Jump to content

fsa

Члан
 • Број садржаја

  1629
 • На ЖРУ од

 • Број дана (победа)

  4

Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  fsa је реаговао/ла на Bokisd у Навикнутост на невоље и патњу   
  Nisam znao gde da postavim i ovde mi nekako deluje prikladno :
   
   
  Proveo je 60 godina u čeličnim plućima: Počelo je virusom a završilo se živim zatvorom iz kog ne smem otići
  WWW.BLIC.RS Pol Aleksander (74) iz Teksasa oboleo je od dečje paralize sa šest godina usred igre sa svojim vršnjacima. Bolest ga je paralizovala od vrata nadole, zbog čega nije mogao...  
 2. Хахаха
  fsa је реаговао/ла на Драшко у Napredna zona sumraka   
  Jel redovno konzumiraš ?
 3. Свиђа ми се
  fsa је реаговао/ла на GeniusAtWork у Napredna zona sumraka   
  Не, није мање или веће зло. Него се та два случаја драстично разликују. 
  - 2003: џип у коме се налази Веселинов изазива несрећу у центру Београда. Ништа није спорно шта се десило - возач џипа се кретао недозвољеном брзином и прошао кроз црвено светло. Закачио је такси возило, изгубио контролу и прешао на тротоар где је оборио троје пешака. Једна жена је погинула, један човек је тешко рањен, један лакше. Веселинов је наравно г*но од човека што одмах сам није поднео оставку. Али су га крајем године најурили из владе, а возач који је изазвао несрећу је осуђен прво на пет, онда му смањено на четири године затвора.
  - 2019: на путу између Ниша и Лесковца, у недођији, у зимско јутро дешава се несрећа у којој учествује Бабићев службени ауто. Полицајац који је први стигао на место несреће је изјавио да је Бабићев возач стајао поред и причао телефоном. Када га је питао ко је возио ауто који је изазвао несрећу, потврдио је да је то био он. Јер је опште познато да кад се аутом од 2 тоне забијеш при брзини од 100 км/сат у други ауто да ти није ништа. Иза тога лепо изађеш, извадиш телефон и мало чаврљаш да би се опустио. А Бабић, који је тешко повређен, се по званичној причи возио на задњем седишту.
  Два минута снимка надзорних камера на рампи нико није видео осим Вучића. Који је до њега наравно дошао потпуно противуставно - као и све што ради уосталом - и два пута се јавно похвалио да је видео цеo снимак. Цеo снимак никада није достављен нити тужилаштву, нити суду, нити тиму судских вештака који га је отворено тражио да би могли да утврде путању Бабићевог возила. Нити породици погинуле жене. Нити једном медију у Србији који је тражио да га види. И после је возач шатро осуђен на три године затвора. Без увида у снимак.
  Не знам је л' сад увиђаш мало боље у чему је проблем?
 4. Свиђа ми се
  fsa је реаговао/ла на J_a_n_a у Особа за коју треба да се удате?!   
  Samo mi pojasni vezu između ovog pasusa i predhodne rečenice - da čovek treba da uči od najboljih??
  Ako ti ili bilo ko misli da od Jutke ovakvog kakav je može naučiti nešto dobro u zabludi ste velikoj. 
 5. Свиђа ми се
  fsa је реаговао/ла на Smaragdni kamičak у Особа за коју треба да се удате?!   
  Zbog čega?
  A i da jeste, ne vidim razlog da bude uznemiravana. 
 6. Свиђа ми се
  fsa је реаговао/ла на illuminated у Особа за коју треба да се удате?!   
  Он је све то радио са позиције силе: сексуално узнемиравао и претио да постигне свој циљ. Минимум би био да добије доживотну забрану обављања јавних функција због тога а онда и казну сходно степену узнемирења и страха које је његово понашање произвело код жртава.
 7. Хахаха
  fsa је реаговао/ла на Avocado у Тема јасна из прве поруке   
 8. Свиђа ми се
 9. Свиђа ми се
  fsa је реаговао/ла на Bernard у Masovna vakcinacija = Immune Escape = EMERGENCY OF INTERNATIONAL CONCERN   
 10. Свиђа ми се
  fsa је реаговао/ла на Avocado у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Pfizer vaccine ‘95% effective against coronavirus,’ new data shows
  WWW.GOOGLE.COM Figures provide positive world-first look at jab’s effectiveness on a nationwide scale
   
  Evo i link ka istrazivanju:
  https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00947-8/fulltext
   
 11. Волим
  fsa got a reaction from illuminated in Шта ЈА тренутно слушам...   
 12. Волим
  fsa је реаговао/ла на illuminated у Шта ЈА тренутно слушам...   
 13. Хахаха
  fsa је реаговао/ла на Avocado у Тема јасна из прве поруке   
 14. Волим
 15. Свиђа ми се
 16. Хахаха
  fsa је реаговао/ла на Branka62 у Bill Gates   
 17. Свиђа ми се
  fsa је реаговао/ла на Justin Waters у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Tumaralo nikad ne ode dalje od naslova, a kako klik bajt naslovi zvuče često vrlo skandalozno radi čitanosti, to mu se često uklapa u teoriju zavjere. 
 18. Хахаха
  fsa је реаговао/ла на Tumaralo. у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Kolektivni imunitet nemoguć? Očekuje se i "ludnica svakih par godina"
  WWW.B92.NET   Imunitet krda biće postignut tek onda kada budemo pretvoreni u krdo koje će stanovati u kolektivnom smeštaju (sa superbrzim internetom, naravno), imati neuralink čip u mozgu radi dragocenog data harvestinga, jesti crve i piti vodu iz govana.
  "Nećeš ništa posedovati i bićeš srećan".
 19. Свиђа ми се
  fsa је реаговао/ла на JESSY у Може ли се волети без жртвовања   
  Према светом Јовану Кронштатском љубав према Богу и ближњем, без жртвовања не постоји. Свети Григорије Богослов, шеснаест векова раније, већ је говорио ово исто: љубав подразумева, не само давање и примање, већ и способност жртвовања. Да бисмо, међутим, избегли замку саможртвовања из разлога самокажњавања (pars pro toto у психосоматским болестима), или зато што смо на жртву принуђени, или што се жртвујемо из гордости (уместо да жртвујемо гордост – Достојевски!) – једино је љубав та моћна сила која вером и надом у Христа нашу жртву чини
  здравом. Још су старозаветни пророци Осија и Језекиљ говорили, слутећи долазак Месије у свет, пресудне Христове речи у Матејевом Јеванђељу (прича о “Милостивом Самарјанину”). Отуд, једина исправна жртва, од времена Исуса Христа, јесте милосрдна жртва, милосрђе. Оно нам изгледа данас теже и напорије него било која друга неделатна, погрешна и болесна жртва коју непрестано, и невољно чинимо, и као појединци и као народ, јер више не умемо да волимо. Када нисмо вољени и не волимо, природно је (у смислу нехришћанске природности) да смо себични, да смо биолошки заокупљени собом, (како је запазио још Владимир Дворниковић у “Карактерологији Југословена”) да је принцип задовољства јачи од принципа реалности, да смо материјалисти и атеисти. Како поново заволети и само онда сазнати шта значи добровољна жртва? Повратком хришћанским Оцима, али с пуним знањем и искуственим сазнањем шта се све значајно одиграло у току две хиљаде година хришћанске цивилизације и културе, при томе не прескакати ни Маркса, ни Ничеа, ни Фројда, али их изнутра хришћанским преумљењем за собом оставити.
   

 20. Свиђа ми се
  fsa је реаговао/ла на JESSY у Може ли се волети без жртвовања   
  Најузвишенији вид саможртвовања остварен је у хришћанству, јер је Исус Христос “син Божији и човечији” тај који постаје божанском жртвом, јагње принесено као дар за искупљење човечанства. Вера у Христа, распетог и васкрслог, пружа правом хришћанину срећну могућност да почне да се понаша битно друкчије према Богу, људима и самом себи,
  него што то његово миленијумима старо несвесно, паганско (анимистичко-магијско) и старозаветно биће (»око за око, зуб за зуб«, дакле непрестана освета) и данас, у XXI веку од њега императивно захтева. Уместо да се и даље понаша рефлексно, као што су се понашали сви његови далеки пагански претци – пре свега приношењем људских жртава боговима или Богу, који најпре кажњава, а онда награђује, потом подмићивањем (данас бисмо рекли корупцијом), издајом и злопамћењем (које се завршава осветом) – хришћански човек (када је то збиља), у прилици је да се учи
  новој и једино дозвољеној жртви – самоодрицању из љубави. Већ Еурипид у драми »Ифигенија на Аулиди« успева – смемо ли говорити о генијалном наслућивању доласка Месије грчког трагичара, слично Вергилијевом наслућивању у IV веку »Буколика«? – да Инфигенијина жртва буде не само добровољна, него из љубави. И, како тада Еврипид завршава драму?
  Богиња Артемида шаље заклану јеленицу да замени девицу Ифигенију (као оно у XVIII веку пре Христа код Аврама)! Шта је то? Еволуција божанства, развој људске свести на њеном путу према Богу – у сваком случају развој?
   
 21. Свиђа ми се
  fsa је реаговао/ла на JESSY у Може ли се волети без жртвовања   
  У религиозној, али и друштвеној историји Запада, пресудно је било библијско казивање о жртвовању Исака када је Бог одбио Аврамову жртву, постављајући овна уместо човека као жртвени дар. Примери жртвовања
  животиња код палеолитских ловаца који претходе неолитским земљорадницима и сточарима, као и жртвовање биљака, воћа и цвећа у Индији, у ведском култу соме, не умањују значај далеко веће распрострањености
  људских жртава, нарочито сурових код старих Ацтека, али пре њих у цивилизацији Маја (не и код Толтека који су као народ постојали пре Ацтека и Инка код којих је деифицирани толтечки владар Кецелкоатл одбијао да му се приносе људске жртве). Узиђивање живих мушкараца и жена као облик жртвовања био је такође распрострањен код многих народа (позната је наша народна песма “Зидање Скадра”).
  Касније и много касније, људска жртва симболично је замењивана код појединаца у разним религијама: одрицањем од хране (строг пост), говора (трапистички римокатолички ред), друштва, сексуалног нагона итд.
  Прагматички вид жртвовања био је нарочито познат код Римљана од којих је остала латинска формула: Do ut des (дајем да би ти дао мени). Овај облик жртвовања-подмићивања, као остатак прадавног анимистичкомагијског начина размишљања, одржао се до дана данашњег, као живо сведочење безвременог трајања архајско-племенско-инцестуозног у дубоким слојевима људске психе.
  Требало је да прође много хиљада година сталног трајања жртвовања као дарова-подмићивања, најпре небеским, онда земаљским боговимацезарима, да би се стигло до саможртвовања, или жртве као чина одрицања нечега драгог у корист другога. Када је реч о религијама, вреди споменути индијског бога Пурушу – у Ригведској химни, Пуруша је бог
  створитељ у облику човека – који самог себе приноси на жртву »систематски се комадајући како би створио све космичке елементе«.
   
 22. Свиђа ми се
  fsa је реаговао/ла на JESSY у Може ли се волети без жртвовања   
  Много је говора било и остало код свих народа света, у нашем народу посебно, о жртви и жртвовању, па ипак много шта је остало нејасно и противречно. Тако се најчешће говори и пише о жртви као губитку и лишавању, о човеку-жртви који неправедно страда, у ранијим временима и чешће, о жртви која се приносила боговима при верском обреду на дар. О. Антоније Блум, међутим, упозорава да у хебрејском, грчком, латинском и словенским језицима реч жртва (мада је у Вуковом Рјечнику нема) потиче од речи свето – то значи учинити нешто светим,
  посвећеним, а не изгубити га.
  Ранији облици жртвовања, готово код свих старих народа, састојали су се у људским жртвама које су једино могле – тако се веома дуго времена веровало – да ублаже љутину и освету богова над грешним
  људима и народима, али и да та жртва осигура плодност, па и да служи као предохрана против болести, глади, смрти и демона.
   
 23. Хахаха
  fsa је реаговао/ла на Natasa. у Особа за коју треба да се удате?!   
  Bog nas voli duže, Vučić voli više...9000 metara bla bla bla .
 24. Хахаха
 25. Свиђа ми се
×
×
 • Креирај ново...