Jump to content

Перезвон

Члан
 • Број садржаја

  788
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Перезвон got a reaction from Србољуб+ in Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  то је бар лако проверити. само кажеш администрацији и они објаве ИП адресу, као у случају "требињских тамбураша"
 2. Хахаха
  Перезвон got a reaction from Pontifex Emeritus in Непризната Македонска православна црква   
  Уз поштовање, промашујеш брате. Говориш екс катедра  Ипак, чини ми се, ниси ближе упознат, са терена. 
  Што се тиче поста који сам квотовао, хтео бих да изразим став да на Балкану постоје два града: Истамбул и Беч
   
 3. Свиђа ми се
  Перезвон got a reaction from Ромејац in Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  то је бар лако проверити. само кажеш администрацији и они објаве ИП адресу, као у случају "требињских тамбураша"
 4. Волим
  Перезвон got a reaction from Zoran Đurović in Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  то је бар лако проверити. само кажеш администрацији и они објаве ИП адресу, као у случају "требињских тамбураша"
 5. Хахаха
  Перезвон got a reaction from Ромејац in Тема јасна из прве поруке   
  Свака сличност између ликова из серије Павла Сорентина и нашега битија је апсолутно немогућа
   

 6. Радостан
  Перезвон got a reaction from ana čarnojević in Тема јасна из прве поруке   
  Свака сличност између ликова из серије Павла Сорентина и нашега битија је апсолутно немогућа
   

 7. Свиђа ми се
  Перезвон је реаговао/ла на Поет у Šta radite trenutno?   
  @Драшко A ebes ga tu je Zakica na viberu, i crno neko tamno niksicko iz frizidera, sam ga Gospod poslo. A sutra opet u Nis na popis knjizare cijeli Boziji dan, 3/3 ih je bilo nikad trezan otisao nisam ! SOM !
 8. Оплаках :))
  Перезвон got a reaction from Миле Бајшев in Тема јасна из прве поруке   
  нека схвати ко како хоће

 9. Свиђа ми се
  Перезвон got a reaction from Ромејац in Тема јасна из прве поруке   
  нека схвати ко како хоће

 10. Свиђа ми се
  Перезвон got a reaction from ana čarnojević in Тема јасна из прве поруке   
  нека схвати ко како хоће

 11. Свиђа ми се
  Перезвон got a reaction from Душица in Тема јасна из прве поруке   
 12. Свиђа ми се
 13. Свиђа ми се
  Перезвон је реаговао/ла на RYLAH у ИН4С: Пуцано на владику Јоаникија и Даку Давидовића, Давидовић рањен!   
  Црногорским властима. Све док постоји Српска Православна Црква у Црној Гори, која је део јединствене Српске Православне Цркве, свесни су да не могу да заокруже свој пројекат прављења овакве Црне Горе какву су они замислили.
  (мали увод) Кад им је пропала идеја о прављењу полицијске "црногорске" цркве, онда су се бацили на то да систематски покраду и сломе постојећу Цркву у Црној Гори. То планирају да ураде овим законом, који предвиђа не само да се отима имовина МЦП, него и забрањује да се региструје било која верска заједница којој је седиште изван Црне Горе. Како са муслиманима и католицима већ имају споразуме на државном нивоу и њих неће да дирају, јасно је против кога је закон уперен.
  Једном кад онемогуће регистрацију Митрополије као правног субјекта верског карактера (сем ако се не одрекне везе са СПЦ), онда ће да им буде и лакше да крену у отимачину имовине. Иако ни сада није регистрована у регистрима Црне Горе као верска заједница, Митрополија може да функционише по другим основама. Међутим, једном када се донесе закон који дефинише верске заједнице као правна лица, и када верске заједнице другачије не могу ни да функционишу, може да се одсече простор за функционисање Митрополије и да се и на тај начин врши притисак на Митрополију. Укратко, једном кад се закон донесе и изгласа, отвара се простор за отимачину имовине и малтретирање Митрополије на сваком кораку.
  Ово што сам само укратко написао није прича само Митрополије, него целог Сабора СПЦ, Патријарха, Синода, Католичке Цркве, најеминентнијих светских правних стручњака, и сваког правника који је икад прочитао предлог закона. И управо је разлог оволике борбе Митрополије не само могућност отимања имовине, него и борба да се не одсече од матице, што би морало да се деси ако жели да опастане у држави у којој је на снази овакав монструм од закона. 
  Са друге стране, имаш смутљивца који већ месецима сеје раздор у СПЦ за рачун црногорских власти. Прича о расколу у ЦГ и на КиМ за који нема ни најмањих доказа сем његове речи која не вреди апсолутно ништа, онда се одриче тога што је претходно причао као најсигурнију ствар, па онда наставља да просипа гадости и лажи, и бежи од било какве дискусије чим се појави нешто конкретно где не може да лови у мутном, јер једино кад лови у мутном може да просипа ове отрове које овде просипа.
  Али кад се појави једина ствар која заиста прети да одвоји МЦП од СПЦ, што је јасно апсолутно свакоме ко је икад прочитао спорни предлог закона, одједном је по причи тог смутњивца будала свако ко верује у тако нешто, па то неће да се изгласа, па ако се и изгласа неће да се спроводи, па то је само још једна завера Митрополита и власти из Црне Горе којом слуђују народ, итд. итд. 
  Свакоме са два грама у мозгу је сасвим јасно и шта је позадина ових напада на Митрополита и остале (не причам о овим фолклорним клановским борбама у СПЦ него о причама о расколу), и ко је онај ко их напада, и за чији их рачун напада.
 14. Волим
  Перезвон got a reaction from Kafanski amater in Шта ЈА тренутно слушам...   
 15. Хахаха
  Перезвон got a reaction from RYLAH in (ВИДЕО) Mića Jovanović o prodaji "Megatrenda"   
 16. Волим
 17. Свиђа ми се
 18. Свиђа ми се
 19. Свиђа ми се
  Перезвон је реаговао/ла на RYLAH у Зоран Ђуровић: Пуч на Православном Богословском Факултету Универзитета у Београду   
  Шта је рекао тачно? Да је свако ко је против поделе Косова заправо за независно Косово? Значи да је цео Сабор за независно Косово и то је тачно?
  Остало су бљувотине које не вреди ни коментарисати. Ваљда ћете једном сви да се погледате у огледало и да се застидите.Што се самог Боснића тиче, заиста се надам да си се само малко занео у ботовању, да нећеш себи да дозволиш да њега узимаш као извор за било какву обзињну причу.
 20. Не свиђа ми се
 21. Хахаха
  Перезвон је реаговао/ла на RYLAH у Који је то сајт "Политикон" на коме пише г. Вук Бачановић и напада вл. Давида и свештеника Зорана Ђуровића?   
  Исто што и до сад.
  Евентуално ако будем можда морао кафану да променим  
 22. Оплаках :))
 23. Свиђа ми се
  Перезвон got a reaction from Desiderius Erasmus in Да ли жене могу да буду свештенице?   
  да.. и латиницом: da
 24. Свиђа ми се
  Перезвон је реаговао/ла на Hadzi Vladimir Petrovic у Зоран Ђуровић: Колико ролекса треба да купи Патријарх Српски Иринеј?   
  Сад сам од Тасе, већ сам га опјевао можеш наћи овде, могао би икону Тасину да сликам, али ако узмем веће платно можда и ти негдје станеш, кад ти се пројави лице, а подобије се и овде јасно очитава.
  Ко си Ти да мене упућујеш на Атанасија, његов самозвани заступник, без лица. Са Тасом немам нити могу имати проблем и поред узалудне вике тамбураша, Атанасије ме није дао него заступао и бранио...као и игуман Василије је који ми је узгред тога и давао посла као и Атанасије колико је могао - мени доста.
  Иначе у животу нисам ништа лоше чуо о Атанасију осим од Перишића, Вилотића и ових око њега за које гине и које воли, а који су га "превазишли"
  То што покушавате да искористите Старог, осликава ваш однос са Црквом.
   
 25. Свиђа ми се
  Перезвон је реаговао/ла на Hadzi Vladimir Petrovic у Не метафизичка теологија ( превладавање метафизике, Ниче, Хајдегер, Видовић)   
  За ове први пут чујем, погледаћу. Овде траба пратити Жарка, окачио сам "Огледе", он колико сам разумио, а дипломира само код њега, и посље смо разговарали, спремао се да дође и овде у Требиње, Григорије је био благословио да држи предавања, хтјео је са Тасом да евоцира расправе из Дома омладине, Таса никад није хтјео да прихвати то не-матафизички, јерр за њега је права метафизика - наука светих отаца. Што је климаво ако се разматра кроз развој историјски развој западне метафизике, а нека православна метафизика не постоји.
  Ничеов атеизам може да се односи на метафизичког Бога како га дефиинисала западна метафизичка теологија -као врховну истину- гарант мтф система. То нема живе везе са живим Богом како се он јавља у Цркви - не доноси систем истина - 
  Хајдегеров атеизам је у томе што се он бави поретком бића, а не теологијом, премда његов текст о разликовању теологије и филозофије је обавезна лектира. Он се бави анализом свакодневног човјека, не екстремним стањима.
  (Препоручујем текст "Ствар" ствар коју анализира је баш путир, објашњавајући шта се све сабрало у једној ствари, али тако треба анализирати и све остале ствари - супротно томе у анализи савремене технике (као језика метафизике) он налази да се те ствари уључују једна у другу (нет) и тако губе своју суштину). У "Огледима"  се то тимачикроз глагол "бити".
  Унутар филозофије он објављује артикулисаније него Ниче крај метафизике, али доста и исправља Ничеа, гдје мисли да је грјешио, рецимо о апостолу Павлу, па пише својеврсна тумачења Посланица (Феноменологија религиозног живота - такође на горњем линку)
  Тај неметафизички тренд значи да се нека теолошка истина не потврђује као исправна у систему истина, него сама собом.
  То је тема "Огледа" Духовно искуство, а не говор (истина) о духовном искуству. "прича о љубави"
  Ако ти је лакше изјављујем да не вјерујем у метафизичког бога, и немам никакав проблем због тога са Богом ни Црквом, нити сам дужан да исповједам вјеру у метафизичког бога или такву истину - напротив.
×
×
 • Креирај ново...