Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

Благовесник

Теолог
 • Број садржаја

  5428
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Благовесник

 1. @Milan Nikolic Пре петнаестак дана амбасадор Русије у Србији Александар Боцан Харченко изјавио je агенцији "Спутњик Србија“ да је Русија одлучно спремна да помогне Београду, када је реч о дијалогу са Приштином, али да је потребно једно - да Београд то затражи. Зашто Београд ове понуде игнорише?
 2. @kopitar DOKAZI o saradnji Stepinca i USTAŠA: Šta je kardinal pisao papi o progonima Srba | Društvo | Novosti.rs WWW.NOVOSTI.RS Vatikan 2. marta otvara svoje arhive iz vremena Drugog svetskog rata
 3. Bez blagoslova pape: Stepinac junak hrvatskog crkveno-državnog vrha Bez blagoslova pape: Stepinac junak hrvatskog crkveno-državnog vrha | Region | Novosti.rs WWW.NOVOSTI.RS Hrvatski crkveni, ali i deo državnog vrha odao je ovih dana počast kardinalu. Novi šef diplomatije Gordan Grlić Radman u Koblencu...
 4. Прилично сам убеђен да је био угледни римокатолички пастир који се на тој позицији обрео у незгодном и веома тешком историјском периоду и да се он лично није наслађивао над геноцидом који се вршио пред његовим очима, али да је био светац... Но, пошто преовладава мишљење да српска страна и СПЦ није доказала сарадњу кардинала Алојзија Степинца и злочиначке НД Хрватске, по наређењу папе Фрање (Франческа), Ватикан за недељу дана, ако Бог да, отвара (надамо се) све дотичне архиве!
 5. Eпископ конкретне помесне црквено-литргијске заједнице иконично јесте страдални и васкрсли (прослављени) Христа тј. икона Христова у Литурији тј. Цркви.
 6. Знао сам да ћеш то одговорити. И пази, оно су били чланови синагоге, синагоге која је одбацила Христа, а гле, овде су много већи и ближи Богу од њих - они који признају Исуса за Христа и Господа, за Богочовека и Спаситеља нашег. Еј, јел видиш разлику? Ови су одбацивали Христа, а ови исповедају Символ вере Христове? Ако је тамо било молитве и дијалога, ама како га овде не сме бити?! И још нешто, када би члан Цркве православне, оних првих стотина и стотина година, посматрао ово наше време, СВИ ХРИШЋАНИ, дакле, чланови Цркве православне заједно са осталим хришћанским црквеним заједницама (нарочито КЦ, АЦИ и ОПЦ) били би му једнообразнији по схватању, исповедању вере и молитвама, него ли чланови Цркве православне тог времена. Упореди чак највеће представнике тог периода, Посланице Апостолских УЧЕНИКА, па и оне нешто касније, и упореди их са Символом вере који исповедају сви тзв. традиционални хришћани данас, па и са многим њиховим писаним савременим црквеним делима. Дакле, традиционални хришћани су данас сличнији него ли они тада, па су они били и могли бити чак у видној евхаристијској заједници сабрани и заједно свету сведочити живот у Христу, а ми данас водимо тему како треба бранити екуменски дијалог и заједничко молење. Наравно, ту се не ради о учестовању у евхаристијској молитви заједничким причешћивањем, јер раскол није превазиђен, а биће превазиђен онда када не буде више било потребе за тзв. одбрамбеним зидом, који је ту због, што се тиче источно православних хришћана према РКЦ, ради одбране од нараслог и развијеног папског примата, који је за источни део Цркве био и остао неприхватљив.
 7. ,,Ако Бога називате само својој браћи, шта одвише чините? Не чине ли тако и незнабошци?": говори Господ. Свети Апостоли су седели и јели на скуповима оних који су остали уз синагогу (!) и то никако није могло проћи и без које заједничке молитве, и такође, повремено суботом чак и у локалној синагоги, и молили се са њима и у великом храму, но, свакако, не служећи Литургију тамо. И по каснијим правилима није дозвољено да идемо тамо ради црквеног богослужења и вршења евхаристијске молитве, али није нам забрањено да се помолимо, да назовемо Бога и њима.
 8. Ххаха, како да не. Али ок, уживај, али то је тотално безвезе што радиш...
 9. @Jestira. и @Silvija су као приказа и сенка, кад се појави једна ту је и друга. ПС. Можда носиш и перику, али те одаје што размишљаш као мушкарац.
 10. Да се неко барем тиме хвали, него се данас сви (част изузецима) хвале лажираним бројем особа са којима су имали секс, мушкиње да не испадну, наводно, "сека персе", а женске "неискусне"... Нажалост, тако је нарочито од 1945. од "ослобођења".
 11. Да? Шта ти није јасно farisejski.bukvojed-у???
 12. Како је могао узети нешто (и то молитву!) од једног римо-католика?
 13. Да ли се оглашава неко од агликанских поглавника да заштити наше светиње? Ако не, има ли смисла да их и даље примамо у капелицу Св.Симеона...
 14. Сваке две-три године различите новине објаве "истраживање", и то као своје, на ову тако важну тему Па колико, дакле, и када сме , има ли оваквих правила заиста, решимо им напокон ову мистерију: (јануар 2020. наслов у новинама): SAMO PONEDELJKOM SMEJU DA IMAJU SE*S Istražujemo (pravila koja važe za crkvena lica) SAMO PONEDELJKOM SMEJU DA IMAJU SE*S Istražujemo koja još oštra pravila važe za crkvena lica - jedan sveštenik s Novog Beograda priča za medije - Kuckaj KUCKAJ.COM Postoji mnogo odredbi u pravoslavnom svetu za koje nikada verovatno niste čuli, poput one da pravoslavni sveštenik može da ima seks jednom... Istražujemo koja još oštra pravila važe za crkvena lica - jedan sveštenik s Novog Beograda priča za medije - alo.rs WWW.ALO.RS Postoji mnogo odredbi u pravoslavnom svetu za koje nikada verovatno niste čuli, poput one da pravoslavni sveštenik može da ima seks jednom... 21/01/2020 - 11:57 "Pravila su jasna: sreda i petak su posni dani i tad nije dozvoljen seks, nedeljom je liturgija, a subota je priprema za liturgiju. Utorak i četvrtak su pripreme za post sredom i petkom." А ponedeljak je posvecen bestelesnim cinovima tj. svetim andjelima, i monasi tada jedu posnu hranu, a svestenici bi trebali barem da se suzdrze od telesno-seksualnog odnosa, to ako cemo se jasno drzati pravila. Seks je dozvoljen tokom trapavih sedmica! (август 2013.) Pravoslavni sveštenik može da ima seks samo ponedeljkom! WWW.TELEGRAF.RS Sreda i petak su posni dani, a utorkom i četvrtkom su pripreme za post i tad nije dozvoljen seks. Nedeljom je liturgija, a subotom priprema za liturgiju...
×
×
 • Креирај ново...