Jump to content

Vanjah

Члан
 • Број садржаја

  30
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vanjah's Achievements

Напише по коју

Напише по коју (3/9)

17

Форумска репутација

 1. Ti sve okrećeš naopačke. Osnovno razlikovanje pomisli zakomplikuješ do te mere da ga preformulišeš u nekakav nedostupan dar, valjda da bi se oslobodio odgovornosti od truda na radu sa pomislima. Ne znam samo šta će ti to kada dobre pomisli donose radost.
 2. Opet histerija, opet učitavanje. Ti ćeš možda rešiti neku nedoumicu ali dok ne rešiš svoje duhovne mehanizme oni će uvek generisati takve nedoumice, koje su, pritom, obavezno novotarske, drske, striktne i isključive prema svemu što nije novotarija.
 3. Ti si se naprimao pomisli i sada "imaš prava" na sve, posebno na drskost, loše rasuđivanje, histeričnost i kukanje. Trebalo je ne primati pomisli, kako onda tako ni sad.
 4. Vanjah

  Napredna zona sumraka

  Jedno lepo retoričko pitanje.
 5. Ne znam šta je trebalo ocu Teoktistu da se ovako ponižava. Njegov čin i dostojanstvo je neuporedivo veće od svakog predsedničkog dostojanstva. Na stranu to što od tog novca neće biti ništa, nego je taj pijačni odnos prepun neukusa. Oče dragi, ti ostani svet i nepobediv a Bog će dati baš ono što treba i onoliko koliko treba.
 6. Ovo je pogrešno jer je kritičan prostor za pojavu proizvoljnosti. Onda bi uvek moglo da se kaže: nećemo graditi, Crkva nije dovoljno živa. Samo Bog zna koliko je nešto živo.
 7. Ne razumem zašto toliki cinizam i ozlojeđenost. Valjda bi trebalo da se trudimo da pronađemo uzroke koji čine da nam je loše. Ako odeš kod zubara i boli te četvorka popravljaće ti četvorku. Ako ti popravlja sedmicu ništa nije uradio. Najveći fašista je, nadam se da ćeš se složiti, naš egoizam. On čini da nam sve izgleda drugačije i lošije nego što jeste.
 8. Koliko čovek loših pomisli i pogrešnih koraka mora da sakupi i napravi da bi uopšte i pomislio da vera umara. Ukoliko nas pravoslavlje ne raduje i ne odmara apsolutno smo, uvek i samo, mi krivi.
 9. Protivargumentacija kvaziargumentaciji bi bila besmislica. Ne možeš da pričaš šta ti padne na pamet i da očekuješ da će drugi da trčkara i demantuje svaku glupost. I za demanti je potreban kakav takav nivo.
 10. Ako nije njihov "sveštenik", i ako mu kao "svešteniku" nisi poljubio ruku, tj. uzeo "blagoslov", sve je u redu. Možeš da ga nosiš i na krkačama.
 11. I onome kome je nominalno patrijarh - stvarno je patrijarh. To što ubacuješ subjektivnost, pristrasnost, nekritičnost, pa na kraju ostrašćenost i ogorčenost, ne čini te stvarnijim patrijarhovim čedom. Jedino te čini da izgledaš nezrelo.
×
×
 • Креирај ново...