Jump to content

Пајко

Члан
 • Број садржаја

  7143
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Пајко

 • Рођендан 11/26/1974

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Моравски плићак

Скорашњи посетиоци профила

7989 посетилаца

Пајко's Achievements

Инвентар форума

Инвентар форума (9/9)

1k

Форумска репутација

 1. Видећемо... Ови су кратко на власти. Жути су нас јахали 13 година. Црвени су још увек у седлу... Тешко нама
 2. То што је ДС била спремна да одради то би ви видели да су остали на власти а, хвала Богу, нису. Све је боље него замешатељство ДС-а у спрези са било којом другом странком.
 3. Па ја знам море људи који су од 2002.-2003., видевши да од "промена" нема ништа, побегли главом без обзира. То сигурно нису гласачи ДС-а. Лично сам се зарекао да ћу да напустим Србију заувек баш кад беше "жута" гарнитура. Нисам више имао времена нити резервних живота да чекам њихове "промене" и њихово "биће боље ако гласате за нас"... Саветовао бих сваком да бежи и да не слуша лажи. Кућу нисмо продали нити упалили, тако да имамо где да се вратимо...
 4. А свест народа пре доласка СНС-а на власт је била на јако високом нивоу?
 5. Нека се радују "деца револуције" која, од 2000. године, са разлогом могу да се поносе урађеним од поменутог нам дана.
 6. А да се сећате какви су "Жути" били неби вам ништа од овог весело и смешно било. А пре њих? Па сад ви видите да ли ми нисмо окупирани, ево већ, 71. година...
 7. Није имао скоро никакве слободе. Пробајте да пронађете књигу "Црни биво у срцу". Ту се види како је Венцловић био прогоњен од стране римокатоличке цркве и несхваћен од припадника своје цркве и свог народа.
 8. Поздрављам све ђутуре тотално=сасвим јер ћу јутром отићи на бауштелу=грађевину да радим да бих могао да издржавам фамилију=породицу.
 9. Опрем гости - тесан шатор sHa_sarcasticlol
 10. Мислим да не. Оно је историјско одстојање :.mislise. . Можда може да се каже разина? (Захвали Вуку што се данас Срби овако пате око језика ) Контекст - питај Вука. Можда смисао?
 11. Да. Био је. Продавао је старе српске књиге од непроцењиве вредности и радио много ствари које нису предмет ове теме. Када већ помињеш његове савременике, присети се само које су то књижевне величине биле. Зашто они нису користили Вуков језик? Зашто није Његуш прихватио? Зашто нису Доситеј и Венцловић? Зашто нису многи други? Кад смо већ код теме: дистанца = одстојање - Или има још нека реч?
 12. Није он осмислио фонетску азбуку. Сава Мркаљ је пре њега саставио азбуку са 29 слова, без латиничног слова Ј које је Вук убацио сасвим подмукло у нашу азбуку иако смо већ имали слово које би могло да представља тај глас...
 13. Просто. Није био довољно школован нити свестан последице коју ће да направи сопственом језику. То ти је као ови наше данашње вође који исто иду на запад и гурају дупе у европско крило. Елем, наша данашња паметна омладина која одлази на запад бива задржана и тамо ствара. Протуве које се враћају по задатку назад у своју земљу под плаштом стручњака, такође, несвесно својој земљи и народу чине свакојаке "медвеђе услуге".
 14. Кад смо већ на теми: дијалект = наречје (српски)
×
×
 • Креирај ново...