Jump to content

logdanov

Члан
 • Број садржаја

  675
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  5

Последњи трофеј

logdanov је имао/ла садржај са највише реакција!

О logdanov

 • Ранг
  Наш човек
 • Рођендан Јун 24

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

3531 посетилаца
 1. Није спорно да се за 30 година његовог владичанства променио однос народа према цркви најпре због митрополитовог личног ауторитета. Сад Црногорци имају прилику да покажу да су у њему препознали Христов ауторитет и да ће та промена бити трајна.
 2. Мора да се зна неко правило. Ми се не молимо за покој душе светитеља, већ за њихово посредништво за нас, јер су стекли слободу пред Господом. Ако је благопочивши митрополит Амфилохије већ проглашен за светитеља, не може му се служити помен ни за 7 дана ни за 40.
 3. @N.Petrovic Говорим само о старогрчком. Он помиње демоне као царинике (митаре) сумрака и началства таме. Не помиње експлицитно митарства. Не спорим да је имао на уму митарства, која мојој вери не сметају ни најмање. Само што није поменуо експлицитно, већ поетски.
 4. @N.Petrovic Молим те да ми укажеш на смернице, како ми може помоћи.
 5. @Родољуб Лазић Атанасије ће сам себи да напише и тропар. Ко боље зна имена села кроз која је пролазио на путу до школе? Шалу на страну, по мени је ово потпуно нецрквено, а као да део клира то подстиче.
 6. @Golub Управо о томе и говорим. Људи желе да наметну себе као најпобожније и најприсније са благопочившим митрополитом. Сачекајмо. Не будимо хистерични. "Шта је људи, што само стојите, што се са мном ђеду не молите?"
 7. Уф. Тврдо. Шта ће ти он сад овде? Све у свему, преураеено. Није примерено. Делује хистерично. Шта би ти рекао на исповести жени којој се јавља покојни муж у сну? Е, тако делује.
 8. @N.Petrovic Да ли си сигуран да каже митарства? Των τελωνων је генитив множине мушког рода речи τελώνης - цариник, а "митарстава" би била "των τελωνείων".
 9. @Golub Све ове иконе, тропари, акатисти митрополиту Амфилохију блажене успомене мало делују као притисак под налетом емоција. Њему, небеском житељу, то не треба. Треба нама, али кад се слегну емоције. Тада ћемо трезвено моћи да расуђујемо, не о светости његовог живота, већ о разлозима за канонизацију. За сада, још му нисмо ни 40 дана дали. Што је рано, рано је. Немој да се љутиш, али сада то више говори о томе како желиш да други виде тебе, а не њега. Делује као такмичење у исказивању љубави. Као кад неко узме за Славу Богојављење. Хоће да покаже да је побожнији од других, а заправо краде
 10. Упао сам ко Пилат у Вјерују. И, која је боља?
 11. Енглески популарни историчар Tom Holland написао је добру књигу о почецима ислама. Књига се зове In the Shadow of the Sword: The Birth of Islam and the Rise of the Global Arab Empire. Препоручујем.
×
×
 • Креирај ново...