Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Жика

Теолог
 • Број садржаја

  1654
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Srdjan61 у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  1. Епископ Лука је изјавио да није био на јесењем Сабору у новембру 2018 ( проблем са кретањем )  где се донела одлука о украјинском питању, али да се у потпуности слаже са одлуком. Значи спин.
  http://www.novosti.rs/вести/насловна/друштво.395.html:794075-Владика-Лука-На-Сабору-СПЦ-нема-сукоба-само-живе-размене-аргумената
  * Какву одлуку очекујете на Сабору око цркве у Украјини и одлуке Цариградске патријаршије у том смислу?
  - Наш Сабор је већ на јесењем заседању у новембру 2018, изнео свој став. Лично нисам био присутан на заседању због проблема са кретањем, али у потпуности подржавам став и одлуку Сабора.
  2. Слажем се у потпуности
  3. Не бих се сложио. Само је показао неизмерну љубав према млађем залуталом брату и дао му још једну шансу. Фудбалски : добио је други жути картон након првог због Дарвина и последњу опомену пред искључење. Питам се како би се провео Иринеј да је ситуација обрнута.
  4. Мој утисак да је прво Саопштење оно оригинално написано од стране портпарола ( са пуно љубави према млађем залуталом брату али и са објашњењем због чега се покајао ако се покајао ) , а друго исправљено је дошло након нечије интервенције код патријарха да не би ето било добро да се то јавно разгласи и наруши углед покајаног епископа и саме цркве.
  5. Дијалог са МПЦ са вл. Максимом би био унапријед фиајско видећи његове ставове према Фанару, тако да би македонци добили све што зажеле а можда и више, а све у знаке широке хришћанске љубави да се и они који су изван на неки начин врате у евхаристијску заједницу ( види Украјина ).
  6. Јако злобно и неаргументовано.
  7. Због чега ?  Дабробосанска се налази 90 посто на територији федерације где Срба скоро да нема ( само из Сарајева је отишло преко 100.000 Срба и већином за Бијељину и Зворник тј. зворничкотузланску епархију ) , те је сасвим логично да се неке парохије врате дабробосанској и мало је ојачају и финансијски. Уосталом Дрињача  је била граница епархија до 1914.
  8. Слажем се.
  9. Слажем се.
  10, Слажем се. То није посао ни Сабора ни Цркве.
  11. Слажем се да Максим није запрепаштен видећи шта је писао о упаду цариградске у Украјину. А и сви други мошда нису претерано запрепаштени осим браничевског и можда бачког.
 2. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Вукашин у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Ne. Ti ponavljas kao papagaj. On se spdao.
 3. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Вукашин у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Sta ako je na pop Djurovicu Duh Sveti, a ti hulis da je oprelescen?
   
  Ja se ne bih zezao sa tim stvarima. Ozbiljno.
 4. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Леон Професионалац у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  @Милан Ракић
  Нешто је забаговало опет. Или мој интуитивни унос текста. Хтео сам да напишем непознато. 
 5. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Vladan :::. у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Ја се одјављујем са ове теме. А газдама честитам за невиђену љубав према психо боту.
   
 6. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Предраг М у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  @Поуке.орг инфо крајње је време да реагујете, ово се више коси са здравим разумом. Да неко без идентитета оволико прича а да при том не каже ништа. 
 7. Хахаха
 8. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Предраг М у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  потписујем.
  администрација треба да размисли. 
 9. Оплаках :))
  Жика got a reaction from Леон Професионалац in Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Лепо сам рекао да ће се увећати број Максимових ботова.
 10. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Vladan :::. у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Да размисли? Пет дана?  Па они се овде шврћкају као да је све ОК уз благе опомене за растурање теме.
   
  Немојте да одговарате на цитате и таговања. Ипак, наставиће да копипејстује до бесвести. И тако ће се наставити свуда где је е. Максим у питању.
   
  И ко томе нечињењем, на овој теми а и иначе, доприноси?
   
 11. Не свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Психула у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Хоћете да се окупимо испред са папиром и свим скриншотовима или да пошаљемо у елекронској форми?Како Вам је милије.Или ће тај опрелешћени цариградски поп заћутати и бавити се својом парохијом.

 12. Свиђа ми се
  Жика got a reaction from Предраг М in Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Лепо сам рекао да ће се увећати број Максимових ботова.
 13. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Vladan :::. у Неблагословена запета?   
  А то би онда значило да нису у праву они, као @Александар Милојков, који тврде да мање-више ничега није ни било, да се о најважнијој теми у СПЦ малтене није ни дискутовало и да, зато, није било ни потребе (чак ни након интензивне јавне дебате двојице владика и реакција које је то изазвало у целом православном свету) да Сабор о томе ишта напише.
   
 14. Не свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Психула у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Наравно да јесмо идемо до Патријаршије са овим папиром.Локнице имам само кад ми миј фризер то напарави.

 15. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Vladan :::. у Неблагословена запета?   
  Јер, за ту необичну акцију брисања пасуса мени је једино рационално објашњење то да је схваћено да је покајање било лажно и зато је брисањем пасуса послата порука о томе. А то може да значи да ће даље акције а можда и санкције да следе као што о. @Zoran Đurović пророкује за наредну годину.
   
 16. Волим
  Жика је реаговао/ла на farisejski.bukvojed у Неблагословена запета?   
  https://sozercanje.wordpress.com/2019/05/20/неблагословена-запета/
  by Vedran Gagic


 17. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Талични Том у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  А, јесте ли Ви размишљали да данас изађете мало на свеж ваздух? Чисто, ради промене. Мислим да би Вам помогло да удахнете пролеће и да Вам ветар уђе у те Ваше фине ”женске” локнице, које надам се да имате и негујете...
 18. Не свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на HOA+ у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  РЕЦЕПЦИЈА САБОРА СПЦ 2019
  Познато је да сваки православни Сабор, како би био признат, треба да прође рецепцију у народу и клиру. У том смислу, инспирисана (пишем у женском роду јер је то модерно сад на Поукама ) сам да поделим неколико идеја и размишљања:
  1. Епископ Лука је дао интервју о раду Сабора, иако на њему није учествовао. Интервју није нико демантовао, нити сам Лука, нити Портпарол. Закључак, тотални распад система, тј не зна се ко пије, а ко плаћа.
  2. По новинским лупетањима, тема је била да ли ће Вучић бити примљен на Сабору или ван Сабора, да ли је Јеванђеље унутра, да ли је сала или није сала итд. Саопштење није ни једном речи демантовало ове глупости, напротив потврдило је. Вучић није примљен на Сабору јер Сабор ето чине сала, Јеванђеље и предмети у сали, а не људи. Ово је пробој на пољу догматике и чини се нови допринос историји православне саборности.
  3. Од дугонајављиваног решења сукоба Иринеј Максим, на крају није било ништа. Иринеј је дефинитивно отишао у пензију и показао да може да препада и кињи само богослове и своје попове, те да га се нико више не боји. Овим је коначно стао уз Атанасија и Амфилохија који су дефинитивно у пензији и на које се може истресати свака новинарска будала, па надаље теолози, свештеници па и друге владике.  Од великана и страшила постао је крпа. Од 2019. почиње историја СПЦ у постјустиновачком периоду.
  4. Преправљање Саопштења, у коме је прво наведено Максимово извињење, а потом и скинуто, је дно дна у историји СПЦ. Оно само сведочи да Иринеј и даље мисли да смо сви идиоти, и да још увек није у стању да сагледа колико му се сви годинама смеју иза леђа, а многи и у брк. Дотакао је дно. Максим га је искасапио својим текстовима, довео у питање његов научни интегритет, као и положај унутар Цркве. Од овог нокаута се неће више никад опоравити. Саопштење је писано примитивним језиком, види се да Иринеј кад има кратак рок не може више да произведе било шта квалитетно. Знао је да се ужасава на „уличарске изразе“ студената и нико му није био добар, а сад он пише у званичном Саопштењу „да Цариград заговара решење преко колена и на своју руку.“ Јел икад ико видео неко црквено Саопштење написано у сленгу? Време је да се мења Портпарол.
  5. Дијалог са МПЦ нема никаквог смисла ако ће у њему бити иста лица, (Иринеј, Амфилохије итд) који у претходних 30 година колико дрмају Црквом нису ништа успели. Конфликтни су, несклони компромису, и време је да оду. Можда не би било лоше пробати да у Комисији буде Максим и још неко ко је мање искомплексиран.
  6. Синод у који је ушао Давид показује да је довољно писати Гноме на 60 страна у којима хвалиш Вучића да би био члан Синода.
  7. Арондација Епархија је комедија првог реда, још један у низу доказа да Епископи мисле да смо сви дебили.
  8.Нису се дотакли проблема огромног пада студената и ученика у црквеним школама. Не сматрају да имају било какву одговорност и кривицу по том питању.
  9. Питање масовног одласка и исељавања младих и читавих породица на Запад, такође, није од великог значаја.
  10. Вакцинација?? Пала сам у несвест, Сабор о вакцинацији,а немају појма колико има крвних група нити знају да их наброје. Да ли би ико од нас родитеља двоје дете лечио на основу става и мишљења Никанора или Митрофана? Ово је промашај првог реда.
  11. По ко зна који пут запрепаштење понашањем Румуна??? Била бих запрепаштена да је Сабор реаговао. По ко зна који пут је показано да се могу гњавити и малтретирати само нижи од нас, попови и богослови, а кад је неко барем равноправан, онда нису толико храбри него су увређене даме, плашљиве и стидљиве и саблажњиве.  А осим тога лажу. Да ли неком Максим делује запрепаштено или Григорије? Колико је запрепаштење Доситеја Шведског по овом питању? Јел га ико икад чуо?
  Ето то је моја рецепција. Баш ме занима какве су ваше?
 19. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на farisejski.bukvojed у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Ljudi, ako Psihula nije vestacka inteligencija (software koji diskutuje), onda se bojim da se radi o nekom ko, po mom sudu, ima ozbiljne probleme. Utrositi ovoliko vremena i energije na objavljivanje tekstova problematicne smislenosti je tesko povezivo sa zdravom osobom.
   
  Meni je to jezivo. I tuzno.
   
  I ne zelim da svojim komentarima pogorsavam bilo cije naruseno zdravlje.
   
  Pozivam vas sve da razmislite o ovome.
 20. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на ana čarnojević у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  mozemo da aliziramo Vedranov najnoviji tekst na blogu i da se vratimo izvorima tj uvodnom tekstu. pa necemo da offujemo.
  Vedran kaze da i vrapci znaju ko je narucilac tekstova u Blicu...
  mi neki ne znamo.
 21. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Предраг М у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  то и јесте циљ, твој и мале групе анонимних хришћанских верника. уместо да дискутујете по принципу аргумент - контра аргумент или питање - одговор, ви упорно скрећете тему са курса. И тако већ месецима ... 
 22. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Леон Професионалац у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Намерно урушавање тему. Не одговарате...
  Да је све како треба оног трола одавно не би било. 
 23. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Предраг М у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  ја претпостављам ал не бих се изјашњавао док не будем сигуран. не би волео да после морам да се исповедам због брзоплетости и лошег расуђивања. 
 24. Свиђа ми се
  Жика је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Окани се секса. Одговарај на аргументе. Зашто "аутокефалија"? 
 25. Волим
  Жика је реаговао/ла на Вукашин у Зоран Ђуровић: Зашто треба уклонити владику Максима?   
  Nema veze...
  Djurovic ne vrsi nikakvo duhovno nasilje. To da li ima veliku ljubav i veliku slobodu pred Bogom, ili je umisljen i flipnuo, nije moje da sudim. 
  Siluan kaze da je Hristos usluzan onima koji Mu se mole. SabIaznili se mnogi, gotovo celo bratstvo Pantelejmona mislilo da je lud.
×
×
 • Create New...