Jump to content

Predrag.Kovacevic

Члан
 • Број садржаја

  20
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Predrag.Kovacevic

 • Ранг
  Почетник

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Od prilike da su Jermeni odavno targetirani za odstrel ili nomadisanje, kao i mi uostalom. Zašto je to tako...?
 2. Otac Onufrije je Hilandarac, trenutno iguman u jednom manastiru nadomak Kragujevca, čini mi se. Kod njega možeš slobodno da se raspitaš. On ima i svoj blog: http://svetogorskestaze.blogspot.com/ Mene lično interesuje šta ti zapravo tražiš jer priča nije bez opasnosti? Ako tražiš usnu molitvu nju ćeš svakako naći jer je deo obaveznog pravila za sve monahe. Za nju ti ne treba poseban rukovoditelj. Ona će da te dalje uči i povede na neke druge staze, ako treba. Ključno pitanje je zašto želiš da se baviš tom molitvom....
 3. Kad je sistem loš i podložan korupciji svako zaduživanje je kontraproduktivno. Da nema korupcije, sa tolikim kreditima naša privreda bi cvetala i bili bi likvidni da vratimo te pare. Sada nam ostaje samo da čekamo šta će nam sutra doneti jer narod očigledno ne želi da menja ovaj sistem.
 4. Mislim da nema ništa loše u razumnom zaduživanju i subvencionisanju preduzeća kako domaćih tako i stranih. BDP ne raste od kredita već od privrede, koja se pak subvencioniše od kredita. Ako BDP ima stabilan rast onda država može uredno da vraća dugove. Problem nastaje kada jedna partija ima toliku moć da se neminovno i nekažnjeno rađa korupcija, pogotovo kada se uzme u obzir da je u tu partiju većina ušla radi neke koristi uostalom, kao što je i bio slučaj svaki put sa promenom vlasti u našoj zemlji počev od Miloša Obrenovića.
 5. Verovatno si u pravu. Ne razumem se u ekonomiju puno. Mogu jedino da se osvrnem oko sebe i na svoj život i da vidim da ima jako malo neprijavljenih radnika, najmanje nezaposlenih, svako ima neku ušteđevinu, podižu se krediti, kupuje se, putuje se...To sigurno nije bilo tako bar zadnjih 25 godina. U mom kraju su 90% domaće firme koje su sve jače i jače i sve ih je više. Zato sam oprezan kad dođem u situaciju da generalizujem društvo, partiju ili naciju pa i jednu politiku i ekonomiju...
 6. Hvala. Mislim da po pitanju Islama mora da se razdvoji njegov neposredni nastanak i prvobitna njegova svrha, od same njegove suštine. Kad govorimo o samom nastanku, o viđenjima i epileptičnim napadima, o izlivima agresije i besa i kasnije terora čitavih naroda i religija, tu je jasno šta je po sredi. Ali Kuran kao knjiga koja usvaja ceo moralno-etički kodeks starog i novog zaveta ipak vremenom rađa određene vrlinske plodove, što je opet jasno čijom pomoću. Ko ima uši za dobro i dobre plodove rađa njega sigurno Hristos neće ostaviti ma koje vere bio. To je reka ljudi
 7. Tu u priču sad uskače korupcija. Ali je to za mene klizav teren jer se ne razumem toliko u ekonomiju. Zato sam i postavio video gde ljudi stručniji od mene ukazuju na neki problem, a između ostalog, bg na vodi je možda i najbolji primer kako se troše te pare.
 8. Lepo se na grafikonu vidi da imamo stabilan rast, nema oscilacija kao u periodima pre toga, i zato nam i daju pare. Svakako ih nebi davali da ne mogu da naplate. Nisam ni ja oduševljen sa tim ali nije ništa strašnija situacija nego što je bila u prethodnim vladama, izuzev možda Koštuničine vladavine ali tu sam subjektivan jer sam DSS-ovac
 9. Niko vam iz svetske zajednice neće dati pare ako nemate likvidnost da ih vratite. Srbija ima veći rast nego do sada i zato nam pozajmljuju pare. Ovo je još jedna u nizu malicioznih, neargumentovanih i tendencioznih izjava navodno "pravoslavnog" portala SRBIN.info na čijem sajtu su najčešće korišćene reči: izdajica, lopov, lažov i kriminalac, inače reči vrlo "popularne" u pravoslavnom jeziku, zar ne? Elem, ovo je možda i najmračniji tunel u njihovoj zoni sumraka:
 10. Ako možete da me uputite na ovaj izvor, gde i kada je ovo Prof. Jerotić rekao. Slušao sam dosta od njega o Islamu i ostalim religijama ali sam izgleda ovo negde propustio. Hvala unapred.
 11. Osamnaest strana komentara za ovakvu jednu glupost kao što je tzv. Vašingtonski sporazum, je zaista mnogo. Nije se ništa drugo desilo do skupljanje poena, predizbornih za Trampa kako bi privukao Američke Jevreje k sebi, Vučićeva nanovo hipnoza "RTS, Pink, Hepi" biračkog tela, standardno izigravanje žrtve i ponovno herojsko ne potpisivanje "priznanja", i Hotijev uspeh zbog predstojećeg eventualnog priznanja Kosova od strane Izraela. Da je bilo nekog sporazuma ne bi se nastavljala priča u Briselu. Zato nisu ni znali šta će biti na stolu jer nije ni bitno.
 12. Ovo je moje viđenje oko cele priče vezane za izbore. Ne može da se ukrade više od 10%. Tu se svi analitičari slažu. E sad, zašto SNS nisu ostali na 51%. Imali bi opet većinu. Odgovor je da su morali da podignu izlaznost i time da opravdaju prve izbore održane u Evropi u vreme pandemije. Realna izlaznost bi bila 37-38%. Takođe, nisu smeli da se oslone na bilo koju koaliciju jer su pitanja jako važna na koja mora da se glasa, pre svega pitanje KIM. Vučiću je jasno stavljeno do znanja, iza zatvorenih vrata da, ako ne priznamo Kosovo idu sankcije kao i napadi na Srbe na KIM bez reakcija
 13. PREPORUČUJEM!...Generalno kanal Slobodne televizije kao najobjektivniji!
 14. To nije nikakav argument, i moram da se ponovim još jednom, kao uostalom i svi dosad argumenti (ne)izneseni od strane vladajuće stranke.
 15. Opaska Tepićke jeste neprofesionalna ali nisam nigde video da je njena optužba u vezi Telekoma demantovana, kao uostalom i većina (da ne kažem sve) afera ove vlasti.
×
×
 • Креирај ново...