Jump to content

Hristoslav

Члан
 • Број садржаја

  25
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Hristoslav

 • Рођендан 09/11/1961

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Београд

Contact Methods

 • Skype
  drjugovic
 • Yahoo
  drjugovic

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hristoslav's Achievements

 1. Како Pontifex обмањује цео форум кад говори МИ православни (као да је он тобож православан) па даље каже да МИ православни односно НАШ клир не верује у Једну Цркву и тобож не желимо Једну Цркву!! Предлажем браћи да га једноставно ИГНОРИШЕМО јер овакви разговори не служе ни чему и не воде никуда! И да МИ православни тј браћа са форума престанемо писати на овој теми и истовремено на било којој другој теми да не улазимо у расправу са ОНИМ који је делегиран (као што је сам признао) од Конгрегције за ширење Римокатоличке Цркве!
 2. Епитимија је лек против греха а не казна за грех како се схвата на Западу. Ко умре под епитимијом а испуњава епитимију тај се спасава као да се причежћује. Ако умре под епитимијом а не држи је опет може да се спасе јер није одлучен и недржање епитимије му се рачуна као грех више. Анатема је одлучење од спасења јер се такав налази ван Цркве. Међутим анатема није неповратно стање. Ко умре под анатемом тај гине вечно, међутим ако се пре смрти покаје и Црква га прими назад, различитим начинима у зависности од његовог пресатупа, тај се спасава. Дакле анатема није неповратно стање проклетства као што епитимија није одлучење/проклетство већ лек и начин да се верник обожи што и јесте наше назначење да уђемо у заједницу са Господом и свима светима.
 3. Даље Pontifex користи речи као што су Измотавање и Спрдање са Светом Тајном и то у контексту наше СПЦ! Ако ово није хула на Свету Тајну и истовремено ругање нашој помесној Цркви ја не знам како да се изразим...
 4. Папа је од Грчког Папас тј. Отац. Окупаторска Турска власт је користила изведеницу ПОП као погрдно име. Занимљиво је да су и омражени конунисти волели да кажу попу поп а бобу боб!
 5. Даље он користи за НАС увредљив и понижавајући израз ПОПОВИ! Сада је све јасно!
 6. Pontifex најзад поштено рече да то НАМА ПОПОВИМА не иде у главу, дакле не њему! Све до сада је говорио тобож НАША Црква итд. Човек се коначно изјаснио да није НАШ и да НАМА не иде у главу!
 7. Е па драги форумаши, свидело се то нама или не, имамо делегираног католика мећу нама! Вероватно Језуиту! И то са очигледним нечасним намерама!
 8. Даље наш вајни Pontifex Emeritus упорно инсистира да Римски Папа има апелациону улогу у васцелој Цркви и то како каже: свидело се то нама или не!
 9. Римски Папа има титулу Pontifex. А овај Pontifex па још Emeritus на нашем форуму...мирише ми на католика...Свака част племенитим католицима који поштују нас православне и нас који њих поштујемо али овај Emeritus је похулио на нашу Литургију и нашу Цркву и чини ми се да уопште нема часне намере на овом форуму!
 10. Што се тиче catholicusa: Света и Божанствена Литургија се не може изврнути руглу јер је Богочовечанска заједница. Литургија ничим не може бити окаљања. Ни на који начин пошто је Божанска установа. А ти тврдиш да то чини наша помесна Црква. То је истовремено хула и на Свету Литургију и на нашу Светосавску Цркву! Не знам ко те је послао овде на овај православни форум да га трујеш и загадиш. Ти ниси православан!
 11. Ајде мало да читамо О.Зорана. Нећу се упуштати у богословске расправе јер нисам школовани теолог. Засметао ми је пре свега: Речник кад Зоран говори о Господу, Пресветој Богородици...затим тон и начин његовог обрачунавања са неистомишљеницима! А сигурност у своју светост, па то се види из сваког поста који је О.Зоран овде поставио!
 12. О.Зоран како рече сигурно нема страха Божијег јер је то почетак мудрости. Па како је Зоран далеко одмакао он страха нема или га је можда превазишао пошто је достигао саму мудрост и љубав Божију. Или ће пре бити да страха Божијег нема јер га једноставно никада није ни имао!
 13. Шта је то: страх Божији? Страх Божији је посебна врста благодати Божије, а благодатних дарова/енергија Божанских има веома много. Ко има свештенога страха Божијег тај ће разумети а ко га нема неће га достићи схоластичким умовањем. Мој савет би био да неко узме да чита Поуке Старца Силуана а могао би и некога другога светитеља. Ја знам да нисам уопште достојан да помислим или душепогубно уобразим да имам тог свештенога страха. Али из личних контаката са неколико Светих људи Светогораца а и појединих у отачаству одговорно тврдим читајући О.Зорана да он тај страх нема!
 14. Кад служи литургију молитва му је света не због његове личне светости већ због његовог свештенства. После литургије његова молитва је...нека кажу они који га лично познају.
×
×
 • Креирај ново...