Jump to content

logdanov

Члан
 • Број садржаја

  778
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  7

Последњи трофеј

logdanov је имао/ла садржај са највише реакција!

О logdanov

 • Ранг
  Наш човек
 • Рођендан Јун 24

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

3640 посетилаца
 1. @slovoA Брате, упорно инсинуираш да сам нецрквен, а сада и да ми је баба била нецрквена. Ако ме питаш где си погрешио, кажем ти да је грешка у томе.
 2. @Bokisd Мора се Боки гледати целина и дух. Не буди буквалиста. Витсавеја је слика. Има прерогативе власти. Седи са десне стране цара сина. Заступница је грешника. Адонија је крив што је искао за жену Ависагу. Он је одговоран за оно што је тражио. И ми смо одговорни за оно што тражимо. Праслике не црта покојни Тапи да буду хиперреалистичне. Да је све из кеца у кец, не би морало да се открива.
 3. Што више читаш, више се открива. Сад су ми омиљене књиге које су протестанти избацили из Писма. Код Товије имамо молитву пре вођења љубави. Замислите то: "Благословен си Господе, Боже отаца наших, и благословено Име твоје свето и славно у вјекове; нека Те благосиљају небеса и сва створења твоја: Ти си створио Адама и дао му помоћницу Еву, потпору, жену његову; од њих се роди човечије сјеме. Ти си рекао: Није добро да човјек буде сам, створићемо му помоћницу сличну њему; И сада Господе, не ради блуда ја узимам сестру моју ову, него за истину. Заповједи да будем помилован и са њом да остари
 4. @slovoA Брате, претера га. Па ми се ни не познајемо.
 5. @Zoran Đurović Објашњење му је типа: Знам да сам у праву, али не знам зашто. Не умем то ни себи ни другима да објасним.
 6. .Моја баба није била протестант, а сваки дан је читала Свето Писмо. Мој отац и стриц се, тако, играју и мувају око ње и питају је зашто стално чита исту књигу. То је, децо, Књига у којој сваки пут друго пише - одговорила им је. Хајде да вас питам. Да ли је Јонин боравак у утроби кита уопште праслика тридневног погребења Господа и Спаса нашег Исуса Христа или протестантска прича која нема везе са Црквом? Да ли је непримерено за праслику зато што је Јона бежао од Бога јер није хтео спасење Нинивљана?
 7. @slovoA Сасвим јасно видим да проблем није једноставан. Кад га поједноставиш у свом пријемном уму, дођи опет. Радо ћу чути смислено објашњење зашто се Свето Писмо чита у Цркви и зашто се, нпр. на Велику суботу чита из Данила одељак о три отрока у пећи, ако то није праслика Христовог силаска у ад. Само, молим те, распетљај прво. Надам се да ниси вероучитељ.
 8. @Bokisd Витсавеја није приказана у негативном светлу. Штавише, она је жена једног, мајка другог цара и прамајка Христа. Она чак није представљена као развијен књижевни лик, већ само кроз улогу коју има у односу на протагонисте. Тиме ју је и сам богонадахнути писац изузео од српског суда који све мери кафаном и политикантством. У Христовом родослову се налазе проблематичније особе од ње. Ту је Рава, блудница из Јерихона, а ту је и Тамара која се "снашла", ако тврдиш да се ова "није снашла". Ни једна од њих није представљена у негативном светлу. Праслика у СЗ не мора да задовољи нечији
 9. @slovoA Ако су примери праслика Богородице у Старом завету само речи, молим те опет да објасниш зашто је моје запажање да је 3 цар 2:19 праслика односа Христа према Богородици, како кажеш, протестантска прича.
 10. Све праслике Богородице опеване у стихирама су познате... У Црвеном мору икона неискусобрачне невесте написасја иногда. Несагорива купина, Стамна (чаша са маном) кивот, свећњак, златна кадионица, Јаковљева лествица, Аронов жезал, Гедеоново руно, Данилова гора несечена итд. Међутим, у поезији нисам наишао на поређење са Соломоновом матером. Штавише у 2 Днев, када се набрајају цареви Јудеје, увек се наводи ко им је била мајка. Ровоам, а матери му беше име Нама; Авија - Махаја; Јосафат - Азува итд. Зашто је тај податак битан? Зато што је то Давидова династија из које је и Христос
 11. @slovoA Не, не. Слободно настави. Питам зато што су у питању цар и његова мајка, а не Агара и Исмаил нпр. Зато што она седи њему с десне стране. Зато што пристаје да моли сина чак и за Адонију, архигрешника. Да ли је још негде у Старом завету описиван овакав однос између мајке и сина? По мени, ово није исто као кад Ребека учи Јакова како да узме благослов од оца и ни налик Сепфори која обрезује сина итд. Сад ме још више занима зашто тврдиш да је то протестантски поглед на праслике и у чему се разликује протестантска од православне праслике.
 12. @Zoran Đurović У 3 ЦАР: ||2:17 А он рече: Говори цару Соломуну, јер ти он неће одбити, нека ми да за жену Ависагу Сунамку. ||2:18 А Витсавеја рече: Добро, ја ћу говорити цару за те. ||2:19 И дође Витсавеја к цару Соломуну да му говори за Адонију; а цар уста и срете је и поклонивши јој се седе на свој престо, и заповеди те наместише столицу матери његовој, и она седе њему с десне стране. ||2:20 Тада она рече: Искала бих од тебе једну малу ствар, немој ме одбити. А цар јој рече: Ишти, мајко, нећу те одбити. Да ли је то праслика Богородице?
 13. Христос као млађи у оквиру породице. Као Авељ, Сит, Исак, Јаков, Фарес, Јефрем, Давид, Соломон. Свиђа ми се запажање.
 14. @Golub Немаш никада ништа друго да кажеш. Једини разлог твог боравка на овој теми је да прогањаш. Ти си овде по задатку. Зато се и не стидиш да причаш о својим скриншотовима, који су у твојој свести доказ да радиш исправну ствар, али си и даље само човек коме је речено да буде овде и да преноси газдама шта се прича. Скриншот служи за клипинг, да им не препричаваш, јер ти не верују на реч. Ни трага од духа. Само задатак. Можда свој једноставни задатак обављаш ревносно, али си због тога само ревносни обични жбир, али никако и позитивац.
×
×
 • Креирај ново...