Jump to content

Ђорђе Р

Члан
 • Број садржаја

  2911
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Ђорђе Р

 1. Мени делује мање више ОК. Уплашене, збуњиве девојке, које не функционишу под притиском, нису за рад у болници, који је веома стресан посао. Ако добијеш неадекватно питање, онда то и изнесеш аргументовано пред професора/комисију. Ако знаш да поставиш електроде, онда то и кажеш, и тражиш да ти обезбеде добровољца на ком ћеш то демонстрирати. Ако не желиш то да радиш, јер нисте имали праксу, онда то и кажеш. И да ћеш то научити на пракси/приправничком стажу. И тражиш да одговориш на сва питања. Ако те незаслужено оборе, тражиш другу комисију...
 2. Овде си рекао шта је решење. Само то је на њој, а на теби да је подржиш. Не би требало да бијеш њену битку. Мора да се бори за себе и своје колеге/генерацију. То се увек решавало студентском акцијом/притиском. Штрајк, протест, блокаде... Ти би требало да је научиш да се бори и решава своје проблеме. А не увек да кад буде проблем тата решава.
 3. Да, зато што је то добро за читаво друштво. Треба само преписати како је то регулисано у Немачкој, нпр. Бенефит од тога имају не само продавци који раде недељом, него и потрошачи, јер ће и они да одморе недељом, а не да је потроше у куповини. Не знам како је то регулисано законом у Немачкој, ал приметио сам да неки ресторани не раде неки други дан, рецимо уторком, а раде недељом.
 4. Мислим да цркви одговара овакво стање, да има потпуну контролу. Видите проблеме на ПБФ. Замислите такву ситуацију у обичној школи: да црква хоће неком да ускрати благослов, да га "скине" са листе, да га отпусти. То би било немогуће да су вероучитељи запослени на неодређено време.
 5. Ја сам мало старомодан. Више волим текст него самоснимање, или како се већ зове овај формат. Ово је на бази већ писаних текстова? Нисам гледао, нити ћу. Не због аутора, ил теме, већ због формата. Текст би радо прочитао.
 6. Не само то, његова организација је много опаснија и деструктивнија по СПЦ од РК. Бог да му душу прости, а остали чланови те организације да се врате својој вери, својој СПЦ.
 7. Erdogan šalje vojsku WWW.B92.NET
 8. Како год да се заврши, Руси су победници, макар НАТО стигао и до Москве. Овим споразумом поред Руса и Турска званично улази у Азербејџан, да надгледа примирје.
 9. Све су то изговори. Ситуација подсећа на Олују. Да је у Србији тада постојала руска војна база, и да смо имали војни савез са Русијом, наравно да би очекивали да се не догоди етничко чишћење. Ал изгледа да би се по вама исто десило, а да би и даље подржавали Руског "савезника"..
 10. Није леп коментар. Јермени су претрпели огромне жртве, и војне и цивилне. Врши се масовно исељавање, трагедија једног народа. И сад као Руси им помогли тако што су допустили ово, а налазе се у војном савезу . И Руси имају војну базу у Јерменији . Ја да сам Јерменин, и те како би био киван на Русију, и желео да дам ту базу НАТО, и уђем у савез који ће ме штити кад ме неко нападне.
 11. Ма хајде молим те. Ако неко има пара и хоће да зида цркву, црква треба да утврди порекло новца, и јел тај човек платио порез? То је задатак неке друге институције. Тако да то што причаш је чиста клевета. Имаш пример да је у поцерини удовица швајцарског златара обновила манастирски храм, а потом се замонашола и остала у том манастиру. Црква је требала да је спречи у обнови, јер постоје екстремно сиромашни грађани Србије? И у средњевековно време народ је био сиромашан и гладан, па су се градиле задужбине. Увек је било, и биће сиротиње, као и богаташа.
 12. То гради народ, од добровољних донација, држава, тајкуни, политичари. А не црква од својих прихода. У свакој цркви имаш списак ктитора, малих и великих.
 13. Колики новац има СПЦ? Да би се покретали нови пројекти, треба да постоји вишак новца, а он не постоји. Да постоји вишак, црква би уложила у већ постојеће пројекте, а не камчила од државе и продавала ордење. Ако Вучић узме кредит, и део тог новца упумпа у цркву, како би лакше добио изборе, то није црквени новац. Од куда цркви новац, јел има стабилна примања, од фабрика, рудника, компанија, земљишта? Да би се покренуле и одржале образовне установе, потребно је да постоји огроман, континуиран прилив новца. Треба уложити у инфраструктуту, зграду, опрему, а онда плаћати професоре, бруто,
 14. Сређен архив, да, то је потребно и неопходно. Ал чему сви ти институти, што спомиње Шијаковић? Институт за пресипање из шупљег у празно? Обданишта и приватне основне школе? Како то финансирати, ако не би биле комерцијалне установе? С муком се и те богословије одржавају. ПБФ се увалио на државне јасле... Ил Шијаковић мисли то ће бити црквено, а у ствари паре ће давати држава? Не знам...
 15. Изгледа да је Јерменска ПВО уништена? Уништен и С300. Овде је била прича како Јермени побеђују, ал изгледа да губе у овом сукобу.
 16. Текст је по мени ОК, и никог не оптужује, него износи какво је тренутно стање у друштву.
 17. Значи да смо стерилна нација, ако сваки трећи пар има проблема са стерилитетом
 18. Србији, грађанима, је одговарало уклањање Милошевића, уклањање тиранина, и долазак слободе. Што се и догодило...
 19. 1981. лето, Шабац, ја, годину дана, мама, шести-седми месец трудноће, у реду испред самопослуге чекамо ред за уље и брашно. Добри људи нас пуштају преко реда и купујемо уље и брашно. Полице празне. Ово ти је лично искуство. Свако памти различите ствари... Наравно сећамо се и деведеситих, где је сналажење и умеће преживљавања достигло врхунац. Такође треба рећи и да се седамдесетих ишло на море, као и касније, осамдесетих, од 83е. Увек скромно, парадајиз туристи, никада хотел, ал боравило се некада и по месец дана на мору. Цена је била та да се нису куће и викендице зидале...
 20. Стварно не разумем. Какве везе Косово има са 5г мрежом? Ил са амбасадом у Израелу?
 21. Не везано за теорије завере, пре петнаестак година причао нам професор да ако хоћемо да будемо у току са новим технологијама пратимо ДАРПА пројекат. Чињеница да смо на овом технолошком нивоу управо захваљујући том пројекту. Не знам каква је ситуација сада и дал су и даље они носиоци напретка, ил се ситуација променила у корист индустрије.
 22. Како их је привео Богу? Тако што их је венчао у цркви? Не бих рекао да венчање у цркви има икакве везе са привођењем Богу. Поготово као услов за крштење детета. Све што се у цркви ради под притиском није добро. Поготово венчање, које се поприлично наплаћује. Цео овај случај ружно звучи, иако не мора да значи да је било шта ту било ружно. Можда је свештеник само предложио венчање, а не тражио (захтевао) да би им крстио дете.
 23. После Газиместана, 1990., СПС је имао 2.3 милиона гласова. Дал је СНС сад добио више?
 24. Браво. Свака част и о. Гојку на храбрости да покрене тему у ово време, време клановских борби. Делује да се људи нападају због глупости, оптужују за издају, и сл. непримерене ствари, само стога што су у супротном табору. Назив СПЦ је новотарија двадесетог века. То је чињеница. Ово име није свети грал, догма, нит је у симболу вере. Наравно, то није ваљан разлог да се име мења. Већ говори да је име дух времена и околности. Мислим да име треба да одржава географске одреднице, а не националне. Јер не би требало да се одвајамо по националном обрасцу: да руси иду у руску цркву у
×
×
 • Креирај ново...