Jump to content
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt

Благовесник

Теолог
 • Број садржаја

  5403
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Оплаках :))
  Благовесник је реаговао/ла на Плаво Небо у Путин сменио Медведева и владу РФ - има ли Русија "дубоку државу"?   
  Је ли ти читаш оно што напишеш? Гуташ слова, неповезене речи, неразумне речи.. шта пишеш ово? И то ти није само овде него свуда скоро на свим темама. Твоју реченицу да човек прочита ко да асоцијације погађа.
 2. Волим
 3. Свиђа ми се
 4. Свиђа ми се
  Благовесник је реаговао/ла на Ćiriličar у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Богојављење у Бањалуци - подршка СПЦ у Црној Гори

   
  Богојављење у Бањалуци - подршка СПЦ у Црној Гори (ФОТО)
  WWW.RTRS.TV Радио Tелевизија Републике Српске, Најновије вијести - Бањалука, Република Српска, БиХ, Србија. На једном мјесту политика, економија...  
   
 5. Свиђа ми се
  Благовесник је реаговао/ла на Ćiriličar у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Mitropolit Porfirije UPOZORAVA šta će se desiti ako popustimo u borbi za svetinje: Podgorica se ponaša kao Priština, samo im je jedna stvar važna

  Mitropolit Porfirije UPOZORAVA šta će se desiti ako popustimo u borbi za svetinje: Podgorica se ponaša kao Priština, samo im je jedna stvar važna | Društvo | Novosti.rs
  WWW.NOVOSTI.RS Vidimo šta čeka hramove na Kosovu ukoliko popustimo pred nezakonjem. Treba podržati napor naše države da oživi dijalog Srba i Šiptara  
 6. Волим
  Благовесник је реаговао/ла на Ćiriličar у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Бог се јави, Црна Гора васкрсну – фото прича са најљепше Богојављенске ноћи у Црној Гори

   
   
   
  https://www.in4s.net/bog-se-javi-crna-gora-vaskrsnu-foto-prica-sa-najljepse-bogojavljenske-noci-u-crnoj-gori/
   
 7. Свиђа ми се
  Благовесник је реаговао/ла на feeble у СПЦ да се јасно огради од таблоидних медија који се представљају као "православни"   
  Ja ne shvatam, sta treba SPC da radi? Da se ogradi od Kurira? Pa svako zna da SPC nema veze sa Kurirom, ovi stampaju sta hoce da bi se bolje prodali.
 8. Не свиђа ми се
  Благовесник је реаговао/ла на Avocado у СПЦ да се јасно огради од таблоидних медија који се представљају као "православни"   
  Pa ono... kad ne znaš da je skoro svaka revolucija podržana i finansirana od strane spoljašnjih faktora (uključujući npr. i srpske ustanke protiv Turaka, američku revoluciju protiv Engleza, itd) i kad ti zaključak "ako je revolucija pomognuta iz inostranstva, onda nije revolucija (i pride je sigurno loša)" deluje logično, onda je tekst sasvim ok... svašta je ok za glupe i neobrazovane... ili one koji se prave da su takvi zbog nekih drugih ciljeva...
  Inače, ja ne mislim da je 5. oktobar bio revolucija... ali ne zato što je pomognuta iz inostranstva, već zato što promene u državi i društvu nisu bile toliko velike da bi se to moglo smatrati revolucijom... mnogo toga se promenilo, ali nedovoljno za izraz "revolucija"...
   
 9. Свиђа ми се
  Благовесник је реаговао/ла на Миле Бајшев у Путин сменио Медведева и владу РФ - има ли Русија "дубоку државу"?   
  Vučič ima njamnj podršku u dijaspori jer se uglavno inofrmipšu preko raznih dos portala, a ima podršku u narodu, i to svim generacijama i svim nivoima obrazovanja. Putinu je kod mladih i srednje klase opasno pao rejting.Ja se lično nadam da će ga popraviti-
 10. Свиђа ми се
  Благовесник је реаговао/ла на Vladan :::. у Klonite se bluda.   
  Не, чиме се Царство задобија описано је у суђењу онима који јесу или нису послужили ближњима тј. Христу, ушкопљеништво је за неке дар којим то лакше постижу али им ништа није загарантовано самим ушкопљеништвом.
   
  Не, Њега обожавамо због тога ко он јесте и Марију поштујемо због рађања Сина. Могао је безгрешно и без нарушавања девствености силом Божијом да се роди и неко други, велики пророк рецимо (као што Илија, не знамо како, силом Божијом, није видео ни смрт), али не би због тога био обожаван као Син.
   
  Као што видиш нити улажем неки посебан труд а поготово не, као ти овде, много исписаних страна
   
  Ево још једно: Ако брак Богу није угодан или ако брак није свет начин постојања како је онда велика Тајна и икона Христа и Цркве? 
  Дакле, ноторна је чињеница да као ноторне чињенице представљаш своја тумачења која то нису.  
   
  А то је мени као хришћанину битно јер .... ?
   
 11. Свиђа ми се
  Благовесник је реаговао/ла на Kafanski amater у Hilari Klinton htela da u srpsku crkvu uvede pse! Otac Stevo odlučno stao pred agente   
  Hilari Klinton htela da u srpsku crkvu uvede pse! Otac Stevo odlučno stao pred agente | Društvo | Novosti.rs
  WWW.NOVOSTI.RS Otac Stevo Mitrić o čudesnom povratku ikone Svetog Nikole u Prištinu i poseti američke sekretarke  
 12. Волим
  Благовесник је реаговао/ла на Вукашин у Joy Division, Episkop Ćulibrk i Romano Bolković   
  Prvi deo emisije je odlican. Serafim Rouz je pre skoro 50 godina pisao o ovome sto vladika prica : )
 13. Свиђа ми се
  Благовесник је реаговао/ла на Иван Ц. у Raskol se zahuktava   
  Поштовани о. Зоране,
  у мом првом обраћању људима на форуму поменуо сам и Тебе, похваливши те као једног од наших најбољих патролога, где је велико задовољство читати твоје текстове. Што се овог другог дела тиче, рекао сам да је доста тога речено, а биће шта ће бити. 
  Пусти мало да и мудрији људи од Тебе кажу нешто. Ја нисам могао нити желим да трпим увреде које се упућују нашим Епископима, па да је не знам какав. Нисам тако црквено васпитан, ипак сам један од оних који је завршио и Богословију где се поштовао ред и поредак. Мене можеш да вређаш, Теби то нећу замерити, то је Твој стил, али немој никога другог.
  Жао ми је о. Зоране што не можеш да разумеш да треба имати и кочницу и стати. Све су људи чули, све су прочитали, подигао си духове, усталасао могуће и немогуће, умири се сада мало.То мени много говори и видим где то може да одведе.
  Ја тебе брате не могу саветовати - ти не слушаш никог. У мени немаш непријатеља као и у многим људима од којих ствараш и правиш непријатеље, али ја, као члан Мисионарског одељења СПЦ, ти нећу дозволити, као ни било коме да упућују овакве увреде које пас с маслом не би прогутао.
  Жив и здрав да будеш! Бог да ти подари свега најбољег и да добро размислиш где ово води.
   
   
 14. Свиђа ми се
  Благовесник је реаговао/ла на Родољуб Лазић у Raskol se zahuktava   
  @Жика  Нисам се посебно бавио 28. правилом.
  Али у оном одељку "Дијаспора" има два занимљива текста, једно су писма руског патријарха Алексија II упућена Вартоломеју управо у вези са тумачењем 28. канона, а и текст митр. Филипа Салиба, такође о том канону.
  Тројицки је, по мени, најдетаљније и најбоље то обрадио. Све скупа на српском језику има скоро десетак његових чланака. 
 15. Оплаках :))
  Благовесник је реаговао/ла на Родољуб Лазић у Raskol se zahuktava   
  Хвала, Миле, што ми својим "рукознаком" дајеш сигнал да је моја порука добра. Нема боље потврде за то од твог дислајка.   
 16. Волим
  Благовесник је реаговао/ла на Иван Ц. у Raskol se zahuktava   
  @Родољуб Лазић Са већином написаног се слажем. Понављам, о. Зорана веома поштујем и ценим као теолога, од кога сам много тога научио. Ако је ово мисионарски сајт, што ће сада и бити - недопустиво је да се такве ствари појављују где без икакве задршке може било ко да било коме епископу СПЦ говори најгоре увреде! Још се неки и љуте кад их у томе упозорим!
  Мој посао је тежак и озбиљан. Нећу имати разумевања од многих, али знам да ћу имати подршку од оних којима је стало да се ствари поставе на своје место.
  А и тебе Родољубе позивам да даш мисионарског доприноса... Хајде, има ли нешто што бисте могли да урадите, напишете... а да то привуче младе људе у Цркву?
 17. Тужан
  Благовесник је реаговао/ла на Pontifex Emeritus у Обреновићи или Карађорђевићи   
  може и питање Карађорђевићи или Немањићи. једнако је актуелно.
 18. Волим
  Благовесник је реаговао/ла на Stanoje Stankovic у ХРИСТОС ЈЕ НАШ ЖИВОТ, Митрополит Лимасолски Атанасије   
  Вашој пажњи предлажемо дубоко и духоносно објашњење једног догађаја из Отачника који нам показује и образац истинског односа према ближњем. Митрополит Атанасије Лимасолски, „кипарски Златоуст“, духовни син Старца Пајсија Светогорца нас, како само он уме, поучава какав наш став треба да буде према људима других вера, да ли оно што може да нам се чини као „ревновање за веру“ заиста јесте ревност или се нешто друго иза тога крије? Владика нам показује и који је прави пут између две крајности које су данас собом скоро потпуно заклониле све друго. На почетку се налази сама повест из Отачника са Светим Макаријем Великим, истинским обрасцем за свакога ко жели да са својим ближњим подели оно што му је најдрагоценије – искуство живота у Цркви, живота у Христу…
   
   
  http://www.svedokverni.org/napad-na-drugog-pokazuje-da-sam-imas-problem-sa-verom-mitropolit-atanasije-limasolski/
   
   
 19. Волим
  Благовесник је реаговао/ла на JESSY у ХРИСТОС ЈЕ НАШ ЖИВОТ, Митрополит Лимасолски Атанасије   
  Можете да испуните све наложено, али да све то буде узалуд. Исто као што је фарисеј испунио сав закон, али није нашао милост у Бога, а цариник, који се није владао по закону, беше оправдан и Богу мио. Дакле, питање је како човек ходи пред Богом, с каквим умом стоји пред Богом и да ли постоји живи однос, који превазилази закон и све оно што је само споља.
  Неки би могли да кажу: «Ако желиш да живиш по Богу, треба да чиниш то и то.» И непрестано слушамо нешто од чега ми се диже коса на глави, а посебно је упућено младима. Говоре им: «Да би био црквен човек, Божији човек, добар човек, треба сваке недеље да идеш у цркву, да се не понашаш недолично, да не чиниш то и то, да се причестиш 3-4 пута годшње, и да се исто толико пута годишње и исповедиш.» И, ето, тиме се све завршава.
  Међутим то није у реду. То је потпуно погрешно. Ми треба да откријемо везу нашег бића са Богом, живу везу, онако као што волите другог човека, без схема и унапред смишљених форми и рецепата. Као што је ваш однос са другим човеком жив, такав треба да буде и однос са Богом. Једино тако ћете моћи да схватите пуноћу о којој се говори у Јеванђељу.
  Митрополит Атанасије Лимасолски
 20. Оплаках :))
  Благовесник је реаговао/ла на Ромејац у Raskol se zahuktava   
  Силиконско срца...
 21. Хахаха
  Благовесник је реаговао/ла на Bokisd у Raskol se zahuktava   
  (,velika bludnica se javlja na kraju svega, .... znaci poslednja vremena su tu...  ....lepo Grigorije prica o cipovanju a niko ne veruje....)
 22. Волим
  Благовесник је реаговао/ла на Света_Матрона у Raskol se zahuktava   
  Овде си мало омануо јер је инсистирање на првентству Цариграда у функцији преузимања читаве дијаспоре од Васељенског, разбијање саборности, разбијање Русије, и давање на важности једној умирућој Патријаршији . Потчињавање папи је како би се рекло модерно у овом случају, спиновање  Видели смо да су се Патриајрх Кирил и папа римски састали да помогну у Сирији и то се и догодило, а васељенски је подрђжавао Турску да у Сирији прави хаос.
 23. Волим
  Благовесник је реаговао/ла на Pontifex Emeritus у Raskol se zahuktava   
  А свега тога не би било да Александар није слушао Пашића, него Ђеду дао почасти, масну апанажу и двор у Бијоград. 
 24. Оплаках :))
  Благовесник је реаговао/ла на بسم الله الرحمن الرحيم у Raskol se zahuktava   
  OMG

 25. Волим
  Благовесник је реаговао/ла на Ćiriličar у Путин сменио Медведева и владу РФ - има ли Русија "дубоку државу"?   
  Зар мислиш да се у Русији 90тих када је наступила пљачка столећа дешавало ишта без људи из служби?
  Путин је човек из патриотских кругова КГБа. Група људи се сатала и спаслила земљу од распада и колапса. И сапсили су је....чудо су урадили за 2 деценије. Неко Црну Гору не може да дигне, а они су диигли Русију...ја се пола деценије чуда не могу начудити у Москви. Кад нас булевар кад асфалтирају пола године пишу таблоиси...овде је метропола од 20 милиона сва нова, блиста...
  Треба то урадити...не разумете ви руску душу...ни ону чивутски, ни аптриотску а ни ону безбожну...њу највише знамо јер смо исти по том питању...Путин је државник, гледа да свако нађе себе, и комунисти, и Муслимани и хришћан....сада ће ставити тачку на "и" и покушати институционализовати Русију, да када оде не може нико да је развали.
   

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...