Jump to content
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt

Света_Матрона

Члан
 • Број садржаја

  123
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Света_Матрона

 • Ранг
  Интересује се

Contact Methods

 • Twitter
  BelotiMario

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ecumenical Patriarch is the first without equals (primus sine paribus).”
 2. Assembly of Canonical Orthodox Bishops of the United States of America
 3. Владика нама, тј Митрполиту Амфилохију подршку, а ми пустимо владику Максима, Иринеја и Лонгина на миру да лакше одраде Устав са адвокатима у САД. Иначе тај сабор канонских је много битан за владику Максима, уредно извечтава епархију када се тамо нешто догоди него шта је са поп Џомићем, он је изгеда доживео правну хаварију од венецијанске комисије и ђетића па је решио да заборави како је докторирао права. Разнизао је Артемија и Владику Георгија (за свеће) али сломио зубе о нарко дилера Мила.
 4. А како ћемо да спречимо? Тренутно је немогуће суспендовати Митрополита не може се оправдати. Не знам шта још можемо да урадимо. Да се сруши Мило превратом изгледа да не умемо или немамо снаге, а и воле га ђетићи. Није никава утеха, него као мала клетва. а клетве су да се тај неко замисли за подследице. Једино што можемо да стално понављамо да никада нећемо прихватити и дати ни 1% од СПЦ. Случајно, да је ипак мала вероватноћа да ће да изда, не да није знао па као случајно.
 5. Данас сам пречуо Оца Гојка на некој емисији како каже како он поуздано зна да Мило неће да прави нову Цркву. Баш тим речима. Можда му се омакло, можда хоће да се похвали као сваки ђетић да се види са Милом, а можда је и намерно то рекао. Ако је то тако, а Дон Мило је рекао да ће да заокружи независност тако што ће Црна Гора добити Цркву милом или силом које су опције? И ја се сећам када је Дон Мило рекао овима око Мираша како су неспособни и брука, и да морају много више да се потруде да би добили Цркву. Ко онда остаје у игри? Да се пређе у РК? Можда, али тешко. Ни Потрошенко не би ишао код папе све ни под разно, а украјинска секта је оставила стари календар, значи није то тек тако променити веру за вечеру. Од када су ушли у НАТО и признали Косово ја никоме тамо не верујем бланко осим оном народу који је на улици и калуђерима као Отац Рафило из Подмаина или игуман Макарије савински јер њих знам. Наравно има их још десетине таквих и попова и калуђерица и они су на литијама. Када још додам ко се све потписао од владика на позив на пуч у Жичи против Патријарха, тек онда сам скептичан. Мислим да је неко овде лепо рекао: Подржавам Митрполита јер му верујем и много је урадио и немогуће је да изда, али ако случајно изда неће га спрати ни Дунав ни Сава.
 6. ха ха свашта сам овде прочитао, вартоломејеви ћумези и Пентагонски теолози. Иначе их има пуно, тих пентагонских, који су потписали срамну петицију нашем Патријарху, на Светом Владимиру у САД. Тамо је седамдесетих прошлог века предавао отац Флоровски па А.Шмеман. Васељенски је успео преко илумината за мале паре кроз грантове за разноразне радионице на теме о ђаконисама, ЛГБТ, дарвинизм, екологија да их растури на саставне делове. Да се поштује цркевена дисциплина првојерарх АПЦ са којом смо ми иначе у литургијском јединству а васељенски их не признаје али их контролише , би требало да их све посмењује и да напише писмо и да се извини Патријарху и нама јер то је ван памети шта су урадили. А о одговорности пентагонског владике Максима који је то све смислио, не треба трошити речи.
 7. Умирућа у смислу да нема вернике. Не иде Нато пакт тамо у цркву, у те њихове ћумезе по Истамбулу и Пергаму :). Зато су се и удружили са ђаволом јер имају слабу веру и мисле да једино могу да се спасу са НАТО и илунинатима, да проповедају ЛГБТ и екологију. Али то је ђавља замка у коју су упали. Када су за време октобарске револуције фанариоти подржавали Троцког и екипу Руска Црква се није слизала са јачим него је страдала, остала скоре без ичега и онда васкрсла.
 8. Овде си мало омануо јер је инсистирање на првентству Цариграда у функцији преузимања читаве дијаспоре од Васељенског, разбијање саборности, разбијање Русије, и давање на важности једној умирућој Патријаршији . Потчињавање папи је како би се рекло модерно у овом случају, спиновање Видели смо да су се Патриајрх Кирил и папа римски састали да помогну у Сирији и то се и догодило, а васељенски је подрђжавао Турску да у Сирији прави хаос.
 9. "Новаторско богословље митрополита Зизиуласа" Ха ха ово морам да прочитам. Па ми смо увек испред свих
 10. То је све тачно и свака част што си провалио али ово се некако крило као змија ноге међу нашим теолозима или је у величању генија Митрополита било заташкавано. Значи Митрполит је као и сваки лукави бизант једно причао, а друго радио (као и Амфилохије :)=. И тако је страдао владика Игнатије Ако знамо да је Владика Игњатије само копирао митрополита Зизијуласа онда стоји да је владика Јован заступао и предавао пре 2018 предањску и православну еклсиологију где је Примат само први међу једнакима, тзв 34 правило апсотолског сабора је ту кључно само је он то онда преформулисао кроз чувену заједницу. Не може један без заједнице али ни заједница без првог . Тога се држи и наша Црква, то смо и видели. Међутим како не пада снег да би се покријо брег него да се открију трагови тако са случајем Украјине се показује право наличије фанариота. Мрзи ме да преводим али овде је митрполит рекао све шта мисли у јуну 2018 и ту нема шта да се дода. Moreover, the Russian Church had already rejected such claims when His Eminence Metropolitan John (Zizioulas) of Pergamon presented the theory at the recent meeting between hierarchs of Ukraine and Constantinople. Addressing the Ukrainian delegation at the June 21 meeting in Constantinople, Met. John put forth the theory that Kiev was never truly transferred to the Russian Church, and that the relationship they did have was temporary in nature, as Interfax-Religion reports. His Eminence Metropolitan Hilarion (Alfeyev) of Volokolamsk has responded that there is no documentary evidence for such a claim: We have recently done a lot of work in the archives and have found all the available documentation of these events—900 pages of documents in both Greek and Russian. They absolutely clearly show that the Metropolitanate of Kiev was included in the composition of the Moscow Patriarchate by decision of the Patriarchate of Constantinople, and that a temporary nature to this decision is nowhere stipulated; no timeframe was set. Met. Hilarion added that the Patriarchate of Constantinople has never challenged Kiev’s inclusion in the Russian Church over the past 300 years.
 11. У седишту СПЦ у четвртак није било могуће добити коментар о позиву Васељенске патријаршије на консултације за истим столом са представницима МПЦ. - Позив патријарха Вартоломеја, као и целокупну ситуацију разматраће Свети синод, а уколико буде потребно и Сабор. тек тада ће бити познат наш став - кратко нам је речено у Патријаршији. УСЛОВИ ПАТРИЈАРШИЈЕ СРПСКА патријаршија своју "платформу" за питање статуса цркве у Македонији формулисала је још пре готово деценију. У њеном средишту је дијалог са представницима структура у Македонији, али у складу са древним канонским поретком. СПЦ Македонцима нуди само оно што је већ било на папиру, па чак и прихваћено, током преговора 2002. године у Нишу - најширу црквену аутономију епархијама у Северној Македонији, као и право на сопственог црквеног поглавара, чији избор би српски патријарх само потврђивао. Р. Драговић, „Вечерње новости“
 12. Колико сам ја читао владику Игњатија он је лепо објасни да би Сабор био меродаван на њему морају да присуствују сви епископи јер свака Црква је јединствена у своме еписикопу. Тамо где је еписикоп тамо је Црква. Видели смо да Патријарх није могао да шаље Вућича у ЦГ него је морао да га позове владика Атанасије јер то је његова епархија и Патријарх тамо не може да ради ништа без дозволе Владике Атанасија. Нити је Сабор могао да смени Артемија док није био комплетан, тј докније имао Првог, јер је патријарх Павле био болестан. То је та православна еклисиологија о којој је учио Владика Игнатије и која је предањска и исправна. Мислим није је он увео него само објаснио. А ми сада од васељенског добијамо сумануту и крајње дрску еклисиологију да он може да поништава аутокефалије од пре триста година и да их доделује секташима како му падне на памет из његовог ћумеза . Нити пита неког епископа око њега, нити пита Сабор нити га интересују остале помесне Цркве. То је толико очигледна јерес као два и два је четири и никад не може да прође. Једину да верници остану са грам мозга. Онда дође Владика Максим и каже да би Васељенску патријаршију требало измислити ако не би постојала. Исто је рекао и Митрполит Зизијулас. Митрополит Амфилохије каже добар је Владика Максим није педер. А то што подржава јеретика нема везе. Исто и Владика Атанасије куне се да је Владика Максим православан, наводно анализирали су му рад, нема ништа неправославно.
 13. ипак Владика Игантије има већи проблем, распала му се његова теологија саборности и улоге епископа у парам-парчад овим разбојништвом васељенског који му је био идол. Искрено ми га је жао, добар је он владика, ту је и био добар око улоге епископа, али издали су га најближи и отишли у неопапизам и етнофилетизам. Надам се да неће да изда и да ће смоћи снаге да остане у СПЦ. Неко је рекао да не може да спава.
 14. Ови из дубоке државе су прочитали Труманове мемоаре и пронашли записано да васељенски за њих може да одради чуда за релативно мале паре и то експресно, док не трепнеш. Али преварили су се да ће тако ладно жедне преко воде васељенски да преведе два Иринеја.
 15. па зар није он већ био на том синтетичком тепиху? Неће ваљда поново да долази.

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...