Jump to content

Александар Милојков

Члан
 • Број садржаја

  18861
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  83

Последњи трофеј

Александар Милојков је имао/ла садржај са највише реакција!

7 Пратилаца

О Александар Милојков

 • Рођендан 08/27/1973

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Београд

Скорашњи посетиоци профила

29654 посетилаца

Александар Милојков's Achievements

 1. Прочитај овај мој рад, мислим да ће ти дати неке одговоре: 06-II-2017.pdf (pbf.rs)
 2. Примамо га по томе што је постао човек. Као такав, дакле, Он је посредник између Бога и света (нас).
 3. Причешћем учествујемо у ономе што апостол павле назива усиновљењем. То је тајна обожења човека, где причешће Телом и Крвљу Христовом бивамо Тело Његово и тиме, као Тело (Црква) задобијамо Његов идентитет Сина - у Њему, у Његовом Телу бивамо усиновљеници Богу Оцу. Зато је парекселанс литургијска молитва - Оче наш. Његовом Оцу се обраћамо као нашем Оцу, не у неком метафоричном смислу, већ управо зато што у Христу задобијамо идентитет Сина, постајемо усиновљеници Бога Оца.
 4. "Који једе моје тело и пије моју крв у мени пребива и ја у њему". (Јн. 6, 56)
 5. Одличан текст Епскопа бачког г. Иринеја. Јасан, без длаке на језику, без дипломатског увијања - отворен и прецизан (свидело се то некоме или не). Хвала Богу да се неко важан из наше Цркве огласио по овом питању и јасно подигао глас против грозне џендер идеологије. Даће Бог да овај одвратни покушај дебилизације нашег језика и разорења наше културе и идентитета буде само мртво слово на папиру - дакле, неће моћи и неће проћи. Како Владика рече, још увек је овај народ жив и његов језик је жив.
 6. "И када год чујете или прочитате да је Црква разједињена, немојте на то обраћати пажњу! Нека вам то буде подстицај да се Богу молите за јединство Цркве, да се Богу молите за Свјатјешег Патријарха који је глава наше Цркве, на њему је највеће бреме, њему треба највише помоћи да крмани овим бродом кога ударају многи таласи и многе буре које се подижу. Али, хвала Богу, брод наше свете Цркве иде даље..." Митрополит црногорско-приморски Јоаникије
 7. Чистио снег и цепао дрва. Цепање дрва ми је било свакодневно послушање.
 8. Заборавио сам му име. Упокојили су се и он и игуманија. Она је још тада имала 80+
 9. Трева ићи на богослужење и не треба радити послове који нису неодложни. Ја тако то разумевам.
 10. Ја сам пре једно 15так година, по благослову свог духовника, одлазио у манастир Миљково да мало боравим тамо и да помажем монахињама.Тај манастир иначе има велику економију и има доста посла. Итекако сам имао послушање недељом. Заврши се литургија, ручак - и на посао. Мислим да је поента "црвеног слова" подсећање на литургију - тај дан треба да идеш у цркву и да се Богу молиш, а не у нераду као таквом.
 11. Радујем са да ово што написах јесте у истом Духу са нашим Патријархом, који је у Јасеновцу поручио - Злочинци не припадају ниједном народу: Patrijarh u Jasenovcu: Zločinci ne pripadaju nijednom narodu - NOVA portal
×
×
 • Креирај ново...