Jump to content

J_a_n_a

Члан
 • Број садржаја

  172
 • На ЖРУ од

2 Пратилаца

О J_a_n_a

 • Ранг
  Интересује се

Profile Information

 • Пол :
  Женско
 • Интересовање :
  dizajn, duhovni napredak, psihologija, film, čitanje, fotografija ...

Скорашњи посетиоци профила

1002 посетилаца
 1. Naravno, mada ne mogu sve namirnice, meso teško ili dimljenje ili zamrzivač.
 2. Naravno da ima i da zavisi od afiniteta. Sam svoj gazda je neko ko živi od prihoda sa svog imanja, ne radi za druge. Ili ima svoju firmu i isto ne radi za druge.
 3. I žive samo od tih desetina ari i sitne stoke? Ili pored tog pride rade na poslu?
 4. Sve to stoji i nadovezuje se na moj komentar.
 5. Dosta njih kroz temu potencira to – sam svoj gazda, da bi bio sam svoj gazda moraš imati zaista veliko imanje. U sezoni kada dodje vreme za sezonske poslove moraš da radiš npr. setva, žetva, nema rasporeda tipa svaki dan ću po malo, ako promašiš termin propade letina pa gledaj šta ćeš do sledeće. Ne možeš preživeti na selu ako imaš 2 hektara zemlje, kuću i dvorište, ako imaš takve uslove onda moraš i da imaš posao u fabrici. Iako smo živeli na selu nismo imali ništa svoje, ali obzirom da sam živela sa ljudima koji jesu gazde to otprilike tako funkcioniše
 6. Ne bih se složila. Na selu da bi preživeo moraš da radiš. 24/7, 365 dana u godini, jedan domaćin na selu ne može otići na godišnji odmor jer životinje i imanje zahteva konstantnu brigu. Dok u gradu je sve biže, jeftinije, dostupnije, zato mnogi i neće iz njega. Prednost sela je što možeš imati svoj proizvod, pod uslovom da imaš imanje.
 7. Sam si rekao - nekad, pre izuma zamrzivača. Suština je da se vreme promenilo u najširem smislu te reči, sada koliko su zime tople ne bi opstalo ni nedelju dana.
 8. Iskren je - kaže fali mu malo puta po selima, malo struje i malo više naroda jer ovo što je bilo pomrlo
 9. moj doživljaj ove ilustracije je potpuno drugačiji, njoj treba dvogled da dopre do njega jer drugačije ne može.
 10. Ovo mi je promaklo Ne treba ići u krajnost, nisam to rekla.
 11. @Вилер Текс Ne znam ko je to rekao nisam ispratila, ali ja nisam
 12. Ili prodate stančić i pravac Stara Planina, ako nemate šta da prodate živite kao podstanari na selu i onako su prazna, idila, čist vazduh, konji, struja vam ne treba živite kao u 15 veku ... i tako... Šalim se brate, ne zameraj , slušala sam intervju nekog lika koji reče da grad Beograd treba da iznajmljuje saksije u prometnim ulicama, npr. Balkanska da bi ljudi koji žive u zgradama mogli da sade paradaiz... lično ništa nemam protiv toga da neko živi gde god želi i gde mu odgovara, ali to nakaradno pretvaranje grada u selo ili sela u grad je pogrešno, ako vam je do paradaiza predgrađe, s
 13. Jeste i na selu kad nestane struje muka je, pogotovo ako je pun zamrzivač, hoće sve da se odledi i pokvari
×
×
 • Креирај ново...