Jump to content

Ђорђе Р

Члан
 • Број садржаја

  2958
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Ђорђе Р

 1. Свака част обичним људима доле, што још имају снаге да се боре. Њихова упорност и истрајност је задивљујућа. А велика срамота је овај политички ријалити, маркетинг, са државне стране. На жалост лидера нема, остављени и напуштени од своје државе.
 2. "Da li ste i zašto uhapsili državljanina Crne Gore" FOTO WWW.B92.NET
 3. Не видим да ми, и остали, мигрирамо ка Кини и Русији. Код нас се лепо живи, хвала Вучићу, ал и даље су редови за исељеничке визе западних земаља.
 4. Опет ти кажем да није постојао никакав транспортер. Полиција је имала униформе Републике Србије, таблице су биле наше, са ознакама Републике Србије, као и судови. Не можеш да кажеш да је било, кад није. Тамо где је стајао транспортер, то је на прелазу у Јужну Митровицу. КФОР-а није било на северу.
 5. Где си показивао ЛК? Јариње није постојало као прелаз. Из правца Рашке ником ниси могао показати ЛК.
 6. Шта да ти кажем. Путовао сам, и лично сам видео како је било. Косовска Митровица је била Србија, никаквих препрека није било. Енклаве и манастири су били окружени жицом, и чувао их је КФОР. Косово је била држава на папиру, док Вучић није дошао, и гурнуо СНС у владу "државе" Косово.
 7. Јесте, у пракси, Бриселским споразумом. Да се подсетимо недавне историје. Тадић је направио границу, и гранични прелази су горели. Роса је кренула на север, и један припадник је страдао од снајперског метка, па су се вратили на југ. Полиција, судство, образовање и здраство је било наше. Тадић и ДС губе на изборима због издаје на КиМ, и између осталих и ја гласам за напредњаке који су против границе, ил како су звали, административни прелаза. До тада се на Косово улазило као што се улазило из Шумадије у Мачву. И шта се дешава по промени власти. Вучић даје судство, полицију новој Косовској држави, укида српске институције, даје међународни позивни број... Много више него што би Тадић хтео и смео. Ал Вучић каже, Косово је Србија. Па нек оде на Косово, ако може. Сад не може, ал могао је док је Тадић био на власти. Тако да немојте лагати да нисмо признали Косово. Што рече владика Атанасије, причају да неће бити издаје, а издаја је већ била...
 8. Crna Gora odgovorila Srbiji WWW.B92.NET Ови и даље вређају жртве геноцида, изјавом да геноцид може починити само појединац!? Један човек може да почини геноцид једног народа, па то нема ни у филмовима!!!???
 9. Да, јако чудно. Није ми јасно зашто се уопште доносила било каква резолуција о Сребрници, и зашто одмах парламентарна већина није одбацила тему, као губљење времена за расправљање о нечем што је јако спорно. Могли су донети декларацију о бомбардовању Дубровника...
 10. Да ли си ти Вулин?
 11. Nižu se reakcije nakon smene Leposavića i usvajanja Rezolucije: "Tražimo novu Vladu" WWW.B92.NET Тотално промашују стављајући акценат на смену министра, а не на резолуцију. Делује као да су стандардне политичке свађе у питању, борба за фотеље, привилегије, апанаже...
 12. Сребрница и Рачак не могу да се пореде. У Рачку није било злочина. Да је у ратном злочину у Сребрници један цивил намерно убијен из освете, то је морало да се истражи и најстроже казни. Очигледно се злочин заташкавао, и сами смо криви што нам је смештен. Јер да је био разрешен на време, кад су странци покренули питање, могли смо рећи, страдали су ти и ти људи, а починиоци су ти и ти, и они су процесуирани.
 13. Волео бих да видим мало детаљнију анализу оваквог поступка. Која је мотивација? Шта је добио са изазивањем кризе? Могао је лепо раскинути коалицију, и формирати другу. Ил расписати изборе. Није ми јасно шта се добија са изазивањем нестабилности?
 14. Зашто је усвојена резолуција? Зашто је Сребрница тема скупштине? Текст резолуције је скандалозан. Најоштрије треба осудити злочин у Сребрници, и казнити све учеснике и одговорне. И Србија и Црна гора су криве што злочинце нису процесуирали, и злочин обелоданили и истражили. Треба и обележити тај дан као један од најсрамнијих дана наше историјре. Ал назвати тај злочин геноцидом је увреда за народе на овим просторима који су били жртве геноцида: јевреје, цигане и србе. А тек навођење фабрикованог броја страдалих је скандал, и ругање. Могли су рећи да их је страдало 3 милиона...
 15. Кинеска фабрика, са кинеским радницима, чија радна места Србија субвенционише, и уз то загађује природну средину у Србији. Ко од ње има користи, осим корумпираних чиновника? Иначе у Србији послује Кинеска банка, чији је сајт на кинеском. Има је у списку банака на сајту НБС. Банка која послује у Србији, ал нема намеру да има клијенте који не разумеју кинески!?
 16. Чокешина је у доњем сливу Јадра, а ископаваће се у горњем сливу. Тако да није тачно да је далеко, и да неће бити последица по Чокешину. Експлатишемо ми већ ту земљу, колико толико у сагласју са природом, не убијајући биљни и животињски свет. Од рудника се богате власници, а то је Рио Тинто, а не Србија. Што се тиче тога да ће мештанима бити боље, о томе нема говора. Сви знамо да рудари нису најбогатији људи у друштво, него супротно. Видимо како у Африци људи добро живе, тамо где су рудници дијаманата. Неко рече да су Немањићи отварали руднике. Јесу, ал су они увозили технологију и знање, и они су били власници руде, и тога шта се извади. И треће, чак и да треба наш рудник да се отвори, то не треба дозволити, јер не постоји технолошки процес за издвајање литијума из чврсте масе, јадарита. Што значи да ће овде да се примени нешто што нигде није, где заједница не може контролисати процес, јер стандард не постоји. Нећемо да будемо покусни кунићи.
 17. Земљу натопљену крвљу јадарски мученика, страдалих током првог напада аустроугара, када су све цивиле тог краја масакрирали (што је документовао др. Арчибалд Рајс), претварамо у јаловину. Земљу српских спартанаца из првог устанка, њих 303 који су сви погинули у боју на Чокешини, заједно са својим вођама, браћом Недић. Не иде то браћо драга. Скупо је плаћена та земља да би се дала за богаћење неколицине корумпираних чиновника.
 18. Уместо да решавамо постојеће проблеме, ми правимо нове. Тако да никако не може бити оправдање за довођење новог загађивача то што већ имамо превише загађивача, које нисмо у стању да решимо/елиминишемо.
 19. Проблем је што кад нешто дозволиш, пустиш да се досели, усели, изгради, нема шансе да се то више избаци, помери, промени. Не знам кад и ко је на пример хемијску индустрију ставио у Шабац. Ал то је уништило град, и људи су се исељавали због загађеног ваздуха, још у комунизму. И пропадање Зорке је побољшало квалитет живота. Ал кад су поново покренули производњу, опет иста прича. Иако су од почетка стручњаци рекли да то није локација за ХИ, и да је једино решење затварање и измештање погона. Ал то нико нема снаге да уради. Људи муку миче да избаце цеви за МХЕ, и поред одлуке надлежних органа да морају да се цеви изваде. Ови кад се уселе са литијумом, могу све да нас побију, ал то ће радити.
 20. Стварно не разумем људе који подржавају долазак прљаве технологије, која ће да загади ваздух, воду, тло.
 21. Што се тиче војске, све је у томе. Људи су само топовско месо, поготово што време више пролази, и технологија напредује. Тако да уместо да се расипају новци, и људски ресурси, на обавезан војни рок, те паре уложити у савремену опрему. Ако стварно уведу обавезан војни рок, само ће убрзати исељавање младих, што је можда и циљ овакве одлуке.
 22. Колико видим овде, по броју усијаних глава, а не знам какво је стварно стање у ЦГ, Кривокапић је од спаситеља постао издајник. Што значи да се Мило у великом стилу враћа у седло. Очигледно да ми, као народ, за бољег вођу од Мила и нисмо.
 23. Треба спуштати лопту, а не дизати тензију. Мора се и поштовати Црногорска држава, и логично је да се уговор потпише на Цетињу/Подгорици.
 24. Кога ће владика тужити, Н1 или новинарку Јелену Зорић? У сваком случају неозбиљно новинарство. Не може читава прича да се заснива на једном извору, без икакве провере приче. Ако тужба постоји, то је требало проверити, и то је валидна вест. Овако је све рекла казала.
×
×
 • Креирај ново...