Jump to content

aleksandarkg

Члан
 • Број садржаја

  34
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by aleksandarkg

 1. Јел ово још увек актуелно питање? Можда би могли да поразговарамо на ову тему. Имам пар идеја, скромно али примењиво знање.
 2. Има ли неко ове књиге на српском или линк до истих? Или штампано издање а да је спреман да их копира и пошаље. Како год. http://www.patrijarsija-puo.rs/e-prodavnica/knjige/razno/minej-za-citanje-u-poukama-viktor-gurjev/ https://predanie.ru/gurev-viktor-petrovich-prooierey/book/217110-prolog-v-poucheniyah-na-kazhdyy-den-goda/ Нисам сигуран да ли је тема на правом месту, ако није извињавам се модераторима.
 3. У вези са горе изнетим имам питање. У нашем дому имамо седам икона (зидних). Поредак је следећи (из угла гледања према иконама) : У средини и мало изнад осталих икона налази се икона Исуса Христа, лево од ње икона Богородице, лево од ње икона Анђела на Христовом гробу, десно од иконе Исуса Христа је славска икона Алемпија Столпника, а десно од ње икона Св. Ђорђа који се такође слави у нашој породици. Испод овако набројаних икона су остале иконе, икона Св. Петке, икона Св. Анастасије. Моје питање се односи на постављање кандила. Да ли кандило треба поставити само испред иконе Исуса Христа, или само испред славске иконе, или испред свих икона? Добио сам различита тумачења. Па ми ви помозите и предочите шта је правилно или шта је практичније. Хвала свима унапред!!!
 4. Можда ће вас згранути моје незнање, али молим вас за одговор. Молим вас да ми објасните : Када у молитвенику, или псалтиру на крају молитве, текста...стоји следеће: 1. Свети Боже; ("Молитвама светих отаца наших, Господе Исусе Христе, Боже наш, помилуј нас. Амин. Свети Боже; Оче наш;" - то је са почетка Молитве пре спавања). Да ли то значи да је потребно прочитати следеће: "Свети Боже, свети Крепки, свети Бесмртни, помилуј нас" и то три пута као у Јутарњим молитвама. Или је можда потребно прочитати још нешто? Наравно после тога, како схватам, следи Оче наш. 2. У Псалтиру свака катизма се завршава са " Слава: Њиње: Алелуја!" Шта се тада чита? Замолио бих такође за цео текст тих молитава. Хвала свима!
 5. Ma naravno, za net i komunikaciju vise nego dovoljno. I ovo je extra brzina. Kucas slepo, bez gledanja u tastaturu?
 6. nije posteno...hehe. U pravu si sa kvacicama se znatno gubi vreme, bez kvacica...mislim da bih imao oko 500. Imas odlicnu brzinu. Medjutim, 15 pogresnih reci je mnogo. Otprilike to bi bilo 30 pogresnih reci na stranici A4. Moras da radis na tome. U skoli kada smo ucili brzo i slepo facenew22222222 svaka pogresna rec je odnosila 25 znakova ili kako ovde kazu characters. Ako bi tako racunao morao bi brzinu da smanjis za 375. Pa bi tada ona iznosila oko 150. Vazna je brzina, ali i preciznost. Zamisli da si daktilograf nekog sudije, pogresis, ovih 15 reci i posaljes nekog na robiju ili na streljanje. Hehe.
 7. You reached 267 points, so you achieved position 10 of 167 on the ranking list You type 365 characters per minute You have 81 correct words and you have 1 wrong words
 8. Да ли постоји предвиђен рок за подношење захтева за брисање укњижене хипотеке на непокретности? Да ли постоји неки вид застаривања можда те исте хипотеке или сл?
 9. Један од мојих омиљених задатака, али хајде да дамо другима прилику. Ако се нико не јави до сутра увече, ето решења од мене. Лаку ноћ математичари!!!
 10. 0202_238 Више него занимљиви резултати, зар не?
 11. На слави је било 25 гостију. Која је вероватноћа да су два госта рођена истог дана у години(истог датума)? Шта мислите да је било 70 званица, колика би тад била вероватноћа да су две званице рођене истог дана?
 12. Уби ме ово твоје питање. Знао сам податак али сада нисам сигуран. Да није можда Saab? АААААА док сам куцао поруку неко је већ послао одг. 1312_womens
 13. Морам да признам да на питање, шта је Окамова оштрица, нисам знао одговор. Нашао сам га на Google, али нисам поставио одговор јер сматрам да би то било варање, а и онда би се игра свела на то ко је бржи на тастерима тастатуре а не на знању. Ја сам схватио да се у овој игри постављају питања из опште културе, дакле оно што смо кроз своје школовање сви имали прилике да научимо или касније кроз живот, али што није уско-стручно јер онда није фер према другима. Из своје професије (пошто сви знамо неке цаке) можемо да поставимо неко питање на које само ми евентуално мали број наших колега зна одговор. Ја сада могу поставити питање из моје стручне области или ето нпр. математике. И дан данас постоје једначине које нико није решио већ више деценија и за које су расписане награде од више милиона евра за оне који реше једну од њих, па ако поставим такво питање аутоматски је тема готова. Дакле, ја заиста немам ништа против Изиде, чак шта више као члана овог форума је изузетно ценим али мислим да питања која поставља нису из области опште културе. Шта је C2952H4664N812O832S8Fe4 можда знају фармацеути, хемичари, медицинари...али ја као човек од правне струке не знам а верујем и многи други чланови разних занимања и степена образовања. Драго ми је да има оваквих тема и за нас опште некултурне и необразоване па можемо да научимо ове опште културне и опште образовне ствари. Но да не давим више, хајде да чујемо следеће питање!
 14. ??? ?? ??? ?????? ?? ??????? ????? ??????? (????? ?????? ??????????) ???? ?? ?????? ????? ??? ?? ?????? ?? ???? ? ???? ???? ??? ? ?? ????? ??????. ??? ?? ??? ??????? ???? ????? ?? ???? ?????? ?????? ???????, ????????? ?????????, ?????????? ?????????, ??????? ?????????, ???????????, ?????????????, ????????????, ????????, ??????????, ???????????????, ??????, ????????, ??????????....????? ?????? ?? ???? ?????? ? ?????????? ????? ??????????, ???? ?? ?????? ?? ???? ??? ??? ???????? ????? 20 ?????? ?????????.
 15. Nisi nepozvan, svakako si dobro dosao brate Dejane! Ali pravila su sledeca: kada odgovoris tacno na pitanje koje je postavio neki drugi korisnik stices pravo da postavis svoje pitanje. Dakle, ako ne znas tacan odgovor na pitanje koje je postavio Hidegkuti Nándor, moraces da sacekas sa svojim pitanjem. Onaj koji tacno odgovori, postavice sledece pitanje. I radi se o opstoj informisanosti, pitanja iz oblasti opste kulture.
 16. Nesto iz doba stare Grcke? Moze pola-pola?
 17. ??, ???? ?? ??????? ? ?????????? ... ? ? ????????? ????????? ?? ?? ?? ?? ????? ?? ?????????, ????? ?? ?? ????? ???? 0202_238 Ja jedva cekam tvoje sledece pitanje. Nadam se da te ja nisam nesto uvredio crvenilo klapklap A sada da cujemo pitanje!
 18. Hajde Medo, nemoj da si na kraj srca...pa sta cemo mi bez tebe? Ja sam bio korektan, dao sam vremena, medjutim nema odgovora na tvoje pitanje. Pa ajde ja da nastavim, posto je Izida nestrpljiva. Kako se nazivaju pripadnici Himalajskog naroda koji su nosaci i vodici penjacima na Himalaje?
 19. Probaj da pazarish u apoteci Zyban (malo je skup,ali se stvarno isplati). Dejstvo je takvo da si jako smiren,usput ne mozesh ni da pijesh , ali ni da jedesh nishta. Tako da jednim udarcem ubijesh tri muve. Moze covek da batali pushenje i bez ikakvih sredstava, ali je kod mene problem bio taj da sam bila uzasno nervozna. Nikotin jeste droga i to gadnija od alkohola. A i posledice po zdravlje su strashne. U Srbiji se donosi novi zakon po kome ce pushenje biti dozvoljeno samo u ugostiteljskim objektima. Medjutim i to ce krajati jako kratko jer je u EU zabranjeno i u tim objektima. Onda ljudi automatski i batale polako pushenje jer i jeste jako ponizavajuce da posle vechere u restoranu izlazish napolje na kishu,sneg i kao pushish. Hvala na savetu i podrsci!
 20. Mislim da je Omar Sharif...mada slabo pamtim imena glumaca. crvenilo
×
×
 • Креирај ново...