Jump to content

Макрина

Члан
 • Број садржаја

  2937
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  2

Everything posted by Макрина

 1. Да ли је битно за хришћанина има ли или нема митарства? Мислим да је апсолутно небитно. Зар се не молимо сваки дан и говоримо Псалам Давидов 50 - ти,који каже: Јер безакоња своја ја знам и грех је мој стално предамном. Па ако је грех наш стално пред нама и самоспознаја,шта ће ново бити онда у митарствима? Хоћемо ли се изненадити неким грехом? Озбиљан човек који се озбиљно бави својим животом не дрхти од митарстава него сваке ноћи показујући на постељу каже: Неће ли ми ова постеља бити гроб или ћеш душу моју бедну још обасјати даном? Дакле,свако јутро се милошћу Божјом поново рађамо и сваку ноћ лежемо да не заспимо на смрт. Време је да почнемо озбиљно да се бавимо сваким даном свога живота.
 2. Нове су то генерације Инфилтрирали се као капљице...кроз бакарне кровове,живописе,иконописе...кроз Догмате ненаучене и погрешно схваћење...нема ту више лека,то ће само Христос излечити када други пут Дође. Дођи,Господе! Амин.
 3. Ја не знам шта си ти....немам објашњење за феномен хришћанина- снс-овца. Можда да ми Миланче то мало боље објасни.Он је колико видим метаморфирао у лептира који се радује и весели. Хоће то од превише самоуке теологије.Упадне се у замку.
 4. Скидаш капу пред овим несојем? "Зар те мушки рс не кори?"
 5. Да,проширила се та вест,мислим да је људима психолошки лакше да мисле да је имао неке тегобе. Истина је,да је тек напунио пре неки дан 39 година,да је био феноменалан човек,наш пријатељ скоро две деценије познанства,да је желео да види свога сина како одраста,да шета са њим поред Градца,да слушају музику заједно и гледају добре филмове.
 6. Погрешно сте информисани.Пеђа није патио ни од какве хроничне болести.Мучио га је притисак и неке уобичајене ствари,ништа што би допринело овој изненадној и убрзаној смрти.
 7. Ја не бих тако окарактерисала као не прославља се,више као не помиње се јер на крају крајева,и није им у дужности да они прославе него ми,као што им није у дужности да прославе ни самосталностРуса ни Бугара.... а то што не помињу ни једном једином реченицом да смо тада добили и аутокефалију,е то је друга ствар,заправо не друга,грчка ствар...ништа нису научили
 8. Гадно је и без рашчињења Вартоломеја ако би до тога икада и дошло.Довољно је што више нигде неће моћи заједно браћа да служе ако се ова ситуација не реши Ми морамо да будемо паметни.Да се сетимо да смо деца Светога Саве и Светога Симеона.Да престанемо да будемо романтици него да се сетимо историје и горког фанарског млека којим смо дојени а исто тако да будемо и са Русима опрезни. Много тешка времена а Срби су баш нашли време да се деле....ништа нисмо научили...ништа.
 9. Драги мој,волела бих да сам слепа понекад.Ако хоћеш симбилику,имаш је на претек али рече ти већ неко овде,мораш да платиш да би ти се објаснило ?. Не бих се много оптерећивала на твом месту,поготово што мораш да даш да би добио информацију . Ја бих ти тражила један камен,не новац,онај за под главу што се ставља,ако имаш,не онај за џеп што га окрећеш међу прстима и тражиш прилику ?
 10. О мој Боже...јеси ли озбиљан?? ? То су брошеви.Јеси ли видео некада,бар на фотографијама,жене како носе мараму,па понекад ставе и брош ?? Уопште не слика лоше али коме је још стало до тога....кад је бал,нек је бал,нека не ваља све,нека се свему наругамо. Ава написа добар,трезвен текст,а онда опет,баци га овде на пијацу и поквари ми комплетан утисак
 11. Добро си обавештен! ? Ја бих рекла и пре-обавештен.Ретко сам прочитала од тебе нешто одмерено,у Духу што би се рекло.Штета што свој новинарски таленат( ако постоји) арчиш овако.Није имао ко да те усмери у старту.Сећам се твојих почетака...штета...
 12. Немам тв,друже,Пинк се поготово никада није ни укључио у мом дому,додуше,има на јутјубу све.Не брини,пратим твој рад помало ??
 13. Жепи,ево ти другара: ĐUKA: Ne razumem ljude koji se bune zbog Vučićevog ordena DNEVNIZURNAL.COM - Javlja se onda i vladika Amfilohije, to što on radi zaista postaje... ? онај " стручњак" што пијеш кафицу са њим ??(мила мајко... ?)
 14. Одлично што ће добити орден.Ништа боље није могло да се деси јер до сада смо кукавни тумарали у мраку и спотицали се о сопствене сенке а од уторка ће Свети Сава узети ово под своје аршине свете.
 15. И опет имамо један набацан свим и свачим текст. Овим се отуђује црквено предање и сама Црква, те занемарује чињеница да је свако људски биће без обзира на род, пол, узраст или сексуалну оријентацију икона Божија, и по назначењу позвано у заједницу са Богом. Овим се потврђује да аутор овога текста појма нема шта пише. Слобода је дар Божији,усађена са његовим стварањем "по образу Божијем" али је и услов за човеково усавршавање"по подобију" Божијем.(видети Онтолошки садржај личности,слободно самоодређење по архимандриту Захарију Есесшком ) Сиромашно је ово и мртво.Телесно.Мислим на цео текст.Јалово.Господо,не постоји средњи пут.Ви би упорно себе на ту стазу да ставите али....нема тога,жао ми је. Коректно би било барем бити смирен у својој палости.
 16. Он није био" поједини" него је БИО Епископ и ако ћемо поштено,тврд је био и тежак на лингвистици,желео је свако да разуме оно што је њему било дато,али када је практичан живот у питању,био је танана софистицирана душа,широка,педагог.Немој да мислиш да није разумео проблематику,већ је тражио жртву и труд,не себе ради,већ ради онога који жели заједницу са Христом. Е,сад улазимо у једну другу проблематику.Видимо као редовну појаву у Цркви,када нам се народ причешћује о постовима.Па ту имамо курваре,па имамо пијанце што туку и малтретирају све по кући,па имамо жене што су вршиле абортусе а нису ни помислиле да се покају....сви они заједно чекају у реду да се причесте Светим Тајнама,па онда нека стане и хомосексуалац.Може да стане.Може да оде у Цркву где га нико не зна и да стане.Све то може да буде и бива али ако нам је мера свега Христос онда је математика мало другачија,ту нема непоштења,изговора нити за хетеро нити за хомо,а поготово за хомо( јер је противно природи а то је посебна тема када причамо о томе може ли човек да се роди са хомо склоностима и да остане у тој природи под тим изговором) Ја сам имала много сусрета и разговора са хомосексуалцима.Признајем,давно је то било,девојка сам још била,добар мој пријатељ из детинства био је хомосексуалац.Много смо се волели као пријатељи.Он ми је отворио та врата његовог света,на неки начин,желео је избављење а опет и није.То је тужан свет,препун лажи,препун сенки и мрачних ходника.Најгори су они што су педери и у души( што би рекао о.Ђуровић) . Нема слободе без Христа.Стојмо у слободи коју нам Христос даде,па нек падне и крв и нек се лије зној.Вредно је сваке сузе,сваког труда.
×
×
 • Креирај ново...