срце пева кад чујем да он долази кући :lol:


 6. Ај` овако:

  1. изађи на дејт а да се не умијеш и опереш зубе

  2. изађи на дејт а да не једеш

  Шта иде од ово двоје? :)

  Ако поредиш са дејтом, онда си у праву, али ако упоредиш са https://www.pouke.org...nje-supruznika/, онда умивање може да изостане. ;)

  Ја лично више волим да идем на Литургију празног стомака, али не мислим да тиме, већ да целим животом показујемо шта нам је од чега прече.


 7. ако је мени ујутро прече јело или пиће од Литургије

  Пре Литургије се умивамо и перемо зубе, па не значи да нам је то прече...хоћу рећи, не делује ми то као неки аргумент.


 8. слава Богу да неко има размишљање попут мог,немој погрешно да ме разумеш али за све ово што си написала частио би те вечером,ма свака ти част...многим форумашима твоји текстови изгледају као огледало очајања и беса али чињенице су баш такве какве си их представила (нажалост)...везано за секс, баш пре неки дан колега је покушао да ме насмеје питавши "јел дозвољен секс у току поста ?", "па,не би требало да се упражњава,е сад,твоја воља" одговорих му,тек ће он онако,са жељом да ме дотуче "а оћеш ли се ти уздржавати" , "наравно,и није нека важна ствар" рекох му, "их,свака теби част,ја не би могао ни недељу дана" рече ми онако неверујући у моје одговоре,да би одстранио непотребну тензију рекох му "не врти се овај свет око секса"

  Ето, сад можете да размените бројеве телефона. :)

  Људи су различити, некима је мера пет пута дневно, некима месечно, некима годишње. И онда ови последњи објашњавају овим првим како се свет не врти око секса (а наравно да се не врти) и како секс није нека важна ствар. Наравно, хришћани спадају само у ову трећу групу, а жене не спадају нигде, оне немају жељу за сексом.


 9. Нема потребе да било ко баца дрвље и камење на тебе, али једноставно ниси у праву.

  Вероватно си само бирала момке који још нису изашли из пубертета, барем у глави.

  Далеко од тога да им је битан само секс, мушкарци су, веровала или не, као и жене, бића која желе и којима је потребно да воле и буду вољена. Није им секс ништа више или мање битан него нама.

  Немој због некога ко те је повредио да пропустиш прилику за нову љубав. Кроз разочарења и раскиде скоро сви морају да прођу, све се то преживи, иако може да боли као сама смрт.

  Сретаћеш и оне којима је само до забаве и оне којима је само до брака да би имао ко да им кува и чисти, али немој никада да помислиш да су сви такви. Главу горе и веруј Господу, права је уметност како Он спаја људе!


 10. Laetiti da te upitam, da li bi ti otišla na neku svadbu u blatnjavoj, poderanoj haljini?

  Не ради се о правилу већине, већ о томе да црква није скуп индивидуа.

  На свадбу не бих отишла у блатњавој и подераној хаљини, али Господу увек таква прилазим јер таква и јесам...Он је ту да нас обнови и очисти....моје је да се трудим и борим колико могу и устанем кад паднем....

  Без Њега се не живи...ако смо већ сагрешили, не треба дозволити да тај грех стане између нас и Господа, већ се покајати и бацити се у Христово наручје...


 11. Христос нам даје Себе јер нас воли и ми треба да приступамо ако Њега волимо, ако наше срце вапи за Њим. То није награда за добра дела, ако паднеш, устани и не осврћи се за собом. Превелика је то светиња која нам се даје бесплатно да бисмо ми од ње одступали тако лако. А ништа ти неће тако помоћи у борби против искушења и греха као причешће.


 12. У цркви у коју ја идем ван поста се често нико не причешћује или се причести неколико деце..

  Свештеници никад ништа не помињу у вези са тим...

  Да ли се причестити са двојицом и каква је то Црква? Ја бих се лично причестила..

  Много ме боли прихватање непричешћивања као нормалног и исправног...чак ми то делује и помало као изругивање речима узмите, једите...Христос нас позива и даје нам Себе...а ми се не одазивамо..

  Треба бити послушан свештенику/епископу, али мислим да треба други свештеници да им укажу на овај проблем.


 13. Вероватно једино што пружа осећај сличан овоме је конзумација опијата и окултни транс.

  Ја бих рекла да на мене класична музика делује јаче од опијата....


 14. наравно,само ми никако није јасно зашто ми људи не верују кад кажем да је прво што приметим код девојке поглед (а не изглед као што већина примећује),да девојку никад не би преварио (што је данас немогућа мисија),да ми секс није најважнија ствар у вези (јесте битан али није пресудан),да не могу да будем са девојком ако ми се не допада и ако не могу да разменим пар реченица са њом (саветују ме "узми то редом,немој да причаш него ради")...и тако се нађем сам против свих,њихове тезе (пусти љубав,важан је провод) против мојих (љубав је корен свега)...једноставно не могу да се навикнем на данашњи систем вредности...не желим да ме савлада помисао да девојке не воле лепе манире,пажњу,романтику,искреност,осећања...већ је сада у тренду бити "мангуп",ограничавати везу да пар дана,да се девојке освајају мишићима и аутомобилима...нећу ићи против себе :nene: па макар вечито трагао за правом

  Генерализујеш...ја, на пример, не познајем девојку коју би могао да освојиш само изгледом и колима, знам неке којима је то веома битно и неке којима није ни најмање...


 15. Voljene osobe se pričešćuju jedna drugom na radost, radujući se jedno drugom.

  Одавно нисам прочитала ништа лепше.

  Што се тиче поређења литургије и сексуалног односа, прво што ми пада на памет је оно што си, Моцарте, већ рекао на некој другој теми: секс је толико лоша реч за оно што се ту дешава да то боли. За мене су то доста сличне ствари...предавање целог себе оном другом и његово предавање нама...и једно и друго губи смисао ако целим својим срцем и целим својим животом не волимо Христа и супружника...


 16. Ја пре свега причам о инстинктима, ти причаш потпуно рационално. Е сад треба твој инстикт, твоје срце да каже, то је то. Џабе што је момак диван, пажљив, красан. Он остаје само добар другар, са причом свака би била срећна са тобом, ал ја не осећам. И како момак да пробуди у теби тај осећај?

  То нема везе са тиме да ли је мушкарац овакав или онакав, добар или лош, мислим да је више ствар ''оног нечег'', хемија и сл.

  Познајем пуно мушкараца који су дивни и пажљиви и у добрим су везама, жене их не гледају као другаре. А знам и неке који су такви па их жене тиранишу. Има свега, али не треба генерализовати.


 17. Значи жена треба да кува, пере, пегла, гледа децу и окопава башту јер је површна, а не дубоки мислилац као мушкарац, па не може ништа друго у животу да ради. И чим одбије да игра такву улогу, онда покушава да доминира...нимало хришћански, врло балкански...Жене су такође креативне и способне за многе ствари, а не верујем да им је Бог дао све таленте да би могле да буду шпорет и судопера. Ја сам за то да судове пере машина, а ручак кувамо заједно...

  Нежан и пажљив мушкарац може итекако да буде и јак и одлучан, једно не искључује друго. А мало сутра смо јаки и једни и други, то јест, јесмо само док нас животне несреће не притисну толико док не схватимо колико смо крхки и слаби...Зато је Господ ту да пројављује своју силу у немоћи и да нам Он буде гавни ослонац...

  Што се тиче тираније и борбе за влашћу, не бих рекла да то има много везе са љубављу и здравим односима...

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Креирај ново...