Jump to content

zarptica

Члан
 • Број садржаја

  0
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Avocado у Masovna vakcinacija = Immune Escape = EMERGENCY OF INTERNATIONAL CONCERN   
  Nije... nije ni uhapšena onako kako se to obično radi u fašizmu sa političkim protivnicima, nije je niko tukao, mučio, ispoštovana su njena prava... ali jeste prilično sporno što je gone za to delo, jer zaista ne mogu da zamislim kako tužilac može da dokaže ostvarenje bića krivičnog dela...
  Izazivanje panike i nereda
  Član 343
  (1) Ko iznošenjem ili pronošenjem lažnih vesti ili tvrđenja izazove paniku, ili teže narušavanje javnog reda ili mira ili osujeti ili značajnije omete sprovođenje odluka i mera državnih organa ili organizacija koje vrše javna ovlašćenja,
  kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine i novčanom kaznom.
  (2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno putem sredstava javnog informisanja ili sličnih sredstava ili na javnom skupu,
  učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.
   
  Jel stvarno neko misli da je izazvana nekakva panika? Teže narušavanje javnog reda ili mira? Jel osujećeno ili značajnije ometeno sprovođenje nekih odluka i mera na osnovu njenih budalaština?
  Ona iznosi i pronosi lažne vesti i tvrđenja, ali zaista ne vidim da je nastupila posledica koja se traži za krivičnu odgovornost.... ni blizu... a suština tog dela nije u tome da neko laže javnost, već da usled tih laži nastupe prilično teške posledice...
  Ok, to nije fašizam... blaže je... u pitanju je tipična, rutinska i kod nas prilično stara kontrola tužilaštva od strane politike... ali to nije dobro... kao što nije dobro kad uhapse Aleksandra Obradovića (Krušik), tako nije dobro ni kad uhapse dr Jovanu... jer kad mislimo da je dobro i to podržavamo, tako će sutra uhapsiti i tebe i mene ako im tako odgovara...
 2. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Bernard у Upoznajte Sloveniju   
  Moj prvi bolji fotoaparat je bio Nikon F80, zatim Nikon F100, Prvi digitalni aparat je bio Sony na diskete, pa Canon G7, pa Nikon Coolpix 8800, Nikon D70S, Nikon D90, Nikon 7200 i Canon EOS 7.
  Na putu prema Triglavu....... 3. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Bernard у Upoznajte Sloveniju   
 4. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Bernard у Upoznajte Sloveniju   
  Kamniško Savinjske Alpe


 5. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Bernard у Upoznajte Sloveniju   
  Velika planina


 6. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Да ли је Марија имала брачне односе са Јосифом? Mт 1, 25   
  Да, ја сам надугачко о томе писао у 1 научном тексту о Августину и филиокве. То вреди прочитати јер је онда јасно откуд улетеше филиокве. 
  Тему Богородице сам намерно прескочио, јер би за неприпремљене било преопширно, иако је и овај видео предугачак. Марија је њему дала људску природу, али је родила и ипостасног Бога, не у смислу да је она створила Бога који није постојао, него га је реално родила, јер је јединство природа било од самог зачећа, тако да се она не може називати Христородицом (изнела из себе само људско биће), него Богородицом, јер је родила Богочовека. Ипостас рођеног од ње је Син Божији и зато немамо 2 сина. Црква је једнако одбацила и монофизитство и несторијанство. Но, мој клип би имао 10 прегледа да говорим о овоме. Треба времена. Да се добију пратиоци. Да се људи заинтригирају. Сада би неки рекли да ово радим због пара, али ја од писања на Поукама или на овим клиповима до дана данашњег нисам добио ни динара. После 4 месеца на ЈТ имам 60 еу, али морам да дођем до 70, да бих подигао паре! ерго, обогатих се само тако!:))) Ја сам поп и доктор наука и зато ширим хр науку. Нисам студирао целог живота да бих ћутао.    
   
 7. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на logdanov у Зоран Ђуровић: Да ли је Марија имала брачне односе са Јосифом? Mт 1, 25   
  @Zoran Đurović Ти овде не говориш ништа противно учењу цркве о приснодевствености пресвете Богородице. То си нагласио на почетку, то је закључак свега што излажеш у видео клипу.
  Сећам се овог Иринејевог текста о значењу израза "док". По мени је најубедљивији пример псалма: "седи мени с десне стране док положим..." којим се управо потврђује да се реч док односи на заувек.
  Поменуо си да отац рађа, а мајка само доноси на свет. По тадашњем веровању, отац даје семе, а мајка је добра земља у којој расте плод из посађеног семена. Семе је очево, и плод је очев. Зато и могу робиње да рађају равноправно потомство Аврааму и Јакову.
  Међутим, по нашем веровању, Богородица није само добра земља у којој је стасао и из које је никао божански плод. Она је, необично за антику, равноправни учесник у преносу наслеђа на потомство. Ми данас знамо да дете наслеђује и од оца и од мајке, али је у старом свету то било несхватљиво. Ипак, чињеницом да је Христос од Богородице наследио људску природу, хришћани су жене почели да доживљавају другачије, не више као пасивну башту, већ као неког ко уграђује себе у потомство које рађа.
  То је, ако се не варам, револуција у погледу на свет. Можда би било интересантно да кажеш нешто о томе.
 8. Хахаха
  zarptica је реаговао/ла на Дејан у Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?   
  Кинеска је.
  10 минута након добијања сам почео сасвим спонтано да планирам пут у Пекинг и да наручујем књиге о династији Минг ???
 9. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Срђан Шијакињић у Vise glumica istupilo protiv Mike Aleksica profesora glume, sa optuzbama za silovanje   
  Чини се да је начелно проблем што закон и право не познају нијасне претпоставке невиности, свако је невин док се у одговарајућем поступку не утврди да није и то је то. А у животу је сваки случај мање-више прича за себе, од оних где се исход не може ни претпоставити, до тих потпуно очигледних. Не знам где бих котирао овај случај, свакако негде ближе овим очигледним, мада можемо да причамо и о томе.
  Ми имамо два паралелна проблема, тај што се претпоставка невиности крши рутински и тај што се злостављање почесто релативизује, тако што се за жртве злостављања постављају неки додатни 'услови' које ретко срећемо код других кривичних дела. Тако кад имамо овакве случајеве видимо масу коментара у смислу "сад су се сетиле да се јаве", "што су допустиле да се понови" итд., а кад ухапсе неког због примања мита нпр. или разбојништва, нема тих резерви и сумчичења према жртвама и сведоцима. Мислим да скоро никад нисам чуо да је неко критикован што је шетао сам ноћу па био опљачкан или што није одјурио одмах у полицију да пријави отимачину.
  Тако да треба бити пажљив у овом случају да инсистирње на претпоставки невиности (која је несумњиво позитивна цивилизацијска тековина) не иде у прилог (макар и ненамерно) онима који стављају со на рану тим несрећним девојкама причама како су на овај или онај начин саме допринеле томе што им се десило.
 10. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Поуке.орг инфо у Vise glumica istupilo protiv Mike Aleksica profesora glume, sa optuzbama za silovanje   
  Нека објави што пре
 11. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Александар Милојков у Зоран Ђуровић - Онан - Онанија   
  Жеља са похотом ожењеног мушкарца или удате жене према некоме ко му није жена, односно муж. То је прељуба и против тога Христос говори. Теби стварно треба цртати. Христос уопште не расправља о гледању са жељом као таквом већ о прељуби. Није рекао не имајте жеље према жени, него не чините прељубу.
 12. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Александар Милојков у Зоран Ђуровић - Онан - Онанија   
  Ти се стварно правиш блесав, јер не верујем да јеси блесав. Како може да направи прељубу момак, самац или девојка, која нема ни мужа ни вереника? Да ли ти разумеш шта значи прељуба? Слушај реч пре-љуба. Значи да си прешао преко љубави - издао си љубав коју имаш (жену, или жена мужа). Да момамк пожели да се сједини са девојком и обрнуто је здрава, од Бога багословена људска природа - Рстите и МНОЖИТЕ СЕ и напуните земљу, рече Бог. Из такве жеље се рађа љубав, па из ове и брак. А ово што ти причаш је јерес манихејства.
 13. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Александар Милојков у Зоран Ђуровић - Онан - Онанија   
  Ја не знам да ли можда причам кинески? Да ли ти можеш да разлучиш две ствари: "жељу у срцу" као такву и њену конкретну усмереност? "Жеља" као таква није грех - то је део наше природе. Грех је ако ту жељу усмеравамо у погрешном правцу, то јест ако чинимо прељубу. Није крива жеља као жеља када чиниш блуд или прељубу, већ твоја воља и пристанак да учиниш оно што не ваља. Човек не треба ножем да исеца саставни део своје природе (жељу), већ да је исправно артикулише. У тој артикулацији жеља бива или врлина или грех.
 14. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Вилер Текс у Академик се одриче Косова   
  Прво идеш са калсичном малограђанском лдп-нво причом ми сносимо одговорност за Слобу. Онда ћутиш на питање ко сноси одговорност за овк. Онда износиш неки саркастични став у коме је кривица подједнака ( та иронија о Србима анђелима)  на шта ти ја одговарам питањем које је искључиво зато што је тај сарказам безумнички јер нико не тврди да смо анђели али тврди да смо жртве и ту дискусије нема.
  А онда си довољно луд да кажеш да и Албанци имају свог Ђорђа Мартиновића. Па где је? 
  Албанцима је толерисан паралелни систем деведесетх а у СФРЈ су имали сва права, повластице и позиције са којих су могли да малтретирају Србе.
  Смучило ми се искрено да цртам ове ствари малограђанима који трипују правду и козмополитизам.
 15. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Вилер Текс у Академик се одриче Косова   
  Е овде си погодио. Што @Flojd не разуме, ако добро схватам. Људи су изгубили наду да могу да опстану јер није било подршке државе, а те генерације су расле у комунизму па нису ни слушали Цркву и једино што су могли да ураде је да продају и оду.
  Ко није живео под одређеним притиском непријатеља боље да не коментарише те ствари.
  Наравно да би било боље да није било "добровољне" продаје али није то тако једнлставно како се представља у ставу " продали куће"
  И иначе прогон је трајао читав 20. век са паузом између два светска рата. Распитај се о Ђорђу Мартиновићу.
   
 16. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Вилер Текс у Академик се одриче Косова   
  Значи ти тврдиш да смо зли а овк добри и праведни људи који су ослобађали свој народ од србочетничкихјуго окупатора?
  Стварно ти желим да дођеш себи.
 17. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Volim_Sina_Bozjeg у Академик се одриче Косова   
  Bilo je sramota prodati zemlju Šiptarima i to se radilo tek posle silnih zastrašivanja i fizičkih napada. Naravno ima i onih koji su zbog dobre cene prodali imovinu ali to je zanemarljivo u odnosu na one koji su to radili iz nužde. Bilo je i povratnika sve se radilo na tome da Srbi ostanu na svojoj zemlji ali...
  Posle rata Srbi prodaju svoje kuće, jer u kolektivnim centrima sigurno ne možeš da živiš godinama, deca rastu treba im pružiti školovanje itd..
  Tako da je zemlja oteta iako su Srbi prodali kuće, jer su to učinili iz nužde.
  No, i da nema nijednog Srbina tamo, KiM je de jure srpska zemlja sa albanskim stanovništvom, te mogu dobiti autonomiju koja bi garantovala sva prava bilo kom stanovniku pokrajine. Zašto bi se Srbija odricala svojih međunarodnih prava, dok god to pravo stoji na strani Srbije.
  Rezolucija 1244 nije doneta zato što na KiM živi većina Srba već zato što je pokrajina u sastavu Srbije, tako da prodate kuće nisu problem.
 18. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Вилер Текс у Академик се одриче Косова   
  Потпуно погрешна логика.
  Да ли си размишља коликоје људи продало имовину под пристиском јер нису имали заштиту државе од 1945. на овамо? Верујем да знаш да јеедно време Србима био забрањен повратакна КиМ после 1945 а из Албаније је могао ко је како хтео?
  По тој логици делови Париза нису Француска јер су Арапи у њима већина а за Марсеј да не причамо.
  Косово и Метохија је под окупацијом. И коме је до одрицања нека се свог стана одрекне у корист Шиптатра, слободно али нема права да се одриче ничега на Косову и Метохији.
 19. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Volim_Sina_Bozjeg у Академик се одриче Косова   
  Teška tema ali prihvatati bilo šta van rezolucije 1244 je ravno izdaji.
  Ono što je Milošević uradio je takođe izdaja, jer je svojom diplomatijom uradio to što jeste i kasnije kako je kontrolisao trupe jeste čist zločin i trebalo mu je suditi ovde.
  KiM su rezolucijom u sastavu Srbije, na to nam međunarodno pravo daje pravo. Ne znam koliko je svet svestan da bez međunarodnog prava imamo diplomatski i vojni kriminal u čitavom svetu, te tako ni Srbija nije izuzetak, već je jedna od direktno oštećenih strana. Bez međunarodnog prava ovaj svet je ratna zona i neće se zaustaviti ni pred velikim silama. Svi smo u problemu, jer i da se odreknemo kosova mi bi se time odrekli međunarodnog prava i sveta u koji većina verujemo.
  Međunarodno pravo su prekršili upravo oni koji sistem zasnivaju na pravu i koji vode ratove u ime prava. Priznanje kosova ništa suštinski za nas ne bi značilo, ovako još možemo pomoći pojedinačnim Srbima u enklavama, SPC i severu kosova, dok je još i de fakto i de jure naše u teritorijalnom smislu međunarodnog prava.
 20. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Volim_Sina_Bozjeg у Академик се одриче Косова   
  Ja nisam.
 21. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Вилер Текс у Академик се одриче Косова   
  Био је врло јасан први и други пут. Човек тврди да Косово и Метохија нису наша земља де факто и де јуре и да ми треба то да прихватимо. 
  И после мења тезе како очување народа значи исто што и одрицање од Косова и Метохије.
  И у Београду постоје улице по којима није згодно да се креће када на њима борави војска миграната. Те улице нису наше?
  Чуј, нико нема тапију на истину што се тиче КиМ. Црква апсолутно говори и сведочи истину о Косову и Метохији.
  Нека академик своју личну имовину да Шиптарима.
 22. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Вилер Текс у Зоран Ђуровић: МИТАРСТВА ПРЕПОДОБНЕ ТЕОДОРЕ - Ваше мишљење?   
  Управо оно што је Дејан рекао. То учење није ничим направило проблем у Цркви. Мислим да је учење о митарствима погрешно али ако ће некога спасити од чињењеа разних грехова у реду.
  Ајде да живимо најбоље што можемо и уздајмо се у Бога.
  Само да се не стварају странке око тога.
  Још мало па Божић. Бог вам добро дао браћо!
 23. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Александар Милојков у Зоран Ђуровић: МИТАРСТВА ПРЕПОДОБНЕ ТЕОДОРЕ - Ваше мишљење?   
  Свети Августин би те, попут Пелагија, назвао јеретиком. Ако је заслуга, онда није милост. Милост је дар. Сама реч каже - благодат.
 24. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Плаво Небо у Зоран Ђуровић: МИТАРСТВА ПРЕПОДОБНЕ ТЕОДОРЕ - Ваше мишљење?   
  Брате, боље је да нам суди по милости, веруј ми. Ако нам буде судио по правди..
 25. Свиђа ми се
  zarptica је реаговао/ла на Александар Милојков у Зоран Ђуровић: МИТАРСТВА ПРЕПОДОБНЕ ТЕОДОРЕ - Ваше мишљење?   
  За ово је апсолутно у праву. Митарства нису догмат Цркве. А тек та епизода са Теодором је посебно спорна.
×
×
 • Креирај ново...