Jump to content

Дејан

АДМИНИСТРАТОР
 • Број садржаја

  17928
 • На ЖРУ од

 • Број дана (победа)

  33

Everything posted by Дејан

 1. Хоћу да кажем да сваки пут када ти владику Будимског и Светог Саву узмеш у уста, у Србији једна икона проплаче
 2. Jeste, a pošto je znao da ćeš ga ti uzimati usta i tumačiti njegova dela, od muke je umolio Boga da ga turci spale na Vračaru
 3. Хоћеш да кажеш да ће након Папе Фрање да се настави лоповлук унутар Ватиканске банке, афирмација педофилије и поновно уздизање наци-усташлука? Ту оцену коју си изнео важи углавном за КЦ у Хрвата, то је тачно да га не воле. Бискупи који су пензионисани због свог прикривеног усташлука га мрзе из дна душе, Бискуп Боговић је изјавио да Папа Фрања баца бомбе на Хрватски народ. Папу Фрању сигурно многи у КЦ не воле јер растерује лопове, разбија малберзације, ставио је своју чизму на главу усташке змије. Шта ће де десити након Папе Фрање ћемо видети, ако неки нови папа врати КЦ на старе пу
 4. Ако се мрзи ондс ту страст треба преобразити а не усмерабати у неки циљ.
 5. Није циљ нечијег писања да после објашњава смисао. Етикетирати неког да за паре ради је дискредитација целокупног животног дела.
 6. Соколе, нећеш имати могућности да на основу "историјских чињеница" од Павелића правиш преварено невинашце. Срећан пут и срећан пут са овог сајта.
 7. Мани ме твоје лукавштине. Лепо те питам, да ли тврдиш да су највећа препрека "свесрпском спаситељу" Степинцу генерали НДХ који су били Срби и који су манипулисали са Павелићем. Да ли хоћеш да кажеш да су Срби у усташкој војсци свесно и намерно манипулисали са " добронамерним" Павелићем и свесно и намерно све радили да побију свој народ?
 8. Па? Немој бити дечачки заљубљен у било шта па и Цркву. Испада да од толико Католика у свету само су Хрвати накриво насађени. Да ствари тако стоје не би КЦ била у толиком проблему како платити комуналије за празне храмове по Европи
 9. Хоће , хоће, ако је КЦ након десетина година прикривања, поткупљивања и заташкавања признала злочине педофилије, крсташке ратове и сл., доћи ће време и за ове ствари.
 10. Свако ко покушава да се опере неће се опрати. Свако ко се суочи са таквим стварима и своје потомство учи историјским грешкама се пере. Црнина остаје док постоји негирање и плагијаћење историје.
 11. Ја лично Степица видим наивног као француска собарица, био добар свима. Стекао сам утисак да једино што је знао мајсторски да уради је да угоди својој задњици. И кад се Титу супротставио знао је да држава Ватикан стоји иза њега и да му не могу ништа.
 12. Соколе, Хрватска не може да се одбрани од другог светског рата. Успела је од овог последњег када је Готовина ослобођен и када је тадашња председница рекла да је сада ХР историја чиста као суза. Што се тиче другог светског ХР треба да заузме став као и свака друга држава која је била нацистичка и да има један здрав однос према томе. Проблем је у томе што је ХР једна од најкатоличкијих земаља, како тада, тако и сада и на основу Степинца се пере историја и улога Католичке Цркве на овом подручију. Дакле, КЦ у Степицу пре свега види борца против комунизма а не неког спасиоца Јевреја и Срба.
 13. Хоћеш да кажеш да на основу историјскиј фактограга "свесрпски спасилац" Степинац није могао да допре до Анте Павелића јер су његове информације биле побијене од стране 13 генерала усташке војске који су били Срби. Претпостављам да су говорили Анти како Срби у Јасеновцу исказују невероватан глумачки таленат у казалишним претставама и тамо умиру само од природне смрти?
 14. Ако сам те добро разумео, сад си у фазону твораца документарца Павелић без маске, није Анте крив већ су га наговорили манглупи? Шта си хтео да кажеш, Степинац је био упућен а Павелић није?
 15. И Павелићева жена је била Јеврејка. Негде све ове приче ипак гледам као разводњавање приче. То је све сад друга тема и небитно када се гледа Степинац у глобалу. Иначе , "свесрпски, јеврејски и ромски спаситељ " Степинац је проглашен блажеником од стране Ивана Павла другог , три године након решавања српског питања у Хр. Степинац постаје блажен онда када су Срби у ХР доведени на ниво статистичке грешке. Тамо где су Степинац и Шешељ бранили Србе, Срба више нема.
 16. Kao što rekoh , Nikolaj i Stepinac su kao nebo i zemlja. I da, jesu predmet spora i sukoba, i da, tako treba i da bude.
×
×
 • Креирај ново...