Jump to content

Mirjam

Члан
 • Број садржаја

  57
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Mirjam

 • Ранг
  Ту је, мало гледа-мало пише
 • Рођендан 01/01/1

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. То је друга тема. Нисам пратила вашу полемику. Можда касније прочитам, делује занимљиво.
 2. Опростите што овако упадам у вашу дискусију. Немам времена да ишчитам све. Што се тиче умирања човека и његовог буђења на Страшном суду као да је већ васкрсао телом, та теорија нема потпору код отаца. Нађите једног светог оца да је подржава. Ја не верујем да постоје митарства, али ни у ту теорију јављања Богородице и светих из Есхатона, коју називам по филму "Повратак у будућност".
 3. Ја нисам рекла да су духовни чинови "надвладали магијско техничко и лажно повезивање бића у свет", тако да не видим разлог да одговорим на то питање, које је, чини ми се, постављено провокативно. Моје питање је искрено, јер има теолога који не верују у постојање анђела и демона и писало се овде на форуму.
 4. Питање за све који учествују у овој теми: да ли верујете да постоје ангелски чинови и ако верујете да постоје где обитавају?
 5. Боли их и то много, плачу и вриште од боли. Бебе и не преживе злостављање.
 6. Не разумем зашто губите време расправљајући се са људима, који немају основно познавање историје Цркве, а камоли богословско знање.
 7. Велико чудо Божије у Јерусалиму се дешава због молитве јерусалимског патријарха и Цркве сабране на служби, а не због самог дана.
 8. А о чему се разговара у екуменским дијалозима (са Римокатоличком црквом конкретно), о цвећу и музици? Разговара се о сваком аспекту богословља који се разликује. Учествују велики теолози са обе стране. Митрополит Зизјулас је покушао пре неколико година на екуменском сусрету у Солуну да објасни докле се стигло у дијалогу, али су га, нажалост, зилоти прекинули викањем и звиждањем. Рекао је да је један од успеха Православне Цркве и њених теолога у дијалогу промена у евхаристијској теологији Римокатоличке Цркве. Није био оптимистичан у погледу скорашњег јединства. Рекао је да нас дели још доста ст
 9. Слава Богу те није онакав како га православни зилоти (читај фарисеји) представљају! И слава Богу што неће њиховим судом судити људском роду!
 10. Зашто наши епископи не помажу одржавање сајта? Секи Алексић свака част.
 11. Одавно нисам писала на форуму. Не могу да верујем шта се све дозвољава Pontifex-у и сличнима. Због овога ја на овом форуму и нећу више учествовати.
 12. Један светитељ прво бива поштован и слављен у својој помесној Цркви-епархији, што бива касније потврђено на Сабору канонизацијом.
 13. Mirjam

  Трачеви

  Ma hau jes nou, evo i ja sam upisala bogoslovski fakultet da bih postala popadija, pa mi nije poslo za rukom. Onda upisah magistarski, rekoh, mozda mi se posreci i opet nista. Sada sam na doktoratu sve u nadi da cu postati popadija.... https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='prst ka dole' />
×
×
 • Креирај ново...