Jump to content

Макрина

Члан
 • Број садржаја

  2937
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  2

Репутација активности

 1. Волим
  Макрина је реаговао/ла на Јанко у Упокојио се у Господу митрополит црногорско-приморски Амфилохије   
  И ми смо певали почетком деведесетих тропар ави Јустину и в. Николају на гробу у Ћелијама и у Лелићу крај кивота.
  Када ћеш да схватиш да народ/клир има право да верује како хоће и изрази своју веру, а Црква је ту да да коначни суд.
  Не свиђа ти се што га виде као "морачку стену"? 
  Опет и опет - поред свега што сам критиковао за живота, за мене јесте свети из разлога које сам већ навео. Очигледно имаш проблема са јасно израженим и аргументованим ставом и једних и других (за и против) ако се супротстављају твом мишљењу. А понајвише са схватањем појма "светост". 
   
  Волео бих да могу видети тебе у времену Аве или Николаја, како би говорио за њих. Поларизација је била слична. И оних који вичу "свет!", и оних других, пљувача, као и "неутралних" попут тебе.
  СУТРА ћеш да се изненадиш колико њих ДАНАС сматра Тасу прозорљивим, светим. Озбиљних, верујућих...
 2. Волим
  Макрина got a reaction from Orthophill in Зоран Ђуровић: Евергетинос - Нема митарстава   
  Да ли је битно за хришћанина има ли или нема митарства? 
  Мислим да је апсолутно небитно.
  Зар се не молимо сваки дан и говоримо Псалам Давидов 50 - ти,који каже: Јер безакоња своја ја знам и грех је мој стално предамном.
  Па ако је грех наш стално пред нама и самоспознаја,шта ће ново бити онда у митарствима? Хоћемо ли се изненадити неким грехом? 
  Озбиљан човек који се озбиљно бави својим животом не дрхти од митарстава него сваке ноћи показујући на постељу каже: Неће ли ми ова постеља бити гроб или ћеш душу моју бедну још обасјати даном?
  Дакле,свако јутро се милошћу Божјом поново рађамо и сваку ноћ лежемо да не заспимо на смрт.
  Време је да почнемо озбиљно да се бавимо сваким даном свога живота.
 3. Свиђа ми се
  Макрина got a reaction from Просечан србенда in Зоран Ђуровић: Евергетинос - Нема митарстава   
  Да ли је битно за хришћанина има ли или нема митарства? 
  Мислим да је апсолутно небитно.
  Зар се не молимо сваки дан и говоримо Псалам Давидов 50 - ти,који каже: Јер безакоња своја ја знам и грех је мој стално предамном.
  Па ако је грех наш стално пред нама и самоспознаја,шта ће ново бити онда у митарствима? Хоћемо ли се изненадити неким грехом? 
  Озбиљан човек који се озбиљно бави својим животом не дрхти од митарстава него сваке ноћи показујући на постељу каже: Неће ли ми ова постеља бити гроб или ћеш душу моју бедну још обасјати даном?
  Дакле,свако јутро се милошћу Божјом поново рађамо и сваку ноћ лежемо да не заспимо на смрт.
  Време је да почнемо озбиљно да се бавимо сваким даном свога живота.
 4. Волим
  Макрина got a reaction from Партибрејкер in Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Александре,ово је невиђена клевета и лаж...невероватно,невероватно.
  Који су ти твоји пријатељи,из којих Цркава,из којих парохија??
  Немој ово да радиш,молим те.
 5. Волим
  Макрина got a reaction from PredragVId in Смрт детета   
  Имали смо ситуацију жене која је у педесетој понела дете,кренуло је лоше у ...чини ми се петом месецу.Одмах смо јој послали појас да носи и Хвала Богу,родила је једног дечака,зове се Илија.
  Имали смо такође критичну ситуацију са мајком у 47 години је понела вештачком оплодњом,као и Ви,тројке,међутим,у осмој недељи не наступило крварење,мислили су да је све готово али уз помоћ Мајке Божје,остала је једна беба и родила се Анастасија.
  Тако да,слободно ме контактирајте ако поново будете одлучили да зачнете.
 6. Волим
  Макрина got a reaction from Протомајстор in Епископ Сергије: Кад Београд гори постајемо гори   
  Нове су то генерације Инфилтрирали се као капљице...кроз бакарне кровове,живописе,иконописе...кроз Догмате ненаучене и погрешно схваћење...нема ту више лека,то ће само Христос излечити када други пут Дође.
  Дођи,Господе! Амин.
 7. Свиђа ми се
  Макрина је реаговао/ла на Протомајстор у Епископ Сергије: Кад Београд гори постајемо гори   
  Оног што има сендвич на аватару. Он се самоетикетирао као бот, али то је лаж. Он је робот, кибернетички урадак најновије генерације, ради и у дигиталном и у аналогном моду. Из дискусије са њим прођеш као кад велемајстор игра са рачунаром: или реми или пораз. И увек хоће да ти да реванш! Ко га је програмирао, свака му част. 
 8. Волим
  Макрина је реаговао/ла на Александар Милојков у Епископ Сергије: Кад Београд гори постајемо гори   
  Тачно је да смо гори. Гори него икада. Какви смо ми, такву нам је власт Бог допустио. Када једна нација пошаље преко 18 милиона СМС порука за финале "Задруге" и потроши за то преко 5 милиона евра, онда и заслужује гор(к)е владаре. А још горче од тих горких владара јесте јадна (непостојећа) алтернатива (тзв. опозиција). Потрошени смо. Немамо човека. Немамо људи. Немамо идеја. Будућа Скупштина Републике Србије биће огледало наше потрошености.
  Бог нека нам је у помоћи. Да нам прво памет избистри, а после ће полако све доћи на своје.
 9. Волим
  Макрина је реаговао/ла на Хаџи Срђан у Тропари и кондаци за сваки дан у години   
  Помаже Бог!
   
  У прилогу имате тропаре и кондаке за сваки дан у години на црквенословенском језику. Њих сам вадио из Минеја пошто ми је требало за андроид апликацију.
  С поштовање!
  PRESTUPNA - TROPARI I KONDACI ZA SVAKI DAN U GODIN.pdf PROSTA - TROPARI I KONDACI ZA SVAKI DAN U GODIN.pdf
 10. Волим
  Макрина је реаговао/ла на Тражитељ у Аја Софија у Истамбулу Аја Софија и званично постала џамија   
  Да смо људи какви верујемо да јесмо, а нисмо, ова вест би разгневила хиљаде људи да изађу на улицу, а ова тема имала више од 50 страница реплика...
  "На трон сједиш неправо узети,
  поносиш се скиптром крвавијем;
  хулиш Бога с светога олтара, 
  мунар дуби на крст раздробљени!"
 11. Свиђа ми се
  Макрина је реаговао/ла на florenntina у Избори 2020 (21. Јун)   
  Sjajan posao! Obezbedili su dokaze za kljucni monenat koji dolazi. Vlast u Srbiji ne samo da nije legitimna (ako sam razumela @Avocado da je to kada vecina gradjana bojkotuje izbore) vec nije ni legalna jer su dokazane neregularnosti koje je RIK bez obrazlozenja vecinom odbacio. Korupcija i ne izvrsavanje sluzbene duznosti clanova RIK-a ne moze promeniti te cinjenice! 
 12. Радостан
  Макрина got a reaction from Зосима in Избори 2020 (21. Јун)   
  Ја не знам шта си ти....немам објашњење за феномен хришћанина- снс-овца.
  Можда да ми Миланче то мало боље објасни.Он је колико видим метаморфирао у лептира који се радује и весели.
  Хоће то од превише самоуке теологије.Упадне се у замку.
   
 13. Волим
  Макрина је реаговао/ла на Протомајстор у Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...   
  Не слажем се да је форум као форма превазиђен! Форум је једино место где можете слободно размењивати идеје! Оно што је уништило овај форум, а морамо признати да је уништен јер се не би угасио да нисмо дигли руке од њега, је то што се почело инсистирати на личним именима уместо на никнејмовима и квалитетним богословским дискусијама. Кад имате познате учеснике, онда је форум стварно у заостатку на вибер, фејсбук итд. Форум циља на уже групе жељне размене идеја и није погодан за оне жељне личног признања или мушко-женских односа. Штетило је и правило да можете отварати исту тему икс пута, итд. Има доста фактора, а, по мени, нерешив проблем је настао када је форум нападнут од ДБ-а и попустило се разним Ђуровићима који су профанисали теологију и ово свето место. У тренутку када сам последњи пут напустио форум, он је био више налик на Митровићеве и Бренине ријалитије и Вучићеву Скупштину. Потпуно необразовани атеисти су нам држали лекције о логици, а наводни хришћани су пред путиром дрхтали од страха од болести. Додајмо томе да је одједном дозвољено пљување по владикама и епархијско странчарење у којима су лично учествовали чак и епископи, секретари, попадије, па и администратори форума. Касно се реаговало и сада је чак и безвезе тражити да се подржи пројекат који је испуштен из руку. Можда се и није могло одбранити од тих насртаја и сада је читава СПЦ у проблему – више се не може чути слободно мишљење, а оно се могло чути само овде, читав низ година!
  Што неко рече, ред је да неко преузме млађи. Слажем се, јер давно је било када је отац Иван дужио тамо неку убогу сеоску парохију. Човек је сада угледни градски протојереј – урадио је више од 99% српских прота и владика – и нема чега да се стиди нити да му се нешто замера.
  Ја сам овде ушао од првог дана, Бог зна како сам сазнао, јер нисам био део екипе која га је основала. Штавише, ушао сам више као њуејџер него као православац. Хоћу рећи, то је мој први православни форум, а пре тога сам се на интернету више бавио астрологијом, мистиком, магијом, реинкарнацијом, србовањем. Одмах сам почео свима да паметујем, сећам се својих дискусија са Машом ( @Маша), окорелом православком, а ћерком покојне Миље Вујановић Регулус. Брисала је патос са мном, а веровао сам да је побеђујем. Ту се негде нашао и @sasluzitelj, момак који ме је путем приватних порука за кратко време преваспитао и већ после пола године активности на форуму уписујем ПБФ, еј! Сећам се, нисам могао да верујем када сам чуо да је напустио форум јер се замонашио. Тај момак је сада игуман манастира Тумане! Никада га у животу нисам срео, а утицао је овде на мене у духовном смислу, више него рођени отац.
  Ако може некако да се форум спаси и професионализује, било би добро, ако не може, бар нек остане http://www.pouke.org/svetopismo/
  Тај би пројекат вредело финансијски подржати и радо ћу учествовати у томе. 
   
 14. Волим
  Макрина је реаговао/ла на obi-wan у Migranti upali na liturgiju, pa opljačkali vernike   
  Za takve i slicne stvari prosto motka ima da radi, i to je to.
 15. Тужан
  Макрина got a reaction from Н И Н Е in Упокојио се вероучитељ Предраг Јевтић   
  Да,проширила се та вест,мислим да је људима психолошки лакше да мисле да је имао неке тегобе.
  Истина је,да је тек напунио пре неки дан 39 година,да је био феноменалан човек,наш пријатељ скоро две деценије познанства,да је желео да види свога сина како одраста,да шета са њим поред Градца,да слушају музику заједно и гледају добре филмове.
   
 16. Волим
  Макрина је реаговао/ла на Иван Ц. у Упокојио се вероучитељ Предраг Јевтић   
  Члан нашег форума, Лион... од оснивања форума је са нама.
  Био је у једном моменту и администратор.
   
  Молим се за њега.
 17. Тужан
  Макрина got a reaction from ronin in Упокојио се вероучитељ Предраг Јевтић   
  Погрешно сте информисани.Пеђа није патио ни од какве хроничне болести.Мучио га је притисак и неке уобичајене ствари,ништа што би допринело овој изненадној и убрзаној смрти.
   
 18. Волим
  Макрина got a reaction from Олимп in Miljan David Tanić: Identitet   
  И беше то Дисмаз,покајани разбојник.
  Да увек подвучемо и разумемо да ће се у Богу оправдати само покајани,па били то педери,лезбејке,курве,лопови,алкохоличари,наркомани и осви остали којих нема на овом списку а тајно живе у мраку.
  Миљане,жао ми је што носиш тако тешко бреме и што ти је то од тела,то је крвава и тешка борба.Надам се да ћеш једнога дана изаћи пред Бога као победник.
  Није теби место на тим шетњама.То је сувише мало за тебе и злоупотребљиво.
  Валентина.
 19. Волим
  Макрина got a reaction from Чунга Лунга in Ово је прича о светом човеку, деда Живану из села Александровца   
  Радујте се праведни у Господу;праведним приличи похвала,алилуја!
 20. Волим
  Макрина got a reaction from Драшко in Да ли је Владимир Димитријевић обмањивач?   
  Углавном иста количина старсти и отрова провејава кроз реченице људи овога профила.Сада све више увиђам и сматрам да све што пишу и раде јесте због њихове простоте и незнања.Требамо да се молимо за наш народ.То је једини лек,нема другог.
 21. Волим
  Макрина got a reaction from Драшко in Да ли је Владимир Димитријевић обмањивач?   
  Желим ти срећно преболевање дечјих болести.Да оздравиш брзо!
  мајкл
 22. Волим
  Макрина got a reaction from Trifke in Да ли је Владимир Димитријевић обмањивач?   
  Poremete se psihicki zbog toga sto svoj eros ne prenose na Boga ili na devojku (ovde nije stvar u sexu) i u sebe sabiraju svu tu energiju. U psihologiji dolgo vremena je bio stav da se taj eros tako u dusu akumulira ali posle sve to pukne, izbije i dovodi do teske posledice.
  Ово је истина.Имала сам прилике да видим младе људе како се не каналишу правилно и како се развијају у поремећене личности,или застране у својој девствености,па осуђују свакога ко то није,а у томе није поента девствености или се одају разврату и блуду чим им се укаже прилика,заправо кад наиђу на доминантну особу која са њима ради шта хоће...велики су то проблеми.
  Узмимо да читамо Свете Оце,ниједан проблем нису износили ако нема решења за тај проблем.Данас,младима кажу,нема забављања,нема ничега,а не понуде решење како да каналишу ту своју енергију и онда дође до озбиљних проблема.Такође и када је брак у питању.Незамисливо ми је да се неко меша у свету тајну брака или девствености или уопште личности.Ко нам даје право на то?
 23. Волим
  Макрина got a reaction from Trifke in Да ли је Владимир Димитријевић обмањивач?   
  Желим ти срећно преболевање дечјих болести.Да оздравиш брзо!
  мајкл
 24. Свиђа ми се
  Макрина got a reaction from ekdikos_apomahis in Верници узнемирени одузимањем од сестринства благајне манастира Раковица   
  Лепо...искушенице коло воде...шта би им Емилијан рекао на ово?
  Овде је јасно присутна болест духовна.
   
 25. Волим
  Макрина got a reaction from Биљана, два in Верници узнемирени одузимањем од сестринства благајне манастира Раковица   
  Лепо...искушенице коло воде...шта би им Емилијан рекао на ово?
  Овде је јасно присутна болест духовна.
   
×
×
 • Креирај ново...