Jump to content

дибидусрус

Теолог
 • Број садржаја

  1552
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О дибидусрус

 • Ранг
  Дуго је са нама
 • Рођендан Јануар 1

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  paracin

Contact Methods

 • Skype
  jevticdragan74

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Стара секта у Русији. Тип се поистоветио са Зафарелијевим ликом из филма. Ништа ново. Имао сам то за испит.
 2. За ово стање у Православној Цркви у Србији смо ми криви.Мислим на СПЦ. Не Црква, него људи( у мантијама) у цркви. Народ тражи духовност, да ли га налази тамо где би требало? Сумњам. То уосталом сви знамо, само треба рећи гласно. Да искористим прилику па да кажемо како је медијски пропраћено богослужење 22. априла у Јасеновцу, од стране СПЦ? Мало. Важније су нам донаторске вечери. А што мислите за човека који је још жив, шта ће бити кад, као и сви ми умремо. Свашта. Није монах Артемије и његова група једини који су " истерани" из СПЦ. Има таквих много.
 3. Речено нам је: не суди, не осуђуј. Али је речено: просуђуј. И речено нам је како и на који начин и који су критерујуми.
 4. Ово више нема смисла! Мислим на снимак који је постављен на првој страници. Ако сма добро видео владика носи шешир окер или беж боје! То није нормално!Зар нема никог да се озбиљно позабави овим питањем.!!!???
 5. Ова седмица је можда пачиста, али Недеља је св. Григорија Паламе. Мислим да је св, Григорије Палама важнији од нечег "пачистог".То је просто друга недеља ( седмица) Великог поста.О св. Григорију код нас ни речи, или се мало о њему мисли друге Недеље поста.
 6. Ја говорим о систему и неправди. Он се у нашем случају није мењао задњих 200 година и више. Ја не говорим о родовско-племенским везама.Тога има свуда. Има да ако човек је способнији и вреднији више га газе. Тога одавно има. Јасно је и то да ако "бринемо за Царство Божије све ће нам се додати". Да не помињем познати виц о молитви и лутрији. Против кланова, Левитана неможеш. Објективно посла у Србији нема. Можда има ако се сам организујеш, али тема је посао по дипломи богословској. Шта ћемо с људима који имају децу, породице.... Питање у теми је практичног карактера. Веронаука ће се можд
 7. Математика: Један дом, две водице 1000-1200 динара годишње. Требе? У селима мало. Крштења и венчања мало. Ваде саране и парастоси. У градовима далеко боље. Е сад колико е потребано.... Испада негде евро по кући месечно плус требе, минус трошкови парохије.Дакле 600 домова, 600 евра месечно.
 8. Тако је. Веронаука у Србији данас нема подршку никог од званичних лица.Па ни од родитеља. Него да се вратимо на тему. Данас, људи у Србији с богословском дипломом, су у много горој позицији од оних са средњом богословијом од пре неколико година, па и сада кад упоредимо богословије и богословски факултет. Кад се уписује богословија, родитељи потписују да ће им се син рукоположити. Барем је тако било. Са факултетом владике нису у обавези ништа. А они једино дају "посао" дипломцима.И онда долази до апсурда.И до хаоса. Пример: Непознато лице, које је завршило неку средњу школу, које не долази
 9. Од школе до школе зависи како се спроводи веронаука. Све зависи ид директора школе.
 10. Није тужно, него алармантно. Крајем 80-их су сви који су желели уписивали богословију. 90-их парохије си могао да бираш. Владке су практично и тада биле у обавези да рукоположе оне који су завршили исте. И тако до 2005. г., цирка у неким епархијама. Од пре 5-6 година нема места.
×
×
 • Креирај ново...