Jump to content

Varlam

Члан
  • Број садржаја

    5
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Varlam

  1. Хвала ти на одговору! Да ли којим случајем имаш некакав контакт манастира или барем знаш где да га потражим, пошто мени не полази за руком да га пронађем?
  2. Бојим се да бих без препоруке или конкретног имена и тамо само лутао, иако и ја делим став да је начелно то права адреса. Додуше ко зна, можда бих могао да с распитивањем почнем тек по доласку на Атос, али би свакако најбоље било када бих пре икаквог поласка знао тачно где сам се и коме упутио (могуће је да превише тражим).
  3. Јасно, јасно, слажем се. Зато сам овде и отворио тему, у нади да ћу тиме повећати шансе да ово тражење буде успешно и мање насумично од простог тумарања по манастирима без икакве препоруке. Хвала у сваком случају .
  4. Поздрав свима, Занима ме да ли неко можда зна име конкретног монаха или чак манастира са више таквих познатог по пракси (и традицији, у случају манастира) Исусове молитве и исихазма у Србији. Уколико не знате ни за једног таквог на територијама под ингеренцијом СПЦ, од једнаке користи био би и одговор који би се односио на било коју православну земљу релативног региона (Бугарска, Румунија, Молдавија, Грчка). Такође, опростите ако ово није прави подфорум за ову тему, али ово ми је прва објава па се још не сналазим. Хвала унапред !
×
×
  • Креирај ново...