Jump to content

Перезвон

Члан
 • Број садржаја

  788
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Перезвон

 1. Уз поштовање, промашујеш брате. Говориш екс катедра Ипак, чини ми се, ниси ближе упознат, са терена. Што се тиче поста који сам квотовао, хтео бих да изразим став да на Балкану постоје два града: Истамбул и Беч
 2. Понтифекс, Вероватно су другачије јер су све ствари другачије али сам хтео да напишем нешто наивно. Наиме, Софија гледа на Мак као ми на Црну Гору и Република Српска нас - заједно Зато решење проблема видим у приближавању Софије и Београда. Овако, док ми на Софију гледамо са висине и док смо тако жестоко раздвојени (као да хрватолико бежимо од њих), решење неће бити трајно.
 3. @Pontifex Emeritus можда је оф али... да ли си у скорије време или икада разговарао са неким бугарским епископом, историчарем или слично у вези македонског питања?
 4. то је бар лако проверити. само кажеш администрацији и они објаве ИП адресу, као у случају "требињских тамбураша"
 5. Свака сличност између ликова из серије Павла Сорентина и нашега битија је апсолутно немогућа
 6. само папир објективних лекара на сваких пет година за све, од чтечева па нагоре
 7. Неће то бити баш тако једноставно... Да не буде сада тренд "неметафизички" као што је једно време био "онтолошки"... Шта, неметафизички погледи у име анимализма и атеизма Ничеа и Хајдегера нам сада требају? Бољи су Пирандело и де Унамуно без обзира на тренд
 8. чекај Хаџија, полако имам ја повјерења у Жарка.. имам и знање о томе шта је мислио. због успеха твоје теме покушавам да укапирам шта подразумевамо под "метафизика" ако већ хоћемо да је превладамо. Рецимо, ако је Видовић разумео као "истину битија", зашто би је превладавали?
 9. шта ћемо, у превладавању метафизике, подразумевати под "метафизика"? ако се не варам, Видовић је метафизику разумевао као "појам"...
 10. Бре.. ја поштујем обојицу. У мени се одавно угасило навијање. Него "нема преображаја без тела" ...
 11. Мени симпа толика различитост у имиџу.. Један забељен други уцрњен, један голобрад други забрађен, један с капицом други с капетином итд итсл... теже ће да се договоре око тога него око учења
 12. Ради се о томе да је вл. Давид у својим прилозима за Ново Добротољубље помињао Поуке, Цију и вл. Иринеја.. то је све да, помињао је и Вашингтон и чипове и још свашта неког и нешто, углавном са "не" и мањину са "да".
 13. Користим прилику да сајту "Поуке", CIA-и и уваженом епископу и професору Иринеју честитам смештај у "Новом Добротољубљу".
 14. Разумети парадокс и борити се за Живот: "Духовност идеје је убијена телом, а топлота тела је охлађена апстрактном идејом"
 15. Многи погрешно капирају Хаос. Кад се Хаос појавио - расцеп, раздељење, зјап - настао је ред. Ништа ту није досадно
×
×
 • Креирај ново...