Jump to content

Жика

Теолог
 • Број садржаја

  2244
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Жика

 1. Није био у расколу. У Румунији је био рашчињен, али је касније служио у Америци, у канонској Цркви. То је свештеник Георгије.
 2. Писао је Сиропулос о томе. Ја сам читао код Погодина, у његовом докторату. Око Сиропулоса постоји расправа између Ђуровића и Пејковића. Да, али остаје чињеница да је целивао. Можда је и Порфирије исто урадио из куртоазије. Није се одрекао Православља тим потезом.
 3. @Родољуб Лазић Што се тиче целивања папине руке, знамо да је исто урадио Свети Марко Ефески па не видим толики проблем у томе.
 4. Mislim da je posle litije koju je poveo Sv. Grigorije Dvojeslov stala kuga.
 5. Жика

  Napustio nas je Djole Balašević...

  Да ли може линк?
 6. Жика

  Napustio nas je Djole Balašević...

  Гледао сам емисију у којој гост каже да је први пут видео икону крсне славе код Балашевића. Такође, за време комунизма је певао песме у којима се помиње верска тематика.
 7. Жика

  Napustio nas je Djole Balašević...

  @Trifke IZVINIO SE ZA TU PESMU PRED KONCERT U NOVOM PAZARU. IZVINITE NA VELIKIM SLOVIMA, NEĆE DA MI VRATI NA MALA.
 8. @Zoran Đurović Ja sam negde pročitao da je bio homoseksualac. Ovako piše u Žitiju: И када се међу одраслим људима добар лако квари од рђавога, као што је речено: „са неваљалим ћеш се покварити“ (Псал. 17, 27), утолико пре то се дешава међу младићима, који су природно више склони злу него добру, као што је писано: Разум човеков усрдно нагиње ка злу од младости његове (1. Мојс. 8, 21). Тако и млади Нифонт поче живети у нераду и лењости, и јести без мере и опијати се. Затим се научи од неваљалих младића празнословити и псовати, на представе глумачке одлазити, а потом и срамна дела чинити; и све ноћи провођаше лакомислено с младићима, прљајући себе нечистим гресима. Усто он поче и да краде, и да се свађа са свима, и да се туче.
 9. Ima duže Žitije kod ave Justina. Nisam ovo razumeo. Kako preteča Pouka?
 10. Pogledaj na internetu. Danas se slavi. To nisam znao kad sam ti napisao.
×
×
 • Креирај ново...