Jump to content

Владан Здравков Меденица

Члан
 • Број садржаја

  315
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Владан Здравков Меденица

 1. Царе Небески, Утешитељу, Душе истине, који си свуда и све испуњаваш, ризницо добара и даваоче живота, дођи и усели се у нас, и очисти нас од сваке нечистоте, и спаси, Благи, душе наше. Амин.
 2. Нисам био одавно, ал чух прије неколико дана кад сам био у Вирпазар, да је љетос било 14 монахиња и искушеница тамо. Ја нисам могао да повјерујем у то. Стварно их има толико? Иначе ко није био, острво је мало, окренуто пут Скадра. Често су их провоцирали шиптари из Скадра са ласерима и... Ал лијепо је. Баш је лијепо тамо... и Стањевићи одма до... ма и то село Мурићи (муслиманско село) одакле се долази до острва. Све је то нешто што оставља утисак. Морам опет поћи скорије... Ако Бог да.
 3. Суштински проблем је што ми Православни сматрамо да Папа у неким тренуцима исповиједа јерес. Није проблем ни његово мјесто први међу једнакима, ни нешто друго, проблем је само тај што ми не исповиједамо потпуно исту вјеру. Иначе, лијепа слика. Свиђа ми се што напокон постоји дијалог, а он је врло битан и неопходан.
 4. To за цигане је тачно. Роми су већ нешто друго. Цигана имаш у сваком народу. То је карактерна особина.
 5. Свашта си писао, па се насмијем, мислим шалиш се. Ал ово да Американци оће само наклоност, а друго их не занима... па већу глупост нисам чуо одавно. баш одавно. Американци, оће само корист, за остало их баш брига. Стварно мислиш да смо могли да бирамо или да су други бирали за нас и да данас бирају?
 6. Политичка изјава једног свештеног лица. Треба то да се избјегава.
 7. Предиван је човјек наш митрополит. Јој, колико се љепше осјећам када макар неколико ријечи прозборим са њим. Одма срце велико ко америка Русија.
 8. Још један од оних коментара који говоре да Ви нисте рођени да будете свештеник. Неки научник, теолог, то да. То вам нико не спори. Али један духовни пастир не може овако разговарати са вјрујућим људима. Имате знање, али љубави вам фали. Нпр, ја сам разговарао са нашим предивним Митрополитом и наступим "ђоном", а он прими ударац, па ме помази. Тада сам схватио први пут шта значи окренути други образ кад вас по једном ударе. То је управо та гордост коју ви посједујете и која не дозвољава једној младој особи да вам приђе и да настави да чита ваше текстове и ставове. А могли би се од вас много научити, али љубави вам фали.
 9. Е сад прочитај задње што сам ти сада цитирао твоје и на основу тога би се могло закључити да... ма небитно, нећеш ни схватити, јер генерализујеш ствари, али ако ћемо искрено неке од највећих Срба су управо дали Црногорци. Ако не и највеће. Но нека, нећеш ти то схватити. гулгај. Супер сајт. Умјесто што глумиш адвоката. Супер речено, али с обзиром да ме не знаш, а с обзиром да нисам овдје на ово ни нешто посебно питао, твој коменар уопште није на мјесту, сем ето пресипаш из шуља у празно. цитираш ме, а да одговориш не умијеш. Код тебе је тек тај степен гордости повећи. Хтио ти то да прихватиш или не, али с обзиром да си увијек спреман за препирке и свађе, искулираћу вјероватно твој следећи пост, па те молим и ти моје, јер са тобом је немогуће водити разговоре. Паметнији ће попустити.
 10. Опет милион теорија завјере. Колико је то карактеристично за нас Србе.. па то ти је... А Шешељ је пуштен јер се належао човјек... Ред је да се пусти на слободу више.. И да је крив, много је... а не недужан човјек 12 година утамничен. Пустили га без размишљања, јер знају да је Вучић прејак и да овај нема шансе да се умијеша у борбу за било шта. Макар то сада тако изгледа. И куд ћеш бољи моменат за такво нешто.
 11. Ови са "Борбе за веру" су ти она струје у СПЦ (која је доста јака међу "вјерницима") која се боји од папе и од (они би рекли) новотарија, како у литургијама, тако и у свему другом (одма би ти кренули причу о отвореним дверима, љубљењу руке папе, несиласку светог огња једном приликом и тако даље...). Они у суштини су против дијалога са католицима (и екуменизма. Добро, они су против Екуменизма-то је дијалог ). По мом мишљењу, једно доста проблематично размишљање које за циљ има да "упозори на опасност" од Папе. А отац Зоран је један начитан и паметан човјек, који зна да се погорди опасно, а тад и није вољан за дијалог, но за паметовање, па ти предлажем да читаш и не дискутујеш са њиме, но да питаш на више мјеста и упоредиш одговоре... По мом мишљењу, некад је он у праву, некад ови са којима се константно препуцава, а неки од њих су и Епископи и Митрополити... Добро, не препуцава него води дијалог...
 12. Листам тему... Читам.. Ово једноставно није тачно. Посебно не за Србе из Црне Горе.... Свако село минимум једну Цркву у Старој Црној Гори. Људи пред сваку борбу се нпр причешћивали, а борби сваки дан... Плус Цркве пуне жена и дјеце док су мужеви и очеви на бојним пољима... А у миру само се тамо сједјело (то је било најчешће сеоско гумно на којем се окупљало и бесједило).
 13. Само је један Ђукановић Мило. Главнога си лидера и великог вођу заборавио. Ех кад се сјетим како су га само Срби величали док су обарали Милошевића...
 14. А мој тата је мене малога оставио, па је пошао да брани коридор којим су се извлачили Срби (жене и дјеца) избјеглице, док су их разни гранатирали... Неки су се и извукли, неки су и убијени... Мислим да је то ваша обавеза била. Макар да помажете избјеглицама да се извуку, свим онима проћераним од свукуд. Није се тамо ратовало ни за Милошевића, ни за неког вођу или идеале... но боље то ви чак и од мене знате... Има она народска "чега се паметан стиди..." Оростите мени што се усудих да нешто такво осудим. Не, не осуђујем то што сте се можда препали и нисте помогли па су неки моји бјежећи од ножа ипак били спорији, па су заклани у Книну. Спорији су били од оних кољача који су их клали само јер су Срби... Осуђујем то што ви то поносно истичете. П.С. Иначе свиђа ми се ваш свеукупан рад, мада ми се не свиђа начин на који комуницирате. Има дозу гордости. Свако добро од Бога.
 15. Mитрополит Амфилохије, у.Владика Атанасија Ј. и његов наследник Владика Григорије Јер су посебни. Јер су дивни. јер кажу шта мисле.
 16. Ja волим кад видим на овој теми расправе о религији, вјери и вјерницима уопште. Када сам почео читати овај форум, доста сам научио. Сада много мање има таквих расправа, више се прича о неким дневно политичким темама. Али уживао сам читајући расправе о нпр Причешћу, Литургији, "новотаријама", Свијећама, Посебно о неким празницима (као што је Велики Петак и изношење Плаштанице), али и о суштини литургија и служби и која је која (Светог Василија, Златоустога,...), као и шта преставља која. Одушевљавао сам се и са расправама (похвалама) на рачун неких духовника. Волио бих да се таква расправа врати, да ја читам и не коментаришем
 17. Иста ствар као са Артемијевцима. Ако нисте у јединству са Црквом, нико вас на то неће ћерати, али не можете остати у њеним просторијама. Слободно нека шире шта хоће, ал нек изађу из манастира.
 18. и ја сам то прво запазио.. и не да има тако мали проценат, него чини ми се да је ово од 10 до 19.. ал то су вјероватно Хришћани који не смију да признају да су то.
 19. Тектс на ББС и срећи... А тај исти ББС својим послушним пропагандама многим Милицама Ракић по свијету не да да осјете шта је то стварно срећа.... Шта заправо желим рећи, питам се и сам... Па ваљда то да вијести са ББСја, овакве природе о Ирану, Сјеверној Кореји, Русији,..., узимам са огромном дозом резерве. Јер лажу, лажу, лажу... Исто ово има и у Саудијској Арабији али о томе нико не прича јер су им то финансијери и пријатељи!
 20. Неодољиво ме подсјећаш на једног ћелавог дебелог тренераја једног југословенског клуба. Тако и тај Гебелс врти неке флоскуле и на крају и сам себе убиједи да је то истина. У суштини, ствари стоје скроз другачије. Ово што данас ради Русија ће натјерати многе земље да преиспитају и свој став о Косову и Метохији, ово ће изједначити сада ријеч Русије и САД и неће више моћи да се ради дивљачки по свијету. Видјећеш, сада због овога нико више не чепрка по Сирији, па ће Асад то да среди... А и неће амери нападати скорије никога, јер имају овом муком да се брину...
 21. Путин се састао са Московским Патријархом. Од неких људи који тврде да су добро упућени у дешавања, очекује се да Руси крену да бране свој народ од нациста. Очекује се улазак руске војске у наредних 24ч.
 22. A да ли вриједи данас дати живот за неки идеал? не знам. Ево ја први, тешко... Ал се сви поносимо тим прецима који су нас и прославили, али и који су нам оставили ту свету слободу.
 23. Прочитах. Поучна прича. Ни једног јединог тренутка нисам помислио да одустанем од читања. сада се питам, да ли ми памтимо ове људе и цијенимо оно што су они радили. Да ли ми данас уопште имамо идеале којим стремимо или смо се предали.
 24. Даћу ти бољи примјер да би ти схватио колику си глупост рекао. То ти је као да сад Босна постане држава и да добију предсједника и он буде Додик и онда се муслимани побуне и скину га (само јер је Србин и не жели нпр у заједници са Турском), а онда он пребјегне (ДА БИ СПАСИО ЖИВУ ГЛАВУ) у Београд и из Беогада затражи од Срба да одцијепе РЕПУБЛИКУ СРПСКУ. То је отприлике то поређење. П.С. Да додам, муслимани укину право да се говори српским језиком, протјерају све српско... то је отприлике та прича...
×
×
 • Креирај ново...