Jump to content

Драган άσημος :)

Члан
 • Број садржаја

  1055
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Драган άσημος :)

 1. Контакт са Александром је престао у августу прошле године (док је боравио у мигрантском центру у Сарајеву), у октобру је нађен објешен...обдукција рекла да је самоубиство (постоје неке сумње да није, али непотврђене), сахрањен 17.04.21. (толико се чекао налаз обдукције)...
 2. Јавио ми се данас (Александар), оставио је на мене утисак позитивног помака....тренутно је пуштен са са психијатрије Кошево (Сарајево) и смјештен у центар за мигранте....Није идеално, али је задовољан односом људи који опслужују тај центар према њему...некако ме баш обрадовао, као да је живнуо и помирио се са стањем и као да је жеља да се избори са искушењем ојачала...Хвала свима још једном!
 3. Брат Александар је добио забрану уласка у БиХ на годину дана, тренутно је на психијатрији Кошево у Сарајеву и чека депортацију у Швајцарску....не може да контролише нападе бијеса....свако од нас је нечим оптерећен,ако неко има снаге...Хвала!
 4. Знате ли ко је тренутно свештеник у капели св. Луке на ВМА?
 5. Прије два дана, дошао је у Бања Луку....каже да су га пустили, али сумњам-мада не знам тачно....синоћ је у хостелу, гдје је ноћио, имао напад (у Швицарској су га морали повремено везати због напада бијеса). Дошли су по њега и одвели га у психијатријску установу...Звао сам данас, сестра ми рече да се данас узнемирио и опет почео лупати, морали су га фиксирати, како она рече... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Хвала свима за молитве.....још је у Бања Луци, на Ургентном одјелу смјештен, нема посјета, ни телефона......доктор каже да се смирио, узима терапију и сарађује....
 6. Прије два дана, дошао је у Бања Луку....каже да су га пустили, али сумњам-мада не знам тачно....синоћ је у хостелу, гдје је ноћио, имао напад (у Швицарској су га морали повремено везати због напада бијеса). Дошли су по њега и одвели га у психијатријску установу...Звао сам данас, сестра ми рече да се данас узнемирио и опет почео лупати, морали су га фиксирати, како она рече...
 7. Dokle ćemo se pričešćivati i poslije pričešća griješiti grijesima koje smo ispovjedali prije pričešća?
 8. Свако носи неки терет, неко мањи, неко већи...брат Александар пати од депресије и честих стања жеље за самоубиством...У Швицарској је смјештен у психијатријску клинику...тамо је и одрастао...за 10 година ни једном није послушао исповједника (црквен је човјек), дохватио се духовне литературе која није за њега...у лошим односима са родитељима...30 година има....ако је неко у вољи да помене...Хвала!
 9. Некад човјека притисне таква невоља, такво стање у души, да нема снаге да завпи Богу...

  1. Драган άσημος :)

   Драган άσημος :)

    

    

   О Александру је ријеч...Хвала!

  2. Milica Bajic

   Milica Bajic

   Ништа не брините, све ће се смирити за неко време, добро је што је под контролом лекара. Сада се лекови за такве болести раде на бази хормона па су много делотворнији и мање штетни него раније, то чујем од упућених људи. Битно је да се Александар смири, а хоће сигурно, па после полако, уз Божију помоћ.

 10. Јесте ли доживјели Христа као онога који вас је ослободио? Од чега сте се осјетили ослобођени или од чега се сматрате ослобођени?
 11. 12 Док бијах с њима на свијету, ја их чувах у име твоје; оне које си ми дао сачувах, и нико од њих не погибе осим сина погибли, да се збуде писмо. Јован гл. 17 По овоме разумијем да је Христа неко морао да изда, тј. да није могло другачије да се збуде, јер је тако записано. Христу није било тешко, с обзиром на временски период када је дошао (људи су се поприлично били искварили) и с обзиром на његово познавање људских мисли и осјећања, да изабере уз себе једног коме ће ум и срце остати затворено (због острашћености и немогућности да се одрекне тих страсти) за богопознање њега као сина Божијег. Христос је знао да ће Јуда искористити своју слободу за избор који је направио.
 12. Да ли вјеровати, значи вјеровати јер сам провјерио и увјерио се или вјеровати без провјеравања?
 13. Koje su prednosti života bez Boga... Života sa verom da Bog ne postoji, tj. nevjerovanja da Bog postoji?
 14. Ljubav jednog čovjeka prema grijehu, može da bude veća i jača od ljubavi Božije prema tom čovjeku...ključ je sloboda

 15. Gospode daj mi snage da ne odustanem od Tebe, da Ti ne okrenem leđa, radi ropske vezanosti za prolazne slasti, radi sopstvene udobnosti i komfora. Pomozi mrtvom da oživi Tvojom životnošću, da Te osjetim kao živog. Izbavi dušu moju od ove odvratne mrtvosti, od tupe neosjetljivosti Tebe! Izbavi me od ropstva, da zavolim više Tvoju slobodu od robovanja prolaznom!
 16. У томе што Бог допушта дјеловање зла у свијету, у многоразличитим облицима, и прихватање (наметање) зла као нормалности, види се наша одговорност због сарадње са злом, наше саглашавање да зло дјелује кроз нас и препуштање, неучествовање Бога који нас воли и даје слободу у сваком тренутку и свакој мисли, жељи, хтјењу и поступку. Дјете моје, хтјео си и дато ти је, познао си добро и зло, оно за шта се одлучи сваки од вас, тако ће вам бити, а Мене имате за сарадника онда када ми допустите да утичем на ваше животе.
 17. О Богу знам само оно што сам прочитао...теоретика, сува празноћа. Нисам Га још увијек упознао, још ми се није открио, крије се од мене...замислите, Јуда уз Христа и остаје му скривено ко је Христос.
×
×
 • Креирај ново...