Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Драган άσημος :)

Члан
 • Број садржаја

  1035
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

1 Пратилац

О Драган άσημος :)

 • Ранг
  Дуго је са нама

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

14600 посетилаца
 1. У томе што Бог допушта дјеловање зла у свијету, у многоразличитим облицима, и прихватање (наметање) зла као нормалности, види се наша одговорност због сарадње са злом, наше саглашавање да зло дјелује кроз нас и препуштање, неучествовање Бога који нас воли и даје слободу у сваком тренутку и свакој мисли, жељи, хтјењу и поступку. Дјете моје, хтјео си и дато ти је, познао си добро и зло, оно за шта се одлучи сваки од вас, тако ће вам бити, а Мене имате за сарадника онда када ми допустите да утичем на ваше животе.
 2. О Богу знам само оно што сам прочитао...теоретика, сува празноћа. Нисам Га још увијек упознао, још ми се није открио, крије се од мене...замислите, Јуда уз Христа и остаје му скривено ко је Христос.
 3. Чини ми се да је некима, неопходан страх од казне, да би се зауставили на путу гријеха. Да би се тим страхом да ће га Бог казнити праведно, пресјекла склоност, жеља за гријехом, да би се тргнуо из немарности и отпочео зближавање са Богом кроз страх, а завршио у љубави.
 4. "о роде невјерни и покварени! докле ћу бити с вама и трпљети вас?"....има ли међу нама оних на које се ове ријечи не би односиле, да је ево сад Христос сишао са Горе Преображења...?
 5. ...Док год, људима око себе, не свједочимо Оца као што га је свједочио Син, осуда је на нама. Кад будемо објављивали Оца људима као што га је објављивао Син, осуда је на онима који су слијепи код очију и глуви код ушију и чија су срца отврдла...
 6. Da sam se u potpunosti sjedinio sa Hristom u svetoj tajni pričešća, ne bi mnome više mogla da ovlada strast tjelesna...zašto se nisam sjedinio sa Hristom na takav način....sigurno nije do Hrista, već je do mene...sv. Justin piše za sv. Vasilija Velikog...И он је човек, и он је од тела, од меса и костију, од крви, као и ми, али, ето, +++подвизима својим+++ он је себе уздигао до анђелских висина, испунио себе Господом Христом, васцелом пуноћом Божанском.ˮ...nemam podviga koji bi Hristu dao mogućnost da ostane sjedinjen sa mnom, slično kao što farba otpada sa metala koji je hrđom prekriven.
 7. Gospode imam Te sada ili nikada.

  Ako Te nemam sada, nemam Te nikada.

  Gospode bude moje sada, jer samo sada možeš biti Ti moj i ja Tvoj.

   

 8. Djecak Miša, za koga se molimo. Mnogo bolje, stavicu snimak i prevod mamine zahvalnosti i molbe da se jos molimo.
 9. Како коментаришете и који проблем имате да прихватите овакво размишљање, тј. закључак? РЕЦЕПТ ЗА НЕВЕРИЦУ Много је људи долазило код оца Амвросија на разговор. Често су тражили од њега поуке и савете за разне животне ситуације. Једног дана дође неки човек и рече Старцу да је атеиста и да не верује у Бога. Једноставно, он не може да поверује да је неки тамо Створитељ Творац читаве Васељене. Пажљиво га је слушао отац Амвросије и ћутао. После неколико дана одлучи Старац да узврати посету и пође код атеисте. На дар му је понео лепу и велику слику. Атеиста се зачуди и рече да лепшу слику у животу није видео. - Како је лепа ова слика. Реците ми ко је ово насликао? Како се зове њен аутор? - Како ко? Па нико! - одговори Старац - на столу је лежало празно платно а изнад њега је била полица са уљаним бојама. И десило се то да се полица заљуљала и неке боје су пале и случајно се разлиле по платну. Резултат тога је ова слика. - Ви се шалите - насмеја се атеиста. - То је просто немогуће. Такве прецизне линије, таква комбинација боја, то мора бити дело неког чувеног сликара. Тада се отац Амвросије осмехну и рече: - Ви нисте у стању да поверујете да је ова слика настала случајно, без претходне замисли њеног аутора. А хоћете да ја поверујем да је наш прелепи свет са својим шумама и планинама, океанима и долинама, са сменом годишњих доба, са велелепним заласцима сунца и тихим месечевим ноћима, да је све то настало пуким случајем, без замисли његовог Творца?
 10. Господе, ако сад ниси у мени и ја у Теби, другог времена, тренутка немам, јер јуче сигурно нећу бити, а сутра не знам да'л ћу осванути.
 11. Информација у недељу објављена. Hvala za molitve, jeo je, sad naš Mišenka spava, krv se vraća u normalu. Vrlo mirno sve podnosi. Trpi, temperature više nema. Poruku na svoj VK porfil postavila njegova sestra jutros u 06:30. Транспортовали су га у болницу.
 12. Braca i sestre! Potrebna je hitna molitva.  Molba iz grada Shimkent.Mali djecak Miša u teskom stanju na intenzivnoj njezi.Jake opekotine.
  ? zvala majka, doktori su nemocni. previse su teske povrjede za takav uzrast. ne smije se transportovati. Na infuzijama i pod morfijumom. Kožu su skinuli, noge su puno ostecene i dio prepona. Place i govori Isuse ja tebe volim i mama nikad tebe necu zaboraviti. Sutra ce doci specijalisti iz centra za opekotine. Hvala na molitvenoj pomoci. Ko jos ima hriscanske grupe nek posalju ovu molbu o Miši.
   Da se vise molitvi uznosilo ka Bogu za njega i iscelenje! ???

   

  Поруку је проследио о. Срђан, Дракулић, Бања Лука

  1. Сања Т.
  2. Сања Т.

   Сања Т.

   Izvinjavam se, greskom je izasla  dupla poruka.

  3. Драган άσημος :)

   Драган άσημος :)

   Информација у недељу објављена.

   Hvala za molitve, jeo je, sad naš Mišenka spava, krv se vraća u normalu. Vrlo mirno sve podnosi. Trpi, temperature više nema.

   Poruku na svoj VK porfil postavila njegova sestra jutros u 06:30.

   Транспортовали су га у болницу.

 13. Braca i sestre! Potrebna je hitna molitva. Molba iz grada Shimkent.Mali djecak Miša u teskom stanju na intenzivnoj njezi.Jake opekotine. ? zvala majka, doktori su nemocni. previse su teske povrjede za takav uzrast. ne smije se transportovati. Na infuzijama i pod morfijumom. Kožu su skinuli, noge su puno ostecene i dio prepona. Place i govori Isuse ja tebe volim i mama nikad tebe necu zaboraviti. Sutra ce doci specijalisti iz centra za opekotine. Hvala na molitvenoj pomoci. Ko jos ima hriscanske grupe nek posalju ovu molbu o Miši. Da se vise molitvi uznosilo ka Bogu za njega i iscelenje! ??? Поруку је проследио о. Срђан, Дракулић, Бања Лука
 14. Када не би постојао живот вјечни, то би значило побједу смрти у овом нашем постојању временско-просторном, ограниченом. Да ли је прво постала смрт или живот? Ако је прво постао живот, а смрт се појавила као прекид живота, то значи да смрт без живота не може да постоји, а живот без смрти може да постоји. Да би смрт имала постојање неопходно је постојање живота, да би живот имао постојање није неопходно постојање смрти. Тако нешто мислим и питам умније од себе?
 15. Наша вјера је наш однос према људима, према Богу, према себи, према свему што нас се дотакне и тражи, изазива нашу реакцију, тј. наш живот.
  Брат Раденко

×
×
 • Create New...