Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

Ђорђе Р

Члан
 • Број садржаја

  2307
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

2 Followers

О Ђорђе Р

 • Ранг
  Дуго је са нама

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 1. Serija "Nemanjići"

  Ваљда се то зове уметност, а служи за забаву, као и све серије, филмови. Мада, можда си мислио да питаш како мислим да сведочи о нашем времену. Неко је рекао да глумци носе сваку серију, филм. Управо то што други виде као замерке, па и употреба речи бре, говори о нашем времену. Времену површности, форме, шминке, а испуштању суштине. Па то што нема приче, што је радња конфузна, нелогична. Све је то супер одрађено.
 2. Serija "Nemanjići"

  Критика је на месту. Седи, пробај да је погледаш, па ако ти се свиди, настави, ил одустани. Суштински, ја ништа од осталих новијих наших серија нисам гледао дуже од неколико десетина минута једне епизоде. Успео сам да погледам Убице мог оца прву сезону, и то је максимум. Специфичан сам ја гледалац :). У овој серији ми је занимљиво како су осмислили средњи век, и овај део наше историје. Занимљиво ми је и како млади глумци носе улоге. Серија сведочи о времену у ком живимо, кроз приказ средњег века. А опет тема је "провокативна", тешка, у смислу да како год да су серију направили, имали би гомилу незадовољних. Занимљив ми је приказ тамновања Немањиног, како изгледа тамница (бунар). Подсетило ме на јуначке песме, где су јунаци годинама били заточени на сличним местима. Аудио (музика) визуелни ефекти су добри. Ко воли етно музику, и врхунски приказ наших манастира, двораца, пејзажа око њих... Провокативнија од ове теме би било да неко екранизује Горски венац. Ал би то подигло прашину...
 3. Serija "Nemanjići"

  По мени иде. Тј. по режисеру иде. А мени се то свиђа. Серија за децу и широке народне масе.
 4. Serija "Nemanjići"

  Мени се ништа од тога не свиђа, ил боље речено, можда сам био мали када сам гледао. Мислим да је главни проблем серије што је неупоредива са било чим, поготово не са оним што се код нас правило. Ово је питка, забавна, опуштена, лака серија. Не знам, ја сам се примио на серију. У смислу, не размишљам дал је могло боље, не размишљам дал је требало другачије, не размишљам дал је нешто тачно, ил погрешно. Серија је фикција, уметнички израз екипе која је радила. Музика је добра, плес и игра је занимљива... Природа је лепа, наше старе грађевине су лепе...
 5. Serija "Nemanjići"

  Мислим да су критике преоштре. Ваљда су очекивања превелика. А има и оно да смо сви најбољи фудбалски селектори и генерали. А сад и режисери, сценаристи, филмски критичари. Мени се серија свиђа. Стварно невиђено код нас. Уживао сам док сам гледао. Морам поново погледати прву епизоду, сад када су је мењали. Поготово ми се свиђа што нема насиља, секса, голотиње. Да је "аутентичнија", било би досадно, а да не причам да је језик аутентичан, ништа не би разумели. Серија је савремена, каква и треба да буде.
 6. Dosta reči, nek zakmeči!

  Верујем да и многи који не желе децу, исто планирају одлазак из Србије. Ал управо они који су отишли у уређене средине, и тамо имају пристојан живот, немају пуно деце. Пуно деце је 4+ деце. Троје деце је потребно за просту репродукцију, а за повећање броја становника је потребно 4+ деце. Не желим да кажем да сви треба да имамо 4+ деце, или да било ко треба да има. Просто наметање рађања, апели, притисак на људе да рађају, по мени није у реду. Ко хоће да рађа нека рађа, ко неће, не мора. Исто тако мислим да држава не треба да се петља у то, чак ни са социјалним давањима. Већ сам рекао да социјална давања, по мени, треба да буду добровољна, а не наметнута. Дакле да држава никоме не помаже, чак ни трудницама. Ако већ помаже трудницама, па логично је да помаже незапосленим, а не запосленим трудницама, ал код нас нема никакве логике. Држава треба да се скине са грбаче радницима. То што људи немају сигурна примања није узрок зашто не желе децу, него стрес који је проузрокован неизвесношћу. Ко успе да се избори са стресом, он жели, и има децу. Под стресом су и они који имаји велика примања, и они такође не желе децу. А држава не може да свима обезбеди сигуран, добро плаћен посао, да уклони стрес из живота младих. То не може наша држава, а не може ни друга, боља држава.
 7. Dosta reči, nek zakmeči!

  Без свега овог се може, тј. може се и добити, позајмити, узети половно. Гаје се деца и којима родитељи не могу да приуште све нове ствари. Ал верујем и знам да је све скупо, не само за бебе. Што се тиче ових медијских вести о проблемима, отказима због породиљског, има тога. Исто тако има и много "лажних" радница трудница, где су жене пријављене да раде, а у ствари само су пријављене да би остварили материјална примања од државе. Све је то жалосно, у смислу да си у лошијој позицији ако си трудница, а не радиш. Држава нам је трула, ту се слажем. Што се тиче сиромаштва, такође ситуација није ружичаста, ал статистиком се може обрисати дупе, зато што нам је држава трула, па се не зна ни ко ради, ни ко не ради. Ни ко колика примања стварно има. Неко спомену предузетнике који млате новце, ал ни то није тачно. Прво не млате сви новце, а и они који млате, раде за минималац по плати, статистици. Нису луди да трулој држави дају ненормалне доприносе. Који ем су ненормално високи, ем иду у трулу државу, на финансирање ботова, сендвича и оваквих конкурса. Свеједно, све то није узрок ниског наталитета. То показује пракса, како и код нас, тако и у свету. Покажите ми молим вас неку студију, озбиљну анализу, која показује да материјално стабилни, ситуирани људи имају више деце од оних који су у лошој материјалној ситуацији.
 8. Dosta reči, nek zakmeči!

  Слажем се да сва социјална давања треба да буду приватна, не обавезна. Ко хоће да помогне сиротињи нека помогне, а ко неће нек не мора.
 9. Dosta reči, nek zakmeči!

  Најбоље нек се оснује комисија, не државна (пошто је све државно лоше), приватна, па нек одређује колико која породица може да роди деце. Кад испуне лимит, нек их стерилишу, као кучиће. А критеријум IQ, и материјална примања.
 10. Dosta reči, nek zakmeči!

  Једног вола печеног за бебин ручак. Више ми иду на живце ови који представљају одгајање деце као свемирски програм за који треба не знам какви ресурси, него овај конкурс. Свуда је наталитет већи, тј. има више дечијег смеха, тамо где су услови живота лошији. Не знам пуно богаташа, који имају рослројсеве, а да имају пуно деце. Много дивних примера многодетних породица има и у нашој цркви, међу људима скромног материјалног статуса.
 11. Па питам их и знам њих и њихове одговоре. Не виде у томе ништа лоше. Неке је страст толико обузела, да морају да запале. Има и оних који запале због друштва, па кад нема оних страсних пушача, они ни не запале, и не одвајају се. Наравно сви језиком осуђују себе, и завиде непушачима, ал нешто нису кадри да се упусте у озбиљну борбу са собом.
 12. Има човек право на своје мишљење и став. То поштујем. Имаш и ти право да се не сложиш са њим. Моје мишљење је негде између. Алкохолизам је такође велики проблем. И донекле би се могло поредити, ако бих ја био алкохоличар.
 13. Ако мислиш на појаву да се пуши након Литургије, па тиче ме се. Већ сам рекао да сам учесник таквих скупова, као непушач. Пушачка заједница је толико толератна да толерише и непушаче у својој близини.
×
Ђорђе Р - Живе Речи Утехе