Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

C.A._R.I.A.

Члан
 • Број садржаја

  599
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О C.A._R.I.A.

 • Ранг
  Наш човек
 • Рођендан 01/24/1978

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Благодарим! Ако неко нађе књигу по повољној цени, молим да јави. Хвала!
 2. Лично сам га чуо да је рекао да не жели да преводи Петокњижје. Не причам напамет. План је био да се преведе књига Изласка, али не знам да ли је то завршио. Треба да уведемо јектеније за пензионисаног професора Милина. Он више од 20 година преводи Стари Завет. Дај Боже да га заврши.
 3. Не преводи Петокњижје,погрешна информација, питање је да ли је и књигу Изласка уопште превео целу.
 4. Nema te jako dugo, ali ako čitaš Pouke-SREĆAN TI ROĐENDAN :sunce:!

 5. Пошто сам набавио три књиге,потребна ми је прва књига,да ли неко има "Христос нова пасха 1" ?
 6. Постоји више приступа. Један приступ је - не говорити ни о чему. Али онда чему форум ? Други приступ је дати одређени коментар.
 7. Поштована братијо, јавите ако знате где могу да набавим нове књиге,комплет еп.Атанасија (4 књиге) Благодарим.
 8. Златоустови аргументи за непознање Божје суштине: 1. Аргумент би могао да буде непознатост наше свакодневнице, односно света у коме живи-мо и реакција која нам се стално дешавају, било цикличне или линеарне. Златоусти каже пластично: „једем храну, а непознато ми је како се она претвара у пљувачку, крв, сокове, жуч. Непознато нам је то што сваки дан једући гледамо, а бавимо се суштином Божијом?“ Исто тако, чуди се Јован, „не можеш да кажеш шта је природа неба, које сваки дан гледаш а тврдиш да са тачношћу знаш суштину невидљивог Бога?“ 2.Златоусти се пита како је могуће добити боље знање у есхатону које нас чека по речима ап. Павла (јер овде види-мо као у загонетци, а онда ћемо познати као што бејасмо познати). То означава да ће овдашње,делимично знање бити укинуто,и постаће савршеније у есхатону. 3. Пророци и псалмопојци су се дивили Божијем величанству, свезнању и свеприсутности са страхопоштовањем, не поми-шљајући ни да се запитају о Божијој суштини. 4. Аргумент нам даје ап.Павле, када каже да су „и неистраживи путеви Његови (Божији)“ а исто тако и судови и мир и дарови и остало, а камоли сама суштина. Зато и можемо само да „делимично знамо и делимично пророкујемо.“ 5. Аргумент можемо пронаћи на небесима, међу анђелима, који не разговарају о суштини Божијој, јер је и не знају у потпуности, иако више од људи, већ славослове Бога према Ис 6,3 и Језек 3,12 и др. Притом, они заклањају своја лица, јер не могу поднети ни исијавање Божијег трона, а камоли да приме нешто о Божијој суштини. 6. Бога могу потпуно знати само Син и Дух Свети, због истоветности природе, док сви остали не, због онтолошке разлике. 7. Онај који каже да може да појми Бога у потпуности, иако ни Небеске силе не може да појми, је веома дрзак, јер би претпоставка томе било то да је он већи од самога Бога, кога може својом мишљу да обухвати. 8. За Бога је ап.Павле рекао и да живи у светлости неприступној, што значи ни да се Његовој светлости не може приступити, а камоли суштини. Дакле, ни Његова се светлост не може ни почети проучавати, а тако још немогућније је приступити проучавању Његове суштине. 9. Даље, ни сам Христос, Богочовек, није појмљив, јер у Еф 3,8 Павле говори о „неистраживом богатству Христовом“. Дакле, није нам познато то како Бог може бити истовремено и човек, а питамо се о Божијој суштини.
 9. Извини на сметњи,да ли си успео да направиш додатке за BW ?
 10. Jeдном су ишли старац и његов ученик. Наиђоше на јеретика. Ученик рече "какви сте ви,служите тако и тако,ви сте јеретици"... Старац не рече ништа. Касније када су наишли на новог човека који је исто био јеретик,старац пође да узме благослов од њега. Рече му да је он добар човек,и нагласи му,да не ради добро.... и рече тачно шта. Потребно је дакле да видимо добро у људима,као бића која су христолика,али да не пренебрегавамо да (макар за себе),ако се укаже потреба,укажемо на одређене мане.
 11. Oн је најлакши и најразумљивији.
 12. Не разумем. Свети Дух исходи од Сина ? Не капирам откуда то. Колико знамо,Свети Дух исходи само од Оца. Не исходи од Сина никако осим икономијски (за време оваплоћења Логоса као богочовека Христа). На вечном плану не исходи никако преко Сина,већ само преко Оца.
 13. Не разумем ово. Како можеш говорити о суштини Божјој када нико не зна шта је суштина Божја ? Бог нам се пројављује кроз личности,у том смислу нигде и никада не постоји суштина која је огољена као таква,већ постоји личност која је носилац суштине. Шта значи "над Божанском суштином" ? Шта значи "Отац и Син и Свети Дух, кроз Божанску суштину стварају суштине небеса и васељене" ? Отац је створио све кроз Сина. Како мислиш да се то ради кроз суштину ?
 14. C.A._R.I.A.

  Сепултурисање

  https://www.youtube.com/watch?v=jaOSb1uehRk
 15. Синодска Библија са дефтероканонским не постоји још увек у PDF. Синод имаш овде http://verujem.org/biblija/ Да ли имаш Шарића са његовим коментарима у верзији за Bible Works ? Jaко су ми се неки коментари допали,мада нисам читао све.
×
×
 • Креирај ново...