Jump to content

Пг

Члан
 • Content Count

  1100
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Свиђа ми се
  Пг reacted to Вилер Текс in Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Да је народ чекао да власт укине забране не би никада изашао на Литију. Корону, земљотрес у Камбоџи или било шта друго, власт у Црној Гори ће искористити да удари на Цркву.
  Народ је изашао да прослави Светог Василије Острошког Чудотворца као што је увек и радио, поптуно спонтано и из срца а то је свакако нешто што нема силе, болести и опасности која ће народ спречити. Дакле то је ствар вере која помера планине и не боји се смрти него верује у живот и Васкрсење.
  Друга ствар ако погледамо чисто рационално, у Црној Гори све финкционише нормално, маркети, ресторани, кафићи, централна подгоричка улица пуна шетача, званично нема нових случајева данима и то је здраворазумски сигнал да се може и изаћи у литију Светог Василија.
 2. Свиђа ми се
  Пг reacted to шпиља in Слике форумаша   
 3. Свиђа ми се
  Пг reacted to Natasa. in Слике форумаша   
  Evo nas...
   

 4. Радостан
  Пг reacted to Рапсоди in Слике форумаша   
 5. Свиђа ми се
  Пг reacted to Ayla in Слике форумаша   
 6. Свиђа ми се
  Пг reacted to Smaragdni kamičak in Слике форумаша   
  🌼🦋🌳

 7. Радостан
  Пг reacted to Flojd in Слике форумаша   
  Albanski F - 117.  Ulovljen. 
  Kusadak - Pinosava.
   


 8. Свиђа ми се
  Пг reacted to виноградар in Слике форумаша   
  Evo jedna kad sam bio mlad i lijep.
   

 9. Свиђа ми се
  Пг reacted to kopitar in Слике форумаша   
  Isusovo magare na ispovjedi nakon 100 godina tamnice.

 10. Свиђа ми се
  Пг reacted to Sanja Т. in Слике форумаша   
 11. Свиђа ми се
  Пг reacted to Драшко in Слике форумаша   
  Večernje zalaganje u travu

 12. Радостан
  Пг reacted to Лапис Лазули in Слике форумаша   
  Uf... ja bi se vise brinula za zid kako je prosao...
 13. Свиђа ми се
  Пг reacted to geronymo in Слике форумаша   
 14. Свиђа ми се
  Пг reacted to Broken in Слике форумаша   
  Дуго овај форум није видео лика мојего.
  Довољно дуго сам се скривао.
   
   
 15. Свиђа ми се
  Пг reacted to Лидија Миленковић in Слике форумаша   
 16. Свиђа ми се
  Пг reacted to Flojd in Слике форумаша   
  Majstor kvaris.
  Uredjujemo planinarski dom... Ks

 17. Свиђа ми се
  Пг reacted to grigorije22 in Слике форумаша   
 18. Свиђа ми се
 19. Свиђа ми се
  Пг reacted to PredragVId in Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије на саслушању у ЦБ Никшић   
  Руска Црква позвала власт у Црној Гори да под хитно ослободи Владику Јоаникија
  Руска Православна Црква потпуно подржава позив Српске Православне Цркве и Епископског савета СПЦ у Црној Гори да се под хитно ослободе Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије и седморица свештеника Саборне цркве у Никшићу које је ухапсила црногорска полиција, пренела је 14. маја 2020. године Агенција "Спутњик". РПЦ је саопштила да је забринута због информације о понижавајућем опхођењу према свештенству, изјавио је портпарол Московске патријаршије, митрополит волоколамски Иларион. Митрополит Иларион је навео да су патријарх српски Иринеј, Синод СПЦ и Епископски савет Црне Горе позвали да се што пре ослободе ухапшени.
  „Потпуно подржавамо тај позив, као и позив на конструктивни дијалог црногорских власти са свештеницима православне цркве у тој земљи“, нагласио је митрополит Иларион.
  Према његовим речима, само такав дијалог може помоћи да се у друштву обнове мир и слога, који су нарушени „читавим низом испољавања непријатељских односа“ према Српској цркви.
  Представник РПЦ је подсетио, пре свега, на то да је Скупштина Црне Горе крајем прошле године усвојила Закон о слободи вероисповести и уверења и о правном положају религиозних заједница који је, како је навео, „несумњиво дискриминишући“.
  Он је подсетио да је Руска православна црква одмах дала своју оцену тог закона и ситуације у Црној Гори.
  Извор: Агенција "Спутњик"
  Преузето са странице: радио Слово љубве
 20. Свиђа ми се
  Пг reacted to Golub in Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије на саслушању у ЦБ Никшић   
  ,,Господ Исус Христос - највеће од чуда - дошао је на земљу да би нас спасао; али су и Њега убили. Ипак, „пораз пастира” у видљивом плану, показао се као неупоредива победа у сфери Духа вечности (Мт. 26,31); победа у страдању предане љубави која доноси неувенљив плод. Тако ће бити и са свима који буду ишли Његовим стопама. Они који љубе Христа испуниће Његове речи, и на крају ће се показати као истински победници, и стећи ће мир са Њим, у Његовом Царству (уп. Јн. 16,33).
  ***
  У условима наше епохе, духовничко служење је надчовечански задатак. Тешко се спасава у наше време масовне апостасије. Савременици Исуса су изишли са ножевима и кољем да Га ухвате ... али им је Господ рекао: сада је ваш час и власт таме (уп. Лк. 22,52-53).
  Није ли ова инфернална тама у наше дане постала још гушћа"? 
  Владика Јоаникије је истински победник!  Даће Бог и да буде будући српски Патријарх! 

 21. Свиђа ми се
  Пг reacted to Вилер Текс in Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије на саслушању у ЦБ Никшић   
  Тако је. Славећи Светог Тому кога Бог прослави славиш Бога а то значи да ниси у истом колу у ком неправда игра.
  Такве су ти ствари које се откривају у хришћанству, увек нове и оригиналне.
  Али твоја питања су већ опет за другу тему, тј за тему твог схватања вере, Бога, искреног прослављања итд. Мислим да то негде провејава кроз твоје питање. Тако да брајко, ајмо оставити ову тему уско фокусирану ако може.
 22. Свиђа ми се
  Пг reacted to Дејан in Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије на саслушању у ЦБ Никшић   
  Kako reče +Amfilohije, litija je održana spontano na zahtev naroda, a vi, ako vam se ne sviđa, promenite narod
 23. Свиђа ми се
  Пг reacted to RYLAH in Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије на саслушању у ЦБ Никшић   
  Разумео сам твоје питање, али је оно у себи имплицирало да самим тим што неки закон постоји, ма колико био лош, дискриминаторски, пљачкашки, да због тог закона и главе могу да падају, он мора да се поштује уместо да се непоштовањем доведе до свог обесмишљења (што би за овај закон била и најмања последица). Твоје је питање имплицирало и то да само верници хоће да буду изнад закона, односно да протестују против неког закона.
  Мој одговор је укратко био да, без обзира да ли си верник или не, не треба да трпиш тиранију. То што нећеш да трпиш тиранију не значи да си "изнад" неког закона, него да си слободан човек. Што је више слободних људи у друштву, друштво је напредније и боље.
  Да ли закони у принципу треба да се поштују? Апсолутно. Па Црква је увек била једна од најконзервативнијих институција, посебно по том питању. Али је много тешко некоме да објасниш како треба да поштује закон прве брачне ноћи, набијање на колац, уништавање у логорима или систематско брисање свих идентитетских одлика и превођење у неког црвеног Хрвата само зато што је то закон који је некоме некад пао на памет, а тај неко случајно има и довољно силе и безобзирности да тај закон изгласа. Можда и може да га изгласа, али ће се видети какав је закон кад се покуша спровођење истог тог закона.
  То ти је отприлике као са овим одредбама о забранама окупљања, а онда видиш шест протестних окупљања у прва три дана укидања ванредног стања. Од тога једно у организацији исте те власти која је те одредбе донела. Што значи да су одредбе неспроводиве. Не зато што је неко "изнад" тих одредби, него зато што их неко сматра неодговарајућим и непотребним за дату ситуацију, укључујући и власт која је те одредбе донела.
 24. Свиђа ми се
  Пг reacted to Вилер Текс in Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије на саслушању у ЦБ Никшић   
  Твоје питање нема много смисла. Ја као хришћаним сматрам да ми треба да поштујемо законе док год они не ударају на достојанство човека. Не може се не улазити у исправност закона а питати тако нешто. Па нисмо ми неки људи који мисле да су надљуди и да смо самим тим што смо верници суперраса виша и боља од осталих. 
  Ако је праведан закон добро, ако је неправедан није добро и треба га мењати и укидати. Јако једноставно.
 25. Свиђа ми се
  Пг reacted to RYLAH in Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије на саслушању у ЦБ Никшић   
  Том логиком, народ никад и нигде није смео да устаје против тиранских закона и других аката који су му буквално били октроисани. Верници су људи, исто као и сви други, и ако не гледамо духовну вертикалу у овој причи, имају одређене интересе. А те интересе, као грађани државе у којој живе, имају право да бране на све демократске доступне начине. Протести су само један од начина одбране интереса верника и Цркве у Црној Гори. 
  Не можемо да се понашамо као да је Црна Гора Швајцарска. Све што ови причају о верницима, Цркви, Србима и Србији, причали би са несмањеном мржњом и жестином, јер они једноставно мрзе, дубински и исконски, део свог народа. Колико год да покажеш рационалности према њима, кад год покушаш неки компромис, они само иду даље и даље у тој мржњи и дављењу. 
  Хвала Богу да је народ доле и до сада сачувао толико присебности да не направи неки ексцес, што је оно на шта режим иде, сада када им ништа више не иде од руке, и кад сматрају да више не смеју да одлажу решавање "српског", односно "православног" питања. 
  Тако да је одговор да. Апсолутно имају права да протестују против овог монструма од закона, који је стаљинистички по својој природи а павелићевски по својим крајњим намерама. И принципијелно морају да буду против овог закона, јер је овај закон тиранија.

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...