Jump to content

Ђорђе Р

Члан
 • Број садржаја

  2979
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

2 Пратилаца

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

9746 посетилаца

Ђорђе Р's Achievements

 1. Треба протест, и подизање свести, ал не на овај начин. Блокада путева није не насилан протест. Није начин да се подигне свест, информише, мотивише народ и придобије подршка против рудника литијума. Блокада путева и обичних грађана је ваљање у блату и улазак на Вучићев терен, на терен екстремизма и насиља, где се губи битка. Насиље је допустиво само као одбрана, кад почне отимање и протеривање људи са својих имања. Саботажа и блокирање само загађивача и тровача, рудника и фабрика које загађују. А никако саобраћаја и обичних људи.
 2. Имаш 16 година. Ниси дете. Иди у цркву, и истрпи критику. Немој другима наметати нит истицати, ако их то иритира. Труди се више у школи и у спорту/друштву. Помажи више родитељима, и понашај се лепше и усрдније према њима.
 3. Да, то је тачно. Формат оваквог програма никако не одговара млађој публици, која је инстант генерација. Немају пажњу да дуже било шта гледају, и све желе одмах, без чекања. То је Тик-Ток генерација, видео садржаја спакованог у 1 минут.
 4. Основа у хршћанству може бити: Истеривање демона (Мт 8, 28–9, 1; Мк 5, 1–20; Лк 8, 26–39) WWW.GOOGLE.COM А кад он дође на ону страну у земљу гергесинску, сретоше га два бесомучника излазећи из гробова... Серија је само фикција. Сличне радње као у овој серији смо гледали у разним америчким филмовима.
 5. Колико сам ја разумео, није сама "свадба" заплет. Ту се разна веровања и обичаји провлачи, а радња је да су демони напали свет, да улазе у слабе људе и чине грозне злочине у њиховом телу. Како се заустављају нисам још ухватио. Ту су поједини монаси који покушавају да их молитвом истерају, ал немају благослов, и искључени су из цркве због тога. Црква се годинама бори против демона, ал тајно, из сенке. Главни јунак је агент ДВ-а, који покушава да ухвати везу између тих стравичних злочина, и открива ову причу. Није све до краја јасно, поготово јер сам пропустио већину епизода. Није јасно ни дал је црква приказана позитивно. Мада су добили благослов за снимање у манастиру Манасија, барем испред зидина, а нисам сигуран дал је снимано у цркви у Манасији.
 6. Ја нисам гледао до вечерас. На Аранђеловдан приказује демоне. Приказан је егзорцизам, рекао бих у манастиру Манасији. Не везано за то како је црква приказана, делује занимљива серија, у америчком фазону.
 7. Шта мислите о серији? Иде на Синестар и РТС каналима. Мислим да су премијере на Синестар, а да на РТС заостаје једну, две епизоде.
 8. Шта радити са ТВ каналима који по цео дан емитују цртаће, дал је добро да деца могу по цео дан гледају цртаће. Ил они канали где емитују како деца/људи играју игрице по цео дан, дал је то по Јеванђељу? Црква би нон стоп требала да штанцује саопштења само о разним ТВ садржајима.
 9. Мислим да забрана/ограничавање није могуће, сада када у основној понуди ТВ програма има преко 150 канала. За сада у тој основној понуди нема порнографских канала, ал се откључавају око Нове Године, на месец дана. Постоји могућност закључавања канала, као родитељског додатка, тако да вероватно и канали који емитују ријалите могу да се закључају, не знам. Ал да црква уређује медијски садржај, мислим да на то ово друштво неће пристати. Црква може да прави свој ТВ садржај и да конкурише спорном ТВ садржају, у смислу да понуди такав ТВ садржај да се људи више определе да гледају верски садржај од ријалити, ил порнографског. Ја не знам колика је гледаност Ријалити-ја. Не знам ни колико људи користе кабловке оператере као дистрибуторе ТВ канала, а колико и даље имају обичне антене... По мени црква треба да реагује ако се Ријалити, ил порнографски филмови/клипови, ил било шта друго узнемирујуће, појави на Јавном сервису, јер је то "јавно добро".
 10. Нико те не тера, ал на неки начин мораш имати став о појави. Град је блокиран, па Геј парада утиче на твој живот. Поента је да кад изађеш на улицу је више него када направиш неки садржај и пласираш на некој ТВ станици. Такође је то и контраверзна тема, нејасна, јер црква није против гејева, као што није против других грешника, ал је против Геј параде, где се вредносни систем изврће. Тако да је потребно то појаснити Што се ријалити програма тиче, не би било погрешно ни да се црква изјасни. То је ствар процене Синода/Сабора. Мада ја мислим да то званично изјашњење неће утицати на гледаност. Ко то воли да гледа сигурно да не мисли да црква подржава тај садржај, и кад чује осуду, ако досад није чуо, да ће престати да гледа.
 11. Не знам. По мени не треба да црква ту нешто реагује/саопштава. Више него је јасно да ту нема ничег душекорисног. Друга ствар је Геј парада. То је јавни скуп, одобрен, у ком су позвани сви да учествују, да дају подршку, па и црква. Тако да је ту црква морала да да одговор, а не да игнорише. Није то Геј телевизија, ил Геј емисија, филм. По телевизији свашта има, више недоличног, и непристојног, него корисног садржаја. ТВ не мора да се гледа, непристојне новине да се читају....
 12. Зашто људи то смеће уопште гледају? Црква је одавно рекла да је то смеће, и изнела је став о том садржају. И то је крај њеног деловања. Зар мислите да то треба да се свакодневно понавља? Ја стварно нисам у те садржаје упућен, јер не пратим. А верујем и Црква да не гледа, па и не може да коментарише шта се тамо дешава.
 13. Управо, јер нема видљиве разлике, мада можда и има, само ја нисам приметио јер не пратим превише свештенике. О. Ненад Илић и даље корсти ФБ, као и о. Сава Јањић. Знам још и за духовите клипове о. Предрага Поповића, ал га не пратим, мада видим да и даље објављује... Која је онда поента ове одлуке? Можда да обесхрабри деловања неких нових младих свештеника преко Интернета? Не бих ни коментарисао ову вест, да нема ове килаве одбране ове одлуке, која је беспотребна, сувишна, ништа не објашњава и даје лошу слику о верницима.
 14. Ко и како овде хули? Позивате на индивидуалну молитву, целивање Икона и паљење воштаница?
 15. Како ти замишљаш увођење реда? На пример, свештеник хоће да остави коментар, поруку, на форуму, ал то прво треба да одобри Епископ, ил комисија коју је он оформио. Да ли је то увођење "реда"?
×
×
 • Креирај ново...