Jump to content

Искушеник

Члан
 • Број садржаја

  1996
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

  Never

О Искушеник

 • Ранг
  Дуго је са нама
 • Рођендан Јануар 1

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ма добро брате, не улазим ја у то. Само сам то напоменуо кад врло битну ствар у животу сваког Хришћанина. Многи се залећу, а већина ствари је психологија, а не осећање благодати. О томе су доста говорили Оци.
 2. Одлично брате Евгеник Бог Ти дао здравље! 1317_womens bighugbighug
 3. И те како сам у праву, само Ти ниси то добро разумео. У Цркви постоје неколико "типова" светитељства: Мученици, Праведници, Преподобни, Светитељи, Исповедници... и тако даље... Ти си рекао да Владици Артемију плету венац мучеништва, а ниси једини, многи машу таквом "паролом", а као што видиш, то нема никакве везе са тим, јер је мучеништво нешто сасвим друго. Владика Николај није био мученик, већ светитељ. Ава Јустин и Петар Коришки су били преподобни. Авва Јустин је био у притвору од стране Комунистичке безбожне власти, Владика Николај је био утаминичен од немачких нациста. Владику Артеми
 4. Опрости брате, али само да Те питам ; Да ли знаш шта уопште значи и представља мученички венац и на који се он начин задобија? Па пошто прогоне и затварају владику Артемија његова браћа у Христу, и пошто се врши велики притисак на њега без разлога тако му само плету венац мученика, јер он страда највише, то није заслужио, јер стварно није фер да једног епископа СПЦ тако прогоне и пљују јавно. Неко моје мишљење је да је то политичка ствар с обзиром да еп.Артемије припада тврдој струји, и да се држи старе православне вере. А сасвим је могуће да као што и сами знате масони из врха СПЦ-а раде
 5. Брате Бебане, било би корисно да знаш, ако не знаш, да су и многи светитељи Цркве Христове водили жестоку борбу са тим. Падали су, али су и устајали, а на крају су донели победу. Наравно, не сами и својим моћима, већ једино Христом. Њихова је била једино жеља, воља и намера, а имали су и веру,љубав и наду, и тиме су Божијом помоћи, победили сваку страст. Не одједном и напрасно, већ је за све било потребно неко одређено време.
 6. Брат Драган му је дао најбољу смерницу за почетак. Исти одговор би добио и од духовника. То је први, почетни степеник.
 7. Одговор је кратак и јасан : Јесте. Свето Писмо тај грех назива именом : Рукоблуд. Блуд означава лутање, тако да је мастурбација - руколутање. Грех је промашај. Питање за Тебе, брате, је : Да ли, првенстено, желиш и хоћеш, да се ослободиш тога?
 8. Otac Justin Savinski kaže drugačije! Мањи је грех сигурно, и то не мањи, него много, много мањи. Грех блуда и прељубе се равна са грехом убиства, док се на грех рукоблуда гледа сасвим другачије. Блаженопочивши отац Јустин Савински може свашта причати, али Православна Црква говори нешто сасвим друго. У Канонима Св. Василија Великог је јасно изражена тежина сваког греха у дужини одређене епитимије (одлучења од Причешћа).
 9. " Иконе су потребне нашој природи. Да ли наша природа уопште може снаћи без ликова? Можемо ли се уопште сетити одсутног, а да га не замислимо? Није нам сам Бог дао способност замишљања? Иконе су - одговор Цркве на вапијућу потребу наше природе." (св. Јован Кронштатски) " Целивању усана одговара целивање душом; целивајући светињу, морамо је целивати уснама, душом и срцем." (св. Јован Кронштатски) " Тајна освећења јелеја - то је духовни мед, живоносно пиће. Какво изобиље наде! Какве молитве! Есенција Јеванђеља." (св. Јован Кронштатски) " Свим силама своје душе осећај страхопоштовање
 10. " У Цркви су све наше слатке наде и очекивања, мир и радост наша, заједно са очишћењем и освећењем. Све што је најбоље, најузвишеније, најдрагоценије, најмудрије и најсветије - све се то чува само у Цркви; Цркве је - земаљско небо." (св. Јован Кронтшатски) " На свету не постоји ништа важније од спасавања људских душа и нема ничега достојнијег непрестаног и свакодневног сећања него што је то искупљење света од греха, проклества и вечне смрти, које је извршио Син Божији. Света Црква је неизбрисивим речима, сликама и обредима заувек одредила сав домострој спасења ради тога да би људи, склони
 11. Две нуле целизијуса :cheesy:
 12. Мислим да је ипак велика разлика између личног извињавања и извињавања у контексту једне целе државе. Извињавати се за нешто непостојеће је за једну, па и православну, државу апсурд. Ово што помиње о.Агапије може да важи само када су појединци у питању, не целина. Исто као и заповест "воли непријатеља", која се искључиво односи на појединца и његове личне непријатеље.
 13. Не знам да ли си свестан шта си написао брате ?
 14. Ма само опуштено брате Саша, уживај :bla: greengrin :cheesy: Bogorodicaaaaaa 29dz8zk isus-sinai
×
×
 • Креирај ново...