Jump to content

Саша од Москве

Члан
 • Број садржаја

  640
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Саша од Москве got a reaction from Aleksandra_A in Шта значи бити горд? Posledice demonske gordosti   
  Pa može biti, jer mogu biti dobar i pažljiv zato šro mi je važna slika o sebi, tj volim predstavu o sebi, drugi može biti bilo ko, i ne moram ga nužno i voleti, on tada biva samo sredstvo za postizanje cilja - ako uprostimo baš
 2. Волим
  Саша од Москве got a reaction from Марина Савковић in Шта користите од хемије за личну хигијену?   
  Postoji medicinska kozmetika, sebamed je jedna od njih, to jeste skuplje, ali bolje mi je da platim nego da se patim, inače mi je koža vrlo osetljiva, pa osim dečijeg sapuna, kupim derma plus ili la roche posey - to je isto medicinska kozmetika, a ovo što se reklamira mi nikad nije prijalo, lepo odem u apoteku pa pitam šta je za osetljivu kožu
 3. Свиђа ми се
  Саша од Москве got a reaction from AnaLaz in Искуство молитве за другог   
  Можда ми у молитви смо са нашим најближима и са Богом, ја лично мислим да је молитва за другог потребна, јер кад се за неког молимо обично он има неки проблем, тај проблем врло често може да нас одвоји од драге особе, кад је у молитви са нама ми њој као да дајемо део своје љубави и снаге да превазиђе проблем, у стилу ,,заједно смо лепши, заједно смо јачи'', а мислим и да Бог то воли да види
 4. Волим
  Саша од Москве је реаговао/ла у Кад политичар умре сиромашан- Раша Попов   
  У једној од вароши срца Србије, прођемо Добрица Ерић и ја главном улицом. Узорне радње, дивим се. Али на крају улице, Добрица ће: „Јеси ли приметио да су са западне стране улице сва имена радњи на енглеском?“ „Гле, то му онда дође као неки мали Пикадили!“
   
  Размишљао сам о власницима. Ослободио сам их одмах сумње да су рђаве језичке патриоте. Ту се у срцу Поморавља говори онај брзи, интелигентни српски језик. Добрица Ћосић га је давно описао као змију која склупчана спава на камену, па тек изненада одједном скочи као напети лук.
   
  Закључио сам да су разлози овог фирмописачког англизма чисто комерцијални, искључиво меркантилни.  Купци више воле „трејд марк“ од „заштитног знака“.
   
  Отуд љагу не бацам на дућанџије, него на публику. А она је наш народ.
    Мислим да меркантилизација језика језику не ради о глави. Срби купе страну фирмирану робу, поједу је или искористе а онда туђинске кутије баце на бетон да заштите ноге од хладноће.
  Далеко озбиљнији вид кварења језика јесте његово умртвљавање. Гадна појава. Открио ју је још Ђуро Даничић. У другој половини претпрошлог века почело је, ради привреде и државе, превођење многих књига на српски. У страним језицима има много више пасивних глаголских облика, него у једром и животворном српском. Неуки преводиоци су почели дословце преводити. Натрунили су у наш књишки језик силне пасиве.То се чиновништву и школованима чинило отмено и учено. Почели су говорити овако: „Било је то урађено од стране њихове...“ „Обављени су сетвени радови ...“ Покупљено је зрневље и извршено млевење...“ „Пацијент је подвргнут терапији...“ „Обука азбуке извршена је на ученицима...“
  Овоме сличне рогобатне, полумртве језичке крпе, Ђуро Даничић је оштро уклањао из превода. Он је увек преводио стране пасивне облике, активним глаголом: „Урадили су то!“, „Посејано је!“, „Покупили су зрневље и самлели га!“, „Пацијента лече!“ и „Децу су научили да читају“.
   
  У сваком језику света има две врсте говора: мртав, пасиван, и жив, активан.
  Ево примера: када је 23. јануара 1806. умро председник енглеске владе Вилијем Пит, Млађи, састављали су надгробни натпис.
   
  Реше се да напишу како није трпао паре у свој џеп. Једни предложе да се напише „Преминуо је у околностима оскудице“. Мртав Пит, мртав и епитаф. А присталице живог језика победе с овим предлогом:
   „Умро је сиромашан!“ Речено живим језиком. То се сматрало највећим комплиментом који се неком политичару може дати. (Поучно и политички, а не само језички!)
   
  Ја разумем зашто је језик науке неразумљив, али неразумљивост   уџбеника и правничких докумената о грађаниновим правима сматрам језивим усмрћивањем језика. Оно се ради с циљем: да те одвоје од знања и разумевања својих права.
  Сем правника у велику антијезичку заверу ступили су и понеки писци уџбеника за средње школе. Преписују универзитетске књиге и то продају безазленом заводу за уџбенике. Кажу да је у том заводу један уредник обдарен фотографским памћењем – може напамет да изговори хиљаду латинских  речи. Поноси се тиме, с правом. Али уџбеници с његовом овером деци су тешки. Дођу им као да уче телефонски именик напамет. (Не верујем да је то истина! Помињем као опомену.)
  Тек остаје једно: борба за српски језик, жив, разигран и активан, мора се повести жешће међу правницима и у уџбеницима. И писци уџбеника и правници сносе део одговорности за живи језик.
    Раша Попов     Текст преузет из Политике
 5. Волим
  Саша од Москве је реаговао/ла на Juanito у Netflix njesra i provjera hakovanih email adresa   
  Није. Него сам пре пар месеци покушао са српском картицом и српском адресом да купим преплату за фотошопа и лајтрума и добио поруку да ”у вашој земљи нису доступни”. Што значи да фотографи из Србије не могу да купе пратично једини алат за свој посао (нове верзије се искључиво могу купити као претплата). Од тада подржавам пиратерију до коске и сматрам је моралном. Те ствари више нису луксуз, него потреба и ускраћивање истих једном делу планете је нељудски.
 6. Волим
  Саша од Москве је реаговао/ла на Juanito у Netflix njesra i provjera hakovanih email adresa   
  Ма какав бре Нетфликс у Босни. Скидај с торента. Те филмаџије и музичке куће не заслужују ниједну пару с наших простора с обзиром на то да нас третирају као последње дивљаке и задлужили су да буду изпиратерисани. 
 7. Волим
 8. Волим
  Саша од Москве је реаговао/ла на obi-wan у АЛАРМ ЗА РОДИТЕЉЕ И СВЕШТЕНСТВО: Министарство просвете наложило школама да спроведу програме сексуалног развраћивања деце!   
  Definitivno ovo itekako ima veze pre svega sa politikom. Nekome se kanda zuri...
  ...
  Да ли ће у сред Страсне седмице, у време свакодневних протеста због политичке узурпације, и урушавања легитимности политичког система, проћи неопажено вести:
  1. Доналд Трамп потписао је Резолуцију о чланству Црне Горе у НАТО, и тиме ставио тачку на процес ратификације у САД.
  ( А код нас је, ето, мало био Мекејн)
  2. У српским обдаништима, основним и средњим школама, на мала врата уводи се „сексуално образовање“ практично праћено подстрекивањем деце на хомосексуалне односе.
  Реч је о допису из Министарства просвете којим су директори образовних установа обавештени да је неопходно да се, колико одмах, у садржаје предмета као што су Српски (матерњи) језик, Свет око нас, Природа и друштво, Физичко васпитање, Грађанско васпитање, Биологија, Cоциологија, Устав и права грађана и Психологија, уведу наставне јединице о „сексуалном насиљу“.
  Господе, стварно се ове године згуснуло пред финале.
  ...
  https://www.facebook.com/dakon.ilic?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf
 9. Волим
  Саша од Москве је реаговао/ла на Милан Ракић у Ђакон Ненад Илић: ПРОТЕСТ   
  (објашњење мог става - за национално свесне а стрпљиве, са осталима више заиста нећу моћи да комуницирам поводом ове теме)

  Од како сам се усудио да будем толико глуп да искрено изнесем своје утиске са протеста младих Србије морао сам да се изборим са много похвала и подршке али и са много критика и напада.
  Разумем критике и нападе искрених или плаћених присталица режима, али ми је тешко да разумем бројне противнике режима, а притом људе с којима делим бројне заједничке вредности.
  Верујем да је и њима тешко да разумеју мене.
  Зато имам потребу да ово кажем, не могу више да се снађем у шуми коментара под објавама.
  Пре свега да кажем да је мени лично ноћна мора била ситуација у којој би морао да се у другом кругу председничких избора одлучујем између кандидата садашње и бивше власти.
  Као и многи нисам присталица ни бившег режима који нас је задужио и распродао толико да је овом режиму остало недовољно за продају, па се бацио углавном на ново задуживање. Док не крене распродаја обрадиве земље и још понечега.
  Као и многи нисам ни мислио да гласам пошто ми понуђене опције и владајуће и опозиционе нису нудиле наду у промену на боље. С некима сам и делио одређене вредности али нисам веровао у њихову методологију.
  Систем је у темељном квару и тешко је чекати његове еволутивне промене, које по досадашњем искуству иду веома споро.
  Требало је угрозити легалитет и морални кредибилитет било које власти која би чувала ситем који нас упропаштава.
  Пошто опција бојкота очигледно није имала перспективу, а истовремено је дошло до незапамћеног медијског притиска и коришћења свих техника за збуњивање, плашење и корумпирање бирача усвојених овде за последњих четврт века, као и очигледних злоупотреба позиције власти, ипак сам изашао на изборе и гласао за кандидата са којим сам се најмање неслагао. Циљ је био да бахатост власти осети да ипак не може глатко да оствари хипнозом народа упропаштеног катастрофалном медијском сценом и лошом културном политиком баш сваки зацртани циљ. Да макар почне да мисли о свом народу, а не да га понижава , оговара и хвали се радом на промени његовог идентитета.
  Трудио сам се да мотивишем што већи број људи са којима комуницирам да изађу на изборе и да се изборимо за достојанство упропаштене и уморне Србије.
  Умор и безнађе с једне стране а интереси и хипноза с друге учинили су да је власт је ипак успела у свом науму. Што Србију оставља на милост и немилост самовољи човека који је кампању за Председника Србије водио са позиције Председника Владе.
  У атмосфери тријумфа с једне стране и апатије и разочарења с друге, у атмосфери поларизације коју је хипнотизер победник све време стварао, подигли су се само протести младих људи, углавном студената и ученика, којима се придружује и један број одраслих.
  И ја сам наравно уз њих који се боре за достојанство свих нас, па и оних хипнотисаних. Они који имају јаке интересе су категорија за себе о којој не бих. Они се иначе камелеонски непринципијелно приклањају опцији која побеђује, тешко их је здржати на гомили зарад детаљнијег испитивања.
  Протести немају јасан циљ.
  Наравно. Ко овде па зна инстант решења за излазак из блатњаве јаруге у којој смо се заглавили? Али логика је друга – ако их нема, зашто да се и трудимо.
  Организатори се толико вешто крију.
  По оцени увек верзираних стручњака за политику којих имамо у броју да реше све проблеме и Европске уније и Америке и Русије и још да им остане потенцијала за решавање климатских промена и топљења Арктика – зна се ко су организатори. Не могу баш да се сложе о коме се тачно ради али се сви, и они хипнотисани да је све како треба и они апатични, слажу да су протести подметачина некога са стране ко овој земљи не жели добро.
  Било би сумануто ако би ико покушао да размонтира све рационалне и ирационалне аргументе који с појављују у осуђивању једине групације која тренутни у Србији даје знакове живота. Посебан проблем ми је да се расправљам у вези са тим са онима коју су ми некако по полтичким ставовима најближи, који припадају несрећној националној опозицији.
  Истраживања говоре да је отприлике пола Србије за улазак у ЕУ, а нешто мање од пола против. И да тренд иде у корист ових других. Огромна већина је против уласка у НАТО и огромна већина је наклоњена чврстим односима са Русијом.
  Захваљујући оптерећењу познавањем „дубинских струјања“ у светској политици српска национална опозиција у трулом систему није у стању да заступа не половину Србије, не већину него тек ако и десетак посто, поцепана у најсупротстављенијим верзијама приоритета. Неко нас је озбиљно поцепао а ми или се правимо да нам није ништа или знамо само да кукамо. Шта нам онда остаје само да будемо паметни, толико паметни да у томе нађемо задовољство због апсолутне неадекватности и промашености деловања.
  Пошто су национално одговорни, многи из ове групације су жестоко против протеста јер иза њих стоје непријатељи државе и народа. Све се зна. По мени зна се само следеће – ми се плашимо. Имамо страхове, како ко и како када, од отворених страхова за егзистенцију до страха да не испаднемо још и глупи и наивни. Што заправо и није наш страх, него страх наше сујете.
  Како је могуће да смо дошли до толиког неповерења у сопствене снаге?
  Причати на сав глас о томе како чак и ако су протести за сада спонтани сигурно ће их преузети неки мрачни људи, окористити се тиме и направити нас све на будале или нас утерати чак у грађански рат – објава је наше немоћи. Ми ту ништа не можемо. Не можемо да се прикључимо и да искористимо енергију младих, да можда направимо по неки компромис, да дођемо коначно до изгледне заједничке платформе са онима који можда не мисле идентично као ми – не. Ми знамо да је то немогуће. Није немогуће – него само ми мислимо да је немогуће. Док се не појави неки политички фантом па га – што је мало веровати – сви са протеста подрже, и те како је могуће удружити се у решавању првог проблема. Ако је неко и покренуо ове протесте – зар не видите да се ради о отвореној игри у којој све може да се мења. У ствари можда не можете да видите ако се не појавите на терену.
  Па и кост кад погрешно зарасте ломи се да би зарасла како треба, а камоли нешто што су људи направили и то у годинама ненормалних околности и делимичне стране окупације.
  Као са Православном вером слично је и са оданошћу свом народу, родољубљем. Не мора оно стално да се баца свима у очи, него треба деловати по томе. Оживљавати вредности. А са ким је лакше направити компромис него са младим људима без којих овој земљи нема будућности. Можда је и време мало искрено кориговати своје ставове, наравно не и морал и вредности.
  Ми не можемо да издржимо још један талас одлива мозгова и животне енергије. То треба свима да нам је јасно. Није пут осуђивање недовољно родољубивих младих људи, превише под утицјем западних вредности, него искрен покушај да се створи заједнички фронт. И да се у њему врати борба за националну културу и национални идентитет који ће сваки иоле отмен млад човек прихватити ако му се представи на прави начин.
  Ти млади тамо су тренутно могућност да се ујединимо и ублажимо разлике, између идеологија, између Београда и остале Србије. Студенти су више од Београда то сви знамо. И њихови родитељи и сви остали.
  Хвала председнику Владе, Државе и шарма, који је својим понашањем изазвао протесте. Они су јединствена шанса да покушамо да дођемо до преформулисаног родољубивог јединства.
  Хипноза која велики број људи (наравно не „више од пола Србије“ како се хвале победници намештене утакмице) држи у убеђењу да су истовремено националисти и еврофанатици неће моћи дуго да траје. Али ако ми ништа не урадимо, и то да почнемо одмах, од ових протеста – то може да траје ипак предуго.
  Ко год се од старијих брине за исход ових протеста – најбоље је да му се придружи. Ако тога не буде, неће то дуго ни трајати. Али ето, сви ми искусни и паметни имаћемо утеху – били смо у праву. И наставићемо да губимо са том утехом. Наша земља ће наставити да пропада а са нашим младима ћемо да комуницирамо само преко фејсбука и скајпа јер на улици то нисмо хтели.

  ђакон Ненад Илић, Фејсбук
 10. Волим
 11. Волим
  Саша од Москве је реаговао/ла на obi-wan у САД напале крстарећим ракетама базу сиријске војске као одговор на употребу хемијског оружја   
  Prenecu ovde i poneki komentar sa vojnog foruma, ima tamo jedan broj ljudi prilicno upucenih i solidno trezne pameti, takve uglavnom pratim i citam da bih i sam nesto naucim. Evo npr. jedno dobrog i sazetog komentara, koji manje-vise dobro obuhvata celinu sukoba...
  ...
  "Nije Rusija tek tako usla u sukob u Siriji. Ocigledno je da se sama Rusija brani i fizicki na prostoru Sirije. Ovaj potez SAD je usmeren protiv Rusije, ne SAA ili Sirije. Samim ulaskom u Siriju Putin je porucio da ce je braniti oruzjem, tj da je to crvena linija. E sad, ako nije racunao na SAD napad na sirijske trupe, onda je on poprilicno razocarenje za mene, mada sam siguran da jeste racunao i da ce naci odgovarajuci odgovor. Ukrajina, Sirija sve je to stezanje obruca oko Rusije. Ukoliko se ne zastite pre svojih granica morace da se stite na granici, a to je mnogo tezi posao."
  https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Rat-u-Siriji-2017-godina_360.html
 12. Волим
  Саша од Москве је реаговао/ла на obi-wan у САД напале крстарећим ракетама базу сиријске војске као одговор на употребу хемијског оружја   
  Sad sam tek na temi, ali pratim, pa da reknem koju cistu. Nastavicu se na tebe, ne kao da repliciram, nego mi ovo najzgodniji slagvort.
  ...
  Naime, prilicno redovno pratim i vojni forum po ovom i slicnim pitanjima, pa evo jedan suma-sumarum za ovaj deo.
  I prosli put, kad ono bi - negde prosle godine - Amuri su probali ovaj scenario. Isto gas, isto satro civilne zrtve. To je, mislim, bilo negde pre nego sto je veliki regionalni centar sa sredistem u gradu Aleppo bio pred padom u ruke legalne vlasti i Rusa. To sa otrovima je bio pokusaj da se taj pad spreci. Na njihovu neobicnu zalost, licno je Karla del Ponte na kraju neke inspekcije iznela pisane dokaze da su gas upotrebili drekavci (uobicajen naziv za "zelene" i "crne" isilovce - prema vec ustaljenom crnom humoru, prvi su "umereni koljaci", a drugi "full koljaci"), a ne sirijska vojska ili Rusi. I tu su dobili trt milojka.
  Zasto sad opet gas? Osnovni razlog je sto tim istim drekavcima na terenu ide jako lose, tj. u poslednjih par meseci izrazito lose, i vec su izgubili silne kvadratne kilometre teritorija, a ovih dana se polako obruci stezu oko samog njihovog jezgra, koje je - pogadjate - naftni i gasni centar Sirije. Zato je valjalo da se nesto bar ucini, da se umesa na neki naci, inace ovi izgubise sve vrlo brzo. To se videlo da ce vec brzo da bude po uzurbanoj i (praznoj) ostroj retorici amurickih predstavnika u UN ovih dana.
  Rezultat ovog napada, takticki i politicki gledano je - nula. Da Bog oprosti nastradale vojnike, ali nista na Zapadu ovim nisu dobili nego jos vecu mrznju i osudu i u svojim sredinama, i u celoj medjunarodnoj javnosti. Plus, sto se sultan Erdo opet prokazao kao los saradnik, pa ce izgleda morati Rusi opet da ga vuku za usi, prosli put mu ocigledno nije bilo dovoljno.
  Ko ne zna, Amuri su vec imali par direktnih napada na sirijsku vojsku prosle godine, sa 50+ nastradalih sirijaca, ali su to prijavili tad kao "gresku". U pitanju je, naravno, bilo takticko bombardovanje sirijskih polozaja u jednoj vaznoj bici, da bi se sirijska vojska na tom mestu raslabila i popustila pritisak na drekavce.
  I za kraj: napomenucu jos jednom da nisam niti cu da budem nikakav rusofil, niti bilo ciji fil, ali se i sad vrlo jasno i jos jednom pokazalo da su Rusi dobro naucili neke vrlo bitne lekcije ovih godina, i da - sto je najvaznije - sad jasno mozemo da vidimo ko stvarno radi na smirivanju svih tih napetosti, a ko radi nasuprot tome.
  Idemo dalje...
 13. Волим
  Саша од Москве је реаговао/ла на Juanito у PROTEST U CENTRU GRADA , letele flase, jaja i banane   
  Осим што није. Нема ту ни д од демократије као што и сам знаш. Нема основних елемената демократије осим обичне форме. А сасвим је могуће да је чак отворена крађа у питању са овим бирачким списковима и фантомима у њима.
  Узгред, кум ми управо рече да је у недељу отишао да гласа за Белог и да није био у бирачком списку иако је раније гласао. Мутили су нешто опасно. 
 14. Волим
  Саша од Москве је реаговао/ла на obi-wan у Програмирање - лекција бр. 1   
  Ljudi, samo da se javim na kratko - naravno da nisam odustao, nego me pregazilo brdo neke jurnjave, evo sutra moram i do sela, kad prodje vikend, ako Bog da, eto me opet na temi. Prvo poglavlje sam pres`o, sad treba da uradim zadatke.
  Napred, i samo jako!
 15. Волим
 16. Волим
  Саша од Москве је реаговао/ла на obi-wan у Програмирање - дигресије   
  Nadam se da ce neki admin da reaguje na ovoliku kolicinu psovki!
 17. Волим
  Саша од Москве је реаговао/ла на Juanito у Програмирање - лекција бр. 1   
  Ајде брже то мало! Нема забушавања!
  P.S.
  Овде је Гризли биг бос, а ја један од оних менаџера што киње и прогањају запослене. 
 18. Волим
  Саша од Москве је реаговао/ла на Juanito у Програмирање - лекција бр. 1   
  То је низ у кога можеш да смешташ друге објекте, да их додајеш и одузимаш.
  Сад се ти и Јанко налазите у низу једно до другог. Можемо да наставимо и додамо још форумаша. Онда касније можемо да прођемо кроз цео низ урадимо нешто са сваким елементом користећи foreach петљу. Не знам да ли си стигла дотле. Или можемо да приступимо, на пример, десетом члану. Или можемо да уклонимо Јанка ако није добар. 
  У суштини, не само ArrayList, већ разне листе, низови и колекције су основне структуре података у програмирању. Нема ниједног иоле озбиљног програма без листа и манипулација листама. 
 19. Волим
  Саша од Москве је реаговао/ла на Juanito у Програмирање - лекција бр. 1   
  ”Здраво свете” за iPhone, написано у C#-у. 

 20. Волим
  Саша од Москве је реаговао/ла на Јанко у Програмирање - лекција бр. 1   
  Само да се јавим.
  1. Kasnim
  2. Čitam i probam iz tutorijala
  3. Mlogo mi se svidža mi se logika C#-a...
  Коначно капирам да ово није ДОС, него мирише на "интернет ДОС"  
 21. Волим
  Саша од Москве got a reaction from Јанко in Програмирање - лекција бр. 1   
  treba da budem budna i orna u 4  - inače tu sam u Srbiji
 22. Волим
  Саша од Москве got a reaction from florenntina in Програмирање - лекција бр. 1   
  E ја морам да се јавим.
  Не знам да ли ви функционишете као ја - али изгледа да мени проради адреналин/пажња тек пред крај одређеног ми времена за вежбу (требало је увелико да спавам  )
  Иначе - хвала Фло - пошто ми коментари на њена питања појашњавају доста тога
   
 23. Волим
  Саша од Москве got a reaction from Juanito in Програмирање - лекција бр. 1   
  E ја морам да се јавим.
  Не знам да ли ви функционишете као ја - али изгледа да мени проради адреналин/пажња тек пред крај одређеног ми времена за вежбу (требало је увелико да спавам  )
  Иначе - хвала Фло - пошто ми коментари на њена питања појашњавају доста тога
   
 24. Волим
  Саша од Москве got a reaction from obi-wan in Програмирање - лекција бр. 1   
  treba da budem budna i orna u 4  - inače tu sam u Srbiji
 25. Волим
  Саша од Москве got a reaction from obi-wan in Програмирање - лекција бр. 1   
  E ја морам да се јавим.
  Не знам да ли ви функционишете као ја - али изгледа да мени проради адреналин/пажња тек пред крај одређеног ми времена за вежбу (требало је увелико да спавам  )
  Иначе - хвала Фло - пошто ми коментари на њена питања појашњавају доста тога
   

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Креирај ново...