Jump to content

Протомајстор

Теолог
 • Број садржаја

  930
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Протомајстор

 1. /files/spc_social.png Пасија по вакцини и вакцинацији | Српскa Православнa Црквa [Званични сајт] SPC.RS Владика Иринеј бачки је превео овај текст пре две недеље. Нисам приметио да је пренесен овде, а било би добро да га искоментаришемо. Говори о етичком проблему са вакцинама, јер су у њиховој производњи коришћени абортирани људски фетуси. То је додуше само један незнатан део који је развијен пре много година на тај начин.
 2. Хвала за овај инфо! Сјајна вест, иако сам био у уверењу да садашња екипа са ПБФ (Библијски институт) ради на свом преводу. Издавач је овај Библос?
 3. Strahovi (samo neka) umiru WWW.VIJESTI.ME Dužni smo, ovoj zemlji, ovim ulicama ostaviti prostor za neke nove klince koji se neće gledati kroz onaj nišan što pita dal sam od njinih, il baš i nisam Текст проте Гојка Перовића о Балашевићу, отплаках га.
 4. Биће занимљиво видети колико ће људи доћи на то опело, у поређењу са данашњим. Проливене сузе, изгледа не треба ни поредити. Чак је и мене дотакла зла судбина овог напаћеног човека. Изопштен је из Цркве Христове, а ипак ће Богу молитвама упорно досађивати његова духовна чада и сузама их заливати. За мене је он одавно умро, али сада ипак кажем, Бог нек му душу прости. Што рече неко горе, није био гори од протестаната. Додао бих, ни од: муслимана. атеиста, па ни од неких "правоверних" орденоносаца.
 5. Контам кога си хтео да увучеш у дискусију... То су муда, јамачно, а не пенис. Нико се не хвата за опуштени уд, а да не захвати и мошнице. То је интегрални орган, а одувек се знало одакле семе долази, из јаја. И код мужјака других животињских врста су истакнуте мошнице, код бика на пример.
 6. Оног што има сендвич на аватару. Он се самоетикетирао као бот, али то је лаж. Он је робот, кибернетички урадак најновије генерације, ради и у дигиталном и у аналогном моду. Из дискусије са њим прођеш као кад велемајстор игра са рачунаром: или реми или пораз. И увек хоће да ти да реванш! Ко га је програмирао, свака му част.
 7. Не расправљај се са (ро)ботом! Овај ти је напредан модел. Осим Кардеља учитани су му Протагора и Хегелова Дијалектика, ради 24 сата на дан без струје и нета, никада не одустаје и немогуће га избацити из такта. Ради савршено! Мој ти је савет да га блокнеш као и ја, јес' да нећеш имати са ким да разговараш на форуму, али има доста старих тема, па читај.
 8. Мени изгледа као да се (дез)информише преко српских медија са националном фреквенцијом. А можда је и нешто друго посреди?
 9. Ово стоји већ цео дан на насловној страни, а нико да искоментарише од нас "тобожњих родољуба"
 10. Још један Шамиров хит Израел Шамир: Ослобођен Београд! – Стање ствари STANJESTVARI.COM Досад је било држава које нису уводиле затварање (Јапан, Шведска, Бјелорусија), али није било државе гдје су људи захтијевали и освојили слободу. Србија је прва (The Unz...
 11. Навијачи, наравно. То су екипе из разних подгрупа. Био сам и ја синоћ са неколико другара, за сваки случај. Бићу и вечерас. Све што ових дана спинује CIA преко N1, Danas, Nova S и тзв. "опозиције" је у функцији смањења броја протестаната и одржавања Вучића на власти. Ево снимака из Грчке од прекјуче. И тамо убачени елементи?
 12. Има изјава, Ердоган је рекао да ће бити џамија, али да су сви добродошли као и у све стамболске џамије. Додао је да ће порушити објекте за продају карата и биће улаз free. Лепо од њега. Сећам се кад сам први пут био у Стамболу, био сам још мали, родитељи ме повели у Плаву џамију јер се не плаћа упад. Казали ми: "сине, исто је то". Сматрам да би било уљудно да Ердоганџије располажу само са оним што су изградили, а то су минарети.
 13. Хвала најлепше, то ми је стварно комплимент! Било би ми драго да си и ти такав човек. Зар ниси?
 14. Ово су навијачи, стално говорим. Данас су провокатори, сутра можда ослободиоци - зависи како ће их ко крстити. Ти момци никада неће бити популарни, нити то траже. Вучић је веровао да контролише све навијачке групе, али то су његови пусти снови. Нови млади сваки дан стасавају и прилазе субкултури којој су главна водиља патриотизам и мушкост. То што се не грозе насиља и што не воле полицију (ACAB) не значи да су им намере нечасне. Војска и полиција су инструмент насиља у служби државе. Нису плаћени да мисле, већ да поступају по команди. Хулигани не поступају по наређењу државе, а још мање по жељама пацифистичких девојчица. Жалим случај.
 15. У правном смислу Радуловић је дао легитимитет изборима. Не знам по чијем налогу је изашао и после водио антикампању против Сергеја. Резултат је да су обојица преручили све своје гласове властима, дакле, треба ли да цртам, преварили су део опозиционих гласача да гласају за Вучића!? СНС је освојио 60% од изашлих, али у Скупштини има 75%. Како? Па питајте Сашу Радуловића, Сергеја, Вељу, Стаматовића, ДСС, СРС, ПОКС, Левијатан и Заветнике. Запад и Русија су одмах признали изборе и Вучићева победа је и правно и фактички чиста, да чистија не може бити. Разумеш сада? Момци са снимка су терали Радуловића, а мали им је нешто одговарао преко мегафона, а после уместо да бежи као свако невинашце, он се тукао. То је моје виђење догађаја, можда грешим. Знам само да ако вечерас будем видео иједну од тих протува са посланичким имунитетом, да ћу им рећи шта мислим о њиховом поштењу.
 16. Саша Радуловић, човек који је онако џукачки изашао на лажне изборе и испоручио Вучићу све своје гласове, долази да седне међу народ који је бојкотовао изборе. Исто је урадио и Сергеј Трифуновић пре неки дан, потпуно исто! То су све цијашки провокатори и панипулатори, које треба тући на сваком месту, а не само овде. Треба ли сутра и Шешељ и Чанак да се придруже протестном седењу? Зар смо дотле догурали са својим мозговима?
 17. Нису то провокатори, него полицајци у цивилу. Цео живот сам на трибинама, одлично знамо све милитантне ликове у свим групама, нема ту оних од удбе уцењених навијача. Не би смели да потроше тако важне играче на ове глупости, поготово јер једва чекају овакве прилике да им се отму. Ти полицајци су стајали у резерви ако се крене ка председништву и они су управо у тим моментима и интервенисали. Нема смисла веровати да навијач хапси некога стојећи му на глави, то је обучени полицајац. Скупштина је небитна у целој причи. Она је таргетирана од стране Нога који месец дана већ позива да се насилно одржи седница тобожњег парламента. Циркус. Протест је био спонтан и полицајци у цивилу су послати првог дана као брзо појачање, а и да ослушну о чему се ради, јер власт није знала да ли им то неко кува споља и где ће да ударе: Влада, председништво, РТС, полицијске станице? Сутра су довукли све снаге у Београд и оставили унутрашњост земље небрањену. Битно је било сачувати Вучића, који је био у паници, први пут за све ове године. Чим се напунио трг кренули су да разбијају народ свим средствима. У међувремену, опозиција, испрва добијајући батине чим се приближи народу, покушала је да преузме протесте спиновима о провокаторима, јер, реално, шта ће им протести које сами не организују? Сада их лепо организују заједно са Вучићем. Све је јебено опет под контролом! Шта предлажем? Ништа. Очајавам, као и милиони Срба. Делим судбину свог народа.
 18. Све је обесмишљено за само један дан. Обесмишљена је свака модрица! Удружени спин и режимских и антисрпских медија о убаченим провокаторима је учинио своје. Чак је и Бошко Обрадовић усрдно полизао своје ране и поступио по наређењу, као да ничега није било. Ко се још сећа тројице младића на клупи и оног момка кога гази одред жандармерије? Идемо: „не наседајте, седите“, играјте козарачко и Бајагине возиће. Диктатор вам се смеје, јер сте управо насели када сте сели. Оправдани бунт народа није имао ко да артикулише и неће га више ни бити. Чудно је што младићи удружени у навијачке групе нападају полицију? Па и јесте чудно јер су Шутановац, Вулин и остали систематски уништавали маскулини идентитет српске нације. Добро је да још има храбрих и слободарских младића. Шта је било, стидимо се Газиместана и Кајмакчалана? Па одлично! Седи, један (и не наседај)! Нема ту никаквих плаћених хулигана, осим Вучића и његових сатрапа у скупим оделима које је све заједно инсталирао запад. Тај запад је легитимисао тзв. изборе 2020. и ових дана ни говора у страним медијима зашто је заправо народ на улицама. Нажалост, ни залуђени народ више не зна откуда он тамо. Децо, боље идите кући да не зарадите корону и пренесете старијима. Победили сте, лепо, нисте насели, али протест је угушен… испитни рок је у току, знате шта вам је чинити: „а сад мр'ш, свако на свој радни задатак!“
 19. То што ви зовете памет, ми зовемо подмуклост. Са првим делом поста се слажем.
 20. Није ли управо забранио окупљање више од пет на отвореном? Зашто не спроводи своје одлуке? Ти разумеш колико он лаже како зине и обесмишљава озбиљност позицију председника Србије? Ти си овде на форум дошао пре месец дана и испалио 200 порука истог садржаја. Ако то радиш из пуког ентузијазма, онда свака част - нико није савршен.
 21. Управо се вратих са протеста у Новом Саду. Као што сам и предвидео, протест се сасвим пацификовао, преузеле су га девојчице и биће то све под контролом, на радост власти и "опозиције". Дуго ће они још владати, нажалост.
 22. Немогуће, то је четвртина читаве жандармерије. Пре бих поверовао да су добили суспензију што су одбили наређење да не туку чизмама по глави људе који беспомоћно леже. Знамо ко су српски жандари и колико су плаћени.
 23. Питање није упућено мени, али да кажем мишљење. Ово спиновање иде од опозиције, која не сме ни да присмрди протестима јер ће добити батине од народа, поготово они који су потписивали тобожњи уговор са тим народом, па се сад као нечему чуде. Народ је на улицама јер жели да бије! Шта је ту нелогично? Треба ли опозиција да умртви и обесмисли и овај бунт народа? Какве су то небулозе да власт организује и иницира немире!? Па власт се усрала и не може да верује да је ово спонтано, а камоли још да нешто распирује и ризикује. Опозиција се исто уплашила и виче: нисмо ми, нисмо ми! Није то никаква опозиција. Све се отело контроли у ова два дана , али брзо ће то опозиција да примири, биће седење на земљи, шетње, пароле, итд. Навикли смо, сачекаћемо још 10-20 година, ако буде имало кога да чека...
 24. Не слажем се да је форум као форма превазиђен! Форум је једино место где можете слободно размењивати идеје! Оно што је уништило овај форум, а морамо признати да је уништен јер се не би угасио да нисмо дигли руке од њега, је то што се почело инсистирати на личним именима уместо на никнејмовима и квалитетним богословским дискусијама. Кад имате познате учеснике, онда је форум стварно у заостатку на вибер, фејсбук итд. Форум циља на уже групе жељне размене идеја и није погодан за оне жељне личног признања или мушко-женских односа. Штетило је и правило да можете отварати исту тему икс пута, итд. Има доста фактора, а, по мени, нерешив проблем је настао када је форум нападнут од ДБ-а и попустило се разним Ђуровићима који су профанисали теологију и ово свето место. У тренутку када сам последњи пут напустио форум, он је био више налик на Митровићеве и Бренине ријалитије и Вучићеву Скупштину. Потпуно необразовани атеисти су нам држали лекције о логици, а наводни хришћани су пред путиром дрхтали од страха од болести. Додајмо томе да је одједном дозвољено пљување по владикама и епархијско странчарење у којима су лично учествовали чак и епископи, секретари, попадије, па и администратори форума. Касно се реаговало и сада је чак и безвезе тражити да се подржи пројекат који је испуштен из руку. Можда се и није могло одбранити од тих насртаја и сада је читава СПЦ у проблему – више се не може чути слободно мишљење, а оно се могло чути само овде, читав низ година! Што неко рече, ред је да неко преузме млађи. Слажем се, јер давно је било када је отац Иван дужио тамо неку убогу сеоску парохију. Човек је сада угледни градски протојереј – урадио је више од 99% српских прота и владика – и нема чега да се стиди нити да му се нешто замера. Ја сам овде ушао од првог дана, Бог зна како сам сазнао, јер нисам био део екипе која га је основала. Штавише, ушао сам више као њуејџер него као православац. Хоћу рећи, то је мој први православни форум, а пре тога сам се на интернету више бавио астрологијом, мистиком, магијом, реинкарнацијом, србовањем. Одмах сам почео свима да паметујем, сећам се својих дискусија са Машом ( @Маша), окорелом православком, а ћерком покојне Миље Вујановић Регулус. Брисала је патос са мном, а веровао сам да је побеђујем. Ту се негде нашао и @sasluzitelj, момак који ме је путем приватних порука за кратко време преваспитао и већ после пола године активности на форуму уписујем ПБФ, еј! Сећам се, нисам могао да верујем када сам чуо да је напустио форум јер се замонашио. Тај момак је сада игуман манастира Тумане! Никада га у животу нисам срео, а утицао је овде на мене у духовном смислу, више него рођени отац. Ако може некако да се форум спаси и професионализује, било би добро, ако не може, бар нек остане http://www.pouke.org/svetopismo/ Тај би пројекат вредело финансијски подржати и радо ћу учествовати у томе.
×
×
 • Креирај ново...