Jump to content

ГорданаП

Члан
 • Број садржаја

  62
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by ГорданаП

 1. Врло тешко за гледање, одсуство љубави, раочарење, живот који је отишао тамо где не треба, породична патологија. Али добро урађен, одлична глума.
 2. Није ми јасна намера тог човека који је слагао тако нешто. Добра свакако није, већ спада у оно што се у рату (и не само) зове ширење дезинформација. Са намером. У Швајцарску се улази или са сертификатом о вакцинацији, или уз тест. Пцр мислим, али то вероватно зависи од тога на којој је земља листи (црвена, наранџаста итд). Нико не скенира људе са сертификатом. Почињем да.верујем у теорије завере, али обрнуте од оних које колају.
 3. За неке људе на овој планети је апокалипса део живота одавно.
 4. Не слажем се у овом контексту. Све те злоупотребе туђих речи и туђег ауторитета доприносе ширењу заблуда. Ове заблуде, "мала претеривања" зарад доказивања поенте, имају директне последице. Неко поверује у то, и као директну или индиректну последицу имамо негде некога ко је завршио лоше, јер је поверовао да је корона обичан грип који још и не постоји, да су болнице празне, и сећате се већ свега што је колало друштвеним мрежама. Свака изговорена или написана реч има последице!
 5. Управо тако. Али нисам хтела да интерпретирам, него само да поставим па да се човек сам увери .
 6. Лако проверљиво. Реч је о познатој књизи аутора Нарније. Ако имате штампано издање још боље. Ево линка за дигитално: The Screwtape Letters, by C. S. Lewis GUTENBERG.CA Не видех то што пише у овом тексту.
 7. Ево један линк: Eldress Galaktia, in the world known as Galatia Kanakakis (+ 2021) | ORTHODOX CHRISTIANITY THEN AND NOW WWW.JOHNSANIDOPOULOS.COM By Metropolitan Hierotheos of Nafpaktos and Agiou Vlasiou On 20 May 2021, a blessed nun reposed... На истом сајту можете потражити и друге чланке. Ставите у search: eldress Galaktia.
 8. ГорданаП

  Ja sam Dragi

  Да Господ упокоји душу мајке твоје и прими је у царство небеско.
 9. Претпостављам. Уствари, потпуно је бесмислено улазити у дискусију. Нажалост. Тужно се и беспомоћно човек осећа. Као пред зидом.
 10. Интересантна су запажања која се износе. Ипак не чујем ни од кога конструктивни предлог како би решио/ла проблем. Сваки дан умре око 40 људи уз или од короне. Многи од њих умру страшном смрћу, од гушења. Дакле, ви који видите све што се иза брега ваља, шта бисте ви урадили. Конкретно?
 11. Их бре брале, немој тако... Наравно да они знају боље немачки од нас, гастарбајтера. Langfristig заиста значи дуготрајно. Али ја цитирах реченицу о промени генома. А жена баш то рече. Чисто, јер неки упиташе за превод пошто не знају немачки. А ти као да те оса уједе. Није ми намера да те нервирам. У гомили иформација, истина буде често прва жртва...
 12. Речено је "Der Impfstoff ändert auf keine Weise unser Genom", дакле не мења наш геном.
 13. Метода се може видети и на ширењу страха од вакцина, маски и сл. Зар не? Али, све што пронађемо, цитирамо, извучемо, све се може применити на друге. На нас - таман посла.
 14. The Syndrome of Archpriest Avvakum in the Church Today | ORTHODOX CHRISTIANITY THEN AND NOW WWW.JOHNSANIDOPOULOS.COM By Metropolitan Nektarios of Argolidos Recently I received the book "The Life of the Archpriest...
 15. Један Лунгинов филм са Пјотром Мамоновим из нешто млађих дана: Такси блуз
 16. То је заиста тако, сећам се добро те изјаве митрополита Антонија, из књига о њему, наравно. Утисак ми је, када им је тема вера, верујући уметници заврше често у патетици. Не као Лунгин, који вероватно и није верујући, а мислим да није ни хришћанин. Није му лош Диригент, за препоруку је. Уз музику из Страсти по Матеју владике Илариона.
 17. Ево и код нас 2 комада, не иде па не иде.
 18. @Рапсоди Тренутна ситуација у Србији ми личи на то да је полтронство управо код нас досегло максимум. Како другачије објаснити оно што виђамо сваки дан. На свим нивоима - од понижавајућег шлихтања Великом Вођи, преко ботовања за "сендвиче" и седања у аутобусе на митинге подршке, до паљења аутомобила критичару Рио Тинта (узето само као пример), итд. Мислим и даље да је већина људи поштена и принципијелна и таква каква се помиње у том тексту. Али је све већи број људи управо супротно од тога. И управо ти су често те инаџије, па ће се (барем на Интернету и кафани) бунити против великосветских хегемона и владара из сенке, а у последње време још и бунити против маски и вакцина. А онда, после свега, из патриотизма и племенитости, брату Србину запалити ауто, у најбољем случају. Обесхрабрена сам стањем свести, духа, образовања, здравог разума и поштења доброг броја наших људи. Има сјајних људи, и дај Боже да остану ту и да буду добар темељ на коме ће се друштво (изнова)градити.
 19. @Tumaralo. Брале, што си толико огорчен и негативан? Ако си верујући човек, зар не мислиш да се и Бог помало пита. А и наша вера у Божију љубав и милост.
 20. Не живим у Србији, али чак и на послу пребацим тастатуру на ћирилицу када нешто тражим по интернету. И код куће, наравно. Када одем у Србију и купујем књиге, иако ми се књига допада не купујем ако није штампана ћириличним писмом. Као тихи протест, наравно, мада често и дам примедбу продавцима на шта они слегну равнодушно раменима. Наравно да није до њих, али показује како врло мало људи схвата да тако део нашег идентитета и културе, на наше очи и нашом кривицом нестаје. Сложићу се са људима овде да је ћирилица јако лепша од латинице, али то је мање битно, наравно. Не слажем се са ставом да је на рачунару просто лакше користити латиницу. Људи објаснише како и зашто то не треба да буде разлог. Чак мислим да је управо важно да је присуство ћирилице на Интернету што веће. Претраге и слично. Остављамо трага тиме, ћирилица и тако живи!
 21. @Bernard Јесте ви плаћени за ту пропаганду, кад са толико упорности копирате линкове и чланке из целог света? Јел стиже бонус ако што више Србаља одустане од вакцинације, шта ли? Ок, нећете да се вакциишете, носите маске, was auch immer, али доста је стварно. Ко неће неће, ко хоће хоће, зар нам треба више било које пропаганде?
 22. @dragisa Христос воскресе! Где је ово, које је село?
×
×
 • Креирај ново...