Jump to content

Лазар Нешић

Теолог
 • Број садржаја

  5267
 • На ЖРУ од

 • Број дана (победа)

  13

Status Replies posted by Лазар Нешић

 1.     Милане, срећан ти рођендан ! 

    Жив, здрав и радостан био још мноооогоооо, мноооогоооо година ! :pivo:

 2. Београд је данас окупиран град.

  Саобраћајци на моторима спроводе аутобусе поред моје зграде. Без икаквог блама под ротацијом спроводе некакве аутобусе из ко зна ког града са некаквим веселим, искеженим људима. Сирене. И потом мук. Празне улице за београђане. Затворене. Раскопане. Искасапили су нам нормалан живот, а потом нас и окупирали. Деца имају данас претчас да би завршили раније часове. Због чега? Због будућности Србије? Па морончине једне.

  Порука за сав тај полусвет који се набио у некакве аутобусе и похрлио џабака да провезе дупе до мога града и да га загади својим смрадом - мрш из мога града, багро једна неопевана!

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   @Рапсоди

   Нема ништа од тога. Кад би и кренула нека фрка, сви би се окренули против Шизоја; јер он нема присталица, само робове; а зна се како реагују робови кад им се укаже прилика да узврате ...

  2. (See 6 other replies to this status update)

 3.  

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   Знам све. Био сам. Исто сам доживео. Потпуно се слажем с тобом. 

   Не знам шта ће бити, можда се протести и распадну скроз; али ја сам самом себи обећао да ћу остати на улици макар био последњи човек тамо; има да идем сам на Андрићев венац и да протестујем тамо, или шта год ...

  2. (See 6 other replies to this status update)

 4. Циљ тролова и ботова и јесте да се сузбије свако критичко мишљење, да се банализује и "удави" свака аргументована расправа. Затварање политичких тема им у потпуности иде на руку.

 5. Циљ тролова и ботова и јесте да се сузбије свако критичко мишљење, да се банализује и "удави" свака аргументована расправа. Затварање политичких тема им у потпуности иде на руку.

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   Архангел Михаило главом и брадом :smeh1:

  2. (See 17 other replies to this status update)

 6. Циљ тролова и ботова и јесте да се сузбије свако критичко мишљење, да се банализује и "удави" свака аргументована расправа. Затварање политичких тема им у потпуности иде на руку.

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   То су све кукавице, пустите то, администрација је све видела и све су скапирали.

  2. (See 17 other replies to this status update)

 7. Циљ тролова и ботова и јесте да се сузбије свако критичко мишљење, да се банализује и "удави" свака аргументована расправа. Затварање политичких тема им у потпуности иде на руку.

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   Опуштено људи, отворићемо нове теме!

  2. (See 17 other replies to this status update)

 8. Молим вас да ме упутите негде где се писало о православном погледу на хомосексуалност. Нисам пратио пре а сад ми треба. Ако је могуће на неки текст или тему где може да се нађе један здрав поглед на ту појаву. Хвала.

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   Још памтим сопствену шокираност кад сам то први пут читао с другарима на факсу!

  2. (See 9 other replies to this status update)

 9. Молим вас да ме упутите негде где се писало о православном погледу на хомосексуалност. Нисам пратио пре а сад ми треба. Ако је могуће на неки текст или тему где може да се нађе један здрав поглед на ту појаву. Хвала.

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   Имаш у црквеним канонима много материјала на ту тему: византијски каноничари, као стари педери, строжије су кажњавали недозвољене позе брачника него гејеве и педофиле. Жив ти ја, погледај и сам, па ћеш видети. Тако да је поглед на хомо ствари суууупер :D 

  2. (See 9 other replies to this status update)

 10. Била сам у Београду у два наврата. Сад последњи пут на 7 дана. Али нисам се никоме јављала са форума. Проводила сам време на семинарима и са колегама, а нешто мало са старим познаницима и пријатељима. Не знам какви су ми утисци после толико времена... Има позитивних дешавања, али и даље неке ствари не штимају. Највише што се тиче политике. У унутрашњости се не зна и не преноси све што се дешава у главном граду, мислим на протесте. Вучић ће нас довести до лудила. Сад је у Министарству смењен човек који се борио за просвету. Опрали су огромне паре за електронске дневнике и сви смо изиграни и намагарчени. Не знам докле ћемо више ћутати и трпети. Како мислимо да нам буде боље ако нешто не предузмемо против овог олоша и да ли нас Бог преко власти кажњава за наше непокајање и неокретање правим вредностима? Много превирања у цркви. Постоји само једно место где сам отишла и осетила мир. Поједини стари људи које сам срела су ме дубоко разочарали. Асистент са факса ми је понудио посао у Београду. Много дешавања и много информација за кратко време... Лоша храна у главном граду, очајна заправо, уништене мале приватне радњице, тржни центри на врхунцу славе, сјај и беда велеграда... И тако...

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   У праву си 100%! Зато сврати на тему:

    

 11. Nekoliko puta sam molio da se uvede još jedna služba u 11 sati za noćne radnike koji ne mogu da ustanu na ovu u 09 ili još ranije. To niti je kanonski pogrešno niti bilo šta drugo narušava... ali kao da nisam ni pisao. Niko ni da se nakašlje. Bog je dobar i siguran sam da se On nešto pita ta Liturgija bi zaživela! Ne znam zašto onda "majka Crkva" ne učini nešto po tom pitanju.. ili ne mari kako bi se Ženik, koji voli čoveka, postavio? Ovako smo mi noćni radnici ozbiljno uskraćeni za mnogo važna dešavanja. 

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   Нема од молби ништа, само ако имате кеш неки, јер што каже једна стара богословска изрека: Пара врти где литургија неће :smeh1:

  2. (See 8 other replies to this status update)

 12. Александар Вучић и УДБА спремају (тј. већ је спремно и у процесу извршења) до сада невиђен и нечувен удар на СПЦ, као увод у тоталну дискредитацију Цркве по питању КИМ - кад дође до тога, сетите се да сте прво чули овде!

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   Дрога и педофилија - прати те две вести наредних недеља и месеци. Не смем да откривам извор, али према овоме ће се показати тачност онога што причам: пре неколико дана ухапшена су два свештеника у сремској епархији: један из Сремских Карловаца (знам га лично) и један из Петроварадина (знам га лично) - и то у највећој тајности. Кад се ово открије у вестима знаћеш да је моја дојава тачна. Очекујем да ме у наредна 24 сата ухапсе због ових објава ...

  2. (See 4 other replies to this status update)

 13. Hoce li danas neko od vas forumasa iz Beograda u setnju? Mozemo da se nadjemo negde...npr na platou ispred filozofskog :) prosetamo, mozda popijemo neko kuvano vno...sta znam...ponesite kisobrane ;)

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   Наравно! Ја долазим :)

 14. Prof. dr Milo Lompar prica na tv Happy o Milosu Crnjanskom. Ima nade, idemo na bolje ! :D:D

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   Одлична емисија!

 15. Маса људи у центру Београда против снс банде! Има сигурно 50000 људи ...

  girl_smiley

 16. Сутра око поднева имам један врло непријатан и суштински бесмислен посао да обавим, и тотално сам анксиозан око тога. Па, ето, помените

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   Primeni svetogorsku metodu: drmni dve tri ljute pre toga i bićeš top!:D

  2. (See 1 other reply to this status update)

 17. 33000 сати је прошло... Другова без. И одговора... Спаваш ли мирно БАНДО!?

  48387030_10205658765545623_4435141997610

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   Био сам прве суботе, био и прошле. 30000 по најгорој мећави и снегу. Идем и следеће суботе.

   Долази им крај, осећа се!

 18. Pozdrav za Lepog i projektante

   

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   Охо, каква част! :D Васке, д мен, д мит, д леџенд! Отпоздрав:

   https://www.youtube.com/watch?v=Yj6bKh00xNk

 19. Često me pitaju šta radim po ceo dan i je l se dosađujem. Šta se to desilo u društvu da je briga o rođenom detetu, odojčetu, "dosađivanje" i "ne raditi ništa" ne_shvata?

  Šta sam to propustila...ili šta to silno propuštam kad sam sa detetom ne_shvata. Je l ima neka žurka na koju nisam pozvana? :smeh1:

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   U našem društvu nema mesta za decu i vaspitavanje, koje je postalo neka ezoterija, to je sve. Ovo je nacija penzosa. Nacija na umoru.

  2. (See 6 other replies to this status update)

 20. Danasnja pouka u maloj crkvi kod Hrama bila je ta da je ljudima to materijalno cesto mnogo vaznije od duhovnog, pa tako i narod iz jednog sela je otkazao gostoprimstvo Isusu iako je On izlecio besomucnog. Kako su ostali bez krda svinja to im je bio znak da bi mogli materijalno lose da prodju... Koliko je to danas zastupljeno? Prilicno...

 21. Danasnja pouka u maloj crkvi kod Hrama bila je ta da je ljudima to materijalno cesto mnogo vaznije od duhovnog, pa tako i narod iz jednog sela je otkazao gostoprimstvo Isusu iako je On izlecio besomucnog. Kako su ostali bez krda svinja to im je bio znak da bi mogli materijalno lose da prodju... Koliko je to danas zastupljeno? Prilicno...

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   Е, али има једна већа иронија свега: беседа је изречена на месту где је задњих година много свештеника смењено с парохија због финанскијских малверзација и крађе новца, вероватно као нигде другде у целој СПЦ ... Бог је шаљивџија!

  2. (See 2 other replies to this status update)

 22. Радио Словољубве, најдосаднија станица свих времена. Без иједне песме читавог дана, само којекакви интервјуи и назови поуке владика. :) Тотално анемично.

  1. Лазар Нешић

   Лазар Нешић

   Slika naše Crkve! Anemično kao i 95% stvari koje dolaze od hrišćana u Srbiji. Nije čudo što je redovna poseta hramovima 0.13% ...

  2. (See 1 other reply to this status update)

×
×
 • Креирај ново...