Jump to content

Ахил

Члан
 • Број садржаја

  297
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

  Never

О Ахил

 • Ранг
  Интересује се
 • Рођендан 01/01/1

Profile Information

 • Пол :
  Небитно
 1. Хахахахахахаахахах!!!! 0205_whistling 0110_hahaha bleh bleh
 2. Швајцарац је лепо признао да у Македонији (која је не случајно преименована у Вардарску Бановину у ондашњој Југославији, то је био потез којим се желело и на тај начин избрисати национална свест Македонаца, а то се покушпава и данас урадити од неких) живе Македонци. Боље је ти прочитај, он заиста јесте непристрасан и не иде вама у корист!
 3. Да није тужно шта пишеш било би више него комично! Пих!
 4. Сад сви у руке и на читање...али заиста је неозбиљно проглашавати Блажа Ристеског за најеминентнију фигуру историје Македоније и енциклопедију исте проглашавати највреднијим и истинитијим штивом ..а иста је ПОВУЧЕНА из јавности ..у најмању руку је тенденциозно ..о чему ево говорим већ дуже време..али добро свако може да мисли шта хоће али која је вајда од тога.. Хришћанска господо...нема ово везе са Црквом..и овим форумом.. Књига је враћена у продају. Осим тога, није он сам радио ту књигу, него МАНУ. Зашто Блаже не би био најеминентија личност? Ко је по теби то? Да није Спиридон? Осим тога, ко зна окаквој се личности ради, зна да је Ристевски научник пар екселанс, којег одликују непристрасноист и објективност, а не историјско политикантство и мешетарење, које воле неки који себе проглашавају за критеријум црквености! Btw, све што си до сада рекао било је неистинито и испуњено са клеветама и лажним конструкцијама. Нигде чисте, бистре воде!
 5. Ја се извињавам, али ја сам овде којем су се лепиле етикете (те удбаш, те расколник, те издајник те ово те оно), и то је било и са твоје стране. Дакле, ја сам само одговарао. О Хунзима сам мислим објаснио. Било је битно доказати да су они из Македоније а не Грчке и то је то. Сматрам да је то добро урађено. Битно да су с Грци победили! Са друге стране, антиквизација се гледа благонаклоно од стране оних који у историји гледају само оруђе политике, а таквих је веома мало, посебно међу интелектуалцима. дакле, слика није тако црна као што желиш да прикажеш!
 6. Ха! Ма и мени је био сумњив. Дај, препоручи задњег, најбољег аутора који је писао на ту тему, хтео бих да прочитам ту неоповргљиву историју Македоније. Озбиљно! Најбоља књига је Македонска Енциклопедија од проф. др. Блаже Ристеског, објављена је ове или прошле године.
 7. Ха, опет неистина! Ловиш у мутном! О чему се ради, зашто ниси објаснио читаоцима? Наиме, пре неколико година ''пронађено'' је једно племе које је за себе тврдило да је пореклом од војске Александра Македонског. Грчка држава је одмах почела кампању да се они приволе Грчкој и почела да их тетира као да је Грчка њихова прадомовина. Са друге стране, Македонија, која се бори за свој статус у међународној заједници, као и за очување имена ''Македонија'' у своме државном називу (потпуно оправдано) имала је интерес да то исто племе, њихови представници дођу у Македонију и да се тако направи отклон од Грчке као прапостојбине Александра Македонског! Ово је велики успех македноске дипломатије и вађење ових момената из контекста јесте доказ само нечије недобронамерности или незнања. Ако пишеш пиши истинито, а не онако како би ти волео да јесте. То елементарна хришћанска етика налаже.
 8. Гопчевић је давно оповргнут и превазиђен истраживач. Слови као један од најпристраснијих истраживача Македоније. Немој се палити!
 9. Hahahahahhaha!!! Spiridon Gopčević je opovrgnut milion puta, samo da vas obavestim!
 10. Извини, али опет ппонављам, жртва Архиеписопа Јована је за мене светиња, али због људи који се ппонашају неодговорно и непастирски, пошто су промашили овце, које треба да траже у Бугарској а не у Македонији, она је данас омаловажена и губи на сврсисходности. Ако то теби није јасно ја не знам шта је! Видиш, Јован има љубави за свој, драго ми је што си рекао, македонски народ, жртвује се за њега, за његову црквеност, али ће неразумевање проблематике тог народа људи из ПОАе учинити да сав тај труд остане узалудан и бесплодан! Треба волети македонски народ, такав какав је, а не булазнити о некаквим високим теологијама и занемаривању свих белега тог народа (што је главни узрок свих раскола на тој територији, па и овога сада, а не неки тамо комунисти, они су само последица, нуспроизвод тог узрока), па ће онда труд уродити плодом, то све зна и мало дете, а не схватају они који живе у свету философије и високе теологије, који од шуме не виде дрво и који мисле да је један натпис у цркви из 15. века истинитији од људи који живе овде и сада у 21. веку! О томе ја сво време говорим!
 11. Па да, за Артемијем је кренуло нешто монаха и искушеника, а народ није, на кога ти то личи??? Паметнима доста!
 12. Хм, заиста схоластичка конструкција (правда земаљска, правда небеска, тандара броћ!). Да није тужна била би смешна! Онај ко воли свој народ (и додао бих, не користи свој црквени, политички, друштвени и неки други ауторитет да пропагира неку бугарштину или му некако другачије покушава променити националу свест) познаје свој народ и његове потребе, а народ ту љубав одлично препознаје (''Овце чују глас свога пастира и оне га препознају'', парафразирам). Паметнима доста! Апропо ''комуниста који решавају проблем у Мкд''-као што малепре рекох: СПЦ у Македонију донело насиље, насиље га и однело, а ја не подржавам ни једно ни друго, само констатујем затекнуто стање. 0102_laugh
 13. Наравно. Жртва Архиепископа Јована не сме да се омаловажава! Али са друге стране, постоје друге ствари које је умањују и слабе њен значлај. А то су оне које сам навео. ''Занемаримо ово, занемаримо ово''. То је тако лепо, а тако утопијски речено! Па не ради се у Македонији о безличним индивидуама већ о људима који имају свој идентитет!Своје име и презиме, своју личну и националну историју, која не може да се негира или заборави, па ни ради решења неког проблема, ма он био и црквени. Онај ко тако размишља, заправо не жели да проблем буде решен, него да буде по његовом!И Србе нико није оптужио за хегемонију, посебно не у скорашњој историји (говорим о својим постовима овде), тако да ако се та опаска односила на мене, ја је такође одбацуујем као неистиниту и недобронамерну! Са друге стране, да потпуно не доликује хришћанину да каже ''Ја мрзим овог или оног'', дакле конкретну личност, али апсолутно је оправдано рећи да се мрзи грех например, а један од грехова је и клеветање и изношење неистине на брата свога, што сам ја и рекао! Ту нема апсолутно ничег недостојног за једног хришћанина. Ако се опаска о ''највише мрзим'' односила опет на неки мој пост, ја је са гнушањем и мржњом одбацујем као неистиниту и недобронамерну, па чак и клеветничку, јер имплицира да сам ја рекао да ''највише мрзим'' некога човека, и то због његове националности, што никада за мене није била истина и не дај Боже да некада буде. По оваквим конструкцијама могу да закључим да оне могу бити истините само за оне које такве конструкције и праве! На такав закључак указује логички след ствари, а ја се надам да грешим!
 14. Ја бих рекао да вас је добро заболело ово што сам написао, то ми је драго, јер је то показатељ да говорим истину. Истина боли! Па да, и јадни игуман је чуо ово што и ја знам, те је поступио као што је поступио.
 15. Ти мени војводо, ја теби сердару! Ти мене хвали а ја ћу тебе! Благо теби када те ликови типа иполит и сид бране! Квалификације типа ''удбаш'' и слично већ су свима познате, а користе их најплићи људи са најплићим аргументима! Ако нешто у православљу мрзим онда је то морализам. Ја га нигде нисам споменуо нити га има у мојим постовима, био сам конкретан и навео сам ствари које ми се не допадају, а не допадају се ни македонском народу, о којем овде говоримо (ја нисам скретао тему. неки други су пре мене скренули па сам ја на то одговарао. ако сам ја крив за скретање теме, онда су и они исто толико). Јесте, назвао сам те ''дечко'', јер ти је познавање проблематике на том нивоу. Такав сам утисак имао док сам ти читао постове, те сам те тако и назвао. Није било са циљем да увредим. Да ли је битно ко је какве националности у Цркви? Није, апсолутно! Како то лепо звучи као демагошка парола, ма човек да се истопи! Заиста, није проблем, али јесте проблем када на територији која је била средиште националистичке манипулације Црквом од стране суседних држава (превасходно Бугарске, али и Србије и Грчке у периоду између 1870-1941., али и пре тог периода, али коме ја причам? ти о томе не знаш ништа свакако!), дође неко ко је представник једине канонске Цркве па почне у њој исто то да ради! То је онда сипање соли на још незараслу рану, а не лечење. Свакоме у Македонији је то јасно, само онима који не желе то да схвате није! Шта, Архиепископ Јован је НЕСРБИН И НЕБУГАРИН??? Не можеш бити по националности несрбин или небугарин, мораш бити нешто! Шта је он? До сада сам знао да је Македонац, али изгледа да ти имаш неке друге информације~! ''Македонска партизанска црква''. Пих! Јадно и бедно, нема шта! За вас 2 милиона људи који подржавају ту Цркву су невредни и спомена. Толико о вашој црквеној свести и вашој тобожњој бризи. Мачку о реп све то! И немојте да ме клевећете, нигде нисам опсовао!

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Креирај ново...