Jump to content

Justin Waters

Члан
 • Број садржаја

  12191
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Последњи трофеј

Justin Waters је имао/ла садржај са највише реакција!

8 Пратиоца

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

20715 посетилаца
 1. Kritici se može sve podvrgnuti, pa eto može neko i da kritikuje hrišćanstvo i da tvrdi kako ono izmišljena judejska laž, jel bi to bilo korektno? Da li ti misliš da je nekome s neba pala kvantna fizika i onda su odjenom počeli kritikovati njutnovsku fiziku i stavljati joj ograničenja? Naučne hipoteze i teorije se obaraju bavljenjem naukom, a ne kritikom nauke. Kreacionizam budući nije nauka, niti se kreacionsiti bave naukom, oni mogu biti samo glupaci kritikujući nauku, a nanijeti štetu samoj hriščanskoj denominaciji u zavisnosti iz koje dolaze. Ne može kreacionizam da bude teorija. Kreacionizam nikad nije nikakvu hipotezu postavio i potvrdio je da bi se nadogradio na teoriju, nemamo kreacionističke modele, niti kreacionizam koristi naučnu metodologiju. Kreacionizam uz to nije ništa proizveo, od kreacionizam nemamo nikakuv korist u društvu, nikakav tehnološki napredak nismo vidjeli od nauke kojom se bavi kreacionizam. Recimo plastičan primjer, kreacionisti ne proznaju geologiju i geološke slojeve i model kako su oni nastali, a pri tome ne nude nikakav svoj model kako ti slojevi izgledaju, niti imaju geološke mape terena koje bi potvrdili svoje hipoteze. Oni ne priznaju astrofiziku, a pri tome ne nude nikakv teorijski model, nemaju jednu jedinu jednačinu koja bi objasnila neki fenomen koji se tvrdi, recimo zašto je brzina svijetlosti bila veća u prošlosti i kakav bi univerzum po ostalim parametrima izgledao itd...Prosto oni nemaju ništa, samo obično negiranje onih činjenica kojim nauka obara bukvalističko tumačenje Pisma, i friziranje podataka (veliko i ogromno laganje i falsifikovanje) kako bi svoje tvrdnje uklopili u nešto što navodno liči na nauku, a pto obavezno mora biti kompatibilno sa bukvalnim tumačenjem Pisma. Ne vidim zašto bi se kreacionizam u okviru Crkve uvodio kao nešto prihvatljivo, tako se samo ljudi još više zaglibljuju i dovode do zablude kada nema više povratka, a vrijeme neumorno radi za nauku i sve više i više otkrića će biti takvih da će bukvalističko tumačenje biti prosto u nekoj budućnosti uskorko klasifikovano kao kad neko danas tvrdi da je zemlja ravna, ako već takvo vrijeme i nije nastupilo.
 2. Mene su u školi učili da je kineski zid jedina građevina koja se vidi s mjeseca....tako da vrlo je važno za nauku šta se uči u školama, a ne šta naučnici rade. Kako da da.
 3. ccc, piltdanuski čovjek bio aktuelan negdje 1910-tih, hekelovi embrioni 20-tih ili 30-tih, a mi danas ušli debelo u informatičko doba 2018, a ti bi piltdauna i hekelove embrione odavno odbacene od same naucne zajednice da koristiš kao arguent protiv TE. Ajde ajde možeš makar malo bolje nemoj biti u zaostatku 100 godina.
 4. Može biti, ti njegovi radovi koji su ga proslavili su objavljeni prije nego je otišao u SAD. Ako se ne varam tamo nije ništa stvorio osim nuklearne bombe.
 5. Bila skoro vijest da su naučnici sa Oksforda na pragu da razriješe misteriju tamne energije i materije, time što su postavili hipotezu koja kaže da su obe ove stvari zapravo fluidi koji imaju negativnu masu. Nešto što ima negativnu masu, kada bi ga odgurnuo od sebe ono bi ubrzalo prema tebi. Zanimljivo je da je ove ideje još imao i Ajnštajn, da je svemir ispunjen negativnom masom. Kakav je to genije bio.
 6. Čisto sumnjam da je Haksli znao šta je živa istina, budući da mu je heroin pardon LSD bio vjerovatno loš i nikakav.
 7. Justin Waters

  Kako je nastao „crni petak“?

  Cijena je određena prema tome koliko je neko spreman da plati. Tako da tokom godine mi najvjerovatnije uglavnom plaćamo sve što kupujemo više nego što bi ta cijena trebala realno da bude. „Realna“ u ovoj rečenici je uslovno upotrebljena, jer realna cijena je ono što sam prvo napisao, tj onoliko koliko je neko spreman da plati toliko taj proizvod vrijedi. Prodavci kad puste neki produkt prvo nabiju cijene (mnogo više od troškova proizvodnje, radne snage, i dažbina), i onda vremenom ih smanjuju da bi na kraju se riješili sve robe na ovakvim popustima poput crnog petka. Jer također nije dobro da neka roba stoji u magacinima i bude ne poradata. Na kraju prodavac sigurno nije u minusu, a vuk je na broju i ovce su site. Oni koji su pazarili jeftino neki TV na crnom petku, to je zahvaljujući tome što je već neki bogatun taj isti model TV prije godinu dana platio 10 puta više. Ima tu još mnogo trikova da ne idem u detalje, recimo oono kada izreklamiraju da neki outlet ima popust do 60%, a to do 60% može biti i 2% i 5% sniženo, i ti onda odeš na kraju i skontaš da zapravo 10% artikala je snižemo 60%, a 90% do 10%, ali tu onda stupa na scenu psihologija koja ubjedi čovjek da kupi nešto kad je već tu i uglavnom to bude nešto što je sniženo manje nego više.
 8. Ti možeš prosto da kažeš svašta ali to nikad neće biti kredibilno niti ima ikakve svrhe, kao što si se provalio u vezi onih tragova dinosaurusa, misleći da si pokazao da su tragovi dinosaurusa u istom sloju gdje se pronalaze kosti i fosili ljudi, jer mali perica kreacionista koji nikad nije napravio nijednu bušotinu u životu zamišlja geološka slojeve isključivo kao horizontalne, tako i bilo šta drugo da pokušavaš da objansiš prosto ne može biti uzeti za ozbiljno.
 9. Dakako da teorija može da bude pobijena, pa i TE i to nikad niko nije sporio da je nemoguće. Stvar je u tome što je TE vrlo dobro potkovana i malo je vjerovatno da će ikad biti oborena, osim eventualno korigovana što se dešavalo x puta od Darvina, i te korekcije su samo išle u korist i sve više su je zapravo potvrđivale. Problem kretardizma je što ne nude ništa konkretno da se TE pobije, nego lupaju svašta po običaju, a ne rijetko kretardi umiju da direktno izuste da je TE pogrešna, a šta je onda tačno, pa kažu vidi u Bibliji...e takvo argumentovanje je urnebesno i naravno da nikad neće biti prihvaćeo u naučnom svijetu, pa ni u svijetu bilo koga ko ima makar malo elementarnog obrazovanja.
 10. Justin Waters

  Руска војска ушла у Сирију!

  Ja to ne vidim uopšte kao neki poraz ruske diplomatije. Nema niko moć još uvijek da Izrael izvuče za uši i parališe ih u njihovim namjerama u regionu. No ako su Izraelci spremni da obavještavaju Ruse svaki put kada i koje ciljeve će gađati, to daje sasvim dosta prostora da se ljudstvo, a možda i neko bitno naoružanje i logistika evakuišu sirijske vojske sklone tako da ostanu samo gole zidine nekog skladiša ili neke nebitne stvari. U tome to je onda ograničeno dejstvo Izraela i oni ne mogu na taj način da postignu ono što žele, a to je da onesposobe svoje neprijatelje, već prosto da pucaju u prazno što je svakako vrsta podređenog položaja i pobjeda nadmoći koju Rusija ima u Siriji.
 11. Šta bi ti sad, to što si izugbio svijest djelomično o stavši bez vazduha da porediš sa vantjelesnim iskustvom? Tebi organizam nije prestao da funkcioniše, bio ti je itekako funkcionalan, inače ne bi čuo glasove i ne bi bio pri svijesti još uvijek. Bio si u mnogo funkcionalnijem stanju nego kada ti dadnu opštu anesteziju, gdje pri tom si toliko umrtvljen da ne možeš samostalno disati, i mora mašina umjesto tebe. Nije on sličan nama. Mi smo rođeni od oca i majke kao bebe, rasli smo i postepeno nam se razvijala svijest, postepeno smo učili stvari i spoznavali svijet oko sebe kao djeca smo imali pravo sto puta da pogriješimo radi toga da se naučimo, i dok smo odrasli imamo dovoljno iskustva da možemo da donosimo sopstvene odluke i gradimo svoj svijet, pa čak i to nije dovoljno dok se ne ponovi par put greška kao odrastao...i sve to je afirmacija slobode, niko nam nije nametnuo svijet oko nas, nego smo ga odratajući postepno usvajali. Adam nije toga imao ništa, izvajan od zemlje sa udahnutim Duhom on je navodno samo otovorio oči i već je sve znao, razliku između dobra i zla, znao je ko je i šta je, šta treba da radi ko je Bog ko je eva, šta su životinje...i nije imao pravo na grešku, i to na grešku koja ima isključivo veze sa ne poštovanjem date riječi, a ne grešku koja bi mnogo toga čega drugog koštala...i posljedica toga svega je smrt...dakle ne da nije previše nego Adam poptuno neiskusan nosio je breme čitavog univerzuma na sebi. To nije afirmacija slobode to je afirmacija ropstva. Tako se tretiraju robovi, kada naprave grešku makar i malu ti ih drastično kazniš.
 12. Justin Waters

  Руска војска ушла у Сирију!

  Nije Izrael oborio, nego isprovocirao akciju kojom je sirijska PVO oborila. S druge strane što ne bi sarađivali? Nema ništa ljepše nego biti ciničan, mislim to nisu Rusi izmislili, nego zapad na čelu s Jenkijima. Bombarduju te, unište ti zemlju, sruše ti vlast, a onda se pojave i kažu hajde da sarađujemo i gradimo odnose.
 13. Eto vidiš u kom pravu krećeš s takvim mislima. Ja recimo ne mogu, naročito jer sam imao jedno lično iskustvo sa opštom anestezijom kada te uspavaju, i sad kao što će nekom tijelo biti u grobu i truliti i raspadati se dok ne dođe kraj vremena, tako je mene neko gledao na operacionom stolu, sjekao mi prsa, čaprkao nešto tamo, gurao mi tubu za disanje do grkljana, zašio me i ja se probudio...pojma nemajući ni kada se to sve desilo. Nečije iskustvo je bilo moje ležanje na stolu, sjeckanje, i zašivanje..moje iskustvo je bilo samo da sam legao na sto, i probudio se na intenzivnoj njezi, sa subjektivnim osjećajem da je prošla jedna sekunda od momenta kada sam legao na operacioni sto do momenta kada sam otvorio oči na intenzivnoj njezi. U to jednoj subjektivnoj sekundi prošlo je objektivnih 5 sati. Tebi je bitna objektivna vjera, meni nije ja u to ne vjeruje, ja vjerujem u subjketivnu vjeru jer mi je onda jedino spojiva sa Bogom. Dakle ti ako misliš da ćeš po smrti da se osjećaš olakšan za svoje sopstveno tijelo ti možeš tako vjerovati, ja neću, za mene je smrt isto ono što sam doživio na operacionom stolu, sklopim oči na ovoj zemlji, za jednoj sekudni u svom istom tijelu ću se probuditi (vaskrsnuti) ako Boga da ne nekom boljem mjestu, da li će za tu jednu subjektivnu sekundu nekome proteći 10000 ili 30 milijardi godin a ovoj zemlji ili negdje na nekoj planeti X to je potpuno ne važno. Kako će biti odrasli čovjek? Ti si odrastao, ja sam odrastao..Adam nije bio odrastao, on je stvoren odraslim.To je bitna razlika, sve što kažeš u odbranu da ga opravdaš ukidaš toliko željenu slobodu, njemu je nametnuto da bude odrastao, i pri tome mu je stavljeno breme da ne smije da pogriješi inače će u problme sovesti čitavu tvorevinu...Previše brate.

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×