Jump to content

ЛазарД

Члан
 • Број садржаја

  797
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Репутација активности

 1. Радостан
  ЛазарД got a reaction from даисправитсја in Отац Симеон о тзв. "новотаријама"   
  http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/SvetiNektarijeEginskiBesmrtnostDuse.htm#17
 2. Свиђа ми се
  ЛазарД got a reaction from даисправитсја in Отац Симеон о тзв. "новотаријама"   
  Кога је он проклео,тотално тумачиш ову беседу погрешно.Шта је рекао болесно?
  Човек позива на САБОРност и говори да треба да вратимо догмате аве Јустина Поповића које су заменуте неким сумњивим теолозима данашњице.
 3. Волим
  ЛазарД got a reaction from kopitar in Добро јутро форумаши !!!!!!!!   
 4. Волим
  ЛазарД got a reaction from nedeljko in Шешељ: ДСС и Двери су испод цензуса, али их гура америчка амбасада   
  Ако је Русима Шешељ главна карта, неће они овде да имају никакв утицај у наредних 100г. Шешље  је толико превртљив да ме не би чудило да за који месец промени плочу попут његових кумова и политичког сина.
 5. Волим
  ЛазарД је реаговао/ла на NemanjaVa у VAMedia: Зашто Драган Давидовић (бивши монах Антоније) вара вернике?   
  Za pomenutog Davidovića aka monaha-nemonaha Antonija stoji sve novedeno, ali je ovo posredi čisto spinovanje sa ciljem svođenja cele problematike oko brane i manastira na ponašanje dotičnog (čitaj: svi su za, samo jedan ludak protiv). I da, nisam rekao. Iza VAmedia stoji na lokalu vladajući SPS, najgorljiviji u nastojanju da se brana izgradi....
 6. Волим
 7. Волим
  ЛазарД got a reaction from kordun in Сећање на Данила Лазовића   
 8. Волим
  ЛазарД је реаговао/ла на RYLAH у Rehabilitovan Draža Mihailović   
  Мука ми да гледам коментаре на вестима и друштвене мреже. Кад видим колко комуниста и даље има у Србији, тешко да нама и може да иде на боље.
 9. Волим
  ЛазарД got a reaction from Зосима in Nisam fundamentalist, ali nisam ni Charlie   
  Зашто си ми онда избрисао цивилизацијску слику? Ја сам мислио да сте ви цивилизацијски сајт. Јеси ли видео како је била цивилизацијска слика, право уметничко дело!? Просто човек да се одушеви таквим цивилизацијским хумором.
 10. Волим
  ЛазарД got a reaction from Млађони in Шешељ стиже из Хага   
  Драго ми је што се враћа кући и својима, али ми није драго што се враћа на политичку сцену. 
 11. Волим
  ЛазарД је реаговао/ла на Avocado у Париска опера одбила да наступи због жене са велом у публици!?   
  Indonezija je najveća zemlja u kojoj su muslimani većina i sve od ovoga što si naveo važi (osim blagostanja)... dakle, postoji verska sloboda, ne seku se ruke, ne kamenuje se niko, žene su ravnopravne, itd. Šta više, za razliku od nas, Indonezija je imala ženu za predsednika.
   
  Pričati o "muslimanskim zemljama" kao da je to jedinstvena i identična celina, uzimajući najekstremnije zemalje kao primer je podjednako glupo kao tvrditi da u "katoličkim zemljama" primoravaju silovane žene da se udaju za silovatelja, zato što se to dešava u Peruu.
 12. Волим
  ЛазарД је реаговао/ла на Натан у Бранислав Перановић   
  ... и лечењу наркомана.
 13. Волим
  ЛазарД је реаговао/ла на Зосима у Бранислав Перановић   
  Само један мали осврт на лечење порока, па и проблема наркоманије:
   
  Не постоји трајно и сигурно излечење порока, ни лопатом ни најсавременијим медицинским средствима, па ни Црквом...
  Ово набројано може да подстакне и погура ,да тако кажем,почетак борбе, али све искључиво зависи од жеље и воље овисника,да се реши те беде...
 14. Волим
  ЛазарД је реаговао/ла на Натан у Бранислав Перановић   
  Тема је о Перановићу. Свака част за ''Земљу живих'', али Бранислав је много успешнији од њих.
 15. Волим
  ЛазарД got a reaction from Trifke in Грађански рат у Украјини   
  Да резимирамо. Русија би била добра када би допустила да се изврши геноцид и етничко чишћење Руса и про-руса у Украјини?
 16. Волим
  ЛазарД got a reaction from Crveni Baron in Грађански рат у Украјини   
  Да резимирамо. Русија би била добра када би допустила да се изврши геноцид и етничко чишћење Руса и про-руса у Украјини?
 17. Волим
  ЛазарД је реаговао/ла на Жељко у Грађански рат у Украјини   
  Ма јок.
  Него кад би дозволила да је распарчају и узму њене ресурсе.
 18. Волим
  ЛазарД је реаговао/ла на Жељко у Грађански рат у Украјини   
  Реално Америма треба један већи рат...
 19. Волим
  ЛазарД је реаговао/ла на Лазар Нешић у ЖРУ диван - ђакон Ненад Илић, редитељ   
  Сејм олд стори ... волим ђакона Н. Илића, као многоталентованог човека, али текст је препричавања истих прича.
   
  Нашем православљу и нашем богослужењу, да би некако преживело, су потребни другачији и обухватнији потези од ових у тексту. Напросто, превише се важности и даље придаје ситним литургијским праксама, као да у томе лежи суштина хришћанства, па ће се од једне или друге литургијске праксе и решавати питање вере и слично. Време од 20 претходних година је већ показало да неће и за мене је ово већ завршена и испричана прича. Није проблем литургија и њени практични детаљи, проблем је друго.
 20. Волим
  ЛазарД је реаговао/ла на Solomon Kane у Авва Зоран: Деценија прође ал' постдипломски никад...   
  Појединци или не капирају о чему се ради, што доводи под знак питања њихов интелект, или, због урођене или стечене безосећајности (јер није њихова кожа у питању те их заболе уво!), не желе да схвате следеће...реч је о нечему чега сам се нагледао у Цркви последњих 27 година ( а сада ми тече 44-а ) до те мере да слободно могу рећи да је ситуација ако не гора онда идентична ситуацији која влада у не баш финим деловима друштва...реч је неописивом лицемерству, ужасним двоструким стандардима, крајњем непотизму и форсирању погрешних и неквалитетних људи на уштрб паметних, добрих и даровитих, небризи и безосећајности која иде до те мере да ти мозак стане и свим осталим залима, а има их још много, који су се дубоко укоренили у СПЦ и који се упорно и константно гурају под тепих. Све то сам и на својој кожи осетио, као и многобројни други људи, као и  о. Зоран. Додуше, ја не причам толико о томе, али то не мења суштину постојећег проблема, како год појединци "психолошки дефинисали" и желели да прикажу о. Зорана или све нас који не желимо да ћутимо над дешавањима чије постојање апсолутно не би смело бити прихватљиво у сфери црквеног постојања...а оно то јесте и превише је узело маха. Да су појединци то практично доживели знали би о чему причам. Овако...сигуран сам да немају појма о многим стварима, али знају да философирају и свесно стављају акценат не на суштину приче већ на споредне ствари, а притом сав њихов однос са Црквом се заснива на Литургији и ћаскању са верницима пре и после Ње, половичном знању и инфантилном заносу при помену речи "Црква"...јер да није тако, да су мало дубље упућени у неке ствари, практично и теоријски, да су зрелији, не би тако говорили као што говоре...најлакше је сваку критику упућену свештенослужитељима именовати као резултат озлојеђености, комплекса и сујете...заиста је најлакше...али и најбезобзирније.. 
   
  То је суштина проблема...и уопште ме не интересују "добри" свештенослужитељи. Они су само то - појединци - и као такви заслужују сваки хвалу (мада би то ваљда требало бити природно стање људи који су одабрали тај пут, тако да им похвала није потребна, и уверен сам да би такви људи први то рекли и посведочили!) али ипак представљају изузетке који не чине правило, на жалост.Не знам колико је ко од вас дуго у Цркви.Ја сам од своје 17. године а сада имам 44. Све време сам са Њом директно повезан на све начине...и литургијски али и пословно, те сам на најдиректнији начин упознао све и свакога и знам о чему причам. Идиличних представа, од које природно болују људи који су од скора у Цркви, одавно сам се ослободио...препоручујем од свег срца то и појединцима...свој живот ће увести у контекст реалног и биће духовно зрелији и здравији, на сопствену добробит и на добробит осталих.
   
  Црква је мој живот.Без Ње је он незамислив. Знам смисао и значај свештенослужитеља и поједине међу њима заиста много волим и ценим. Међутим, то не значи да ћи сваки пут рећи "амин" нечему за шта је више него очигледно, на основу животног и духовног искуства после толико година, да је бесмислено и погрешно...то није љубав, то није хришћански однос према људима и Богу...то је онда обмана и лаж које један начин живота, полако али сигурно, претварају у његову супротност.
 21. Волим
  ЛазарД got a reaction from Milan Nikolic in Malezijski "boing 777" oboren na granici Ukrajine i Rusije, 295 mrtvih, od čega 80 dece   
  Sve je jasno, svo vreme Kijev i Vasington zele da uvuku Rusiju u ovaj rat. Posto im nikako ne uspeva ocajnicki pokusavaju da svoje bolesne ambicije ostvare i na ovakav nacin.
 22. Волим
  ЛазарД је реаговао/ла на RYLAH у Malezijski "boing 777" oboren na granici Ukrajine i Rusije, 295 mrtvih, od čega 80 dece   
  Нисам се нешто изјашњавао, јер нисам имао било какве податке, али видео који је поставио Огло тотално мења перспективу, макар за мене. Видео значи да је, у најмању руку, неко знао да ће авион бити оборен и направио видео снимак дан пре него што је авион оборен.
   
  Да подсетим: Ради се о видео снимку који је објавила украјинска служба безбедности, који наводно садржи пресретнути разговор, који им је био крунски доказ да су Руси оборили авион. Испало је да су га снимили један дан пре него што је авион оборен.
 23. Волим
  ЛазарД got a reaction from Фидер in Najbolja kartica za online plaćanje i primanje novca   
  Napravi svoj Skrill racun i neka ti placaju na njega. Posle mozes da skidas novac na visa electron bez provizije. 
 24. Волим
  ЛазарД got a reaction from nedeljko in Хуманитарна помоћ Српског сабора Двери   
  Понекад уплатим новац организацији Срби за Србе и волим кад избаце слике шта су урадили, јер тако имам увид да су паре утрошене и не сматрам да се хвале са тим. Зато не видим ништа лоше у овоме, јер су многи људи помогли баш преко Двери. Једино ово што су залепили ове траке изгледа мало глупо, сад можда и нису имали намеру да се рекламирају, а можда и јесу ко ће га знати.
   
  Док ми је јадно када појединац слика шта је послао или слика уплатницу и то избаци на друштвене мреже. 
 25. Волим
  ЛазарД got a reaction from Жељко in Хуманитарна помоћ Српског сабора Двери   
  Понекад уплатим новац организацији Срби за Србе и волим кад избаце слике шта су урадили, јер тако имам увид да су паре утрошене и не сматрам да се хвале са тим. Зато не видим ништа лоше у овоме, јер су многи људи помогли баш преко Двери. Једино ово што су залепили ове траке изгледа мало глупо, сад можда и нису имали намеру да се рекламирају, а можда и јесу ко ће га знати.
   
  Док ми је јадно када појединац слика шта је послао или слика уплатницу и то избаци на друштвене мреже. 
×
×
 • Креирај ново...