Jump to content

сербон

Члан
 • Број садржаја

  1176
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

  Never

Репутација активности

 1. Волим
  сербон got a reaction from Славица Дујаковић in Упознајмо се - представимо се   
  зовем се Раде, 49-та ми је година, ожењен, живим са женом и децом, скромно.
  пре извесног времена почех и да пишем, али не знам одредити жанр,
  Алефшина и Жељка "познајем", а рекао бих и Светлану, са видовдана, мада ме мало збуњује линк у њеном потпису.
  још нисам смислио свој потпис, верујем да ће и то доћи на ред
  Оцу Ивану Цветковићу желим  успех у раду овог сајта, наравно и осталој екипи која га уређује, а посетиоцима
  форума пре свега диховну корист.
  Дакле свако добро, свима!
 2. Волим
  сербон got a reaction from Aleksandar Ciganović in Инструментали   
 3. Волим
  сербон got a reaction from PredragVId in Шта радите ....како сте.....?   
  Ако је све како треба, зна се Света Литургија у 8:30,
  него proto-vk, слободан сам упитати зашто ти брате не користиш ћирилично писмо, ... а братац?
 4. Волим
  сербон got a reaction from niksrbin in Шале...вицеви...   
  An Arab at the airport:
  *name?
  -Abdul al-Rhazib.
  *sex?
  -Three to five times a week.
  *No, no, I mean male or female?
  -Male. female, sometimes, camel.
  *Holy how?
  -Yes, cow, sheep, animals in general.
  *But isn`t that hostile?
  -Horse style, doggy style, any style.
  *Oh dear?
  -No, no, deer run to fast.
 5. Волим
  сербон got a reaction from Grizzly Adams in Шале...вицеви...   
  Мађар долази у полицију, код дежурног, да пријави нестанак жене
  Мујо по истом послу само пар тренутака иза њега.
  Дежурни запише основне податке нестале особе, а онда тражи од мађара да је опише
  Моја Јулишка, има плава коса, лепе очи плаве, прћаст носић, усне сочне, груди високе, танак струк, бутине тако добре,...
  Дежурни захваљује и обраћа се Муји
  Е сад Ви изволите.
  Ма пушти Фату, хајдмо тражит Јулишку.
 6. Волим
  сербон got a reaction from ST.IVANA in Биометријски лични документи   
  Некако млако се трзасмо, те оћемо те нећемо (ја нећу) личну карту са чипом, а већ се деле нови пасоши и више нико не пита јел оћеш или нећеш са чипом. Нема избора, постоји само један тип пасоша. А и о њему је било говора у смислу центрирања посла фирмама блиским неким високим владиним намештеницима. Но добро, корупција на једну страну, а ми шта ћемо сад са пасошима, оћемо или нећемо, нове пасоше?
 7. Волим
  сербон got a reaction from Dexi in Шале...вицеви...   
  Мађар долази у полицију, код дежурног, да пријави нестанак жене
  Мујо по истом послу само пар тренутака иза њега.
  Дежурни запише основне податке нестале особе, а онда тражи од мађара да је опише
  Моја Јулишка, има плава коса, лепе очи плаве, прћаст носић, усне сочне, груди високе, танак струк, бутине тако добре,...
  Дежурни захваљује и обраћа се Муји
  Е сад Ви изволите.
  Ма пушти Фату, хајдмо тражит Јулишку.
 8. Волим
  сербон got a reaction from Саша од Москве in Помози Бог, -Бог ти помогао.   
  Српски народни поздрави и отпоздрави
  Опште познати и опште употребљавани поздрав код србског народа јесте : Помози Бог ! То је познато. Познато је то чак и странцима. Кад је турски предсједник владе долазио у Београд и Крагујевац, он је поздравио масу народа на станицама србским поздравом и на србском језику : Помози Бог !
  Истим поздравом поздравио је недавно шеф француских ратника окупљени народ свуда, од Београда до Кајмакчалана.
  Међутим, искусили смо, у више прилика, да се тај класични србски поздрав изобичајава и заборавља код наше омладине. У више прилика, при доласку на неку црквену свечаност, ми смо поздрављали школску дјецу са Помози Бог ! , на шта су дјеца ћутала ( јер ваљда нису умјела да одговоре ), или пак одговарали су са : Добар дан ! и Здраво ! И тако доживљујемо једну аномалију да оно што је код нас добро странци цијене и држе а ми сами заборављамо и одбацујемо.
  Свети Владика Николај је пред Други свјетски рат расписао свештенству Жичке епархије сљедећих неколико ставки које се и данас могу упутити како свештенству тако и мирјанима.
  1. Нека се свештеници, и сами што чешће у сусрету са људима служе са овим поздравом : Помози Бог ! Нека то нарочито чине кад ословљавају масе и групе народа.
  2. Нека свештеници поучавају своје парохијане, а нарочито омладину, како сеоску тако и варошку, особито школску, да се служе са овим добрим поздравом.
  3. Нека свештеници, вјероучитељи, приме ово к срцу и науче ђаке да на поздрав : Помози Бог ! одговарају : Бог ти помогао !
  4. Тамо, гдје свјетовна лица предају вјеронауку, нека надлежни пароси упознаду их са овим нашим расписом, и подејствује да се и они потруде у овој ствари у истом правцу.
  Свети Николај, у вријеме писања овог расписа, ни слутио није да ће породицу, као непомични камен темељац друштвеног и државног живота кроз стољећа, која је надживјела и вјекове царовања и вјекове робовања, коњи блиједи, са коњаником коме је име смрт, претурити српски дом, потабати огњишта, погасити славску свијећу, раздвојити и разјурити чељад на све стране...
  У предвечерје Другог свјетског рата распис епископа Николаја, писан са пастирском бригом за своју духовну дјецу дотакао се само једног класичног србског обичаја. Свакако и најдоличнијем србском народу. Друге није ни поменуо. Оно безбожничко З д р а в о у вријеме комунистичке страховладе, потпуно је изобичајило све српске поздраве.
  До нашег модерног времена не само народи, него и разне друштвене заједнице су тежиле да у поздрављању унесу неке своје особине које ће их истицати од других, или које носе печат њиховог друштвеног живота. Разумљиво је онда да се могло о поздравима код појединих народа.
  Тако су и Срби имали своје народне поздраве с којима су се свакодневно поздрављали. Ове поздраве је србски народ створио у прошлости исто онако како је створио и успио да формира цјелокупни свој народни живот. Но онако како су данашњи Срби почели да запостављају свој народни поздрав и како су почели да га прилагођавају страним поздравима, тако су почели и да преводе туђе поздраве.
  Ујутро се Срби поздрављају са : Добро јутро ! или Добро ти Бог дао ! На то други одговара : Добра ти срећа ! Некада се чује и овакав јутарњи поздрав : Сунце ти на Исток, Господ Бог на помоћ ! – нашта овај други одговара : С тобом заједно ! Ријеђе се чује поздрав : Здраво уранио ! и одговор : Здраво, како си ти ?
  Преко дана се Срби поздрављају са : Помози Бог ! или Помога ти Бог !, други одговара : Бог ти помогао !, Бог ти добро дао ! или Добра ти срећа ! Госту се увјек послије поздрава каже : Добро дошао, а он одговара : Боље те нашао ! Путник се пита послије поздрава : Ако Бог да ?, а никад се неће питати : Куд си пошао ?
  При растајању на питање : Када ћемо се видјети ? , одговарамо : Ако Бог да и Божије здравље... тада и тада ! У нашем језику је данас остало само оно неправилно као на примјер : Видјећемо се, чучемо се, Отишао сам, Ћао, Ајде, Бај Бај...
  У посљедње вријеме, а и дошло је задње вријеме, уобичајено је поздрављање без аваза. Било како да поздравите пролазника, он као да је без језика, одговара климањем главе или подизањем руке, попут нациста. Тај нови поздрав назвасмо « климоглав « !??
  Поздрав Добар дан, који се данас употребљава није народни поздрав него је превод из других језика, тј. није изражен у духу музике нашег језика. Узимамо на примјер стих из наших пјесама : « Па он њему Бога називаше «, а ако у све то намјестимо « Добар дан» отприлике најприближније добијамо : « Па он њему добар дан викаше « ( што у сваком случају не одговара нашој терминологији ).
  У току дана, је да још једном поновимо, најчешћи Србски народни поздрав је : Помози Бог !, а отпоздрав : Бог ти помогао !, а веома често се може чути и отпоздрав : Бог ти помогао нико ти ништа не могао.
  Старјешина своје војнике увјек треба да поздрави : Помози Бог јунаци, а војници одговарају : Бог ти помогао !
  Умјесто Србских народних поздрава код нас се укоријенила и ријеч Здраво која је страна нашем србском језику. Ова неодговарајућа ријеч је толико присутна у нашем ријечнику тако да се користи како при сусрету : Здраво, како си !, тако и при растанку : Ајде здраво. Приликом разних такмичења поједини спортисти се поздрављају чак са три пута : Здраво, Здраво, Здраво.
  Од заранака – кад је сунце при заласку, Срби се поздрављају са : Добро вече или Добро вече ти Бог дао, а овај одговара : Добра ти срећа или Бог ти добро дао.
  На празнике поздрави су : Помози Бог и срећан ти...Поздрављени одговара : Добра ти срећа и све ти срећно и честито било.
  - За вријеме Божичних празника се поздрављамо са : Христос се роди, а отпоздрављамо са : Воистину се роди.
  - За вријеме Васкршњих празника се поздрављамо са : Христос Воскресе, а отпоздрављамо са : Воистину Воскресе.
  - За Богојављење се поздрављамо са : Христос се јави, а отпоздрављамо са : Воистину се јави.
  Када нам саговорник каже да нас је неко поздравио ми одговарамо : Од Бога му здравље.
  Кад домачин на дан славе дочекује госте пред кућом или на прагу свог дома на поздрав гостију : Срећна слава, он одговара : Хвала, добро дошли.
  При растанку Срби се преко дана поздрављају са : Збогом или Збогом остај. Ријеч збогом је скраћеница од : С Богом. На ове поздраве слиједи одговор : Збогом пошао и Срећан ти пут или Бог то био на путу.
  Увече се поздравља са : Добра ноћ или Лака ноћ, нашто се одговара : Био ти Бог на помоћ. Поздрав довиђења је новијег датума и народ га ријетко употребљава, осим у градским срединама. Понекад се рече на растанку : У здрављу да се видимо.
  Приликом дизања здравица по Србском народном обичају се каже : Здрав си или Здрав да си, умјесто стране ријечи : Живјели, која се нажалост одомаћила у нашим поздравима.
  За вријеме обједа каже се : На здравље, а одговор је : Здрав био. У многим крајевима је обичај, да се за вријеме обједовања не диже иза трпезе. Наравно прије и послије сваког обједа слиједи молитва. Иначе у свакој другој прилици, кад човјек долази и назива Бога, обичај је да онај који га дочекује устаје на ноге. У правим домаћинским србским кућама при улазу госта сви укућани устају на ноге, ап макар тај гост био најнезнатнији. Ово поштовање се указује не толико самом госту, колико Богу кога овај при улазу назива.
  За поздрављање приликом смртних случајева, односно како би се рекло изјављивање саучешћа сродницима преминулога, народ је такођер створио поздрав : Хвала је Богу, или скраћено : Хвала ј` Богу, а ожалошћени одговара : Коме но Богу. У неким крајевима србским каже се и данас, кад неко иде на жаљење : Пошао је на Хвала је Богу. То је у сагласности са оним почетним стихом србских јуначких пјесама : Боже мили на свему ти хвала. Све се подводи вољи Божијој и Богу се захваљује унапријед без обзира да ли ће се у пјесми износити наша погибија или наша побједа. Изрази : Саучествујем у жалости или Моје саучешће су новијег или вјероватно страног порјекла, али су се иако непожељни веома укорјенили код нас. Када слушалац сазна да се неко упокојио он одговара : Бог да му душу прости.
  Највећи број Србских народних поздрава и отпоздрава употребљавамо и приликом телефонских разговора, гдје такође треба водити рачуна о примјени и изговору наших Србских поздрава и отпоздрава.
  Србски народни поздрави су израз вјерског осјећања. У њима су изражени благослови и уплетено име Божије. Они даље означавају присност и љубав између људи. С новим временом и новим идејама које су стране народном духу, увлачили су се у наш народ и страни поздрави, међу које долазе и они : клањам се, мој наклон, слуга покоран, љубим руке и тд. Као све наказне новотарије, народ је и туђе поздраве тешко усвајао и те поздраве је сматрао припадношћу « модерних људи «. На њих је гледао као на бесмислене, празне, безвојне, па се зато држао својих поздрава којима је везан за своју прошлост и који одишу његовим духом.
  Свети владика Николај је говорио да свему што није добро дође крај, и кад се на рушевинама почне зидати, породица ће опет морати бити камен темељац цјелог нашег друштвеног живота.
  Да, породица србска, као освештани храм Господњи. Ако се не поврати стари србски породични живот у свим својим детаљима...у духу и истини старе србске породице, на којој је почивао благослов Божији, неће се појавити ни зрачак свјетлости спасења за православни род србски.
  Пред будућим поколењима сви ћемо бити одговорни ако дозволимо да нам се оштром сјекиром одсјече корјен живота народа Србскога.
  О свему до сада наведеном и на начине како смо објаснили треба говорити у свакој прилици. Јер, добро је познато, да код нас Срба ни једно од помодарских навика није било дугог вијека.
  Дај Боже да и овом злу као и сваком другом дође крај. АМИН. Дај Боже.
  Дејан Мирић, феб 2009.
 9. Волим
  сербон got a reaction from Sanja Т. in Помози Бог, -Бог ти помогао.   
  Српски народни поздрави и отпоздрави
  Опште познати и опште употребљавани поздрав код србског народа јесте : Помози Бог ! То је познато. Познато је то чак и странцима. Кад је турски предсједник владе долазио у Београд и Крагујевац, он је поздравио масу народа на станицама србским поздравом и на србском језику : Помози Бог !
  Истим поздравом поздравио је недавно шеф француских ратника окупљени народ свуда, од Београда до Кајмакчалана.
  Међутим, искусили смо, у више прилика, да се тај класични србски поздрав изобичајава и заборавља код наше омладине. У више прилика, при доласку на неку црквену свечаност, ми смо поздрављали школску дјецу са Помози Бог ! , на шта су дјеца ћутала ( јер ваљда нису умјела да одговоре ), или пак одговарали су са : Добар дан ! и Здраво ! И тако доживљујемо једну аномалију да оно што је код нас добро странци цијене и држе а ми сами заборављамо и одбацујемо.
  Свети Владика Николај је пред Други свјетски рат расписао свештенству Жичке епархије сљедећих неколико ставки које се и данас могу упутити како свештенству тако и мирјанима.
  1. Нека се свештеници, и сами што чешће у сусрету са људима служе са овим поздравом : Помози Бог ! Нека то нарочито чине кад ословљавају масе и групе народа.
  2. Нека свештеници поучавају своје парохијане, а нарочито омладину, како сеоску тако и варошку, особито школску, да се служе са овим добрим поздравом.
  3. Нека свештеници, вјероучитељи, приме ово к срцу и науче ђаке да на поздрав : Помози Бог ! одговарају : Бог ти помогао !
  4. Тамо, гдје свјетовна лица предају вјеронауку, нека надлежни пароси упознаду их са овим нашим расписом, и подејствује да се и они потруде у овој ствари у истом правцу.
  Свети Николај, у вријеме писања овог расписа, ни слутио није да ће породицу, као непомични камен темељац друштвеног и државног живота кроз стољећа, која је надживјела и вјекове царовања и вјекове робовања, коњи блиједи, са коњаником коме је име смрт, претурити српски дом, потабати огњишта, погасити славску свијећу, раздвојити и разјурити чељад на све стране...
  У предвечерје Другог свјетског рата распис епископа Николаја, писан са пастирском бригом за своју духовну дјецу дотакао се само једног класичног србског обичаја. Свакако и најдоличнијем србском народу. Друге није ни поменуо. Оно безбожничко З д р а в о у вријеме комунистичке страховладе, потпуно је изобичајило све српске поздраве.
  До нашег модерног времена не само народи, него и разне друштвене заједнице су тежиле да у поздрављању унесу неке своје особине које ће их истицати од других, или које носе печат њиховог друштвеног живота. Разумљиво је онда да се могло о поздравима код појединих народа.
  Тако су и Срби имали своје народне поздраве с којима су се свакодневно поздрављали. Ове поздраве је србски народ створио у прошлости исто онако како је створио и успио да формира цјелокупни свој народни живот. Но онако како су данашњи Срби почели да запостављају свој народни поздрав и како су почели да га прилагођавају страним поздравима, тако су почели и да преводе туђе поздраве.
  Ујутро се Срби поздрављају са : Добро јутро ! или Добро ти Бог дао ! На то други одговара : Добра ти срећа ! Некада се чује и овакав јутарњи поздрав : Сунце ти на Исток, Господ Бог на помоћ ! – нашта овај други одговара : С тобом заједно ! Ријеђе се чује поздрав : Здраво уранио ! и одговор : Здраво, како си ти ?
  Преко дана се Срби поздрављају са : Помози Бог ! или Помога ти Бог !, други одговара : Бог ти помогао !, Бог ти добро дао ! или Добра ти срећа ! Госту се увјек послије поздрава каже : Добро дошао, а он одговара : Боље те нашао ! Путник се пита послије поздрава : Ако Бог да ?, а никад се неће питати : Куд си пошао ?
  При растајању на питање : Када ћемо се видјети ? , одговарамо : Ако Бог да и Божије здравље... тада и тада ! У нашем језику је данас остало само оно неправилно као на примјер : Видјећемо се, чучемо се, Отишао сам, Ћао, Ајде, Бај Бај...
  У посљедње вријеме, а и дошло је задње вријеме, уобичајено је поздрављање без аваза. Било како да поздравите пролазника, он као да је без језика, одговара климањем главе или подизањем руке, попут нациста. Тај нови поздрав назвасмо « климоглав « !??
  Поздрав Добар дан, који се данас употребљава није народни поздрав него је превод из других језика, тј. није изражен у духу музике нашег језика. Узимамо на примјер стих из наших пјесама : « Па он њему Бога називаше «, а ако у све то намјестимо « Добар дан» отприлике најприближније добијамо : « Па он њему добар дан викаше « ( што у сваком случају не одговара нашој терминологији ).
  У току дана, је да још једном поновимо, најчешћи Србски народни поздрав је : Помози Бог !, а отпоздрав : Бог ти помогао !, а веома често се може чути и отпоздрав : Бог ти помогао нико ти ништа не могао.
  Старјешина своје војнике увјек треба да поздрави : Помози Бог јунаци, а војници одговарају : Бог ти помогао !
  Умјесто Србских народних поздрава код нас се укоријенила и ријеч Здраво која је страна нашем србском језику. Ова неодговарајућа ријеч је толико присутна у нашем ријечнику тако да се користи како при сусрету : Здраво, како си !, тако и при растанку : Ајде здраво. Приликом разних такмичења поједини спортисти се поздрављају чак са три пута : Здраво, Здраво, Здраво.
  Од заранака – кад је сунце при заласку, Срби се поздрављају са : Добро вече или Добро вече ти Бог дао, а овај одговара : Добра ти срећа или Бог ти добро дао.
  На празнике поздрави су : Помози Бог и срећан ти...Поздрављени одговара : Добра ти срећа и све ти срећно и честито било.
  - За вријеме Божичних празника се поздрављамо са : Христос се роди, а отпоздрављамо са : Воистину се роди.
  - За вријеме Васкршњих празника се поздрављамо са : Христос Воскресе, а отпоздрављамо са : Воистину Воскресе.
  - За Богојављење се поздрављамо са : Христос се јави, а отпоздрављамо са : Воистину се јави.
  Када нам саговорник каже да нас је неко поздравио ми одговарамо : Од Бога му здравље.
  Кад домачин на дан славе дочекује госте пред кућом или на прагу свог дома на поздрав гостију : Срећна слава, он одговара : Хвала, добро дошли.
  При растанку Срби се преко дана поздрављају са : Збогом или Збогом остај. Ријеч збогом је скраћеница од : С Богом. На ове поздраве слиједи одговор : Збогом пошао и Срећан ти пут или Бог то био на путу.
  Увече се поздравља са : Добра ноћ или Лака ноћ, нашто се одговара : Био ти Бог на помоћ. Поздрав довиђења је новијег датума и народ га ријетко употребљава, осим у градским срединама. Понекад се рече на растанку : У здрављу да се видимо.
  Приликом дизања здравица по Србском народном обичају се каже : Здрав си или Здрав да си, умјесто стране ријечи : Живјели, која се нажалост одомаћила у нашим поздравима.
  За вријеме обједа каже се : На здравље, а одговор је : Здрав био. У многим крајевима је обичај, да се за вријеме обједовања не диже иза трпезе. Наравно прије и послије сваког обједа слиједи молитва. Иначе у свакој другој прилици, кад човјек долази и назива Бога, обичај је да онај који га дочекује устаје на ноге. У правим домаћинским србским кућама при улазу госта сви укућани устају на ноге, ап макар тај гост био најнезнатнији. Ово поштовање се указује не толико самом госту, колико Богу кога овај при улазу назива.
  За поздрављање приликом смртних случајева, односно како би се рекло изјављивање саучешћа сродницима преминулога, народ је такођер створио поздрав : Хвала је Богу, или скраћено : Хвала ј` Богу, а ожалошћени одговара : Коме но Богу. У неким крајевима србским каже се и данас, кад неко иде на жаљење : Пошао је на Хвала је Богу. То је у сагласности са оним почетним стихом србских јуначких пјесама : Боже мили на свему ти хвала. Све се подводи вољи Божијој и Богу се захваљује унапријед без обзира да ли ће се у пјесми износити наша погибија или наша побједа. Изрази : Саучествујем у жалости или Моје саучешће су новијег или вјероватно страног порјекла, али су се иако непожељни веома укорјенили код нас. Када слушалац сазна да се неко упокојио он одговара : Бог да му душу прости.
  Највећи број Србских народних поздрава и отпоздрава употребљавамо и приликом телефонских разговора, гдје такође треба водити рачуна о примјени и изговору наших Србских поздрава и отпоздрава.
  Србски народни поздрави су израз вјерског осјећања. У њима су изражени благослови и уплетено име Божије. Они даље означавају присност и љубав између људи. С новим временом и новим идејама које су стране народном духу, увлачили су се у наш народ и страни поздрави, међу које долазе и они : клањам се, мој наклон, слуга покоран, љубим руке и тд. Као све наказне новотарије, народ је и туђе поздраве тешко усвајао и те поздраве је сматрао припадношћу « модерних људи «. На њих је гледао као на бесмислене, празне, безвојне, па се зато држао својих поздрава којима је везан за своју прошлост и који одишу његовим духом.
  Свети владика Николај је говорио да свему што није добро дође крај, и кад се на рушевинама почне зидати, породица ће опет морати бити камен темељац цјелог нашег друштвеног живота.
  Да, породица србска, као освештани храм Господњи. Ако се не поврати стари србски породични живот у свим својим детаљима...у духу и истини старе србске породице, на којој је почивао благослов Божији, неће се појавити ни зрачак свјетлости спасења за православни род србски.
  Пред будућим поколењима сви ћемо бити одговорни ако дозволимо да нам се оштром сјекиром одсјече корјен живота народа Србскога.
  О свему до сада наведеном и на начине како смо објаснили треба говорити у свакој прилици. Јер, добро је познато, да код нас Срба ни једно од помодарских навика није било дугог вијека.
  Дај Боже да и овом злу као и сваком другом дође крај. АМИН. Дај Боже.
  Дејан Мирић, феб 2009.
 10. Волим
  сербон got a reaction from ЈелисаветаЖурка011 in Шале...вицеви...   
  Мађар долази у полицију, код дежурног, да пријави нестанак жене
  Мујо по истом послу само пар тренутака иза њега.
  Дежурни запише основне податке нестале особе, а онда тражи од мађара да је опише
  Моја Јулишка, има плава коса, лепе очи плаве, прћаст носић, усне сочне, груди високе, танак струк, бутине тако добре,...
  Дежурни захваљује и обраћа се Муји
  Е сад Ви изволите.
  Ма пушти Фату, хајдмо тражит Јулишку.
 11. Волим
  сербон got a reaction from BieneMaja in Упознајмо се - представимо се   
  зовем се Раде, 49-та ми је година, ожењен, живим са женом и децом, скромно.
  пре извесног времена почех и да пишем, али не знам одредити жанр,
  Алефшина и Жељка "познајем", а рекао бих и Светлану, са видовдана, мада ме мало збуњује линк у њеном потпису.
  још нисам смислио свој потпис, верујем да ће и то доћи на ред
  Оцу Ивану Цветковићу желим  успех у раду овог сајта, наравно и осталој екипи која га уређује, а посетиоцима
  форума пре свега диховну корист.
  Дакле свако добро, свима!
 12. Волим
  сербон got a reaction from kron in Шта мислите о .....?   
  Победа либерализма  почиње интересовањем за њега!
 13. Волим
  сербон got a reaction from Rev. in Шале...вицеви...   
  Мађар долази у полицију, код дежурног, да пријави нестанак жене
  Мујо по истом послу само пар тренутака иза њега.
  Дежурни запише основне податке нестале особе, а онда тражи од мађара да је опише
  Моја Јулишка, има плава коса, лепе очи плаве, прћаст носић, усне сочне, груди високе, танак струк, бутине тако добре,...
  Дежурни захваљује и обраћа се Муји
  Е сад Ви изволите.
  Ма пушти Фату, хајдмо тражит Јулишку.
 14. Волим
  сербон got a reaction from Драшко in Шале...вицеви...   
  Мађар долази у полицију, код дежурног, да пријави нестанак жене
  Мујо по истом послу само пар тренутака иза њега.
  Дежурни запише основне податке нестале особе, а онда тражи од мађара да је опише
  Моја Јулишка, има плава коса, лепе очи плаве, прћаст носић, усне сочне, груди високе, танак струк, бутине тако добре,...
  Дежурни захваљује и обраћа се Муји
  Е сад Ви изволите.
  Ма пушти Фату, хајдмо тражит Јулишку.
 15. Волим
  сербон got a reaction from obi-wan in Шале...вицеви...   
  Мађар долази у полицију, код дежурног, да пријави нестанак жене
  Мујо по истом послу само пар тренутака иза њега.
  Дежурни запише основне податке нестале особе, а онда тражи од мађара да је опише
  Моја Јулишка, има плава коса, лепе очи плаве, прћаст носић, усне сочне, груди високе, танак струк, бутине тако добре,...
  Дежурни захваљује и обраћа се Муји
  Е сад Ви изволите.
  Ма пушти Фату, хајдмо тражит Јулишку.
 16. Волим
  сербон got a reaction from w.a.mozart in Упознајмо се - представимо се   
  зовем се Раде, 49-та ми је година, ожењен, живим са женом и децом, скромно.
  пре извесног времена почех и да пишем, али не знам одредити жанр,
  Алефшина и Жељка "познајем", а рекао бих и Светлану, са видовдана, мада ме мало збуњује линк у њеном потпису.
  још нисам смислио свој потпис, верујем да ће и то доћи на ред
  Оцу Ивану Цветковићу желим  успех у раду овог сајта, наравно и осталој екипи која га уређује, а посетиоцима
  форума пре свега диховну корист.
  Дакле свако добро, свима!
 17. Волим
  сербон got a reaction from Биљана in Хвала форуму, јер сазнадох,...   
  Верујем да је присуство на форуму,свакоме било, а и да ће бити, на радост, и корист.
  И лепо је примити ПП са неком подршком, или захвалницом , или пак питањем.
  Лепо је видети како се јављају нови форумаши који се учвршћују у вери,
  а има и оних који су брзо узнапредовали па постављају тешка питања.
  Ал ипак тешко је пратити форум (од првог дана), и гледати нечију моралну пропаст.
  Зато ако имадосте прилике да вам је форум на било који начин помогао у ширењу
  знања, јавите се, охрабрите и остале.
 18. Волим
  сербон got a reaction from Ignjatije in Хвала форуму, јер сазнадох,...   
  Верујем да је присуство на форуму,свакоме било, а и да ће бити, на радост, и корист.
  И лепо је примити ПП са неком подршком, или захвалницом , или пак питањем.
  Лепо је видети како се јављају нови форумаши који се учвршћују у вери,
  а има и оних који су брзо узнапредовали па постављају тешка питања.
  Ал ипак тешко је пратити форум (од првог дана), и гледати нечију моралну пропаст.
  Зато ако имадосте прилике да вам је форум на било који начин помогао у ширењу
  знања, јавите се, охрабрите и остале.
 19. Волим
  сербон got a reaction from katja in Хвала форуму, јер сазнадох,...   
  Верујем да је присуство на форуму,свакоме било, а и да ће бити, на радост, и корист.
  И лепо је примити ПП са неком подршком, или захвалницом , или пак питањем.
  Лепо је видети како се јављају нови форумаши који се учвршћују у вери,
  а има и оних који су брзо узнапредовали па постављају тешка питања.
  Ал ипак тешко је пратити форум (од првог дана), и гледати нечију моралну пропаст.
  Зато ако имадосте прилике да вам је форум на било који начин помогао у ширењу
  знања, јавите се, охрабрите и остале.
 20. Волим
  сербон got a reaction from w.a.mozart in Хвала форуму, јер сазнадох,...   
  Верујем да је присуство на форуму,свакоме било, а и да ће бити, на радост, и корист.
  И лепо је примити ПП са неком подршком, или захвалницом , или пак питањем.
  Лепо је видети како се јављају нови форумаши који се учвршћују у вери,
  а има и оних који су брзо узнапредовали па постављају тешка питања.
  Ал ипак тешко је пратити форум (од првог дана), и гледати нечију моралну пропаст.
  Зато ако имадосте прилике да вам је форум на било који начин помогао у ширењу
  знања, јавите се, охрабрите и остале.
 21. Волим
  сербон got a reaction from DYNABLASTER in СМС поруке за Бадње вече и Божић   
  Jес да не знам цигански, али сам сигуран да је то честитка.
  Е сад би се неки герман или роман, сигурно згрозио, али ми срби
  волимо "наше цигане", а од недавно Роме, дакле:
×
×
 • Креирај ново...