Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Justin Waters

Члан
 • Број садржаја

  12513
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Последњи трофеј

Justin Waters је имао/ла садржај са највише реакција!

9 Пратиоца

О Justin Waters

 • Ранг
  Инвентар форума

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

20923 посетилаца
 1. Dobro neko reče, ekonomske sankcije danas su ekvivalent srednjevjekovnoj opsadi grada gdje su presječeni kanali snabdjevanja. "Opsada" Irana traje vec 36 godina, gdje je zemlja izložena brutalnoj izolaciji u kome najviše pate oni najmani. I pored izolacije uspjevaju nekako da se nose i čak imaju kakav takav ekonomski rast. Zločinačku kolonu predvodi SAD i čini se da u svom satanskom piru nemaju namjeru da stanu, zanimljiv mi je ovaj tekst CNN-a koji je prije par sati glasio: "How Trump's sanctions cripples Iran medical care." Ali je sada promjenjen u malo neutralniji - politički korektan. Baš se pitam da li su iz Bijele Kuće reagovali ili su pak novinari CNNa nešto se predomislili?
 2. Sve potpisujem, i ne kažem da "okrenutost ka Bogu" mora nužno da podrazumjeva da si u svakom momentu jako okrenut, nego naravno težiš ka tome, a težnja nije uslovljenja bilo kojim danom u sedmici, niti se podrazumjeva da na određen dan trebaš pojačati svoj teženje, nego te težnje treba da su stalnog intenziteta dobijaju na pojačnju onda kada osjećaš da imaš snage i volje za to, ne jer trebaš tako na određen dan.
 3. Nema takvih dana. Pošto je cilj i usmerenost i okrenutost ka Bogu, on može u hrišćanstvu imati smisao samo ako je život okrenut Bogu, a ne samo određeni dani. "Sami sebe i jedni druge, Hristu Bogu predajmo", liturgijski tekst. To znači onaj ko je predat Bogu, on kao takav može ukjučivati mašinu i raditi nedjeljom. Jer nije čovjek radi nedjelje (crvenog slova), nego nedjelja (crvenog slovo) radi čovjeka.
 4. Nije što časkaju o mračnim stvarim, nego što se pravi pompa oko stvari koje su skroz irelevantne za hrišćansku vjeru i lični duhovni život.
 5. Pa nije dobra analogija. Sv German je Parižanin. Ekvivalent tome je Sv.Sava i hram Sv.Save koga zna svaka ziva osoba u Srbiji i mogli bi da pokazu gdje je hram. Aleksandar Nevski je Rus i relativno nepoznata osoba niti se izucava u istoriji niti ima puno ulica itd...
 6. Miroljub Petrović sa matericom https://www.vecernji.hr/premium/moje-su-metode-uspjesne-mladic-je-dobio-posao-koji-je-zelio-a-djevojcica-se-cudesno-izlijecila-1001799
 7. Neće se nažalost nikad postići jedinstvo. Orijentalni pravoslavci su prepušteni sami sebi. Nemaju nikakav politički uticaj u svijetu, niti imaju neku jaku državu ili blok država iza sebe prema tome nisu nikome interesantni. A ruku na srce teško da postoji volja kod istočnih pravoslavaca da se spor s njima riješi.
 8. Jao jao...nemoj da strepiš. Ako se Kačavenda moga nagutati Hrista, pa mu nije ništa onda se ni tebi ni tvom malom anđelu neće ništa desiti. Boga niko ne može ispljuvati koliko On može istrpiti, Bog zna svačije srce. Pusti sveštenike koji te streljaju pogledom, oni sami sebe streljaju.
 9. Ništa, onaj ko čadi taj treba da se strpi. Isto kao što je kulturno da se u društvu ne ispuštaju gasovi, ili da se bazdiš na znoj. Ja se srećom uglavnom ne krećem među tim što čade. Prijatelji i porodica, koji su pušači umjereni su pušači i nije im problem odsjesti pola sata ili sat na piću bez cigare, ako je i pripale izađu napolje onda ili kada zvaršimo sjedeljku. Ima već evo koliko 12 godina kako je EU uvedena zabrana pušenja. Ako se ta mjera tretira kao ljevičarska, trebalo bi se ogledati u za to vrijeme kao štetna u smislu da je naškodila ugostijstvu ili da je unjela neke loše navike kod ljudi ili šta god samo je trebalo da postoji neka šteta, jer sve što je lijevo po nekima je štetno. Naprotiv po uvođenju totalne zabrane na javnim mjestima, došlo je do početnog šoka za ugostitelje nakon čega su se stvari izbalansirale i lokali opet napunili i nepušačima i pušačima koji su umjereni, i a mnoge je pušače je ta zabrana zapravo natjerala da malo skrate broj cigareta koje puše. Ispaštali su jedini oni najokoreli koji dime jednu ili više pakli na dan i ne mogu prestati, a takvi ne zaslužuju da im se podilazi ni u kakvom smislu.
 10. Ne zvuči loše, pod uslovom da se strogo primjenjuje. Zanimljivo bi bilo to sprovest a prvu da se vidi da li bi tržište stvarno izbalansiralo stvar.
×
×
 • Create New...