Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Ђорђе Р

Члан
 • Број садржаја

  2664
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

3 Пратиоца

О Ђорђе Р

 • Ранг
  Дуго је са нама

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

8067 посетилаца
 1. Ђорђе Р

  Критика режима Александра Вучића и СНС-а

  А дотле, док се не појави неко довољно добар, нек буде шупље? Нек влада дотле СНС?
 2. Ђорђе Р

  Критика режима Александра Вучића и СНС-а

  У ово време, апсолутно је небитно ко организује. Циљ протеста је ослободити Србију од СНС окупације. СНС над нама, над државним институцијама, управо свакодневно врши "линч, силовање, насиље". Протести су против тога. У питању је борба за слободу, за државу, за институције. Ако је то јасно, онда је апсолутно небитно ко организује. И нема емотивног везивања ни за кога. Апсолутно је могуће да после неколико месеци након промене власти опет будемо на улици, ал овој пут заједно са СНС-ом, која је опозиција, а против оних који заседну на власт, ако се буду бахатили, и понашали као сада СНС. Због много мање лоших ствари је пала ДС 2012е. СНС је у ствари ДС машинерија, она најгора. Ако следећи, назовимо их ПДФГХЦЉА, преузму СНС машинерију, наравно да их треба одмах рушити. А ко су они, сад не можеш да знаш. Као што ниси могао да знаш да ће се СНС 2012е трансформисати у нагори део ДС.
 3. Ђорђе Р

  Критика режима Александра Вучића и СНС-а

  Људи, схватите, избор за власт није исто што и избор брачног партнера. Није то једном за цео живот. Победа опозиције, тј. Николића, 2012.е је била добра. Само што су одмах на следећим изборима требали да изгубе, а то што нису, то није било добро за Србију.
 4. Ђорђе Р

  Критика режима Александра Вучића и СНС-а

  А дотле, док се не појави принц на белом коњу? Нек влада СНС? Они су бољи од оних? Ако вам је СНС бољи од ових што протествују, онда немојте протествовати. Само будите поштени, и немојте говорити да нисте за Вучића. Ово причам за све којима нико не ваља, и којима су сви исти. Ако вам је исти и Вучић и Ђилас, онда сте за статус кво, јер ће истог заменити исти. Мени никако није иста власт и ситуација у друштву, у степену слободе, страха од политичке олигархије, 2012, и 2019. Као што ми није била иста 1991 и 2000.
 5. Ђорђе Р

  Pokret #Baltazar i #Balternativa treća politička opcija

  За мене постоји само 2 избора. Ил си за СНС, ил си на улици. Зовите то како хоћете, два тора... Не верујем у трећу опцију. Они су против СНС, а не гласају, и надају се да ће се промена десити на изборима. Чекају православног руског цара, шта ли већ. Не разумем. А реално, свако ко не гласа (тј. допушта да се његов глас злоупотреби), свако ко није на улици, даје подршку власти, пасивну. Ни овог Балтазара не разумем. На који начин он мисли да руши диктатора? На који начин он мисли да се избори за слободу, за слободне изборе?
 6. Сумња је исправна. Све треба проверити у доба гомиле лажних вести. Покушао сам наћи нешто о њима на сајту UNODC, ал нисам успео. На вики страници о њима, има вест да су 2012 организовали испоруку 1.5милиона долара вредну помоћ медицинском центру у Грачаници. Дал је та помоћ стигла? Постоје само вести да је помоћ у путу и да имају проблем са царином. Епархијско саопштење је добро, у смислу да немају никакав контакт са том организацијом. Ал било би пуно боље да су закопали мало дубље, и проверили и са медицинским центром у Грачаници дал су они сарађивали са том организацијом. Разумем да они нису новинари, и да то није њихов посао, ал могли су окренути телефоном болницу у Грачаници и проверити.
 7. Ја нешто сумњам да је то само маркетинг, плаћен чланак у неком нашем медију. Попут милиона долара које су најавили, а изгледа приложили 4000 евра. Ако ти није тешко, закопај мало дубље о том “догађају”.
 8. Пишу захвалнице. Много су мутни. Предуго постоје да би им се то рачунало у неискуство и незнање. Са манастирима и Епархијом је лако сарађивати. И сигурно их не би одбили да су тражили сарадњу, и благослов за своје активности. А не разумем ни то мегаломанство, милиони долара, УН. Чему те лажи? Колико само новца троше на маркетинг... Чланак у Новостима није јефтин. И то Човекољубље, не знам за њих. Погледах сајт, не знам шта да мислим. Они су објавили да ће 28.јун дати милион долара... Делује да су се те две организације мало споречкале.
 9. Мислим да си промашио. Хришћански је не мрзети, желети добро, имати саосећање, и према убици. За њега се молимо кад се молимо за читав свет, а не кад се молимо за ближње, и драге особе. Можда се неки монах и за њега моли... Ал то није обавеза и дужност сваког хришћанина. Дакле питање је како остати хришћанин, у смислу да не желимо зло, не мрзимо, тог (не) човека.
 10. Мислим да то нема везе, поготово са оваквим убиствима, која су насумична, непланирана. Колико људи крене у такво дело са мишљу о последицама? Чак ни професионалне убице сигурно не раде то зато што су казне ниске, и да би их висина казне спречила у науму.
 11. Али какве то има везе са хришћанством? Постављам само питање ко је на губитку, а ко на добитку, џелат или жртва? Шта за нас, хришћане, смрт представља? Нема шта да се "правда" ил осуђује убица. Далеко му лепа кућа. Живот иде даље... Нико и не каже да је исто дал је лично, ил не. Осећања, емоције су индивидуалне...
 12. Ако посматрамо смрт хришћанским очима, онда је свеједно. На кога би били бесни да је смрт наступила у сну, од срчаног напада? Ил на ког да буду љути пријатељи особа што су страдали од грипа у Нишу?
×